ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:184/881)

BABECZKI KINDER ORZECHOWE 355

łyżki mąka tortowa 170 g.  esencja z wanilii kilka kropel (można pominąć) Krem: serek philadelphia, mascarpone lub homogenizowany naturalny 100-150 g.  nutella 3 łyżki ~~METODA~~ Ciasto: Miękkie masło ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodajemy jajka, esencję i mleko. Miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopniowo do ciasta. Czekoladę drobno siekamy i wraz

Kuchnia Paulettes
Błyskawiczne pączki 132

cukier puder albo lukier Domowe pączki – przepis Zaczynamy od przygotowania rozczynu – do mleka dodajemy drożdże, cukier i łyżkę mąki. Odstawiamy na ok. 15 minut do wyrośnięcia ciasta. W misce ucieramy żółtka i cukier. Masło roztapiamy w rondelku. Studzimy W misce mieszamy mąkę ze spirytusem, rozczynem, masłem, mlekiem. Odstawiamy na ok. 20 minut. Ciasto rozwałkowujemy na grubość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem 160

lubię najbardziej. Słodycz ciasta i kwaskowatość oraz niezwykły aromat rabarbaru, to połączenie, które kradnie moje serce i zmysły. Lubię rabarbarowe wypieki w wersji prostej, np. klasyczne ucierane lub drożdżowe ciasto, czy kruchą tartę... Ale czasem lubię dać się ponieść fantazji i stworzyć coś nowego, innego. Polecam Wam przepis na kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem. Kruchy kokosowy spód, aksamitny budyniowo-kokosowy

kolorowotorcikowo
Babka z makiem 112

Pyszna i prosta babka z makiem sypkim. Idealna na świąteczny stół. Taka do wykonania raz, dwa. Składniki ucieramy, do foremki i pieczemy. Oprószamy cukrem pudrem i gotowe. Bardzo polecam. Uda się każdemu :) Miłego poniedziałku Wam życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 4 jajka 20 dag masła lub margaryny niepełna szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku(...)łyżki sypkiego maku Dodatkowo: masło lub margaryna do posmarowani foremki bułka tarta do oprószenia foremki cukier puder do oprószenia babki Wykonanie pysznej babki z makiem: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia do dajemy do ucieranej masy i ucieramy, na koniec wsypujemy

Izabelawkuchni
Ciasto kokosowe 91

masła 2 szklanki wiórków kokosowych 250 ml mleka cukier puder do posypania upieczonego ciasta Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto kokosowe? Masło ucierać z cukrem do czasu, aż nie będzie wyczuwalnych kryształków cukru.  Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku. Następnie na przemian dodawać mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem

Kuchcik gotuje
Szybkie ciasto na maślance z pomarańczową skórką 130

Szybkie ciasto na maślance z pomarańczową skórką Dziś mam dla Was kolejny, pyszny przepis na ciasto mieszane łyżką . Ostatnio pokazywałam Wam jak przygotować ucierany makowiec z jabłkami , ciasto krówka i świąteczny sernik z brzoskwiniami . Dziś przyszła pora na coś wyjątkowo szybkiego – pyszne ciasto czekoladowe na maślance , które dodatkowo wzbogaciłam kandyzowaną pomarańczową skórką. Jeśli nie lubicie pomarańczowej skórki do ciasta

Słodkie okruszki
Ucierane ciasto kokosowe. 111

cukru ( pół szklanki ) 3 jajka 20 dag masła lub margaryny 10 dag wiórków kokosowych cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia      Wykonanie pysznego ciasta kokosowego:     1. Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i dalej ucieramy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy i ucieramy

Izabelawkuchni
Ciasto jogurtowe z powidłem i pianką. 115

galaretka 250 ml gorącej wody 200 ml zimnego mleka 1 śmietanka typu ,,Śnieżka'' Dodatkowo: 1 słoiczek powidła śliwkowego ( około 30 dag ) dowolna posypka do dekoracji Wykonanie: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy jogurt i ucieramy kilka chwil, na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia(...)ucieramy do dokładnego połączenia się składników. 2. Pieczenie: Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm, pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone i dokładnie studzimy. 3. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej, studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietankę ,,Śnieżkę'' ubijamy z zimnym

Izabelawkuchni
Ciasto orzechowe 138

mascarpone 1/2 szklanki mielonych orzechów 2 łyżki cukru pudru sok  i skórka z 1/2 cytryny polewa: 100 g czekolady 150 g śmietany 30% 1 łyżka masła Przygotowanie: ciasto: Miękkie masło ucieramy z miodem, a potem dodajemy po jednym jajku stale ucierając. Następnie do masy dodajemy mąkę wymieszaną z mielonymi orzechami oraz proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do tortownicy

Bon appetit mon amie
Czekoladowo-Jagodowa tarta z kruszonką i borówkami 137

odbieramy odrobinę na kruszonkę. Ciasto zawińcie w worki i schłodźcie w lodówce około 20-25min. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej śmietankę, jajka i mąkę ucieramy na gładkie ciasto dodajemy do niego jagody i delikatnie mieszamy. Gotowe i schłodzone ciasto należy rozwałkować do wielkości blaszki ale żeby nie miało wysokich brzegów, masa też się upiecze i fajnie

Kuba Gotuje
Szarlotka z płatkami kukurydzianymi 133

jabłek (waga po obraniu) 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie jabłek: Jabłka umyć, obrać i pokroić w słupki (grubość 1cm x 1cm). Skropić sokiem z cytryny. Wykonanie ciasta:  Masło (100g) ucieramy mikserem na krem, dodajemy cukier, jajka, przesianą mąkę - dwa rodzaje - wraz z proszkiem do pieczenia oraz skórkę cytrynową. Ucieramy, aż masa stanie się jednolita. Tortownicę (średnica

Mania Wypiekania
Tarta z figami, rozmarynem i serkiem mascarpone 92

Wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. Wykonanie kremu i owocowego wierzchu: Gdy ciasto się wystudzi ucieramy serek mascarpone wraz ze śmietaną, cukrem, skórką cytrynową i solą. W małym garnuszku rozgrzewamy miód - by stał się płynny, a następnie go studzimy. Ciasto smarujemy kremem i układamy

Mania Wypiekania
Marcepanowe ciasto z rabarbarem 168

Marlena -  http://smerfetka79.blogspot.com/ Wiosenka -  http://www.eksplozjasmaku.blox.pl/ Martyna - http://chiliandsugar.blogspot.com/ Ania - http://przyprawmnie.blogspot.com/ Karolina - http://stokolorowkuchni.blox.pl/html Dorota - http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/ Gosia - http://jedzismakuj.blogspot.com/ Zapraszam po przepis na pyszne ciasto ! Składniki ( na małą blachę ) * 125 g masy marcepanowej * 160 g masła o temperaturze pokojowej * 100 g cukru pudru * 2 jajka * 250 g mąki pszennej * 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startej masy marcepanowej dodać masło oraz cukier puder - utrzeć na gładką masę. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym całym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami. Dodać do ciasta, dolać mleko i sok z cytryny - dokładnie połączyć. Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę - dodać do ciasta - utrzeć raz jeszcze

kolorowotorcikowo
Mazurek wykwintny – kuchnia podkarpacka 50

gmina Cmolas, powiat kolbuszowski Mazurek to jedno z tych ciast, których w naszym regionie na tradycyjnym wielkanocnym stole nie powinno zabraknąć. Zachęcam więc do upieczenia mazurka wykwintnego, który spełnia wszystkie kryteria wielkanocnego przysmaku: jest złożony z dwóch blatów kruchego ciasta, główny dodatek stanowią suszone owoce i smaczny krem, a ciasto jest niewysokie i bardzo słodkie (cukier można ograniczyć o połowę(...)jajko 2 czubate łyżki mąki pszennej 250 g masła Dodatkowo: 5 łyżek powideł śliwkowych 250 g suszonych owoców: śliwki, rodzynki, morele (zamiast moreli dodałam migdały) Zaczynamy od przygotowania ciasta. Miękkie masło ucieramy, dodając do niego stopniowo cukier puder, a następnie wbijając po jednym żółtku. Na koniec dodajemy mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto, które dzielimy

Trzeci talerz
Domowe pralinki z resztek ciasta z malinami, czyli pyszne bajaderki 53

ciasta jest niewiele, ot kawałek 'starego' ciasta, czekolada, śmietanka + dodatki w postaci posiekanych pistacji i malin. O tak, te maliny robią tu robotę i sprawiają, że słodycz ciasta przełamana jest kwaskowym i rozkosznym smakiem malin. Mmm, jakie to dobre!  Mają tylko jeden minus, otóż... na jednej pralince się nie kończy! około 30 szt. 400 g ciasta, np. jogurtowego, ucieranego

Kraina Miodem Płynąca