ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:182/881)

Mocno kakaowe ciasto z bananami 140

pysznego ciasta: 1. Masło i oba cukry ucieramy na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym i dokładnie ucieramy, wsypujemy wszystkie pozostałe sypkie składniki, wlewamy mleko i dokładnie ucieramy. 2. Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. W ciasto lekko wciskamy obrane banany. 3. Pieczemy

Izabelawkuchni
Łatwe ciasto jogurtowe z wiśniami i czekoladą 123

    To ciasto musicie zrobić...a powody są dwa ! Po pierwsze - jest niezwykle proste w przygotowaniu. A po drugie - jest z czekoladą. I chyba

kolorowotorcikowo
Ciasto Nesquik-pyszne i mega kakaowe 125

picia.  Ma ono wspaniały smak, rozpływa się w ustach. Bardzo polecam i zapraszam po przepis. SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm *szklanka to u mnie zawsze 250ml  KAKAOWE CIASTO -6 jajek -3/4 szkl cukru -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -1,5 szkl mąki pszennej tortowej -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -2 łyżki kakao KREM -1 litr(...)dajemy masło w temp pokojowej i ucieramy na gładką masę. Następnie stopniowo dodajemy budyń i wszystko miksujemy na gładki krem. Z kremu odkładamy kilka łyżek do osobnej miseczki. CIASTO KAKAOWE Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę.  Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao,olej i wodę i wszystko miksujemy na gładką masę. Masę przekładamy do blaszki i pieczemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Krówkowe muffinki z kremem. 104

masła 82 % pół puszki  masy krówkowej o smaku czekoladowym ( 20 dag ) cukier puder do smaku ( ja dałam 1 łyżkę ) dowolna cukrowa posypka Wykonanie: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku, dodajemy masę krówkową, kakao i budyń w proszku i ucieramy, na koniec wsypujemy mąką i z proszkiem do pieczenia(...)dokładnie ucieramy. 2. Do formy do pieczenia muffinek przekładamy ciasto używając papierowych papilotek i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki dokładnie studzimy. 3. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy masę krówkową i dokładnie ucieramy. 4. Tak przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką

Izabelawkuchni
Tort Ferrero Rocher 508

typu Princessa Masa do obłożenia tortu: 80g masła 4 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Dekoracja: 50g wafelków orzechowych w czekoladzie typu Princessa Pralinki Ferrero Rocher       *** Ciasto: żółtka jajek ucieramy z połową cukru, aż powstanie jasna masę. Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dalej miksując dodajemy resztę cukru i ubijamy, aż powstanie gęsta, lśniąca piana(...)zgęstnieje. Do masy dodajemy posiekane orzechy oraz wafelki i delikatnie mieszamy *** *** Blaty ciasta nasączamy ponczem. Na pierwszym blacie układamy połowę masy truflowej. Przykrywamy drugim ba=latem i wykładamy resztę masy. Całość przykrywamy ostatnim blatem i wkładamy do lodówki *** *** Następnie przygotowujemy masę do obłożenia tortu: miękkie masło ucieramy na jasną, puszystą masę. Dodajemy krem czekoladowy i nadal miksujemy, aż uzyskamy jednolity

Blog z Apetytem
Ciasto ekspresowe z niespodzianką 68

proste, a tak pyszne. Ciasto ekspresowe z niespodzianką i malinami, albo innymi ulubionymi owocami możecie przygotować w 30 minut . To połączenie przepisu ze „słodkosentymentowego zeszytu” z odrobiną własnej inwencji. Kto spróbuje, nie pożałuje Składniki: 6 jajek 200 g masła(...)szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Uwaga: szklanka 200 ml Jajka, cukier, cukier waniliowy i masło ucieram dokładnie w misce (ciasto będzie wyglądać tak, jakby się zwarzyło, ale spokojnie, tak ma być ) Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao i dodaję partiami do masy jajecznej. Blaszkę

Słodki sentyment
Rogaliki drożdżowe z serem 263

masło. Wyrabiam ciasto. Oprószam mąką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem. Dodaję pokruszony ser i razem ucieram. 3. Wyrośnięte ciasto wykładam na stolnicę i dzielę na dwie części. Jedną z części rozwałkowuję tworząc okrąg. Ciasto kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy serowej. Ciasto zwijam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik biało - czerwony 272

WSZYSTKIE SKŁADNIKI POWINNY BYC W TEMPERATURZE POKOJOWEJ     Składniki na blaszkę 26 cm : Ciasto : - 300 g mąki pszennej typ 550 - 6 jajek - 270 g cukru - 220 g margaryny Kasia - 1 duża łyżka śmietany 18 %  - kilka kropel olejku waniliowego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - prawie cały barwnik spożywczy ( ja kupiłam i polecam na aukcji http://allegro.pl(...)zwykłym mikserze kilkoma pulsacyjnymi obrotami robimy masę do przełożenia, masło ucieramy na białą masę i stopniowo dodajemy cukier , ucieramy i dodajemy serek Philadelphia i jeszcze chwile ucieramy I składamy ciasto , kładziemy na paterze czerwone ciasto ,smarujemy masą na to kładziemy sernik ,po schłodzeniu powinien być na tyle twardy ,że da się bez problemu zsunąć całość smarujemy serkiem i obsypujemy okruchami

Wypieki Rene
Mazurek Paryski Wielkanocny 171

minut do lodówki. Z zimnego ciasta formuję placek i wykładam nim formę uprzednio posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Taki placek smaruję równomiernie marmoladą. Przygotowanie ciasta maślanego: Masło ucieram z cukrem, dodaję 2 jaja, a na końcu wsypuję mąkę, całość dobrze mieszam. To ciasto wykładam na ciasto kruche posmarowane marmoladą. Mazurek piekę 15 - 20 minut w nagrzanym piekarniku

Zasmakuj Kuchni
Serowiec zasmażany 148

kryształu zapach migdałowy 10 dkg rodzynek 1/2 szklanki mleka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch: 2 tabliczki czekolady mlecznej 1/4 szklanki mleka kolorowa posypka Sposób wykonania: 1. Ciasto: Jajka z cukrem ucieramy, dodajemy amoniak rozpuszczony w śmietanie oraz mąkę i zarabiamy na gładkie ciasto. Dzielimy na 4 równe części.   2. Każdą część wałkujemy bardzo cienko na wielkość blachy(...)Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy ser i aromat, mieszamy. 4. Masę przekładamy do rondla i zasmażamy na średnim ogniu cały czas mieszając. Dodajemy mleko rozmieszane z mąką ziemniaczaną, zagotowujemy. Odstawiamy, dodajemy bakalie i przekładamy letnią masą wszystkie placki.   5. Wierzch: Czekolady rozpuszczamy wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Polewamy ciasto, dekorujemy

Kuchnia w czekoladzie
Izaura 214

lekko ciepłej polewy dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. (Jajek nie ubijać osobno bo wyjdzie tak jak u mnie druga blacha ). Ucierać razem około minutę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. I przelewamy do niej ciasto. Składniki na masę serową: 150 g masła miękkiego w kawałkach(...)cukru 1000 g sera białego półtłustego mielony 5 jajek Masło ucieramy na puch i dodajemy stopniowo cukier a następnie ser. Na koniec dodajemy jajka i chwile ucieramy. Masę wylewamy na ciasto i pieczemy 50 minut w 180 stopniach Celsjusza. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto się nie wyciąga. Po wyjęciu ciasto polewamy odlaną wcześniej polewą. Można posypać kokosem lub płatkami migdałowymi

Mam apetyt na ...
Jabłecznik z kruszonką i pianką 138

Jabłecznik z kruszonką i pianką Jabłecznik to ciasto, które od zawsze gości na naszych stołach. Można piec go z ciasta kruchego, półkruchego, ucieranego lub biszkoptowego. Dziś polecam klasyczny jabłecznik z kruszonką i pianką , czyli wszystko co najlepsze w cieście z jabłkami. Oto sprawdzony sposób, jak szybko upiec jabłecznik z delikatną kruszonką i zapiekaną pianką ! Przepis to porcja na dużą blachę

Gotujemy i jemy
Jabłecznik z kruszonką i pianką 140

Jabłecznik z kruszonką i pianką Jabłecznik to ciasto, które od zawsze gości na naszych stołach. Można piec go z ciasta kruchego, półkruchego, ucieranego lub biszkoptowego. Dziś polecam klasyczny jabłecznik z kruszonką i pianką , czyli wszystko co najlepsze w cieście z jabłkami. Oto sprawdzony sposób, jak szybko upiec jabłecznik z delikatną kruszonką i zapiekaną pianką ! Przepis to porcja na dużą blachę

Korniszonki
Czekoladowe gębusie 178

czekolady 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka Wykonanie ciasta: Zagotować wodę z masłem, dodać połamana czekoladę i szczyptę soli. Następnie wsypać mąkę z kakao, ucierać energicznie aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Ostudzić i wbijać kolejna jaja, cały czas ucierając. Nakładać na blachę wyłożona pergaminem placuszki łyżką lub workiem cukierniczym. Piec w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Nie zapomniana W-Z- ka 107

koniec dodajemy dżem. Wykładamy ciasto na blaszkę ,wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopniach C  około 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wystawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym na puszystą masę. Na koniec ucierania dodajemy stopniowo po łyżce maślanki. Przestudzone ciasto przekrawamy na pół z górnej części ciasta z ścinamy

kgwjanczewo