ciasto kokosowe - 13467 przepisów (strona:56/898)

Ciasto kokosowe z malinami 80

ciasto szybkie, lekkie i wyśmienite. Pianka jest leciutka, pachnąca kokosem, dla wielbicieli kokosu to idealny deser. Znakomicie smakuje do kawy czy herbaty na lekki deser. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Kokosowe ciasto malinowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placek kokosowy 91

jednym z czasopism kulinarnych. Początkowo nie zwróciłam na niego uwagi, bo osobiście nie jestem fanką kokosu. Jednak po przeczytaniu przepisu zaintrygowała mnie masa na bazie mleczka kokosowego. Po przygotowaniu okazało się, że to ciasto jest strzałem w dziesiątkę. Największym fanem tego ciasta stał się mój tata, który tak na marginesie też za kokosem nie przepadał Teraz jest to jedno(...)wypieku Więc jeśli macie doła, zwłaszcza, że za oknem pogoda płata nam ostatnio figle, to ciasto będzie ideale na poprawę humoru. U mnie sprawdza się w 100% Placek kokosowy: Składniki: Ciasto: 5 jajek 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego Delecta 15g 3 łyżki mąki budyń waniliowy Delecta – bez cukru łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki oleju 2 łyżki

PatiGotuje
KOSTKA CAPPUCCINO-KOKOSOWA 171

zimnego mleka wiórki kokosowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt jasny Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem(...)dodać wiórki kokosowe i zimną żelatynę i zmiksować aż składniki połączą się ze śmietaną. Na schłodzonej masie cappuccino układam ciemny biszkopt, i wylewam masę kokosową oraz posypuje całości wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 3 godziny-schłodzone smakuje najlepiej. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Ciasto z makiem i kokosem POPAPRANIEC 1974

Ciasto z makiem i kokosem POPAPRANIEC – Pyszne, nowe ciasto w Małej Cukierence. Biszkopt upieczony jest z makiem, kokosem, kakao i przełożony jest kremem budyniowym. Na wierzchu jest galaretka z jagodami. Całość bardzo smaczna, ciasto jest dobrze nasączone i ładnie, apetycznie wygląda. Galaretka z owocami dodaje ciastu świeżości. Polecam! (modyfikowany przepis ze strony przyślijprzepis ) Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka(...)FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z makiem i kokosem POPAPRANIEC Składniki: Biszkopt: 7 dużych jajek – osobno żółtka i białka 200g cukru 100ml oleju 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku od pieczenia 60g suchego maku, niemielonego 50g wiórków kokosowych 2 łyżki kakao bez cukru Do nasączenia: 190-200ml mleka

Mała Cukierenka
Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem 234

Pierwszy raz jadłam ten tort na urodzinach mojej przyjaciółki Iwonki, zrobiony był przez jej narzeczonego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ciasto jest super i na pewno nie jeden raz zagości na moim stole " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czas wykonania: 2 h (+ czas oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków(...)masy. Na masę jeszcze raz warstwę herbatników i kolejną porcję masy. Na końcu resztę herbatników, a na wierzch wyłożyć krem i całość ozdobić wiórkami kokosowymi. Ciasto przykryte folią odstawić do lodówki na kilka godzin. Krok po kroku: 1. Wymieszać mąki i żółtka w mleku 2. Rozpuścić cukier w mleku

KuchniaWeDwoje.pl
Norweskie bułeczki budyniowo-kokosowe 119

szklanki cukru pudru2 łyżki gorącej wodywiórki kokosowe, do oprószeniaJuż dawno nie robiłam drożdżówek. Na stronie mojewypieki znalazłam wyśmienity przepis, na pyszne i aromatyczne bułeczki Skoleboller, które są bardzo popularne w Norwegii i w Szwecji. Drożdżówki są naprawdę wyśmienite i  posiadają cudowny kardamonowo - waniliowy zapach. Polecam!  :) Najpierw należy przygotować ciasto drożdżowe. Mleko przelać do rondelka. Trochę podgrzać

Świat Ciasta
Łabędzi puch 183

ciasto stanowi idealną propozycję na wyjątkowe okazje - imieniny, urodziny, przyjęcia i wszelkie inne uroczystości. Jest leciutkie, delikatne i niezwykle eleganckie. Lekko kwaskowaty dżem porzeczkowy idealnie przełamuje słodycz kremu , którego bazę stanowią czerstwe kajzerki i wiórki kokosowe. Przepis  znalazłam dawno temu na blogu Arabeska Waniliowa i bardzo mnie zaintrygowała masa z  niezbyt czerstwych bułek. Oczywiście musiałam wypróbować i powiem(...)częścią biszkoptu, na którym rozsmarowujemy pozostałą masę i posypujemy posypką. Posypka: 1 łyżka masła  10 dag wiórków kokosowych  1/2 szkl cukru Na patelni roztapiamy masło, dodajemy wiórki i cukier, mieszamy aż posypka nabierze złotego koloru i wykładamy na ciasto

Cynamonowe szczęście
Czekoladowe ciasto z kokosem i kandyzowanymi czereśniami 133

kokosem i kandyzowanymi czereśniami Lubicie czekoladowe wypieki? Ja bardzo. Zwłaszcza te, do których przygotowania faktycznie użyto czekolady (a nie kakao). Taka jest właśnie moja dzisiejsza propozycja. Pyszne czekoladowo-kokosowe ciasto z niespodzianką w postaci kandyzowanych czereśni. U nas ten czekoladowy wypiek będzie jednym z tych, które postawie na świątecznym stole. Na pewno też nie zabraknie makowca (np. z tego przepisu

Słodkie okruszki
Ciasto Raffaello Bez Pieczenia 72

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasta bez pieczenia w ostatnim czasie stały się coraz bardziej popularne. To świetny wynalazek, szczególnie dla osób, które nie mają piekarnika lub po prostu nie lubią piec.  Ciasta bez pieczenia są bardzo lubiane przez młode osoby, które nie mają takiego zapału do pieczenia, jaki miały nasze babcie. Ciasta bez pieczenia mają wiele zalet. Jedną(...)który z pewnością zaskoczy Was swoim smakiem. Tym razem przygotowaliśmy dla Was ciasto raffaello bez pieczenia . To niezwykle proste ciasto, które z pewnością zachwyci Was swoim smakiem i szybkością wykonania. Sprawdzi się na przyjęciu rodzinnym, a także podczas świąt. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO RAFFAELLO BEZ PIECZENIA Składniki: 100 g herbatników 700 ml mleka

Przepiski.pl
Brownies z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) 351

masła 330 ml śmietanki 30% 200 ml mleka 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy Polewa Czekoladowa:   100 g czekolady deserowej 100 ml śmietanki 30% łyżka wódki wiórki kokosowe do posypania ciasta Brownies z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) - Sposób przygotowania: Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy(...)podgrzewamy, następnie zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną czekoladę, alkohol i mieszamy do otrzymania gładkiej, błyszczącej konsystencji. Po chwili, gdy lekko przestygnie przygotowaną czekoladą polewamy wierzch schłodzonego ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ponownie chłodzimy w lodówce. Gotowe ciasto kroimy na niewielkie kawałki, ponieważ mimo swojego niebiańskiego smaku jest to ciasto dość ciężkie i "zwarte" przez co mniejsze kawałki pozwolą

Słodka Strona
Ptysie śnieżynki z kremem 107

pszenną - 1 pełna szklanka masło- 15 dag sól- szczypta jajka - 5 szt cukier – 1 łyżka LUKIER: cukier puder- 3 łyżki woda -1 łyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe   CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania. Zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy przesianą mąkę, ponownie umieszczamy garnek na ogniu i mieszamy a następnie

przepisy- Milki
Ptysie śnieżynki z kremem 70

pszenną - 1 pełna szklanka masło- 15 dag sól- szczypta jajka - 5 szt cukier – 1 łyżka LUKIER: cukier puder- 3 łyżki woda -1 łyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe  CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania. Zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy przesianą mąkę, ponownie umieszczamy garnek na ogniu i mieszamy a następnie

Camilla w kuchni
TRUSKAWKOWE INSPIRACJE (keto, LCHF, bez glutenu) 101

śmietankowo-truskawkowy Lody truskawkowe Pudding chia z truskawkami Warstwowe koko serniczki Panna cotta z musem truskawkowym Sernik w szklance z musem truskawkowym Sernik na zimno z mascarpone i truskawkami Ciasto kokosowe z truskawkami Dżem bez cukru Artykuł TRUSKAWKOWE INSPIRACJE (keto, LCHF, bez glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Pijak, słodki przekładaniec z amaretto 112

ciasta przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na niskich obrotach. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, pieczemy w 175 C przez ok. 35 minut. Ciasto makowo - kokosowe: - 6 białek - 10 dag cukru pudru - 15 dag wiórków kokosowych - 15 dag maku niebieskiego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1. Białka ubić na sztywną pianę. Suche składniki wymieszać razem(...)szklanki wody i 1/2 szklana amaretto, połączyć do moczenia biszkoptów - słoik powideł śliwkowych ok. 300 ml Składanie ciasta: Jasny biszkopt, który z wierzchu nasączamy ponczem, powidła śliwkowe, ciasto makowo - kokosowe z dwóch stron nasączone ponczem, następnie masa budyniowa, biszkopty nasączone w amaretto, a na wierzch polewa kakaowa

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania