ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:182/881)

Tort Ferrero Rocher 524

typu Princessa Masa do obłożenia tortu: 80g masła 4 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Dekoracja: 50g wafelków orzechowych w czekoladzie typu Princessa Pralinki Ferrero Rocher       *** Ciasto: żółtka jajek ucieramy z połową cukru, aż powstanie jasna masę. Białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dalej miksując dodajemy resztę cukru i ubijamy, aż powstanie gęsta, lśniąca piana(...)zgęstnieje. Do masy dodajemy posiekane orzechy oraz wafelki i delikatnie mieszamy *** *** Blaty ciasta nasączamy ponczem. Na pierwszym blacie układamy połowę masy truflowej. Przykrywamy drugim ba=latem i wykładamy resztę masy. Całość przykrywamy ostatnim blatem i wkładamy do lodówki *** *** Następnie przygotowujemy masę do obłożenia tortu: miękkie masło ucieramy na jasną, puszystą masę. Dodajemy krem czekoladowy i nadal miksujemy, aż uzyskamy jednolity

Blog z Apetytem
Ciasto ekspresowe z niespodzianką 80

proste, a tak pyszne. Ciasto ekspresowe z niespodzianką i malinami, albo innymi ulubionymi owocami możecie przygotować w 30 minut . To połączenie przepisu ze „słodkosentymentowego zeszytu” z odrobiną własnej inwencji. Kto spróbuje, nie pożałuje Składniki: 6 jajek 200 g masła(...)szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Uwaga: szklanka 200 ml Jajka, cukier, cukier waniliowy i masło ucieram dokładnie w misce (ciasto będzie wyglądać tak, jakby się zwarzyło, ale spokojnie, tak ma być ) Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao i dodaję partiami do masy jajecznej. Blaszkę

Słodki sentyment
Rogaliki drożdżowe z serem 270

masło. Wyrabiam ciasto. Oprószam mąką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem. Dodaję pokruszony ser i razem ucieram. 3. Wyrośnięte ciasto wykładam na stolnicę i dzielę na dwie części. Jedną z części rozwałkowuję tworząc okrąg. Ciasto kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy serowej. Ciasto zwijam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik biało - czerwony 279

WSZYSTKIE SKŁADNIKI POWINNY BYC W TEMPERATURZE POKOJOWEJ     Składniki na blaszkę 26 cm : Ciasto : - 300 g mąki pszennej typ 550 - 6 jajek - 270 g cukru - 220 g margaryny Kasia - 1 duża łyżka śmietany 18 %  - kilka kropel olejku waniliowego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - prawie cały barwnik spożywczy ( ja kupiłam i polecam na aukcji http://allegro.pl(...)zwykłym mikserze kilkoma pulsacyjnymi obrotami robimy masę do przełożenia, masło ucieramy na białą masę i stopniowo dodajemy cukier , ucieramy i dodajemy serek Philadelphia i jeszcze chwile ucieramy I składamy ciasto , kładziemy na paterze czerwone ciasto ,smarujemy masą na to kładziemy sernik ,po schłodzeniu powinien być na tyle twardy ,że da się bez problemu zsunąć całość smarujemy serkiem i obsypujemy okruchami

Wypieki Rene
Mazurek Paryski Wielkanocny 197

minut do lodówki. Z zimnego ciasta formuję placek i wykładam nim formę uprzednio posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Taki placek smaruję równomiernie marmoladą. Przygotowanie ciasta maślanego: Masło ucieram z cukrem, dodaję 2 jaja, a na końcu wsypuję mąkę, całość dobrze mieszam. To ciasto wykładam na ciasto kruche posmarowane marmoladą. Mazurek piekę 15 - 20 minut w nagrzanym piekarniku

Zasmakuj Kuchni
Serowiec zasmażany 154

kryształu zapach migdałowy 10 dkg rodzynek 1/2 szklanki mleka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Wierzch: 2 tabliczki czekolady mlecznej 1/4 szklanki mleka kolorowa posypka Sposób wykonania: 1. Ciasto: Jajka z cukrem ucieramy, dodajemy amoniak rozpuszczony w śmietanie oraz mąkę i zarabiamy na gładkie ciasto. Dzielimy na 4 równe części.   2. Każdą część wałkujemy bardzo cienko na wielkość blachy(...)Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy ser i aromat, mieszamy. 4. Masę przekładamy do rondla i zasmażamy na średnim ogniu cały czas mieszając. Dodajemy mleko rozmieszane z mąką ziemniaczaną, zagotowujemy. Odstawiamy, dodajemy bakalie i przekładamy letnią masą wszystkie placki.   5. Wierzch: Czekolady rozpuszczamy wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Polewamy ciasto, dekorujemy

Kuchnia w czekoladzie
Izaura 242

lekko ciepłej polewy dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. (Jajek nie ubijać osobno bo wyjdzie tak jak u mnie druga blacha ). Ucierać razem około minutę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. I przelewamy do niej ciasto. Składniki na masę serową: 150 g masła miękkiego w kawałkach(...)cukru 1000 g sera białego półtłustego mielony 5 jajek Masło ucieramy na puch i dodajemy stopniowo cukier a następnie ser. Na koniec dodajemy jajka i chwile ucieramy. Masę wylewamy na ciasto i pieczemy 50 minut w 180 stopniach Celsjusza. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto się nie wyciąga. Po wyjęciu ciasto polewamy odlaną wcześniej polewą. Można posypać kokosem lub płatkami migdałowymi

Mam apetyt na ...
Jabłecznik z kruszonką i pianką 144

Jabłecznik z kruszonką i pianką Jabłecznik to ciasto, które od zawsze gości na naszych stołach. Można piec go z ciasta kruchego, półkruchego, ucieranego lub biszkoptowego. Dziś polecam klasyczny jabłecznik z kruszonką i pianką , czyli wszystko co najlepsze w cieście z jabłkami. Oto sprawdzony sposób, jak szybko upiec jabłecznik z delikatną kruszonką i zapiekaną pianką ! Przepis to porcja na dużą blachę

Gotujemy i jemy
Jabłecznik z kruszonką i pianką 146

Jabłecznik z kruszonką i pianką Jabłecznik to ciasto, które od zawsze gości na naszych stołach. Można piec go z ciasta kruchego, półkruchego, ucieranego lub biszkoptowego. Dziś polecam klasyczny jabłecznik z kruszonką i pianką , czyli wszystko co najlepsze w cieście z jabłkami. Oto sprawdzony sposób, jak szybko upiec jabłecznik z delikatną kruszonką i zapiekaną pianką ! Przepis to porcja na dużą blachę

Korniszonki
Czekoladowe gębusie 184

czekolady 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka Wykonanie ciasta: Zagotować wodę z masłem, dodać połamana czekoladę i szczyptę soli. Następnie wsypać mąkę z kakao, ucierać energicznie aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Ostudzić i wbijać kolejna jaja, cały czas ucierając. Nakładać na blachę wyłożona pergaminem placuszki łyżką lub workiem cukierniczym. Piec w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Nie zapomniana W-Z- ka 112

koniec dodajemy dżem. Wykładamy ciasto na blaszkę ,wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopniach C  około 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wystawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym na puszystą masę. Na koniec ucierania dodajemy stopniowo po łyżce maślanki. Przestudzone ciasto przekrawamy na pół z górnej części ciasta z ścinamy

kgwjanczewo
Wytrawne ptysie z łososiem 99

szybko mieszamy ciasto, aż będzie gładkie, zwarte i zacznie odchodzić od brzegów. Następnie odstawiamy ciasto do wystudzenia. Do zimnego ciasta wbijamy jajka (najlepiej stopniowo) i dokładnie ucieramy mikserem. Później, gotowe ciasto, przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pamiętajcie, żeby zostawić pomiędzy nimi odstęp. Ptysie pieczemy w 180° C (u mnie z termoobiegiem

PatiGotuje
łatwy,smaczny ucieraniec śliwkowo-kokosowy z białą czekoladą... 149

białości na największych obrotach z 3-4 minuty, masa będzie miała "zważoną" konsystencję, ale ma taka być, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko ucierać do połączenia składników na dość gęste ciasto tortownica 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować margaryną, przełożyć z misy robota ciasto do blaszki w ciasto powkładać gęsto wypestkowane, umyte, osuszone śliwki

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto kakaowe z olejem - łatwe 220

sodkę w cieście) Przygotowanie        Całe jajka ucieramy z cukrem Dodajemy stopniowo mąkę, kakao i na przemian olej - ucieramy Wsypujemy sodkę i ponownie ucieramy Obrane i pokrojone jabłka dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy, ja wymieszałam za słabo i wiekszość jabłek była na wierzchu  Całość wylewamy do natłuszczonej foremki Ciasto piekłam w prodiżu przez

Proste Potrawy
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 515

dogodzić kubkom smakowym, jako dodatków użyłam śliwek oraz wiórków kokosowych, które znajdziecie w samym cieście, jak i na jego wierzchu. Ciasta jogurtowe nie lubią długiego mieszania czy ucierania, dlatego składniki takich ciast najlepiej jest mieszać za pomocą widelca lub łyżki tylko do ich połączenia się. Poniższy przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 24x24cm. Ciasto jogurtowe ze śliwkami Składniki

Smakołyki Bereniki