Przepis na : deser
Świeże pyszne limonki, mak i odrobina likieru pomarańczowego sprawia, że babka kusi smakiem :). Firma Guardini posiada w swojej ofercie piękne foremki na baby i babki, zajrzyjcie na ich stronę homemert.pl Składniki: 25 dag miękkiego masła 15 dag cukru szczypta soli 4 jaja 40 dag mąki pszennej 20 dag maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag bitej śmietany sok i skórka starta z dwóch limonek 2-3 łyżki likieru pomarańczowego lub rumu Polewa: 1 limonka 12 dag cukru pudru Ma... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...