ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:194/881)

Placek dyniowy do niedzielnej kawki 99

Po obiedzie warto zaserwować jakiś deser! Co powiecie na placek dyniowy do niedzielnej kawy? Uwielbiam piec ciasto z dyni, bo ma taki piękny jesienny kolor. Niewiele

codojedzenia
piernik kętrzyński z dżemami... 131

Składniki: opakowanie piernik kętrzyński 1 karton, woda 1,5 szklanki, olej rzepakowy 180 ml, do ciasta dżem niskosłodzony 150 gram, do przełożenia dżem wysokosłodzony 250 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Pomarańczowe ciasto z herbatą. 156

ORANGE&GINGER TEEKANNE pół szklanki soku pomarańczowego Dodatkowo: 1 pomarańcza Wykonanie pysznego ciasta pomarańczowego: 1. Ciasto: Zaczynamy od zaparzenia mocnej herbaty. Saszetkę herbaty zalewamy gorącą wodą i parzymy. Herbatę studzimy, dopiero z letniej wyjmujemy saszetkę dokładnie ją odciskając. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem(...)puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian wlewając letnią herbatę i sok, dokładnie ucieramy. 2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. 3. Pomarańcza: Pomarańczę myjemy, osuszamy i obieramy, kroimy w plasterki

Izabelawkuchni
Bajaderki 142

nazywane często w moim domu ziemniaczkami to nic innego jak pozostałości ciast po małych i dużych imprezach, albo po świętach. Pamiętajcie tylko, że do bajaderek dodajemy suche ciasta (biszkopty, pierniki, drożdżowe, ucierane), bez mas i galaretki. U mnie bajaderki powstały z nieudanego biszkoptu i kawałka piernika. Z podanej porcji wychodzi ok. 25-30 sztuk. Składniki: - 70 dag ciast - 1 słoik

Apetyczna babeczka
Łatwe ciasto marchewkowe z orzechami i masą 123

Przepis na ciasto marchewkowe z orzechami, który Wam pokażę jest bardzo łatwy a jego efekt wspaniały. To ciasto zawsze kojarzyło mi się z jesienią, chyba za

Słodki Blog
Eklerki kokosowe 573

grubym dnem ) umieścić wodę i masło. Podgrzewać do rozpuszczenia masła. Zagotować. Na gotującą się wodę z masłem wsypywać mąkę, cały czas mieszając/ucierając drewnianą łyżką. Ucierać do momentu, aż ciasto będzie szkliste i będzie odchodziło od ścianek garnka. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie do ciasta dodawać po jednym jajku, miksując mikserem lub ucierając(...)razie braku szprycy bądź rękawa cukierniczego ciasto można również wykładać łyżką. Piec około 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C ( w czasie pieczenia nie otwierać piekarnika, bo ciasto opadnie ). Eklerki powinny być dobrze wypieczone z wierzchu i chrupiące. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Krem kokosowy: Odlać około 100 ml mleka. Dodać proszek budyniowy oraz

Opowieści z piekarnika
Ciasto z jabłkami, bezą migdałową i bitą śmietaną 214

Dzisiaj zapraszam na nowy torcik jabłkowy. Na ucieranym spodzie, z bezą, budyniami i bitą śmietaną. Ciasto smaczne, aromatyczne, trochę migdałowe i waniliowe. Jabłka doprawione są cynamonem. Aby dodać jeszcze więcej smaku, masę jabłkową przygotowałam na soku pomarańczowym. Torcik jest pyszny, dobrze smakuje z filiżanką ulubionej herbaty. Polecam na jesienny wieczór. Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal(...)cukru (niekoniecznie)2 łyżeczki cukru wanilinowegoDodatkowo:300g śmietanki kremówki 30%2-3 łyżki cukru pudrupłatki migdałowe do posypania  Ciasto:1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym (ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 3 minuty). Następnie dodawać po jednym żółtku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem. Dodać jajko

Mała Cukierenka
Jabłecznik ucierany - inaczej :) 193

jabłka 1 łyżeczka roztopionego masła cynamon PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy masło na gładką masę. Dodajemy stopniowo cukry, olejek i sól. Następnie po jednym jajku - za każdym razem ucierając po pół minuty. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo na zmianę z mlekiem. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelewamy do tortownicy (26cm) wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą

Moje Kuchenne Rewelacje
Meduza Siostry Anastazji 181

ananasów odlewam i zagotowuję. Żółtka, mąkę i cukier mieszam i wlewam na gotujący sok i gotuję budyń. Nakrywam folią i odstawiam do wystygnięcia. Masło ucieram, dodaje porcjami zimny budyń i wykładam masę na przestudzone ciasto. Obie galaretki rozpuszczam w dwóch szklankach wrzątku i odstawiam. Na cieście układam krążki ananasa, pomiędzy krążkami, a także w otwory w ananasach układam drobne owoce

Ciasteczkowy Potwór
Croissant 184

przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Ponownie wyjmujemy i uderzamy pięścią oraz wstawiamy do zamrażalnika na 30 minut. Masło wkładamy do miski i ucieramy na gładką masę. Ciasto musimy rozwałkować na prostokąt. Na 2/3 długości ciasta rozkładamy połowę masła i składamy je jak list, an 3 części. Ciasto obracamy o 90 stopni i ponownie musimy

Ciastka i ciasta
Puszysty sernik z bezą orzechową na kruchym cieście ze smalcem 124

zagnieść kruche wyłożyć na brytfankę. Następnie przygotować ser: ucierając go z cukrem, cukrem wanilinowym i budyniem. Następnie wlać śmietanę, mleko, olej, 2 jajka i 4 żółtka dalej ucierać. Całość wylać na ciasto kruche. Białka ubić na sztywno z cukrem następnie mieszać w to orzechy z bułką tartą i łyżką wyłożyć bezę na ser tak aby nie utonęła. Piec godzinę

Pychotkaaa
Brzoskwiniowiec 152

przykrywamy brzoskwinie. Boki zgniatamy tak aby nie było widać brzoskwiń .Pieczemy 30-40 min. w 180 stopniach. Ze szklanki cukru pudru i 1 łyżki kwaśnej śmietany ucieramy lukier i gorące ciasto polewamy lukrem

Passion of Cooking
Szarlotka z połówkami jabłek 159

stopniach.                             Ze szklanki cukru pudru i 1 łyżki kwaśnej śmietany ucieramy lukier i gorące ciasto polewamy lukrem

Passion of Cooking
Mazurek cytrynowy 156

łączymy z proszkiem do pieczenia. W osobnym pojemniku masło mieszamy przy pomocy miksera z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, a także śmietaną. Pod koniec ucierania dodajemy łyżkę spirytusu. Łączymy mąke z powstałą masą i wyrabiamy ciasto. Można ręcznie lub za pomocą miksera, ciasto powinno wyjść odrobine lepkie. Wkładamy je do lodówki na ok 5-10 min. W tym czasie blachę(...)jest gotowe gdy nabierze pieknego złotego koloru. Następnie przygotowujemy polewę: białka ucieramy mikserem z cukrem pudrem i ubijamy na gęstą lśniącą masę, pod koniec ucierania dodajemy soku z cytryny. Polewę nakładamy na ostudzone wcześniej ciasto. Jeśli chodzi o dekoracje, my naszą otrzymałyśmy dzięki roztopionej czekoladzie w kąpieli wodnej i płatkom migdałowym, lecz każdy może spróbować zrealizować własny pomysł i wykorzystać

Kolizje Smaków
Czekoladowa tarta z kremem limonkowym i borówkami 208

Studzimy ciasto.                                             W trakcie pieczenia ciasta przygotowujemy krem. Mascarpone ucieramy z cukrami i wlewamy sok z limonek. Dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Ubijamy śmietanę - też na sztywno- i dodajemy do kremu. Wstawiamy krem do lodówki. Kiedy

Moje Kuchenne Rewelacje