ciasto kokosowe - 13467 przepisów (strona:64/898)

Tarte ciasto z kokosem 184

wysypaną kaszą manną. Wyjąć ciasta z zamrażalnika i zetrzeć na tarce jedno ciasto jasne a następnie ciemne (fot.2). Na to wylać pianę z wiórkami kokosowymi i orzechami (fot.3). Na wierzch starkować ostatni kawałek jasnego ciasta. Piec w temp. 200ºC około 45 minut. Po wyjęciu ponakłuwać całość patyczkiem do pieczenia (fot.4), tak aby później nasza polewa czekoladowa mogła wniknąć w całe(...)momentu kiedy polewa zacznie gęstnieć. Zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia. Kiedy polewa zacznie gęstnieć a na jej powierzchni zacznie ścinać się górna warstwa - polać nią wystudzone ciasto.  Naprawdę kokosowa pychota :) Ze względu na brak cukru w cieście zasadniczym jest mało słodkie. Polecam! Przepis wyszperany na blogu cukierniczka

Świat Ciasta
Ciasto Łabędzi puch 463

sobą i pozostawić do ostudzenia. Przygotować posypkę: na patelni roztopić masło, dodać cukier i poczekać aż trochę się rozpuści. Kolejno dodać wiórki kokosowe i lekko je zarumienić. Wyłączyć palnik, zestawić patelnię i pozostawić posypkę do ostudzenia. Składanie ciasta: Jeden blat biszkoptu ułożyć na dnie blaszki, nasączyć częścią ponczu(...)następnie posmarować dokładnie dżemem porzeczkowym. Na dżem wyłożyć ok. 2/3 kremu i przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć go ponczem. Nałożyć pozostały krem, wyrównać. Wierzch ciasta oprószyć posypką kokosową. Schłodzić ciasto w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Ciasto Łabędzi puch appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Chlebek bananowy z cukrem kokosowym 54

Zamiast zwykłego cukru dodałam cukier kokosowy, dzięki któremu ciasto ma przyjemny karmelowy posmak. To bardzo proste do przygotowania ciasto będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawki lub herbaty. Robi się je ekspresowo! Miłośnicy bananów z pewnością będą zadowoleni Składniki: 4 dojrzałe banany 100 g masła 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru kokosowego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki(...)pieczenia i przełożyć ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 45 – 50 minut (do tzw. suchego patyczka). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Próżniak → Ciasto czekoladowe z cukinii z orzechami włoskimi → Ciasto marchewkowe → Babka orzechowa z jabłkami → Babka zebra .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Chlebek bananowy z cukrem kokosowym pochodzi z serwisu

Oryginalny smak
Tort czekoladowo-bananowy 209

łyżeczka cynamonu około 1 szklanka mleka krem czekoladowy do przełożenia ciasta: 2 awokado 1/3 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki miodu 200 g czekolady gorzkiej krem czekoladowo-kokosowy do posmarowania wierzchu ciasta: 1 awokado 1 puszka mleka kokosowego ( schłodzonego przynajmniej 48 h w lodówce) 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki miodu/syropu klonowego 1/3 szklanki oleju kokosowego Przygotowanie: c iasto: Rozgrzać piekarnik(...)dodać do awokado. Wlać olej i miód. Wszystko dokładnie jeszcze raz wymieszać i wstawić do lodówki na czas przygotowania kolejnego kremu. k rem do posmarowania wierzchu ciasta: Łyżką zdjąć twardą część mleka kokosowego, które zostało schłodzone w lodówce przynajmniej 48 h przed pieczeniem. Wrzucić do miski i zmiksować aby powstała ‚bita śmietana’. Awokado obrać i zblendować na gładki mus. Dodać

Jaglusia
Ciasto jabłkowo-kokosowe 120

pieczenia Masa: 4 jajka 1 szklanka kwaśnej śmietany 8-10 jabłek 1 1/2 szklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 słoik konfitury morelowej 1 słoik borówek lub wiśni-u mnie wiśnie w żelu Wykonanie: Składniki na ciasto miksuję razem i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Żółtka, śmietanę, połowę cukru i połowę wiórków mieszam i masą(...)układam na cieście otworami do góry.  Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C na 30 min.Białka i resztę cukru ubijam i dodaję pozostałe wiórki kokosowe.  Wyjmuję ciasto, smaruję podgrzaną  konfiturą, między jabłkami wykładam bezę kokosową, a  otwory po gniazdach nasiennych wypełniam  wiśniami i wstawiam jeszcze na 10-15 min, aż beza zbrązowieje. Gotowe

Ciasteczkowy Potwór
KOKOSOWY 3 BIT 117

Pyszne ciasto, które nie wymaga pieczenia i jak na takie upały to dość szybko przygotowuje się je. Dodatkowo bardzo szybko znika. Pianka kokosowa zmienia całkiem smak ciasta przypomina princessę kokosową. Jednak każda warstwa ma swój smak i można delektować się każdym kęsem.  Składniki na blachę kwadratową: herbatniki 1 op. (200 gram ) masa karpatkowa 1 op.  mleko(...)podgrzać do rozpuszczenia ( nie może dojść do wrzenia, bo straci właściwości żelujące). Chwilę odczekać a następnie stopniowo dodawać do ubitej śmietany kokosowej, cały czas miksując. Tak przygotowaną piankę kokosową wyłożyć na ciasto. 4.  Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na całą

Kuchnia Paulettes
Ciasto bananowe bez pieczenia + film 127

Ciasto bananowe bez pieczenia z galaretką cytrynową, mascarpone i wiórkami kokosowymi, na pysznym spodzie biszkoptowo-kokosowym, to jedno z tych ciast, które nie może się nie udać. Nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych a jedynie odrobiny cierpliwości. Jest smaczne, orzeźwiające i bardzo proste w przygotowaniu.   składniki na tortownicę 26 cm 150 g biszkoptów 200 g wiórków kokosowych 150 g rozpuszczonego(...)puder oraz śmietan fix. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Gotową masę dokładnie rozprowadzamy na galaretce a wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.   Artykuł Ciasto bananowe bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Murzynek kokosowy z wiśniami 126

Dzisiaj mam dla Was przepis na kokosowego murzynka z wiśniami. To pyszne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych i wiśni zadowoli każdego. Przepis na ciasto znalazłam na blogu Niebo na talerzu. Użyłam do murzynka wiśni mrożonych, bo akurat takie miałam ale można użyć wiśni z konfitury lub nalewki. Moje ciasto jest niższe, dlatego, że użyłam trochę większej blaszki(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 30 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy jest upieczony…. gdy wyjęty z ciasta jest suchy to ciasto jest upieczone. Smacznego Post Murzynek kokosowy z wiśniami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Ciasto jogurtowo-orzechowe z truskawkami 168

agrest, czereśnie, jagody, itp. Zimą zastąpcie je bananami, jabłkami, pomarańczami lub dowolnymi ulubionymi - ciasto naprawdę jest wdzięczne i zasmakuje z każdym owocem. Uwierzcie:) I jeszcze jedno: do ciasta dodałam orzechy i wiórki kokosowe - tu też dowolność, takie ciasto będzie smakować z tartymi migdałami, nerkowcami, suszonymi owocami, makiem, kakao, dowolnym zapachem do ciast. Widzicie ile pomysłów:) A więc sezonowe ciasto(...)ciasto nie jest zbyt słodkie, jeśli chcecie dodajcie więcej, nawet cukru trzcinowego 1 łyżka proszku do pieczenia (zamiennie soda) 3 łyżki tartych orzechów włoskich 2 łyżki wiórków kokosowych kilka truskawek Przygotowanie ciasta: W głębszej misce utrzyjcie mikserem jaja, jogurt, cukier i olej. Dodajcie powoli mąkę, proszek do pieczenia, wiórki i orzechy, zmiksujcie na gładką masę. Blaszkę wyłóżcie papierem do pieczenia

Zasmakuj Kuchni
Rafaello na biszkopcie 481

Dzisiaj było wreszcie troszkę chłodniej i postanowiłam coś upiec. Dawno przymierzałam się do tego ciasta, aż w końcu przyszedł ten dzień, że jest. Ciasto rafaello na biszkopcie z mąką kokosową. Krem z białą czekoladą. Składniki: Ciasto: 8 jajek 6 czubatych łyżek mąki kokosowej (można zastąpić pszenną lub migdałową) 1 szklanka cukru Krem 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki(...)ubić na sztywno z cukrem pudrem, Miskę obrócić  do góry dnem na paterę i ciasto bardzo łatwo się wysunie. Całość obłożyć bitą śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. ciasto rafaello wyłożenie miski ciastem rafaello

O kuchni z uczuciem
Wegańska szarlotka 127

Owocowy farsz będzie się zapiekał w towarzystwie kruchego ciasta przygotowanego na bazie wegańskiej margaryny, jeżeli jednak nie uda Ci się jej dostać, spróbuj sięgnąć po schłodzony olej kokosowy – wówczas nie zagniataj ciasta zbyt długo. Składniki na okrągłą formę o średnicy 23cm: Ciasto: 2 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia(...)kostkę margarynę i za pomocą kciuka i palca wskazującego wetrzyj ją w suche składniki do momentu aż uzyskasz gładkie ciasto (jeżeli ciasto jest zbyt suche, dodaj łyżkę mleka kokosowego). Odmierz 1/3 ciasta, zawiń w folię spożywczą i schowaj do zamrażarki. Pozostałą częścią ciasta wyłóż dno oraz brzegi tortownicy wyciągając wysokość brzegów do 2-3cm. Formę z ciastem schowaj

Roślinna - blog wegański
Kokosowa tarta z jabłkami 115

ubić osobno na sztywną pianę. Dodać do ciasta, delikatnie wymieszać szpatułką. Formę na tartę natłuścić i wysypać bułką tartą. Równomiernie rozłożyć ciasto. Nadzienie:   2 jabłka,  sok z 1/2 cytryny,  5 łyżek cukru,  50g wiórków kokosowych,  50g rodzynek. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na plastry. Przełożyć do garnka(...)zalać wodą tak, aby całe jabłka były zakryte. Dodać sok wyciśnięty z 1/2 cytryny oraz cukier. Gotować około 5 minut na średnim ogniu. Odcedzić. Rodzynki rozsypać na całym cieście, posypać wiórkami kokosowymi. Na wierzchu rozłożyć jabłka. Piec około 40 minut w temp. 160st. Podawać np. oprószone cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Kokosowy jagielnik z jagodami 118

wiśniami. Zadanie wykonane:) 5.0 from 1 reviews Kokosowy jagielnik z jagodami   Drukuj Prep time 40 min Cook time 50 min Total time 1 godzina 30 min   kokosowy jagielnik czyli ciasto z kaszy jaglanej z dodatkiem wiórków, oleju i mleka kokosowego. Idealny z polewą jagodową albo wiśnianą Ingredients na spód: szklanka płatków owsianych pół szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki(...)zmiksować na gładką masę (można też użyć blendera ręcznego). Na koniec dodać mąkę kokosową, sok i skórkę z limonki i dobrze wymieszać. Masę przełożyć na kokosowy spód, wygładzić. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Ciasto piec ok 50 minut. W tym czasie jak ciasto będzie się piekło przygotować polewę – (rozmrożone) jagody przełożyć do garnka i gotować ok 5 minut, dodać syrop

Cooking for Emily