Przepis na : deser
Wielkanocna baba z zielonym wnętrzem Wielkanocno – wiosenne klimaty mnie nie opuszczają… Wspaniała pogoda za oknem oraz zbliżające się Święta natchnęły mnie do zrobienia babki majonezowej. Za sprawą szpinaku jest ona zielona w środku, a bielusieńki lukier przepięknie kontrastuje z tą zielenią. Propozycja idealna na Wielkanoc . Keto zielona babka majonezowa jest prosta w wykonaniu i można ją w dowolny sposób dostosowywać do własnych upodobań. Ja jestem od jakiegoś czasu niesamowicie zachwycona ekstraktem ja... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia. Aby dbać o zdrowie, dobre samopoczucie oraz urodę stosuję dietę Paleo w wersji ketogenicznej oraz naturalne sposoby pielęgnacji. Ponoć moje przepisy bywają użyteczne, więc chętnie dzielę się nimi ze światem. Zapraszam do zapoznania się z nimi!