ciasto kokosowe - 13467 przepisów (strona:52/898)

KETO PRZEKĄSKI NA HALLOWEEN (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 138

farszu ułożyć pająka z oliwek. Połówka oliwki przekrojona wzdłuż to odwłok zaś pokrojone plasterki zastąpią odnóża.   Składniki na palce czarownicy na Halloween (8 sztuk):   Składnik i na ciasto kokosowe w wersji bez jajek: 50 g mąki kokosowej 50 g oleju kokosowego 10 g miąższu kokosowego i 50 ml wody lub 60 ml gotowej śmietanki kokosowej odrobina soli himalajskiej(...)cukru z moich przepisów bądź gotowej konfitury bez cukru płatki migdałów lub migdały blanszowane   Przygotowując ciasto w jednej misce połączyć mąkę, sól i ewentualnie słodzik (u nas bez dodatków bo słodycz kokosa jest wystarczająca). Dodać rozpuszczony, ale nie gorący olej kokosowy i dokładnie wymieszać. Z miąższu kokosowego i letniej wody przygotować w szklance mleko lub użyć gotowej śmietanki. Połączyć

Ola la LCHF
Ciasto szpinakowo-kokosowe 160

Ostatnio na moim blogu pojawił się przepis na rewelacyjne buraczane brownie . Kontynuując przygodę z warzywnymi wypiekami, dzisiaj zachęcam Was do upieczenia ciasta szpinakowo-kokosowego.  Poniższe ciasto zachwyca swoim pięknym, zielonym kolorem, a także jest  łatwe i szybkie do przygotowania. Ponadto jest lekko wilgotne, a zarazem lekkie w smaku.  Składniki*: 180 g świeżego szpinaku 1 szklanka mąki pszennej(...)szklanki wody. Całość ze sobą zmiksować, tworząc jednolitą masę. Do miski wsypać mąkę, sodę oczyszczoną, wiórki kokosowe, cukier, cukier wanilinowy i szczyptę soli. Następnie wlać mleko, olej i masę szpinakową. Całość ze sobą zmiksować. Formę do pieczenia wyłożyć papier. Przelać ciasto. Piec około 40-50 minut w 180°C (aż do suchego patyka). Upieczone ciasto ostudzić, a na sam koniec

Ugotować
Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem 36

przez jej narzeczonego Ciasto jest super i na pewno nie jeden raz zagości na moim stole Czas wykonania: 2 h (+ czas oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków Składniki: 2 ½ szklanki mleka (725 ml) 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 30 dag masła 25 dag wiórków kokosowych + wiórki do ozdoby 30 sztuk(...)dodać ostudzony budyń. Na koniec dodać alkohol i wiórki kokosowe. Na blaszce położyć papier do pieczenia, na nim rozłożyć 10 herbatników i nałożyć 1/3 masy. Na masę jeszcze raz warstwę herbatników i kolejną porcję masy. Na końcu resztę herbatników, a na wierzch wyłożyć krem i całość ozdobić wiórkami kokosowymi. Ciasto przykryte folią odstawić do lodówki na kilka godzin. Krok

KuchniaWeDwoje.pl
CIASTO KOKOSOWO JOGURTOWE 139

Uwielbiam smak kokosu, wprost nie mogę się oprzeć ciastom, deserom z jego dodatkiem. Moim zdaniem zapach kokosu jest obłędnie kuszący. Często przygotowuję ciasta z użyciem wiórków kokosowych. Dziś upiekłam kolejne ciasto z ich dodatkiem jest to ciasto nieskomplikowane, w przygotowaniu oraz bardzo smaczne. SKŁADNIKI  (forma 22x 22 cm) 3 szklanki mąki 4 jajka szklanka oleju szklanka cukru 2 szklanki(...)Upieczone ciasto wystudzić. Żelatynę rozpuści w 5 łyżkach gorącej wody.  Jogurt oraz cukier puder wymieszać, dodać przestudzoną żelatynę ponownie wymieszać. Tężejącym jogurtem polać przestudzone ciasto. Na rozgrzanej patelń umieszczamy wiórki kokosowe i prażymy je do koloru złoto-brązowego. Prażonymi wiórkami posypać ciasto. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Kokosowe babeczki z białą czekoladą i żurawiną (Muffin al cocco con cioccolato bianco e mirtilli rossi) 146

misce ubijamy żółtka z cukrem. Stopniowo dodajemy olej oraz rozpuszczon ą czekoladę z mlekiem.  Do mlecznej masy stopniowo dodajemy mąkę z żurawiną i wiórkami kokosowymi. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę, którą delikatnie wmieszamy do ciasta. Ciasto przelewamy do foremek

La grande e la piccola cuoca
Mazurek kokosowy 170

szybko i ma na pewno jedną cechę wspólną z innymi mazurkami - jest mocno słodki. Z poniższego przepisu otrzymacie mazurek w formie prostokąta o wymiarach około 25x20cm . Mazurek kokosowy Składniki: CIASTO 160g mąki pszennej 20g mąki ziemniaczanej 120g masła 50g cukru pudru 1 żółtko MASA KOKOSOWA 160ml śmietanki 30% 80g białej czekolady 60g wiórków kokosowych 200g konfitury wiśniowej (najlepiej niskosłodzonej) około(...)schłodzone ciasto, piec 15-20 minut do zrumienienia - upieczone ciasto wyjąć i ostudzić, najlepiej pozostawić na blasze do ostudzenia, gdyż jest kruche - ostudzone ciasto od razu dekorować lub przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej MASA KOKOSOWA - śmietankę wlać do rondelka, podgrzać niemal do zagotowania, ale nie gotować, zdjąć z palnika - do gorącej śmietanki wrzucić kawałki białej czekolady, wymieszać do uzyskania

Smakołyki Bereniki
Kruche ciasto śmietankowe z porzeczkami i bezą 176

ciasto jest pysznie wilgotne, dziki porzeczkom lekko kwaskowe a beza nadaje mu chrupkości:) Po prostu musicie sami spróbować! Kruche ciasto: 150g mąki pszennej,  125g masła lub margaryny,  100g cukru,  75 g mąki ziemniaczanej,  40g wiórków kokosowych,  500 ml śmietanki 30%,  jajko + 3 żółtka,  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)450g czerwonej porzeczki.  Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Na przemian dodawać jajko i żółtka oraz przesiane mąki z proszkiem. Na koniec dodać śmietankę i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 23x33cm. Na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone porzeczki. Piec około 25 minut  w temp. 190st.Beza: 5 białek

Z miłości do słodkości
Ciasto śnieżny puch z granatem 174

Nowym Roku ! Ciasto śnieżny puch z granatem Czas przygotowania:  30 minut + czas chłodzenia Proporcje  na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki Spód i wierzch ciasta: 1 szklanka wiórków kokosowych + 2 łyżki do obsypania boków 50 g masła 2 łyżki cukru ziarenka z 1/2 granata Masa serowa: 500 g serka białego z wiaderka 2 galaretki cytrynowe(...)zimną śmietankę. Dodajemy ją do masy serowej delikatnie mieszając szpatułką. Masę wykładamy na kokosowy spód, uważając aby go nie uszkodzić. Tortownicę wkładamy do lodówki. Gdy masa nieco stężeje ciasto posypujemy kokosową posypką, która nam została. Ciasto z powrotem chowamy do lodówki na co najmniej 4 godziny. Po tym czasie zdejmujemy obręcz i boki obsypujemy 2 łyżkami wiórków kokosowych ziarenkami granata

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto śnieżny puch z limonką 115

pięknie się prezentuje 😊. Ciasto śnieżny puch z limonką Czas przygotowania: 30 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki Spód i wierzch ciasta: 1 szklanka wiórków kokosowych + 2 łyżki do obsypania boków 50 g masła 2 łyżki cukru Masa serowa: 500 g serka białego z wiaderka 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku 200 g kremówki(...)zimną śmietankę. Dodajemy ją do masy serowej delikatnie mieszając szpatułką. Masę wykładamy na kokosowy spód, uważając aby go nie uszkodzić. Tortownicę wkładamy do lodówki. Gdy masa nieco stężeje ciasto posypujemy kokosową posypką, która nam została. Ciasto z powrotem chowamy do lodówki na co najmniej 4 godziny. Po tym czasie zdejmujemy obręcz i boki obsypujemy 2 łyżkami wiórków kokosowych

Kulinarne przygody Gatity
Blondie z borówką amerykańską (proteinowe) 134

Blondie   -   czyli biała odmiana czekoladowego ciasta brownie. Dzisiaj w nieco innej, z pewnością zdrowszej i lżejszej odsłonie. Pierwszy raz do wypieku użyłam odżywki białkowej i mimo, że nie uznaję tego typu wynalazków, ciacho mi naprawdę zasmakowało. :) PRZEPIS VIDEO! *********************************** Składniki: suche 100 g mąki ryżowej (u mnie zmielony drobno ryż basmati) 5 miarek odżywki białkowej o smaku białej czekolady(...)Mieszamy. KROK 3 : Do oddzielnej miski wsypujemy mąkę ryżową, odżywkę białkową i cukier trzcinowy. Mieszamy. KROK 4 : Łączymy mokre składniki ze składnikami suchymi. Dolewamy szklankę mleka i dosypujemy wiórki kokosowe. Ciasto powinno mieć dość gęstą i niezbyt lejącą konsystencję.  KROK 5 : Do lekko natłuszczonej formy przelewamy nasze ciasto. Na wierzchu układamy owoce. KROK 6 : Pieczemy przez ok. 30 minut

Kuchnia Ellie
Tort kokosowo - cytrynowy 89

śmietany kremówki, skórka otarta z 2 cytryn, sok z 2 cytryn, 7 listków kaffiru, 100 ml syropu kokosowego, 25 g żelatyny Polewa: sok z 2 cytryn, 100 ml syropu kokosowego Ciasto: Mąkę wymieszać z kakao. Wszystkie składniki włożyć do malaksera i szybko zmiksować. Następnie ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić co najmniej(...)ciągle mieszając – nie gotować. Śmietanę ubić ale nie na sztywno, dodawać powoli płyn z żelatyną. Ciasto ułożyć na paterze lub płaskim talerzu, ścisnąć obręczą do tortów. Wyłożyć na nie śmietanę, wyrównać, wstawić do lodówki na noc. Polewa: Sok z cytryny gotować razem z syropem kokosowym dopóki nie uzyskamy gęstego syropu. Odstawić do ostudzenia. Przed podaniem tort polać syropem.   zastawa

królestwo garów
Chlebek bananowo-kokosowy 151

przypadku wiórki koksowe. Tym razem do przygotowania chlebka bananowego użyłam mąki pszennej pełnoziarnistej, ale spokojnie można użyć pszennej, której zawsze używasz do pieczenia ciast. Nie użyłam w tym przepisie jajek, a dla podkreślenia kokosowej nuty wykorzystałam mleczko kokosowe. Zobacz również inne przepisy na -----> chlebki bananowe Chlebek bananowo-kokosowy - przepis: Składniki: (standardowej wielkości keksówka) 3 średniej wielkości banany(...)minuty, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować olejem (np. kokosowym) i przelać do niej ciasto. Piekarnik nagrzać do 180'C. Ciasto bananowo-kokosowe piec ok.50-60 min, do tzw. suchego patyczka i zarumienienia wierzchu, Smacznego

Moje Qulinaria
Biszkopt kakaowy z masą kokosową 792

Ostatnio rozsmakowaliśmy się w biszkoptach przekładanych różnymi masami. Mogliście zobaczyć już przepisy na torcik makowy i torcik walentynkowy, dziś proponuję Wam biszkopt kakaowy z masą kokosową. Jest to ciasto szybkie w przygotowaniu, pomijając czas pieczenia czynności przygotowawcze zajmują około 30-40 minut (10 minut biszkopt, 10 minut masa i 10-15 minut przełożenie biszkoptu). Niestety pomiędzy pieczeniem biszkoptu, a przekładaniem(...)białą masą kokosową wyglądają bardzo efektownie. Masa mascarpone jest sztywna, bardzo ładnie się kroi, choć ciasto najlepiej podawać schłodzone. Smak biszkoptu jest zdominowany przez wiórki kokosowe, jednak niewielka ilość dodanego cukru sprawia, że ciasto nie jest zbyt słodkie, również biszkopt dzięki dodatkowi sporej ilości kakao jest lekko gorzkawy i równoważy ogólną słodycz ciasta

Smakołyki Bereniki
Jabłkowe mini-donutsy z polewą karmelową 🧁 44

bazie cukru kokosowego wyjątkowej słodyczy. Nie wiem jak Wy, ale ja oprzeć się nie mogę  Składniki na 8 mini-pączków o śr. 7 cm: 2/3 szklanki mąki jaglanej, 1/3 szklanki mąki ryżowej, 2 łyżki cukru kokosowego, 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego + 3 łyżki wody, 1/2 szklanki puree jabłkowego bez cukru, 30g płynnego oleju kokosowego, 3 łyżki mleka roślinnego(...)Suche składniki (dwa rodzaje mąki, cukier kokosowy, proszek, sodę, cynamon i sól) dokładnie wymieszać w misce. Do spęczniałego siemienia dodać puree jabłkowe, mleko, olej i ekstrakt waniliowy – dokładnie połączyć, np. trzepaczką. Mokre składniki przelać do suchych – wymieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 o C. Formę na donuts delikatnie natłuścić olejem kokosowym. Ciasto przełożyć do papierowej tutki lub mocnego woreczka

Even Better Food
ciasto kokosowe z truskawkami 153

zakończenie sezonu truskawkowego proponuję Wam lekkie ciasto kokosowe z galaretką i truskawkami. Delikatny olejowy spód, rozpływająca się w ustach masa z mleczka kokosowego i niezawodne truskawki. Pyszności :-) składniki: (na małą tortownicę o średnicy 17 cm) 1 jajko 4 łyżki cukru 1 łyżka oleju 1/3 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g mleczka kokosowego 3 łyżki cukru 1 łyżka(...)pieczenia. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno) i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę do suchego patyczka, około 15 minut. Wyjmuję z piekarnika i odstawiam do wystudzenia. Żelatynę zalewam niewielką ilością wody i zostawiam do napęcznienia. Następnie rozpuszczam w kąpieli wodnej. Mleczko kokosowe podgrzewam z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem

babka w formie