ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:72/932)

Ciasto Łabędzi puch 141

cukru 100g wiórków kokosowych 200g masła   125g margaryny (można zastąpić masłem) Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki Kokosowa posypka 2 łyżki masła 1/2 szklanki cukru   100g wiórków kokosowych Upiec ciasto. Jajka z cukrami dokładnie utrzeć do puszystości oraz stopniowo połączyć z mąką uprzednio przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu z olejem. Masę przelać do formy wyłożonej papierem(...)miksować na puszysty krem. Kilka łyżek kremu odłożyć na posmarowanie wiechu (*). Składanie. Na jednej części ciasta rozsmarować dżem oraz wyłożyć krem, a następnie umieścić drugą połowę ciasta.  Wierzch posmarować pozostawionym kremem. Kokosowa posypka.   Masło rozpuścić na patelni i wymieszać z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Całość podprażyć do momentu zezłocenia się wiórków i po delikatnym przestudzeniu wklepać w wierzch

Di gotuje
Placek śliwkowo-kokosowy 92

Kruchy spód i śliwki zanurzone w kremie kokosowym. To ciasto dla smakoszy i miłośników kokosa, uwielbiane przez mojego młodszego syna. Ciasto na spód jest bardzo lekkie i trudno je zagnieść, ale takie właśnie powinno być. Trzeba je po prostu trochę podsypać mąką. Ja piekę je w małej formie, wychodzi więc grubsze, a śliwki wręcz pływają w kremie. Sprawia co prawda(...)syropu ziemniaczanego lub żel-fixem rozpuszczonym w filiżance gorącej wody. „Lakierowanie” to znana metoda cukierników na zachowanie szklistego wyglądu owoców i dekoracji. Na koniec można jeszcze posypać ciasto delikatnie wiórkami kokosowymi”. Czytaj więcej

Wiem co jem
Przepis na Rafaello na krakersach 372

Rafaello uwielbiam, jak zresztą wszystko co kokosowe To ciasto jest znane i lubiane i każdy ma jego własną wersję. Ja przepis na rafaello dostałam od mojej bratowej Basi, nie obyło się jednak bez paru zmian… Po pierwsze zmieszałam zwykłe mleko z mleczkiem kokosowym, żeby zwiększyć kokosowe doznania. Po drugie wymieszałam budyń z białą czekoladą, zmiejszając jednocześnie ilość cukru(...)pasuje w tej wersji to niestety brak właściwych krakersów… te do których miałam dostęp były niestety lekko twardawe. Mimo tej niedogodności ciasto jest fantastyczne… nie za bardzo słodkie, za to bardzo kokosowe. Chodzi mi po głowie bardzo ekskluzywana wersja Rafaello, ale chyba poczekam z tym na jakąś specjalną okazję..:)Przepis na Rafaello na krakersachSkładniki:1 litr mleka

UgotujmyTo.pl
Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami 302

Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami jest kompozycją trzech warstw o kontrastujących ze sobą kolorach i idealnie do siebie pasujących smakach. Spód ciasta to murzynek, czyli puszyste ciasto czekoladowe, środkową warstwę tworzy kokosowy budyń, a wierzch zwieńcza galaretka z czereśniami. Przepis nie uwzględnia nasączenia ciasta czekoladowego; murzynek nie jest ciężkim i mokrym ciastem, nie jest jednak suchy jak klasyczny biszkopt(...)komentarze, choć może nie być to natychmiastowe. Na mój FANPAGE oraz  INSTAGRAM będę wrzucać czasem zdjęcia, a więc śledźcie Smakołyki i tam :) Udanych wypieków! Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami Składniki: ciasto czekoladowe 160g (1 szklanka) mąki 150g (3/4 szklanki) cukru (u mnie pół na pół zwykły z domowym cukrem waniliowym) 75g masła 50g gorzkiej czekolady 50ml wody 2 jajka

Smakołyki Bereniki
Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą 227

Jeśli lubicie kruche ciasta, mam dla Was propozycję na  kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą. Kruchy, maślany spód, jabłka pachnące cytryną i delikatna, chrupiąca, kokosowa beza. Ciasto znika z blaszki w oka mgnieniu. Składniki kruchego ciasta: 200 g mąki pszennej (typ 500) pół płaskiej łyżeczki mielonej wanilii 80 g cukru 100 g zimnego masła 3 żółtka Składniki(...)błyszcząca. Cukier nie musi się podczas ubijania rozpuścić. Zrobi to podczas pieczenia.  Na koniec, do ubitych z cukrem białek, dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy do połączenia się składników. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na podpieczonym cieście rozkładamy jabłka. Na jabłkach rozkładamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto

Smak mojego domu
Ciasto "Rafaello" - Najlepsze 1520

Raffaello" z pewnością pokocha "Ciasto Raffaello". Przepyszny, aksamitny, rozpływający się w ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał.... Ponadto ciasto "Rafaello" jest eleganckim, prostym w przygotowaniu ciastem o niebiańskim smaku. Polecam przepis.    Ciasto "Rafaello" - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki(...)czasie czekoladę, masło i mleko rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstałą polewą pokrywamy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kolejne 2-3 godziny. Gotowe ciasto kroimy w kostkę. Możemy przyozdobić pralinkami "Rafaello".     Moje posty

Słodka Strona
Brownie z orzechami 184

dużej ilości naczyń do zmywania Co jest dość istotnym walorem Brownie polecam szczególnie na długie, już prawie jesienne wieczory. Wiem, ciasto na noc? Nie martwcie się, kawałek nikomu nie zaszkodzi, a może pomoże :)? Brownie z orzechami pół szklanki oleju kokosowego 5 łyżek gorzkiego kakao 2 łyżki ksylitolu szczypta soli pół łyżeczki esencji migdałowej 2 jajka 60 g mąki ryżowej(...)połączenia się składników. Czekoladę posiekaj. Razem z orzechami dodaj je do ciasta, ponownie wymieszaj. Blachę o wymiarach 16 cm x 22 cm wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj wierzch. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Podawaj po wystygnięciu. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na brownie Artykuł Brownie z orzechami pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Kokosowa krówka 53

Dzień dobry :-)  Kokosowa krówka to lekkie ciasto na biszkopcie kakaowym z kremem kokosowym, warstwą słonych krakersów i słodkim kajmakiem. Ciasto ma fajny smak, krakersy przełamują słodycz kajmaku i reszty ciasta. Całość mięciutka i naprawdę pyszna :-) Blaszka: 23 x 33 cm Biszkopt kakaowy: 6 jajek M w temp. pokojowej 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  1 łyżeczka(...)proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem kokosowy: 600 ml śmietanki 30% 100 g wiórków kokosowych 2 - 3 łyżki cukru pudru  3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody Dodatkowo: 2 duże opakowanie solonych krakersów kajmak kakao do oprószenia ciasta Biszkopt: 1. Mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy. 2. Białka oddzielamy

kruche babeczki
Ciasto kokosowe 161

CIASTO: mąka pszenna - 50 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka - 5 szt cukier puder - 1/2 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki masło zimne - 25 dag śmietana gęsta -1 łyżka sól - szczypta MASA KOKOSOWA: białka - 5 szt śmietana gęsta 18% - 1 Litr wiórki kokosowe - 20 dag cukier puder - 1/2 szkl budyń śmietankowy w proszku - 2 op mąka ziemniaczana- 1 łyżka proszek(...)dodawać do białek na przemian ze śmietaną i starannie mieszać.Na końcu wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Wyjąć ciasto. 3/4 wylepić dużą blaszkę (25*35), wyłożyć na ciasto masę kokosową i na wierzch posypać pokruszonym pozostałym ciastem. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180stC i piec 50-60 minut

Camilla w kuchni
Ciasto brzoskwiniowe ze smażonymi wiórkami kokosowymi 30

lekkie ciasto brzoskwiniowe ze smażonymi wiórkami kokosowymi po raz pierwszy spróbowałam u mojej Mamy. A że smaczne i godne, to wyprosiłam przepis. Oczywiście musiałam zrobić trochę „po swojemu” Oryginalnie ciasto jest na białym biszkopcie i serkach waniliowych. U mnie znajdziecie ciemny biszkopt i ricottę. A przepis jest taki Składniki na biszkopt: 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki tortowej(...)blatem. Dodatkowo potrzebujemy: 200 g dżemu brzoskwiniowego 100 g wiórków kokosowych 25 g masła Przygotowanie: Wierz ciasta smaruję dżemem brzoskwiniowym. Masło rozpuszczam na patelni, wsypuję wiórki i przysmażam, aż nabiorą złotego koloru. Gorące wiórki wykładam na dżem. Ciasto brzoskwiniowe ze smażonymi wiórkami kokosowymi wstawiam do lodówki. Po kilku godzinach będzie gotowe. Smacznego Artykuł Ciasto brzoskwiniowe ze smażonymi wiórkami kokosowymi pochodzi

Słodki sentyment
Ciasto kokosowo - jabłkowe 137

wiórek kokosowych 0,5 szkl cukru Składniki na ciasto wkładamy do miski i ugniatamy aż powstanie cos w rodzaju mokrej kruszonki. Formę smarujemy masłem i posypujemy wiórkami kokosowymi. wykładamy ciasto i ugniatamy niezbyt mocno. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st i pieczemy ok 15 min W tym czasie ubijamy białka, dodajemy cukier i ubijamy jeszcze ok 7 min , dodajemy(...)piankę jabłkową i wiórki kokosowe , mieszamy i wykładamy na podpieczone ciasto. Pieczemy jeszcze ok 30 min .. Po wyjęciu jeszcze gorące, posypujemy startą czekoladą, lub robimy polewę

Gotowanie jest łatwe
Czekoladowe ciasto z kulkami serowo-kokosowymi. 135

Witajcie :) przy sobocie zapraszam na pyszne, mięciutkie ciasto czekoladowe z kulkami serowo kokosowymi.  Do ciasta użyłam mąki tortowej MŁYNOMAG .  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1i 3/4 szklanki m ą ki tortowej Młynomag   1 i 1/2 szklanki cukru 4 łyżki wody 3 łyżki kakao gorzkiego 5 jajek 250 g margaryny Kasi 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżka(...)środku kulki serowe, wszystko zalewamy resztą ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, moje ciast piekło się około 50 minut. Upieczone ciasto z wierzchu smarujemy nutellą  posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy czekoladowymi listkami. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik na zimno z kokosowym spodem i musem owocowym od góry 165

SPÓD CIASTA - szklanka wiórków kokosowych - 150g masła - 150 g herbatników czekoladowych Herbatniki zmiel w blenderze lub pokrusz wałkiem ciasta, wiórki kokosowe upraż na gorącej patelni. Wymieszaj razem, dodaj dosyć chłodne masło i wszystko pougniataj dłońmi do uzyskania prawie jednolitej masy. Wyłóż formę 23 cm folią spożywczą lub aluminiową, lepiej tą pierwszą i masę z ciastek ugnieć na dnie dość mocno

Pasje Jolki
Kokosanka 205

garnuszka, dodać cukier i podgrzewać. Gdy mleko zacznie wrzeć dodać rozmieszany budyń i gotować do czasu,aż będzie on gęsty. Przygotowaną wcześniej blaszkę wyłożyć ciastem, wyłożyć na niego gorący budyń. Następnie przygotować masę kokosową. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na gęstą pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i ubijać do czasu, aż masa będzie gładka, lśniąca(...)czuć cukru. W rondelku rozpuścić masło i je przestudzić. Do ubitych białek dodać żółtka, delikatnie wymieszać. Następnie dodać wiórki kokosowe i przestudzone masło- delikatnie wymieszać. Masę kokosową wyłożyć na masę budyniową, wyrównać. Gotowe ciasto włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec przez około 50 minut. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
makowa wuzetka 131

Składniki:   Forma na ciasto makowe i ciemne ,takiej samej wielkośći. u mnie 21x31 ciasto makowe 200 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 150 g suchego maku 8 białek 4 żółtka Ciasto:   Białka ubić  na sztywną pianę,stopniowo dodając  cukier. .Gdy cukier się rozpuści dodać żółtka. Wsypać ,mak i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Blachę

w mojej kuchni