masła 330 ml śmietanki 30% 200 ml mleka 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy Polewa Czekoladowa: 100 g czekolady deserowej 100 ml śmietanki 30% łyżka wódki wiórki kokosowe do posypania ciasta Brownies z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) - Sposób przygotowania: Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy(...)podgrzewamy, następnie zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną czekoladę, alkohol i mieszamy do otrzymania gładkiej, błyszczącej konsystencji. Po chwili, gdy lekko przestygnie przygotowaną czekoladą polewamy wierzch schłodzonego ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ponownie chłodzimy w lodówce. Gotowe ciasto kroimy na niewielkie kawałki, ponieważ mimo swojego niebiańskiego smaku jest to ciasto dość ciężkie i "zwarte" przez co mniejsze kawałki pozwolą
Słodka Stronapszenną - 1 pełna szklanka masło- 15 dag sól- szczypta jajka - 5 szt cukier – 1 łyżka LUKIER: cukier puder- 3 łyżki woda -1 łyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania. Zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy przesianą mąkę, ponownie umieszczamy garnek na ogniu i mieszamy a następnie
przepisy- Milkipszenną - 1 pełna szklanka masło- 15 dag sól- szczypta jajka - 5 szt cukier – 1 łyżka LUKIER: cukier puder- 3 łyżki woda -1 łyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania. Zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy przesianą mąkę, ponownie umieszczamy garnek na ogniu i mieszamy a następnie
Camilla w kuchniśmietankowo-truskawkowy Lody truskawkowe Pudding chia z truskawkami Warstwowe koko serniczki Panna cotta z musem truskawkowym Sernik w szklance z musem truskawkowym Sernik na zimno z mascarpone i truskawkami Ciasto kokosowe z truskawkami Dżem bez cukru Artykuł TRUSKAWKOWE INSPIRACJE (keto, LCHF, bez glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFciasta przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na niskich obrotach. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, pieczemy w 175 C przez ok. 35 minut. Ciasto makowo - kokosowe: - 6 białek - 10 dag cukru pudru - 15 dag wiórków kokosowych - 15 dag maku niebieskiego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1. Białka ubić na sztywną pianę. Suche składniki wymieszać razem(...)szklanki wody i 1/2 szklana amaretto, połączyć do moczenia biszkoptów - słoik powideł śliwkowych ok. 300 ml Składanie ciasta: Jasny biszkopt, który z wierzchu nasączamy ponczem, powidła śliwkowe, ciasto makowo - kokosowe z dwóch stron nasączone ponczem, następnie masa budyniowa, biszkopty nasączone w amaretto, a na wierzch polewa kakaowa
Apetyczna babeczkaszklanki śmietany 18% 1/4 szklanki miodu płynnego 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 4 jajka 1 przyprawa do pierników bakalie (ja nie dawałam) Nutella do posmarowania ciasta wiórki kokosowe do posypania wierzchu Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę Cały czas mieszając dodawać po 1 jajku, miód, oliwę, sodę i przyprawę Następnie dodać śmietanę i ewentualnie bakalie Piekarnik(...)klasyczny piernik. Jeśli chcemy, aby piernik miał duże kawałki, to należy przygotować wąską, podłużną formę Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta - posmarować wierzch Nutellą i posypać wiórkami kokosowymi Wiem od córki, że ciasto dzieciom smakowało :) Smacznego więc :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comtaką na bazie agaru lub samym agarem. Mam nadzieję, że przepisy truskawkowe jeszcze wam się nie znudziły, bo u mnie to chyba jeszcze nie koniec… Ciasto bezglutenowe z truskawkami i kremem kokosowym bez cukru tortownica 23 cm Biszkopt kokosowy: 4 jajka 4 łyżki erytrytolu 40 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa truskawkowa: 600 g świeżych truskawek(...)kilka minut w lodówce. Z mleczka kokosowego oddzielić wyłącznie stałą część i ubić z dodatkiem erytrytolu. Ciasto wyłożyć z lodówki, usunąć papier do pieczenia i rozsmarować kokosowy krem. Na wierzchu ułożyć truskawki. Ciasto przechowywać w lodówce. Artykuł Ciasto bezglutenowe z truskawkami i kremem kokosowym pochodzi z serwisu Fitkot
Fitkotszpatułki. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto makowo kokosowe: 6 białek 150 g maku 150 g kokosu 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy(...)aksamitna zestawiamy z ognia. Chwilkę przestudzamy. wykonanie ciasta: Biszkopt przekładamy do foremki, nasączamy go wódką wymieszaną z wodą. Na nim rozsmarowujemy konfiturę z czarnej porzeczki. Na konfiturę kładziemy ciasto makowo kokosowe. Następnie równomierne wykładamy masę budyniową, w którą delikatnie wciskamy nasączone w pozostałą wódką z wodą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i oprószamy wiórkami kokosowymi. Całość schładzamy w lodówce przez
Domowy Smak Jedzeniaorzechowym krokancie Orzechowe kuleczki sylwestrowe Czekoladowo-orzechowy deser kremowy Wafelkowe kuleczki czekoladowe Szybki deser orzechowy z mascarpone Orzechowe kuleczki deserowe Kuleczki a la rafello Inne: Banany w delikatnie kokosowym cieście (smażone) Szybkie oponki jogurtowe Szybkie mini pączki waniliowe Gruszka azjatycka w cynamonowym cieście Faworki na jogurcie Bezalkoholowy drink blue orange
Słodkie okruszkibooka „Wyjątkowe torty i ciasta” , jaki publikuję na stronie Małej Cukierenki. Tort jest prosty w przygotowaniu, pyszny, kremowy bardzo wilgotny, troszkę waniliowy, łączy w sobie wspaniałe aromaty. Będzie hitem niejednego przyjęcia. Cudnie wygląda i jest bez żelatyny. Bardzo polecam! Mój e-book teraz w promocji! Link do e-booka: „Wyjątkowe torty i ciasta” (klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej(...)łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie, ale z fixem rozetki będą ładniej się trzymały) mak, wiórki kokosowe do posypania kokosowe czekoladki do ozdoby Przygotujemy masę czekoladową do kremu: 1. Do rondelka wlać 500ml śmietanki, postawić na ogniu i zagotować. Czekoladę połamać i przełożyć do miski. Gorącą śmietanką zalać czekoladę i mieszać
Mała CukierenkaChyba każdy z nas lubi naleśniki od dzieciństwa, przedstawiam Wam mój sprawdzony przepis, z tego ciasta wychodzą puszyste i pożywne naleśniki, z pysznym kokosowym nadzieniem. SKŁADNIKI Ciasto na naleśniki: 1 szkl. mleka, ¼ szkl. wody, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka(...)sody oczyszczonej, szczypta soli, mąka pszenna ok. 8-10 łyżek, 2 łyżki oleju Nadzienie: 125 g serka mascarpone, 200 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki wiórek kokosowych WYKONANIE Ciasto: Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i wodę, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy sól, cukier i sodę oczyszczoną oraz po łyżce mąki (mąki dodajemy tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany
słodki bratekłyżek oleju sok z 1/2 cytryny Dodatkowo: 400 śliwek (waga po wypestkowaniu) cukier puder do posypania Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na miękkie i elastyczne ciasto. Włożyć do lodówki na minimum godzinę. Masa waniliowo - kokosowa: Śmietanę z cukrem (1 łyżkę odłożyć do piany) podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Wsypać wiórki, wymieszać i zdjąć z ognia. Dodać sok z cytryny, wymieszać. Odstawić(...)następnie z masą kokosową. Wlać olej, ponownie wymieszać. Wyłożyć 1/3 masy na podpieczony spód. Na masie rozłożyć śliwki skórką do dołu i przykryć je resztą masy kokosowej. Na wierzchu rozłożyć resztę schłodzonego ciasta (ja odrywałam kawałki ciasta palcami i wciskałam je w masę). Ciasto piec przez około 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Jestem ciekawa
My simple kitchenwykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 45-50 minut. Po upieczeniu przekładamy na kratkę kuchenną aby odparowało, gdy wystygnie przekrawamy na dwa blaty. Ciasto kokosowe: - 20 dag wiórek kokosowych - 5 białek - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i nadal miksujemy. Następnie dodajemy kokos i proszek
Apetyczna babeczkajajko 1 żółtko Masa z mleka w proszku: 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 1 szkl mleka w proszku 14 dag masła Dodatkowo: skórki kandyzowane orzechy, migdały wiórki kokosowe Ciasto kruche: Masło posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie 2/3 ciasta rozwałkować na natłuszczonej
Smakołyki Asi