ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:185/881)

Pasja serowo- orzechowa 194

przekładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Sernik: Żółtka ucieram razem z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję zmielony ser biały. Ucieram. Następnie dodaję budyń i śmietanę. Na końcu do masy serowej dodaję ubitą(...)budynie. Masę wlewam na gotujące się mleko. Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń. Ucieram. 4. Na jeden blat ciasta orzechowego wykładam połowę masy budyniowej i wyrównuję. Na masie układam sernik, delikatnie zdejmując papier. Na serniku wykładam pozostałą masę i wyrównuję. Na masie układam drugie z ciast

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto grysikowe z czarnymi porzeczkami 406

gęstego jogurtu greckiego (lub śmietany 18%) 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 20 g cukru waniliowego 120 g kaszy manny (grysiku) 400 g czarnych porzeczek szczypta soli Wykonanie: Ciasto: Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na puch. Nie przerywając ucierania dodajemy żółtka, jedno po drugim. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól oraz budynie czekoladowe i mieszamy. Następnie

MyCookBook.pl
Warstwowy placek biszkoptowo-serowy 140

Polewa: 80 g margaryny 2 łyżki kakao 3 łyżki wody 2 łyżki cukru pudru Wymiary formy 37 cm x 24 cm Rozpoczynamy od przygotowania ciasta z białek. Białka ubijamy na sztywno. Później dodajemy cukier i ucieramy na gładką i szklistą pianę. Następnie dodajemy ocet i również dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką(...)masa się połączyła i zgęstniała, uważając żeby jej nie przypalić. Studzimy. W misce ucieramy masło na puszystą masę, łączymy z masą budyniową i dokładnie ucieramy. Wszystkie składniki na polewę wrzucamy do ganka i zagotowujemy. Spód ciasta smarujemy połową masy, później układamy na niej sernik, który następnie smarujemy resztą masy, przykrywamy ją drugą połową ciasta. Na koniec całość polewamy dokładnie polewą

PatiGotuje
Sernik na kakaowym spodzie 198

szklanki mąki Przygotowanie ciasta na spód i wierzch sernika tzw. kruszonkę Cukier utrzeć z jajkami, dodać kakao, rozpuszczone masło oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia - ucierać Wyjdzie nam dość twarde, jednolite ciasto, zrobić z niego kulkę  ( a jeszcze lepiej dwie; większą i mniejszą ) i włożyć do zamrażalnika na 3 -4 godz. - nie dłużej, bo jeśli będzie zbyt twarde(...)bakalie - u mnie żurawina Przygotowanie: Cukier ucieramy z całymi jajkami, dodajemy stopniowo ser i ucieramy Dodajemy mąkę ziemniaczaną i rozpuszczone masło ( nie może być zbyt gorące ! ) - ucieramy Na wysmarowaną blaszkę ścieramy większą część ciasta, wykładamy masę serową, teraz ścieramy drugą część - to będzie wierzch sernika Pieczemy około 1 godz. w temp. 180 stopni C, pozwalamy ciastu ostygnąć w piekarniku, wpierw

Proste Potrawy
Ciasto Snickers bez pieczenia 112

szybsze w przygotowaniu niż te pieczone, ale niektórym z nich trzeba poświęcić trochę więcej czasu, a innym mniej. Ciasto Snickers właśnie należy do tej drugiej grupy. Robiąc to ciasto nie musimy ucierać kremu lub ubijać śmietany albo czekać, aż galaretka stężeje. Wystarczy tylko ugotować budyń, rozpuścić kajmak i czekoladę, a następnie ułożyć warstwami! Muszę przyznać, że jest to jedno

Danka Pichci
Serowo- kakaowa Kopuła 153

oraz żółtka. Miksuję. Na końcu dodaję ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 26cm. 2. Ciasto serowe: Masło ucieram razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Następnie dodaję ser, mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Mieszam. Masę serową

Tradycyjna kuchnia Kasi
Puszysty sernik z czekoladową nutą 79

tortowej typ 450 ¼ szklanki mączki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Wykonanie: Jajka, cukier i masło utrzeć mikserem. Dodać sypkie składniki i dalej chwilę ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przygotować masę serową. Masa serowa: Składniki: 4 jajka 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Otarta skórka(...)śmietany min. 30% 600 g twarogu trzykrotnie mielonego Szczypta soli Sposób przygotowania Wykonanie spodu: Jajka, cukier i masło utrzeć mikserem. Dodać sypkie składniki i dalej chwilę ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przygotować masę serową. Wykonanie masy serowej: Kakao wymieszać z 4 łyżkami gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno. Żółtka oddzielić

Przepisy Babci
Ciasteczka dla Mikołaja 179

przez ok 30 sekund. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy przez 2 minuty na prędkości 7. Gotowe ciasto owijamy folią i chłodzimy przez pół godziny w zamrażarce. Sposób przygotowania ciasta tradycyjny: Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę, dodajemy jajko i mieszamy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy wraz z solą, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy przygotowaną masę i wyrabiamy najpierw

Kuchnia w czekoladzie
PIJANA W-Z Z LUSTRZANĄ POLEWĄ 217

żelatyna 1 i 1/2 łyżeczki +  woda do jej pokrycia ok. 3-4 łyżki  Dodatkowo: dżem malinowy 5-6 łyżek  METODA: Ciasto: W mikserze ucieramy jaja z cukrem na najwyższych obrotach ok. 10 minut na puszystą masę. Potem dodajemy olej i trzema partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksując na niskich obrotach. Dodajemy kakao i mieszamy

Kuchnia Paulettes
Proste ciasto z rabarbarem 158

ciasto z rabarbarem? Rabarbar dokładnie myjemy i obieramy (Jeżeli mamy młody, to obierać nie trzeba). Kroimy w średniej wielkości kawałeczki i zasypujemy cukrem (4 łyżki). Odstawiamy, aż przygotujemy ciasto. Miękkie masło ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę. Ciągle miksując, do masła dodajemy po jednym jaju na raz. Po tym przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sól i dokładnie miksujemy przez

Kuchnia Łukasza
Ciasto na maślance ze śliwkami 221

szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia owoce- najlepiej świeże, u mnie śliwki Wykonanie : Całe jajka ubić mikserem z cukrem Dodać stopniowo maślankę i ucierać W następnej kolejności dodawać olej ( konsystencja ciasta jest wtedy rzadka, ale tak ma być) - ucierać Teraz dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia Po dokładnym połączeniu składników wylewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem foremki Na wierzch

Proste Potrawy
Ciasto na niedzielę – ciasto budyniowe bez budyniu 110

Kto ma ochotę na pyszne ciasto? Ciasto na niedzielę koniecznie trzeba upiec. Co wymyśliłam? Cytrynowe ciasto budyniowe bez budyniu! To ciasto ma fajnie przypieczony wierzch, a

codojedzenia
Ciasto Migdałowe Z Jabłkami 246

zmielić płatki migdałów) 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia z małą górką 50 ml mleka 1 duże jabłko lub dwa małe cukier puder do posypania ciasta 1. Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. 2. Teraz dodajemy zmielone migdały oraz część mąki z proszkiem do pieczenia. Miksujemy, a następnie

Gotowanie...to proste !
EKLERKI Z CREME PATISSIERE – najlepsze! 209

masło – 20 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO PTYSIOWE: W garnku gotujemy wodę z masłem, na gotującą wsypujemy mąkę i cały czas ucieramy drewnianą łyżką. Ucieramy do momentu aż ciasto będzie szkliste i będzie odchodzić od ścianek, zdejmujemy z ognia, studzimy. Po wystudzeniu dodajemy po 1 jajku i miksujemy na gładką masę. Ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy eklerki(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20-25 minut w 200C ( w trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika! ). Po upieczeniu studzimy na kratce. CREME PATISSIERE: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką, jasną masę, dodajemy obie mąki, miksujemy. Mleko gotujemy z ziarenkami wanilii, odstawiamy z ognia, dodajemy krem z żółtek, mieszamy. Stawiamy na ogień i podgrzewamy cały czas mieszając. Tak przygotowany

Ostra na Słodko
Bardzo śmietankowe puszyste ciasto owocowe z kawałkami czekolady 156

proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki mieszanki owocowej (mrożona)+ mąka do obsypania, ale w sezonie świeże owoce około 2 szklanki 6 kostek białej czekolady cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie: Margarynę ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wbijamy jajka, ciągle miksując. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy po trochu mąki, następnie wlewamy trochę śmietany

Słodkie okruszki