ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:190/881)

ciasto twarogowe z jabłkami... 217

kawałeczki, posypać cynamonem, mąką ziemniaczaną i wymieszać jajka"L", miękka palma, cukier, twaróg pótłusty nie mielony w robocie ucierać z 5 minut wsypać makę z proszkiem i wymieszać z 1 minutę tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i z 3/4 ciasta rozsmarować w blaszce wsypać na ciasto twarogowe jabłka i na jabłkach rozmarować resztę ciasta ciasto piec w 200C

W Mojej Kuchni Lubię
Róża ucierana z cukrem, czyli konfitura różana 131

Konfitura różana Konfitura z róży cukrowej to tradycyjny dodatek do ciast i deserów – idealne nadzienie do pączków z różą, wypełnienie do mazurków, dodatek do sernika wiedeńskiego oraz ciasta czekoladowego. Przepis na ucierana różę jest banalnie prosty, wymaga tylko dłuuuugiego ucierania w makutrze

Gotujemy i jemy
pyszne,łatwe,smaczne ciasto truskawkowe ze śmietaną galaretkową... 157

galaretka pomarańczowa 1 opakowanie jajka XL lub 4 "L", miękkie masło, cukier, aromat cytrynowy mikserem ucierać z 4 minuty, masa bedzie grudkowata i taka ma być wsypać mąkę z proszkiem, kakao i mikserem krótko tylko połączyć składniki na gęste ciasto silikonowa tortownica 24 cm - przetrzeć formę ręcznikiem papierowym nasączonym olejem i rozsmarować w formie ciasto ciasto na cieście poukładać truskawki

W Mojej Kuchni Lubię
truskawki z budyniem w ucieranym cieście... 173

łyżeczki, truskawki 20 sztuk, budyń waniliowy 2 opakowania, cukier puder - ile potrzeba jajka "L", miękka palma, cukier ucierać mikserem z 5 minut - masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypac mąkę z proszkiem i utrzeć z 2 minuty dość gęste ciasto tortownica 24cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, do blaszki rozsmarować 3/4 ciasta 700 ml mleka zagotować

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto kokosowo jogurtowe ze śliwkami 156

Piec w piekarniku nagrzanym na 175 stopni z termoobiegiem około 45 minut.  Po wyjęciu ciasto ostudzić. Lukier kokosowy:  Do likieru wsypywać po łyżce cukru i ucierać na gładko. Lukrem polać ciasto.  Inspiracja klik

Ala piecze i gotuje
Tarta z owocami z kremem z mascarpone 146

naszego ciasta nie spłyną. Pieczemy 10 minut pod obciążeniem w 180 stopniach. Po tym czasie należy zdjąć pergamin z grochem i piec jeszcze 15 - 20 minut. Ciasto pozostawiamy do ostudzenia.  Mascarpone ucieramy z masłem i  cukrem na gładki krem, smarujemy nim wystudzone ciasto. Na wierzch układamy pokrojone i umyte owoce. Tartę przechowujemy w lodówce

Delusional Trine
Buleczki Slimaczki kardamonowe z nadzieniem cynamonowym (Kanelbullar) czyli Slodki Czwartek odc.126 145

połączą mieszamy ciasto jeszcze przez 5 minut. Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie, dodajemy trochę mąki. Miskę z ciastem przykrywamy i odstawiamy do wyrastania na 30-45 minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Ucieramy łyżka lub mikserem składniki nadzienia. Na podsypanym mąką blacie  rozwałkowujemy ciasto na prostokąt o wymiarach 40 na 50 cm. Rozsmarowujemy nadzienie na połowie ciasta. Składamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
CIASTO DROŻDŻOWE - BABKA WIELKANOCNA 151

wsypujemy go do miseczki z żółtkami. Nie robimy tego "na oko", bo za duża ilość cukru może spowodować, że ciasto nie wyrośnie. W zbyt słodkim środowisku drożdże bowiem słabiej rosną i to nawet wtedy, gdy znacznie zwiększymy ich ilość. Starannie ucieramy żółtka z cukrem i szczyptą soli - najlepiej mikserem. Masło (także dokładnie odważone)  przekładamy do małego rondelka, stawiamy(...)puder. W rondelku lekko podgrzewamy rum z wodą, po czym przelewamy gorący płyn do cukru. Chwilę mieszamy by składniki się połączyły, potem dodajemy sok z cytryny i ucieramy, aż masa uzyska gęstość ciasta naleśnikowego (jeśli wyjdzie zbyt gęsta, dodajemy odrobinę gorącej wody). Wyjmujemy upieczone ciasto na stół i pozostawiamy na 10-15 min (nie dłużej, bo przejdzie zapachem blachy

Moja Książka Kucharska
Mazurek z pianką kawową 133

Następnie zagniatamy ciasto. Owijamy je folią spożywczą i odkładamy na czas przygotowania bezy do lodówki. W międzyczasie robimy bezę. Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy cukier i ucieramy aż się rozpuści. Ciasto wyciągamy z lodówki i dzielimy na 3 części. Następnie wyklejamy nimi 3 takie same blachy do pieczenia (można również rozwałkować). Jedno z nich smarujemy bezą, a później obficie

PatiGotuje
Placek dyniowy do niedzielnej kawki 115

Po obiedzie warto zaserwować jakiś deser! Co powiecie na placek dyniowy do niedzielnej kawy? Uwielbiam piec ciasto z dyni, bo ma taki piękny jesienny kolor. Niewiele

codojedzenia
piernik kętrzyński z dżemami... 144

Składniki: opakowanie piernik kętrzyński 1 karton, woda 1,5 szklanki, olej rzepakowy 180 ml, do ciasta dżem niskosłodzony 150 gram, do przełożenia dżem wysokosłodzony 250 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Pomarańczowe ciasto z herbatą. 169

ORANGE&GINGER TEEKANNE pół szklanki soku pomarańczowego Dodatkowo: 1 pomarańcza Wykonanie pysznego ciasta pomarańczowego: 1. Ciasto: Zaczynamy od zaparzenia mocnej herbaty. Saszetkę herbaty zalewamy gorącą wodą i parzymy. Herbatę studzimy, dopiero z letniej wyjmujemy saszetkę dokładnie ją odciskając. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem(...)puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian wlewając letnią herbatę i sok, dokładnie ucieramy. 2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. 3. Pomarańcza: Pomarańczę myjemy, osuszamy i obieramy, kroimy w plasterki

Izabelawkuchni
Bajaderki 156

nazywane często w moim domu ziemniaczkami to nic innego jak pozostałości ciast po małych i dużych imprezach, albo po świętach. Pamiętajcie tylko, że do bajaderek dodajemy suche ciasta (biszkopty, pierniki, drożdżowe, ucierane), bez mas i galaretki. U mnie bajaderki powstały z nieudanego biszkoptu i kawałka piernika. Z podanej porcji wychodzi ok. 25-30 sztuk. Składniki: - 70 dag ciast - 1 słoik

Apetyczna babeczka
Łatwe ciasto marchewkowe z orzechami i masą 138

Przepis na ciasto marchewkowe z orzechami, który Wam pokażę jest bardzo łatwy a jego efekt wspaniały. To ciasto zawsze kojarzyło mi się z jesienią, chyba za

Słodki Blog
Eklerki kokosowe 582

grubym dnem ) umieścić wodę i masło. Podgrzewać do rozpuszczenia masła. Zagotować. Na gotującą się wodę z masłem wsypywać mąkę, cały czas mieszając/ucierając drewnianą łyżką. Ucierać do momentu, aż ciasto będzie szkliste i będzie odchodziło od ścianek garnka. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie do ciasta dodawać po jednym jajku, miksując mikserem lub ucierając(...)razie braku szprycy bądź rękawa cukierniczego ciasto można również wykładać łyżką. Piec około 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C ( w czasie pieczenia nie otwierać piekarnika, bo ciasto opadnie ). Eklerki powinny być dobrze wypieczone z wierzchu i chrupiące. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Krem kokosowy: Odlać około 100 ml mleka. Dodać proszek budyniowy oraz

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania