ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:197/881)

Torcik ucierany z truskawkami 340

latem często piekę ciasta  z świeżymi owocami.Robi się je bardzo szybko ale też bardzo szybko znikają.Są lekkie,wilgotne i pachnące owocami.Tym razem zapraszam na ucierany torcik z truskawkami.Oczywiście do ciasta możemy dodawać inne sezonowe owoce. Składniki: 20 dkg margaryna, 15 dkg cukier, 3 szt jajka duże, 20 dkg mąka pszenna, 2 łyżki mąka ziemniaczana, 2 łyżeczki cukier

Ala piecze i gotuje
Idealne ciasto rabarbarowe z kruszonką 103

zawartości wrzucamy rabarbar. Całość dokładnie mieszamy. W tym czasie spód powinien być upieczony. Wykładamy na niego rabarbar „w budyniu” i równomiernie rozprowadzamy. Wyciągamy drugą część ciasta z zamrażarnika i ucieramy na grubych oczkach tarki na wierzch rabarbaru. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 55-60 minut albo aż do suchego patyczka. Podajemy po całkowitym przestygnięciu. Można

Lamarida.pl
ciasto dziwak 379

ucieramy z masłem i cukrem. Do utartych żółtek dodajemy mak, mód, olejek oraz proszek do pieczenia i całość chwilkę ucieramy. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno. Do maku dodajemy bakalie, ubite białka i delikatnie mieszamy. Przekładamy na drugie podpieczone ciasto i przykrywamy ostatnią częścią surowego ciasta. Całość pieczemy w 170 st. C przez ok 30 min. Po upieczeniu odstawiamy(...)wystudzenia. składniki na masę maślaną: 250 g masła 1 galaretka 125 ml wody 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę. wykonanie placka: Na ciasto z makiem wykładamy całą masę maślaną, przykrawamy ciastem z jabłkami. Całość polewamy polewą czekoladową. Ciasto najlepiej upiec 2 dni przed podaniem

Domowy Smak Jedzenia
Krucha tarta biszkoptowa z czereśniami 131

Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika na 10-14 minut.Przygotowujemy masę biszkoptową:Do wysokiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, mleko i ekstrakt i ucieramy, pod koniec ubijania dosypujemy mąkę i mieszamy łyżką.Gdy ciasto się zarumieni, wyjmujemy je, a następnie układamy na jego wierzchu umyte i wydrążone czereśnie. Całość zalewamy gotową masą jajeczną, a następnie wstawiamy do rozgrzanego

Słodkie Przyjemności
Kruche ciasto ze śliwkami 117

grudek cukru. (Jeśli wolicie, możecie użyć cukru pudru i dobrać jego ilość do smaku.) Gotową pianę wykładamy na śliwki i równomiernie rozprowadzamy. Potem, wyciągamy drugą część ciasta z zamrażalnika i ucieramy na grubych oczkach tarki i rozprowadzamy równomiernie na piance. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 35 minut albo aż do wierzch się zarumieni. Podajemy po całkowitym przestygnięciu

Lamarida.pl
Ciasto z morelami i lawendą 87

Ciasto, które skradło moje serce 😍 - ucierane, słodko-kwaśne i nadziane dużą ilością moreli. Idealne połączenie smaków. Ponadto, ciasto jest błyskawiczne do przygotowania i nie wymaga użycia miksera! Zachęcam do pieczenia.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 1 szklanka drobnego cukru do wypieków (220 g) 4 jajka 1 szklanka

Ugotować
Rogaliki z orzechowo-korzennym nadzieniem. 283

orzechowo-korzennym nadzieniem: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut, żeby rozczyn ,,ruszył''. Ciasto: Jajka, żółtko i cukier ucieramy na puszystość. Do mąki dajemy rozczyn, olej i utarte jajka. Zagniatamy mięciutkie ciasto. W razie potrzeby dolewamy ciepłego mleka, ja dolałam pół szklanki. Ciasto zagniatamy kilka minut

Izabelawkuchni
Drożdżowy wieniec z orzechowo-cynamonowym nadzieniem. 145

wieńca z orzechami: 1. Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem i mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut, żeby rozczyn ,,ruszył''. Ciasto: Jajka i oba cukry ucieramy na puszystość. Do mąki dajemy rozczyn, olej i utarte jajka. Zagniatamy mięciutkie ciasto. Ciasto zagniatamy kilka minut na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną. Jeśli ciasto jest zbyt

Izabelawkuchni
Ciasto ze śliwkami i cynamonem. 167

Witam bardzo cieplutko :) Uwielbiam wszystkie ciasta ze śliwkami, czy to ucierane, czy to kruche, wszystkie są pyszne. Dzisiaj mam dla Was przepis na ciasto kakaowe z dużą ilością śliwek i cynamonu, jest to najlepsze połączenie. To ciasto jest proste w wykonaniu i zawsze się udaje, wykonamy je w 15 minut plus pieczenie. Dodam, że śliwki jeszcze są do kupienia, więc

Izabelawkuchni
KARPATKA 150

ciasto.  Najważniejsze: nie wolno nam otwierać piekarnika w początkowej fazie pieczenia inaczej ciasto nam opadnie . Masło rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, dobrze ucieramy. Krem wykładamy na  pierwsze ciasto, przykrywamy drugim. Ciasto chowamy do lodówki najlepiej na całą noc, ale kto by aż tyle wytrzymał ;) Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Nasz Rudasek przyłapany na gorącym

Pani na deser
Proste ptysie z pianką 67

Przepis na ciasto parzone, który ma ok. 25 lat, a na piankę pewnie jeszcze więcej! Są pyszne... Takie jak "dawniej". Mama mówi, że to smak jej dzieciństwa, w sumie mojego też. Na upartego można przełożyć je bitą śmietaną i zrobić ptysie z bitą śmietaną ale szczerze polecam poświęcić trochę więcej czasu i zrobić piankę do ptysi ❤️ Ciasto parzone na ptysie(...)Przygotowanie: Masło i wodę podgrzewamy w garnku do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy przesianą mąkę i sól. Mieszamy. Przekładamy ponownie na tym razem na mały ogień. Ucieramy na ogniu aż ciasto będzie gęste i szkliste (ok. 5 min.) i będzie odchodziło od brzegów garnka. Dobrze studzimy. Wbijamy po 1 jajku i miksujemy. Ciasto powinno być gładkie i klejące. Piekarnik

Czarnawisienka
Ciasto na maślance z owocami i kruszonką 115

Klasyczne letnie ciasto na maślance z owocami i kruszonką, przepis bardzo prosty i szybki do wykonania. Najlepiej smakuje z mieszanką sezonowych owoców; truskawek, jagód, malin czy

Słodki Blog
SERNIK Z MAKIEM I GLAZURĄ POMARAŃCZOWĄ + FILMIK 184

PRZYGOTOWANIE : Składniki ciasta należy zagnieść lub wyrobić robotem. Blaszkę o wymiarach 30/25 wykładamy papierem do pieczenia, na dnie rozkładamy równomiernie ciasto. Masa serowa- żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy cały ser i dalej mieszamy. Wsypujemy budynie, na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i dokładnie mieszamy. Masę makową wcześniej przygotowujemy, dodajemy do niej kaszę mannę i dokładnie

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTO ZE SŁODKIMI ZIEMNIAKAMI I SUSZONYMI MORELAMI 142

minut w temp. 180℃ (grzanie góra/dół bez termoobiegu). Pod koniec pieczenia sprawdzamy, czy bataty są miękkie i nie przypalają się. Zostawiamy do lekkiego przestygnięcia, blendujemy. WYKONANIE CIASTO : Pokrojone, suszone morele zalewamy vermuthem. Odstawiamy na około 30 minut, a następnie odsączamy, vermuth zachowujemy. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C bez termoobiegu. Blaszkę o wymiarach 17 x 24 cm (lub 21x21(...)papierem do pieczenia.  W średniej misce mieszamy przesianą mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. W misie miksera umieszczamy miękkie masło, skórkę z cytryny i cukier. Ucieramy masło na gładki, jasny, puszysty krem. Cały czas mieszając dodajemy po 1 jajku, a następnie porcjami na przemian: mąkę, vermuth i puree ze słodkich ziemniaków. Mieszamy do połączenia składników, dodajemy

cool and minty
Mrówkowiec 141

pieczenia olejek migdałowy Wykonanie: Masło ucierać do białości z cukrem.  Dodawać kolejno po jednym jaju i małymi porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania dodać suchy mak. Ciasto piec w temp.180°C około godziny. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie