Ciasto z jagodami i kruszonką

Ciasto z jagodami  i kruszonką

Ciasto z jagodami i kruszonką

Składniki: 4 jajka 100 g cukru 230 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 250 g jagód (mogą być mrożone) 1 łyżka cukru do jagód Kruszonka: 50 g mąki 30 g masła 20 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego Sposób wykonania: 1. Białka ubić na sztywno z cukrem, stopniowo dodawać żółtka i ucierać. 2. Do ciasta dodać olej i zmiksować, na końcu dodać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie połączyć. 3. Ciasto wylać na blaszkę (24x28cm). 4. Do jagód dodać cukru, wymieszać, wyłożyć na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.