ciasto kokosowe - 13467 przepisów (strona:65/898)

Rocher 290

niepełna szklanka cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150g orzechów włoskich Krem: 0,5 margaryny 1 puszka mleka krówkowego 1 czekolada deserowa lub gorzka 2 łyżki kakao wiórki kokosowe do posypania Ciasto I Wszystkie składniki wykładamy na blat i ugniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i przekładamy do wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia blach. Następnie podpiekamy je przez(...)kąpieli wodnej (nieco przestudzoną) oraz dwie łyżki kakao. Całość dokładnie mieszamy (może być za pomocą miksera). Ostatnia część to przekładanie. Na ciasto wykładamy część kremu, posypujemy wiórkami kokosowymi i przykrywamy drugim ciastem. Smarujemy  kremem z wierzchu i po bokach. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi

Kolizje Smaków
Keto empanady z kurczakiem (Paleo, LowCarb) 82

danie zgodne z wytycznymi diety ketogenicznej . Głównym jego składnikiem jest bowiem mąka z manioku , która do niskowęglowodanowych nie należy. Ja tutaj też pobawiłam się w sklejanie, ale ciasto składało się z mąki kokosowej i łupin babki jajowatej . Pierogi, a raczej empanady były pieczone, chociaż od razu zaznaczam, że lepiej je usmażyć. Wyszły bowiem zdecydowanie za suche. Tak to jest(...)się lekko przyrumieni dodać drobno pokrojony szpinak. Smażyć jeszcze przez chwilę aż do całkowitego odparowania płynu. Ostudzić. Dodać pomidory suszone oraz fetę pokruszoną na drobne kawałeczki. Ciasto na empanady Mąkę kokosową wymieszać z siemieniem lnianym oraz babką jajowatą. Dodać szczyptę soli oraz wrzątek. Wymieszać, a następnie wbić jaja i wyrobić ciasto. Powinno dawać się formować. Rozwałkować ciasto na cienki placek

Modern Cave Girl
Stefanka na herbatnikach - bez pieczenia 319

kostka masła (200 g) 3 łyżki gorzkiego kakao polewa czekoladowa 1/2 kostki margaryny (125 g) 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mleka 3 łyżki gorzkie kakao do dekoracji wiórki kokosowe Etapy składania ciasta Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę herbatników. W garnku (na małym ogniu) zagotować mleko wraz z cukrem oraz masłem (co jakiś czas mieszając). Gdy mleko zacznie delikatnie(...)cukru oraz gorzkiego kakao. Masę należy cały czas mieszać i zdjąć z ognia od razu po połączeniu się wszystkich składników. Gotową polewę lekko ostudzić. Wylać na wierzch ciasta. Całość udekorować wiórkami kokosowymi.   Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Potrójna SŁODYCZ z pikantną NUtkĄ 159

łyżeczka gałki muszkatołowej 1 kubeczek śmietanki kremówki ( 200ml) 1 cukier waniliowy 6 białek 20 dkg wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: masło ucieramy z cukrem i kakao, dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kolejno wbijamy jajka zagniatamy gładkie ciasto, odkładamy do lodówki piekarnik ustawiamy na 180*C maliny wrzucamy do miseczki doprawiamy imbirem, gałką oraz papryką białka ubijamy(...)soli oraz cukrem pudrem na pianę, delikatnie mieszamy z wiórkami  w osobnej miseczce ubijamy kremówkę z cukrem waniliowym, dodajemy do bezy kokosowej całość mieszamy z proszkiem budyniowym foremkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, wyklejamy 3/4 ciasta, wylewamy masę, wysypujemy maliny, przykrywamy łatkami z pozostałej części ciasta Pieczemy około 30-40 minut SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Ciasto kruche z czereśniami i malinami pod owsiankowo kokosową kruszonką 181

budyń śmietankowy z biała czekoladą (Delecta), 400 ml mleka, 3 łyżki cukru KRUSZONKA 2 łyżki masła, 2 łyżki miodu, 0,5 szklanki płatków owsianych, 2 łyżki wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE Ciasto zagniatamy. Najpierw mąkę z proszkiem i margaryną, następnie dodajemy żółtka, cukier i skórkę z cytryny. Wkładamy do zamrażalnika na pół godziny. Ciasto wyjmujemy z zamrażalnika. Rozwałkowujemy (tym razem użyłam okrągłej(...)czasie przygotowujemy kruszonkę owsiankowo - kokosową. Na patelni rozgrzewamy masło z miodem. Wrzucamy 0,5 szklanki płatków owsianych i 2 łyżki wiórków kokosowych. Mieszamy do połączenia składników. Po 10 minutach ciasto wyjmujemy. Wykładamy wydrylowane czereśnie i maliny (żeby nie puściły soku, wcześniej posypujemy łyżeczką mąki). Na owoce wylewamy przygotowany budyń (zrobiony z 400 ml mleka). Na budyń wykładamy mieszankę owsiankowo - kokosową

Mój Smak na Życie
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami. 349

mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny POLEWA: 3 łyżki kakao 1 łyżka wody 125 g margaryny 5-6 łyżek cukru pudru wiórki kokosowe      Przygotowujemy ciasto: margarynę ucieramy z cukrem na puch dodając po jednym jajku, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia(...)chłodnego budyniu. Powstały krem wykładamy na ostudzone ciasto.      Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy resztę składników i zagotowujemy ciągle mieszając. Przestudzoną polewą dekorujemy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi i chłodzimy kilka godzin. Smacznego

Rozpustne gotowanie
Ucierane kokosowe ciasto z malinami. 136

pachnących owoców i użyć ich potem do domowych wypieków, deserów lub tak po prostu zjeść na podwieczorek. U mnie pierwsze powstało ciasto. Taki zwykły, prosty ucieraniec wzbogacony wiórkami kokosowymi. Takie ciasto jest idealne dla niespodziewanych gości lub tak na szybki podwieczorek. Wystarczy składniki utrzeć w misce i do piekarnika. Częstujcie się proszę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 20 dag masła lub margaryny(...)cukrem na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenie i ucieramy, na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Maliny płuczemy i delikatnie osuszamy, następnie układamy

Izabelawkuchni
Rafaello bez pieczenia 1588

szkl wiórków kokosowych 2 budynie śmietankowe 3 żółtka 250 g masła 100 g białej czekolady   Dodatkowo: około 500 g herbatników lub solonych krakersów kilka łyżek wiòrków kokosowych do obsypania ciasta     Przygotowanie:   1. Krem Rafaello: 900 ml mleka zagotować z cukrami, masłem i wiórkami kokosowymi. W międzyczasie białą czekoladę drobno posiekać, a żółtka krótko zmiksować mikserem(...)warstwę herbatników/krakersów i przykryć ją 1/3 jeszcze ciepłego kremu kokosowego. Czynność powtórzyć dwukrotnie (tak, by były 3 warstwy herbatników/krakersów i 3 warstwy kremu) Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Całość schłodzić minimum 2 godziny w lodówce, by krem zgęstniał, a herbatniki zmiękły. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasta na Wielkanoc – bez jajek i mleka 239

Tort bez mleka, jajek, glutenu Nie jest to klasyczny tort. Chciałam, żeby był zrobiony z przyjaznych maluchowi składników. Tak powstał tort dla alergika z migdałowo-fasolowego ciasta przełożonego owocami i wykończonego kremem kokosowym. Przepyszny tort bez mleka, bez jajek i bez glutenu, do tego z małą ilością cukru, więc może się nim cieszyć nawet roczne dziecko.   Ciasta i ciasteczka(...)oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym z prostszych wypieków, jakie znam. Wraz z pieczeniem, jego przygotowanie zajmie nam mniej

Dieta bez mleka
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 296

wymaga leżakowania, ponieważ świetnie smakuje już w dniu pieczenia 2. Ciasto krówkowe  – biszkopt karmelowy przełożony bitą śmietaną i udekorowany masą kajmakową  3. Ciasto makowa panienka  - biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym 4. Słonecznikowiec  – ciasto biszkoptowe przełożone masą budyniową, polane mlekiem skondensowanym lub masą krówkową(...)Brownie z burakami  – ciasto czekoladowe nadziane startymi burakami; lekkie i puszyste 19. Rafaello na krakersach  – ciasto na zimno przełożone krakersami i masą kokosową  20. Kokosowy snikers  - ciasta na zimno przygotowanego na bazie spodu z daktyli, kaszy jaglanej, musu kokosowego i masła orzechowego

Ugotować
Ciasto kruche z rabarbarem i pianką 191

już upiec dawno, ale ciągle nie było okazji, a rabarbar w zamrażarce czekał i czekał. W końcu się zmobilizowałam i oto jest. Przepyszne, powtarzam przepyszne kruche ciasto, warstwa rabarbarowo-jabłkowa zanurzona w lekko kokosowym budyniu, na to pianka. Czego można chcieć więcej? Wiem, że ciasto nie wygląda oszałamiająco w moim wydaniu, (obiecuje zmienić zdjęcie jak tylko upiekę je jeszcze(...)najbardziej :). Pozycja obowiązkowa w sezonie rabarbarowym. Inspiracja Moje wypieki . Jeżeli zwykłe masło zastąpicie masłem klarowanym lub dobrej jakości margaryną (Palma z Kruszwicy), a budyń zrobicie na bazie mleka kokosowego, wówczas ciasto będzie odpowiednie dla osób nietolerujących mleka zwierzęcego i produktów pochodnych. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Ciasto kruche: 320 gr mąki pszennej (1 + 2/3 szklanki) (najlepiej krupczatki

moj przepis na
Semla bułka maślana z bitą śmietaną 144

brioszki. Semla piekę raz do roku aby zadość uczynić tradycji ale czasami odbiegam od oryginalnego przepisu. Tym razem upiekłam semla kokosowe. Bitą śmietanę doprawiłam kokosowym likierem. Do drożdżowego ciasta dodałam kokosowe wiórki. Zamiast marcepanu ubiłam pianę z cukrem i wymieszałam ze zmielonymi migdałami. Wypasiona maślana bułka ! Komu jedną? Szwedzka semla Składniki: 16 sztuk 500 g pszennej mąki 20 g świeżych(...)łyżki likieru kokosowego, u mnie malibu cukier puder do posypania Rozpuść drożdże w podgrzanym mleku. Dodaj po kolei cukier,wanilię, otartą skórkę i sok z limonki, kokosowe wiórki, mąkę i żółtko. Zagnieć ciasto. Dodaj następnie po kawałku miękkiego masła i sól. Zarabiaj ciasto ręcznie lub za pomocą robota z hakiem. Przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

codojedzenia
Ciasto jogurtowo - kokosowe (jak sernik) 122

ciasta - M nawet porządnie nie zjadł pierwszego kęsa i stwierdził, że jest zajebiste :) Ja się przyłączam do jego opinii. Jogurtowo - kokosowa masa jest niezwykle delikatna i rozpływa się w ustach. Niczym najdelikatniejszy sernik. Całość otulona kruchym ciastem i chmurką cukru pudru. Gorąco polecam :) Korzystałam z przepisu znalezionego na WŻ ( klik ) Ciasto na małą blaszkę Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki(...)cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe, budyń oraz proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą jogurtową. Spód ciasta smarujemy dżemem a następnie wylewamy masę jogurtowo - kokosową. Wyjmujemy pozostałe ciasto z zamrażarki i ścieramy na tarce wprost na masę (lub skubiemy kawałki ciasta i je układamy obok siebie). Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około

My simple kitchen
Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami 188

łyżeczki proszku do pieczenia 10 dkg mąki jaglanej 2 łyżki kakao 1 duże jabłko 1 łyżka soku z pomarańczy 100 ml mleka kokosowego 1 łyżka wiórków kokosowych margaryna roślinna do wysmarowania blachy Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami Przygotowanie. Mielone siemię lniane zalać wrzącą wodą, wymieszać i odstawić na 10 minut aby napęczniało. Do miski wsypać cukier puder oraz olej kokosowy(...)ciasto, w które powrzucać pokrojone w kostę kawałki jabłka. Piekarnik nagrzać do 170 stopni Celsjusza. Ciasto piec przez 35 do 40 minut. Upieczone ciasto po górze posypać wiórkami kokosowymi. Wegańskie ciasto czekoladowe z jabłkami Wskazówki. Forma do pieczenia jakiej użyłam była okrągła i miała średnicę 18-u centymetrów. Jabłko możemy zastąpić gruszką, śliwkami, wiśniami czy ananasem. The post Wegańskie ciasto

mecooks
CIASTO KOKOSOWE Z JABŁKAMI 150

Błyskawiczne, bardzo wilgotne, cudownie kokosowe, przepyszne, bajeczne w smaku, ot po prostu. To ulubione ciasto mojej najmłodszej Córci. Nam zasmakowało również i to bardzo, tak, że było już u nas trzykrotnie w krótkim czasie i na tym nie poprzestaniemy, uwielbiamy bowiem takie smaki. Przepis znaleziony tutaj , z małymi modyfikacjami. Piekłam w formie 25cm . Składniki: - 145g masła - 120ml mleczka kokosowego - 230g(...)piekłam 35 minut na termoobiegu. Po wystudzeniu smarujemy ciasto lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego (5-6) - 2-3 łyżeczki mleczka kokosowego - wiórki kokosowe do oprószenia ciasta Smacznego

Smaczne Zdrowe