Śnieżna wyspa Ciasto z borówkami, ale możną wykorzystać inne owoce, są dwie warstwy pierwsza to ciasto, druga śnieżki z galaretką. Można zrezygnować z drugiej warstwy i zrobić tylko spód ciasta np. ze śliwkami również jest pyszne. Składniki: · 200 g margaryny · 2 ½ szk. mąki pszennej(...)borówek Sposób przygotowania: 1. Margarynę ucieramy mikser razem z cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka, wlewamy 2 łyżki śmietany oraz ocet. 2. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy, cały czas ucieramy. 3. Na koniec ciasto łączymy z borówkami, mieszając delikatnie łyżką i wylewamy do tortownicy
Kulinarna Chwila2szt- mąka ziemniaczana -30g- twaróg mielony – 400g- budyń śmietankowy – 1op DODATKOWO:- czereśnie – 300g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Z czereśni usuwamy pestki , kroimy na pół.CIASTO:Margarynę z cukrem ucieramy na kremową masę.Dodajemy po 1 jajku i cały czas miksujemy.Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Pokrywamy warstwą czereśni
Ostra na Słodkoformy wysmarowanej tłuszczem. Rabarbar umyć, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na cieście. Przygotuj kruszonkę. Mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło. Wszystko ucierać palcami aż powstaną grudki. Posypać ciasto równomiernie i wstawić do piekarnika. Piec w piekarniku ok 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć i wystudzić, Artykuł Drożdżowe z rabarbarem pochodzi z serwisu I LOVE
I LOVE LIFEwysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Truskawki* umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na cieście. Przygotuj kruszonkę. Mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło. Wszystko ucierać palcami aż powstaną grudki. Posypać ciasto równomiernie i wstawić do piekarnika . Piec w piekarniku ok 60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć i wystudzić. *wskazówka Jeśli używamy mrożonych owoców należy je wyjąc wcześniej
I LOVE LIFEformy wysmarowanej tłuszczem. Śliwki umyć pozbyć się pestek i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na cieście. Przygotuj kruszonkę. Mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło. Wszystko ucierać palcami aż powstaną grudki. Posypać ciasto równomiernie i wstawić do piekarnika . Piec w piekarniku ok 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć i wystudzić, Artykuł Ciasto drożdżowe ze śliwkami pochodzi z serwisu
I LOVE LIFEzakłóciły one znacząco mojego odpoczynku. Miałam czas na spotkania z rodziną, a w niedzielny poranek przyjechała Gwiazdeczka. Oprócz obiadu upiekłam dla niej pyszną, ucieraną babkę cytrynową. Na niedzielne popołudnie polecam Wam to smakowite ciasto. Przygotowałam je na bazie ciasta ze starego zeszytu, które od dawna bardzo lubimy. Zapach i smak cytrynowej babki znakomicie pasuje do aromatycznej kawy i świetnie się
W mojej kuchniszklanka cukru puszka brzoskwin wykonanie: Wszystkie skladniki na ciasto zagniatamy razem w taki sposob by postala kruszanka. 2/3 ciasta ukladamy na nasmarowana maslem blache. Na ciasto nakladamy mase serowa. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy ser oraz budyn. Gotowa mase serowa wykladamy na ciasto. Brzoskwinie kroimy w dosc spora kostke i ukladamy je na mase serowa. Bialka pozostale
Przysmaki KarolkiCiasto ze śliwkami to pyszna propozycja na weekendowe spotkanie z bliskimi. To szybki, prosty i sprawdzony przepis. Do ciasta zamiennie można dodać inne owoce, zarówno te świeże jak i te z puszki. Ciasto ze śliwkami jest niezwykle smaczne, maślane w smaku, warto sięgnąć po przepis i upiec je np. z sezonowymi owocami. Ciasto ze śliwkami SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej(...)misce mieszam suche składniki, oprócz cukru i cukru z wanilią. W oddzielnej misce ucieram mikserem miękkie masło przez 2 minuty. Wsypuję oba cukry i miksuję dalej 3 minuty. Do masy maślanej dodaję dwa całe jajka, miksuję do połączenia. Powoli wlewam olej. Ucieram mikserem minutę. Do ciasta wsypuję suche składniki i startą skórkę z cytryny, miksuję do połączenia. Wyłączam mikser, mieszam
Zasmakuj KuchniSkładniki: jajka 6 sztuk "M", margaryna 15 dag, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 łyżeczka, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1 szklanka, olej rzepakowy 1 szklanka, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki, olejek migdałowy 1 sztuka, czekolada gorzka 100
W Mojej Kuchni LubięSkładniki:olej rzepakowy 1/4 szklanki, mleko 3,2% 1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 2,1/4 szklanki, proszek do pieczenia 2
W Mojej Kuchni Lubięcukier waniliowy, gdy wszystko się rozpuści dodajemy mąkę i energicznie mieszamy najlepiej kulą.Ciasto ściągamy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Zimne ciasto przekładamy do misy miksera ciągle mieszając dodajemy po jednym jajku, masę ucieramy co najmniej 5 minut, ma być gładka.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto dzielimy na pół i każdą porcję rozprowadzamy równomiernie na blaszce. Piekarnik rozgrzewamy(...)rozpuszczamy budynie, mąkę i cukier waniliowy. Wlewamy do gotującego mleka, gotujemy tak długo aż zgęstnieje. Budyń przykrywamy folią i odstawiamy do przestygnięcia. Zimny budyń ucieramy z margaryną i masą tiramisu.Gotowy krem wykładamy na jednym blacie ciasta i przykrywamy drugim. Wierzch oprószamy cukrem pudrem. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Życzę udanych wypieków i smacznego :) Asia
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: olej rzepakowy 1/4 szklanki, jajka 2 sztuki, maślanka 1,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, śliwki 24
W Mojej Kuchni Lubię