ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:53/932)

Kruche ciasto z kremem i czekoladą, bez glutenu, bez jajek i bez laktozy 155

krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy 2 łyżki agawy Dodatkowo: dżem wiśniowy do przełożenia spodu wiórki kokosowe do udekorowania ciasta Kruchy spód: Siemie lniane zalałam wrzątkiem, aby utworzyło gluta. Do miski wsypałam mąki, dodałam masło kokosowe, olej, siemie lniane i wszystkie składniki wymieszałam. Ciasto przełożyłam do formy silikonowej, tworząc(...)przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam Kruchy spód wysmarowałam dżemem wiśniowym, bardzo cieniutko. Na dżem wyłożyłam krem. Na krem czekoladę. Ciasto udekorowałam wiórkami kokosowymi. Pierwszego dnia spód jest dość twardy. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia:) Tortownica o średnicy

nietadieta
Keto babeczki ajerkoniakowe (Paleo, LowCarb) 241

świątecznej kawki. Babeczki ajerkoniakowe Wielkanocne baby i babeczki w wersji keto Babeczki nie są także bardzo pracochłonne. W typie ciasta ucieranego. Jajka po prostu ubija się dodając olej z awokado oraz keto ajerkoniak , a na końcu mąkę kokosową . Kluczem do wielkanocnego look’u jest oczywiście forma – u mnie są to małe babeczki, ale można podwoić proporcje i upiec(...)wspaniały keto deser wielkanocny. Nie dość, że są piękne, to jeszcze smakują wyśmienicie i stanowią wspaniały dodatek do popołudniowej kawy. Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword babeczki , babka , ciasto kokosowe , czekolada , finger food , jajka Porcje 6 sztuk Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 35 minut Składniki 3 jajka 0,25 szklanki erytrytolu 0,5 szklanki oleju z awokado lub jego

Modern Cave Girl
Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie 129

łyżki Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie Przepis: Ciasto kruche Ze składników na kruche, zagniatamy szybko ciasto. Formę 25 x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy przygotowanym ciastem. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na 10 minut. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy ciasto na środkowej półce przez ok. 20 minut. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia(...)masę. Upieczoną bezę wykładamy do całkowitego wystudzenia, a następnie układamy jako wierzch ciasta, lekko ją dociskając. Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie najlepiej smakuje następnego dnia. Polecamy Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na pyszne ciasta. Polecamy: pyszny sernik gotowany , ciasto Kinder Country bez pieczenia, piękne ciasto kokosowe na biszkopcie oraz pyszny sernik z białą czekoladą. Życzymy smacznego! Artykuł Ciasto

Kuchnia Na Wypasie
Pieczone mini pączki z kremem budyniowym 147

naprawdę bułeczki z ciasta na pączki, to doskonała propozycja osób, które unikają dań smażonych. Jak upiec pączki w piekarniku? Przygotowanie ciasta na mini pączki z piekarnika jest dokładnie takie samo, jak do pączków smażonych. Po wyrośnięciu ciasto na pączki pieczone nie wymaga już wyrabiania. Wystarczy wyłożyć ciasto na blat i wykroić krążki. Do ciasta na mini pączusie z piekarnika(...)posiadamy, możemy pączusie przeciąć nożem na pół i posmarować kremem jak kanapkę. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Zapraszamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na słodkie desery. Polecamy przepisy na: ciasto kokosowe na biszkopcie , pyszny sernik snickers , domowy sernik japoński na zimno , oraz ciasto leniwy jasiek bez pieczenia . Życzymy smacznego! Artykuł Pieczone mini pączki z kremem budyniowym pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Na Wypasie
Miodownik 536

zmięknie i dopiero po wyjęciu z folii polewamy polewą czekoladową.  Jeśli chcemy mieć od razu gotowe ciasto, ale nieco twardawe, polewamy od razu polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepsze jest na trzeci dzień. Można go długo trzymać, im starsze tym lepsze (oczywiście z umiarem, by nie spleśniało ;))     Kategoria: Ciasta , WIelkanoc

kuchcikownia
WEGAŃSKIE BROWNIE Z FASOLI 171

daktyle mielimy w wyciskarce do soków ze "ślepą" nakładką lub miksujemy w blenderze. Następnie dodajemy pozostałe składniki, dokładnie łączymy. Formę o wymiarach 20x20 cm smarujemy odrobiną oleju kokosowego i wykładamy ciasto. Suszymy w piekarniku w temperaturze 95 stopni przez 1,5h (Jagódka nie mogła się doczekać, więc z pozostałego ciasta ulepiłam 15 trufli, obtoczyłam w wiórkach kokosowych i podałam(...)prostu łączymy wszystkie składniki: olej, karob i masło orzechowe. Jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta, może dodać ksylitol w pudrze, syrop klonowy lub z agawy, czy cukier kokosowy. Po wystudzeniu ciasta nakładamy polewę. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Wegańskie ciasto porzeczkowo-kokosowe z pianką 181

palcach a następnie zlep w całość. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wodę ciecierzycową z resztą cukru ubij na sztywną pianę, pod koniec dodaj resztę wiórków kokosowych. Na ciasto wyłóż równomiernie owoce, a na to pianę ciecierzycową. Całość posyp płatkami kokosowymi. Piecz w temp. 170-180 C na środkowej półce piekarnika przez 35-40 minut (do ładnigo przyrumienienia(...)góry) Zanim zaczniesz kroić wystudź, a później przechowuj w lodówce. Na drugi i trzeci dzień (o ile coś Wam zostanie) jest jeszcze lepsze. Smacznego!   Artykuł Wegańskie ciasto porzeczkowo-kokosowe z pianką pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Top 15 ciast na Święta Bożego Narodzenia 199

się kroi (bez kruszenia). 3. Makowiec japoński , czyli ciasto bez spodu. Szybkie i proste do przygotowania. 4. Ciasto marchewkowe - puszyste, lekko wilgotne i udekorowane polewą na bazie kremowego serka, cukru pudru oraz cytryny.  5. Makową panienka , czyli biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym. 6. Sernik na zimno(...)podaniem (masa szybko tężeje). 9. Sernik chałwowo-czekoladowy - prosty i bardzo smaczny pieczony sernik. Dwukolorowy i dwusmakowy.  10. Rafaello , czyli herbatniki przełożone domowym kremem budyniowym i podprażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto jest proste do przygotowania i bardzo smaczne!  11. Ciasto „FIONA” to czerwona wersja wypieku o wdzięcznej nazwie „SHREK” 😊 Typowy przekładaniec, który składa się z biszkoptowego spodu, budyniu przygotowanego

Ugotować
Ciasto z fioletowych ziemniaków 233

przepis razem ze zdjęciami zwyczajnie mi przepadł, zapomniałam o nim. Były inne, bardziej sezonowe i właściwie wpis miał się nie pojawić. Ale jest. Taka ciekawostka, dziwaczek, pewnie unikat? Ciasto kokosowe z fioletowych ziemniaków tortownica o średnicy 26 cm 650 g ugotowanych lub upieczonych fioletowych ziemniaków 1 puszka mleczka kokosowego 4 jajka 180 g ksylitolu lub erytrytolu 2 łyżki mąki kokosowej(...)roślinnego (u mnie kokosowe) Ziemniaki zblendować dokładnie z mleczkiem kokosowym (konsystencja jest dość kleista) i roślinnym. Jajka ubić z ksylitolem, połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać skórkę z cytryny, mąkę kokosową i budyń. Piec około godzinę w 180 stopniach (jeśli za bardzo się zarumieni, przykryć wierzch folią aluminiową). Pianka jogurtowa: 1,5 łyżeczki żelatyny  100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego

Fitkot
Ciasto Raffaello bez pieczenia 136

herbatników 1500ml mleka 4 budynie śmietankowe 43g cukru waniliowego 100g białej czekolady 250-300g cukru zwykłego (ok. półtora szklanki, można użyć mniej) 100g masła 100g wiórków kokosowych+ 50g do posypania wierzchu ciasta 80ml Advocatu (ja użyłam likieru tiramisu) 100g migdałów w płatkach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Migdały uprażyć na suchej patelni na złoty kolor. 2. 1l mleka wlać(...)masy budyniowej. Następnie ułożyć warstwę herbatników i zalać 1/3 masy budyniowej. Na masie ułożyć kolejną warstwę krakersów i wylać resztę masy. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto pozostawić do ostudzenia, następnie na kilka godzin wstawić do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Kokos i pomarancze 233

razem przygotowalam cos na szybko, pod wplywem impulsu, jednak nie znaczy to, ze sie zawiodlam. wrecz przeciwnie, bo ciasto okazalo sie na tyle dobre, ze zniknelo w oka mgnieniu. Ciasto kokosowe z pomaranczami skladniki: 0,5 cytryny 2 jajka 150g cukru pudru 275g wiorkow kokosowych dekoracja: 3 pomarancze 2 mandarynki 5 lyzek dzemu pomaranczowego 1 galaretka pomaranczowa wykonanie: Cytryne nalezy(...)zestrzec skorke oraz wycisnac sok do miseczki. Do soku dodajemy cukier puder i jajka. Ubijamy to okolo 10 minut, a nastepnie dodajemy wiorki kokosowe i otarta skorke. Wszystko dokladnie mieszamy i przekladamy na blache wylozona pergaminem. Ciasto nalezy dobrze wygladzic rownoczesnie formujac brzegi okolo 1cm. Blacha jakiej uzylam do ciasta miala wymiary 21x33cm. Ciasto wkladamy do piekarnika nagrzanego

Przysmaki Karolki
Ciasto ze śliwkami (bez jajek) 179

dodatek do ciast. Jednym z takich pysznych wypieków jest to ciasto ze śliwkami, w którego składzie nie ma ani jednego jajka. Oto przepis na ciasto ze śliwkami. Składniki 400 g mąki pszennej 350 ml mleka kokosowego 2/3 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 3 łyżki do posypania 125 ml oleju rzepakowego 12 śliwek 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżeczki proszku(...)ksylitol, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. W drugiej misce mieszamy mleczko kokosowe z olejem. Do składników suchych dodajemy mokre i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Formę do ciasta smarujemy olejem kokosowym. Przelewamy do niej ciasto. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi i układamy śliwki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 45 minut (do suchego patyczka). Dobrze jest zostawić

My Chcemy Jeść
CIASTO KOKOSOWE BOUNTY + FIULMIK 339

Ciasto kokosowe jesrt wyjatkowo smaczne, ciemny biszkopt i masa kokosowa na wierzchu. Idealne na słodką przekąske.  SKŁADNIKI :  5 jajek  1 szklanka mąki tortowej 120 g  3/4 szklanki cukru  4 łyżki oleju 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)ziemniaczanej ) oraz wsypujemy cukry. Kiedy cukier się rozpuści wsypujemy wiórki kokosowe i wlewamy wymieszaną mąkę ziemniaczaną. Masę ciągle mieszamy aż się zagotuje.  Biszkopt nasączamy słodką herbatą, wykładamy masę i równo rozprowadzamy. Odkładamy do ostudzenia i następnie do lodówki na 2 godziny.  Czekoladę rozpuszczamy i wylewamy na ciasto, równo rozprowadzamy, posypujemy kokosem.  Ciasto po zastygnięciu można jeść, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto pina colada 180

pomysł zaczyna się zawsze od jednego składnika, na który akurat mam ochotę. Tym razem padło na ananasa, który stał się dominującym składnikem lekkiego, wilgotnego i orzeźwiającego ciasta o smaku słynnego drinka ananasowo-kokosowego o wdzięcznej nazwie Pina Colada. Jest to szybkie ciasto ucierane, jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, nie piecze też się go za długo więc ideał, czyż nie ? Składniki(...)półce piekarnika przez 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasto może lekko opaść, ale się tym nie przejmuj. Wierzch ciasta możesz lekko polukrować i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego     Artykuł Ciasto pina colada pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf