ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:182/881)

Serowo- kakaowa Kopuła 164

oraz żółtka. Miksuję. Na końcu dodaję ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 26cm. 2. Ciasto serowe: Masło ucieram razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Następnie dodaję ser, mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Mieszam. Masę serową

Tradycyjna kuchnia Kasi
Puszysty sernik z czekoladową nutą 89

tortowej typ 450 ¼ szklanki mączki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Wykonanie: Jajka, cukier i masło utrzeć mikserem. Dodać sypkie składniki i dalej chwilę ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przygotować masę serową. Masa serowa: Składniki: 4 jajka 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Otarta skórka(...)śmietany min. 30% 600 g twarogu trzykrotnie mielonego Szczypta soli Sposób przygotowania Wykonanie spodu: Jajka, cukier i masło utrzeć mikserem. Dodać sypkie składniki i dalej chwilę ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przygotować masę serową. Wykonanie masy serowej: Kakao wymieszać z 4 łyżkami gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno. Żółtka oddzielić

Przepisy Babci
Ciasteczka dla Mikołaja 190

przez ok 30 sekund. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy przez 2 minuty na prędkości 7. Gotowe ciasto owijamy folią i chłodzimy przez pół godziny w zamrażarce. Sposób przygotowania ciasta tradycyjny: Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę, dodajemy jajko i mieszamy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy wraz z solą, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy przygotowaną masę i wyrabiamy najpierw

Kuchnia w czekoladzie
PIJANA W-Z Z LUSTRZANĄ POLEWĄ 226

żelatyna 1 i 1/2 łyżeczki +  woda do jej pokrycia ok. 3-4 łyżki  Dodatkowo: dżem malinowy 5-6 łyżek  METODA: Ciasto: W mikserze ucieramy jaja z cukrem na najwyższych obrotach ok. 10 minut na puszystą masę. Potem dodajemy olej i trzema partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksując na niskich obrotach. Dodajemy kakao i mieszamy

Kuchnia Paulettes
Proste ciasto z rabarbarem 165

ciasto z rabarbarem? Rabarbar dokładnie myjemy i obieramy (Jeżeli mamy młody, to obierać nie trzeba). Kroimy w średniej wielkości kawałeczki i zasypujemy cukrem (4 łyżki). Odstawiamy, aż przygotujemy ciasto. Miękkie masło ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę. Ciągle miksując, do masła dodajemy po jednym jaju na raz. Po tym przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sól i dokładnie miksujemy przez

Kuchnia Łukasza
Ciasto na maślance ze śliwkami 233

szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia owoce- najlepiej świeże, u mnie śliwki Wykonanie : Całe jajka ubić mikserem z cukrem Dodać stopniowo maślankę i ucierać W następnej kolejności dodawać olej ( konsystencja ciasta jest wtedy rzadka, ale tak ma być) - ucierać Teraz dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia Po dokładnym połączeniu składników wylewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem foremki Na wierzch

Proste Potrawy
Ciasto na niedzielę – ciasto budyniowe bez budyniu 126

Kto ma ochotę na pyszne ciasto? Ciasto na niedzielę koniecznie trzeba upiec. Co wymyśliłam? Cytrynowe ciasto budyniowe bez budyniu! To ciasto ma fajnie przypieczony wierzch, a

codojedzenia
Ciasto Migdałowe Z Jabłkami 258

zmielić płatki migdałów) 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia z małą górką 50 ml mleka 1 duże jabłko lub dwa małe cukier puder do posypania ciasta 1. Masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. 2. Teraz dodajemy zmielone migdały oraz część mąki z proszkiem do pieczenia. Miksujemy, a następnie

Gotowanie...to proste !
EKLERKI Z CREME PATISSIERE – najlepsze! 221

masło – 20 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO PTYSIOWE: W garnku gotujemy wodę z masłem, na gotującą wsypujemy mąkę i cały czas ucieramy drewnianą łyżką. Ucieramy do momentu aż ciasto będzie szkliste i będzie odchodzić od ścianek, zdejmujemy z ognia, studzimy. Po wystudzeniu dodajemy po 1 jajku i miksujemy na gładką masę. Ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy eklerki(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20-25 minut w 200C ( w trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika! ). Po upieczeniu studzimy na kratce. CREME PATISSIERE: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką, jasną masę, dodajemy obie mąki, miksujemy. Mleko gotujemy z ziarenkami wanilii, odstawiamy z ognia, dodajemy krem z żółtek, mieszamy. Stawiamy na ogień i podgrzewamy cały czas mieszając. Tak przygotowany

Ostra na Słodko
Bardzo śmietankowe puszyste ciasto owocowe z kawałkami czekolady 189

proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki mieszanki owocowej (mrożona)+ mąka do obsypania, ale w sezonie świeże owoce około 2 szklanki 6 kostek białej czekolady cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie: Margarynę ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wbijamy jajka, ciągle miksując. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy po trochu mąki, następnie wlewamy trochę śmietany

Słodkie okruszki
Ambasador 399

jeszcze nigdy… to chyba przesadził Oczywiście było to stwierdzenie ironiczno-sarkastyczne… Przecież wszystkie moje ciasta są genialne ale musiałam Wam o tym napomknąć Sam biszkopt jest wilgotny, dwukolorowy, z jabłkami, smakiem i konsystencją podobny do ucieranych babek. Krem jest budyniowo-maślany. Podzielony na część jasną i ciemną. Część jasna zawiera brzoskwinie i jest lekko zakrapiana sokiem z brzoskwiń(...)cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucieramy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do utartej masy i delikatnie ucieramy do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao i mieszamy. Formę prostokątna o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Kładziemy kupkami

Made By Mom And Son
Przepis na naleśniki III – przepis na ciasto naleśnikowe 324

też ze zwykłą, jednak mniej puszyste) 2 jajka szczypta soli szczypta cukru 1 łyżka cukru waniliowego ( w wersji słodkiej) 1 łyżka oleju olej do smażenia Sposób przygotowania Składniki ucieramy na gładkie ciasto. Smażymy placki na rozgrzanej patelni, nasmarowanej olejem. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/przepis-nalesniki-iii-przepis-ciasto-nalesnikowe/ MieszamWGarnku     Artykuł Przepis na naleśniki III – przepis na ciasto naleśnikowe pochodzi z serwisu Przepisy

Mieszam w Garnku
Ciasto ucierane ze śliwkami z kruszonką 119

ąki cukier waniliowy 1 łyżka cynamonu 1 kg śliwek Kruszonka 20 dkg mąki 10 dkg cukru 15 dkg margaryny Składniki zagnieść i zetrzeć na tarce na wierzch ciasta Ciasto Miękką margarynę ucierać z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować na puch.Następie dodawać po jednym całym jajku cały czas miksując .Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia ,dodać do margaryny i wymieszać

Anioły w kuchni
CIASTO Z SEZAMEM 153

utworzy się wtedy kożuch. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. Następnie dodajemy po kawałku pokruszoną chałwę i dobrze ucieramy. SKŁADANIE: Na ciasto z sezamem wykładamy masę, następnie przykładamy drugim ciastem. Ciasto najlepiej  przygotować dzień lub dwa przed podaniem. Smacznego

Pani na deser
Babka z porzeczkami 157

Przygotowanie: Margarynę ucieramy z cukrami oraz sokiem z cytryny. Następnie nie przerywając miksowania dodajemy po jednym jajku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kwaśną śmietanę. Po chwili ucierania dodajemy do ciasta porzeczki (opruszamy je w 2 łyżkach mąki) i mieszamy całość łyżką. Formę na babkę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy około

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania