polewą polać ciasto, gdy polewa zacznie zastygać, można wykałaczką zrobić wzorki. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki, aby krakersy nieco zmiękły i połączyły się z kremem. Zobacz również: ciasto kokosowe bez pieczenia
Kuchcik gotujeziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni - termoobieg. #Pomidory, sparzamy i obieramy z skórki. Panierujemy w poszatkowanej #natce #pietruszki, #koperku i #kurkumie. #krem z #pora #por kroimy i gotujemy do miękkości razem z #ziemniakami
Szkrab Je Samkokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: Jajka ubić z cukrem, mleczkiem kokosowym, olejem i wanilią. Do mokrych składników dodać wymieszane składniki suche: przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Ciasto nałożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około 30 minut. Studzić na kratce. Składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać i ostudzić. Wystudzone
Pysznie & PięknieMoja przyjaciółka Oliwka przywiozła mi ostatnio całą, wielką siatę aronii z własnego ogrodu. Część wykorzystałam do zrobienia pysznych dżemów,upiekłam genialne ciasto kokosowe, a resztę wykorzystuję do pysznych, codziennych deserów. Zainspirowana konkursem #przepisnakopernika marki Kopernik stworzyłam fantastyczny deser, który nie tylko wygląda, ale i smakuje jak „milion dolarów”. http://konkurs.kopernik.com.pl/ Mocno piernikowy spód a’la brownie, lekka aroniowa pianka
Ostra na SłodkoPamiętajcie aby wszystkie składniki do ciasta miały temperaturę pokojową. Warto pokusić się o to ciasto nawet jak już nie będzie owoców czarnej porzeczki i zrobić ze śliwkami czy jabłkami. Ciasto kokosowe z czarną porzeczką i kokosową kruszonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePamiętajcie aby wszystkie składniki do ciasta miały temperaturę pokojową. Warto pokusić się o to ciasto nawet jak już nie będzie owoców czarnej porzeczki i zrobić ze śliwkami czy jabłkami. Ciasto kokosowe z czarną porzeczką i kokosową kruszonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzygotuj POLEWĘ : 4 czubate łyżki oleju kokosowego/masła rozpuść w rondlu. Dodaj karob/kakao i mieszaj aż się połączą. Kiedy czekoladowa masa lekko ostygnie dodaj miód. Pokrój jaglano-kokosowe ciasto na prostokąciki i wylewaj łyżką polewę. Schłodź batoniki w lodówce. Delektuj się smakiem swoich bezglutenowych batoników bounty
Smiling Shrimpkażdą postacią. Zresztą duży domownik też nimi nie pogardzi 😊 Sama pamiętam jak pierwszy raz spróbowałam takich nuggetsów u cioci na imieninach, smak nie do zapomnienia 😃 tylko tamte były w cieście kokosowym. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka nie pełna szklanka mleka 1/2 szklanki mąki sól, pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku opcjonalnie 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 3 szklanki
Życie zaczyna się w kuchniKawa, czekolada, kokos – to połączenie święci triumfy w formie... Artykuł CIASTO KAWOWO-KOKOSOWE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEkilka chwil Faworki trydenckie (bez śmietany) Serowo-jogurtowe pączki 3-minutowe Szybkie mini pączki z bananami Szybkie mini pączki waniliowe Oponki jogurtowe Faworki na jogurcie Smażone banany w kokosowym cieście Gruszka azjatycka w cynamonowym cieście (w podobny sposób można przygotować jabłka
Słodkie okruszkiKaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 min, studzimy. Rozpuszczamy olej na patelni. Przy pomocy blendera miksujemy kaszę, jajko, mleko, cukier, proszek do pieczenia, 1 łyżkę oleju oraz wiórki kokosowe. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na rozgrzanej patelni i pozostałym oleju smażymy placuszki, nakładamy po 1 łyżce ciasta. Podajemy z ulubionymi dodatkami
słodki bratekWitam po dłuższej nieobecności (niestety pochłonęły mnie studia i nauka :) Dzisiaj zaprezentuję Wam przepis na ciasto kokosowe z dżemem porzeczkowym. Robiłam je pierwszy raz w życiu i nie wiedziałam czy będzie zjadliwe ale wyszło przepyszne. Przynajmniej tak twierdzili Ci którzy próbowali :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkadwie mąki, a właściwie ich połączenie jest zdecydowanie moim ulubieńcem. Idealne do kruchego ciasta jak i do kotletów. Polecam! Jeżeli chodzi o posiłki to kotlety sojowe w cieście kokosowym były moim ulubionym daniem w poprzednim miesiącu. Każdy kto ich spróbował był nimi zachwycony. O masce do włosów z wody po ciecierzycy pisałam tutaj . W lutym
wegujemyJest pyszne. Najlepiej smakuje z bitą śmietaną kokosową. Jeśli masz możliwość, zastąp olej rzepakowy kokosowym. Ciasto przygotujesz wg tego przepisu (odłóż do zamrażarki małą część na kruszonkę). Zamiast mąki jaglanej możesz użyć pszennej (tylko wtedy ciasto nie będzie bezglutenowe), a zamiast mąki ziemniaczanej dobrze sprawdza się również siemię lniane. Składniki nadzienia: 1 szklanka wydrylowanych wiśni z sokiem (trochę więcej niż
Qlinarnie i Qlinarniewymieszać. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Krem podzielić na trzy części. Na dno formy wyłożyć krakersy, przykryć je krem w ten sposób powstaną 3 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy wiórkami kokosowymi, ciasto przykryć folią spożywczą. W stawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO :) Blaszka 21x32
magiczna kuchnia Kasi