ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:68/932)

PIJAK / CYCKI MURZYNKI 1375

mleka zagotowujemy, wlewamy rozrobioną masę z mąką i żółtkami.Zagotowujemy razem ( ciągle mieszając ).Miękkie masło ucieramy z cukrem.Cały czas miksując miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy. Na cieście kokosowym rozsmarowujemy masę budyniową.Układamy nasączone w alkoholu biszkopty, polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy podprażonymi wiórkami.Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto orzechowo kokosowe z ananasem 774

upiec oba placki jednocześnie, jeśli nie to pieczecie jeden, a następnie drugi. Beza kokosowa: 200 g wiórek kokosowych 4 białka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej   Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier cały czas miksując aż powstanie gęsta, lśniąca beza. Następnie dodajemy wiórki kokosowe wymieszane z mąką ziemniaczaną i delikatnie mieszamy.  Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem(...)połączenia. Gotowy budyń mieszamy z pokrojonym ananasem. Złożenie ciasta:  Na jeden z blatów orzechowych wykładamy 1/2 część masy. Przykrywamy ją ciastem z kokosem. Następnie wykładamy pozostałą część masy i układamy drugie ciasto z orzechami. Ja zostawiłam 2 łyżki masy, rozsmarowałam ją na wierzchu ciasta i posypałam grubą warstwą wiórek kokosowych Zobacz inne ciasta z ananasem:  Pinacolada

Cynamonowe szczęście
Malinowa chmurka z kokosem 932

Galaretka z malinami: 1/2kg malin świeżych lub mrożonych 3 galaretki malinowe Dr.Oetker 3 szklanki wody Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki białych wiórek kokosowych Wykonanie ciasta: Ciasto kruche: Wszystkie składniki powinny być schłodzone, szczególnie masło,  połączyć  wszystko w misce zagnieść szybko ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki(...)cukier, łyżka po łyżce aż masa będzie gęsta i lśniąca, wsypać mąkę ziemniaczaną , zmiksować. Wyłożyć bezę do formy wyłożonej papierem pergaminowym tej samej w której piekliśmy kruche ciasto, posypać na wierzchu wiórkami kokosowymi, włożyć blaszkę do nagrzanego do 120*c piekarnika i suszyć przez 1 godzinę i 10 minut-beza ma być chrupiąca. Zostawić w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Galaretka

Wanilia i Kardamon
Ciasto jogurtowe z mango i jagodami goji 150

bardzo je lubię ;)), warto spróbować wykorzystać dostępne w sklepach owoce. Do tego ciasta użyłam mango, połączyłam z jagodami goji i kokosem, który występuje tutaj podwójnie – w cieście, w postaci mąki kokosowej i na wierzchu, w roli posypki. Nie spodziewałam się, że wyjdzie tak ciekawie! Wszystkie te smaki świetnie do siebie pasują i tworzą pyszną całość. Dodatkowo to jogurtowe ciasto(...)erytrytolu/ksylitolu 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju rzepakowego 250 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego 1 mango jagody goji, płatki kokosowe do posypania ciasta Jajka ubić z erytrytolem lub ksylitolem na wysokich obrotach miksera, aby powstała puszysta piana. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce oleju. Mąkę orkiszową wymieszać z kokosową i pozostałymi

Fitkot
FASOLOWE BROWNIE Z KOKOSEM 186

rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Podczas rozpuszczania czekolady możemy dodać 2 łyżki gorącej wody, wtedy polewa jest mniej gęsta. Gotową polewę wylewamy na wierzch ostygniętego ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi. Rada: 1) Ciasto można wykonać w różnych wariantach. Zamiast wiórek kokosowych można dodać żurawinę suszoną, rodzynki lub orzechy, a także ryż preparowany lub płatki owsiane. Co kto lubi 😉 2) Całe ciasto(...)takie pyszności jak polirycynooleinian poliglicerolu i inne E. ODPOWIEDZ Odpowiedzi ALE CIACHOO! 21 sierpnia 2016 01:03 Jako polewę możemy zastosować kakao rozpuszczone w oleju kokosowym, ale co do zamiany czekolady w składzie ciasta nie jestem przekonana. Ciężko mi powiedzieć czy wyjdzie bo nigdy nie próbowałam. Oczywiście można spróbować i wtedy proszę o info jak wyszedł eksperyment ;) Pozdrawiam ODPOWIEDZ

Kuchnia MagdaLeny
Tarta kokosowa z czereśniami 543

soligalaretka czereśniowa300g czereśni1 łyżka cukru1 łyżka soku z cytryny100ml wody + 2 łyżki1,5 łyżeczki żelatyny Wykonanie:- mąkę i cukier przesiać, dodać sól, wiórki kokosowe oraz zimne masło, składniki posiekać, dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie ciasto- ciasto schłodzić 30 minut w lodówce- składniki na masę jogurtową wyjąć wcześniej z lodówki, aby przyjęły temperaturę pokojową - formę o średnicy 21cm wysmarować masłem(...)ciasto ponownie krótko schłodzić w lodówce - piec przez 20-25 minut w 190-200 stopniach do zrumienienia się ciasta- po upieczeniu spód z ciasta ostudzić- temperaturę piekarnika zmniejszyć do 175 stopni- jogurt wymieszać z cukrem, wiórkami kokosowymi oraz mąką- białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę- pianę delikatnie wymieszać z masą jogurtową, masę wyłożyć na podpieczony i ostudzony spód

Smakołyki Bereniki
Szarlotka z budyniem jaglanym i kokosową kruszonką 172

jabłkami przyprawionymi aromatycznym cynamonem, do tego tego jeszcze budyń z kaszy jaglanej, a całość zwieńczona została kokosową kruszonką. Naprawdę ta szarlotka smakuje rewelacyjnie. Bardzo przypadło mi do gustu ciasto z mąki kokosowej - robiłam je pierwszy raz, w smaku bardziej przypominało biszkopt niż kruche ciasto, ale do tej szarlotki pasowało idealnie. Dla urozmaicenia budyń postanowiłam zrobić z kaszy jaglanej, co również(...)ochotę to można użyć zwykłego budyniu :). Szarlotka jest oczywiście nieco "uzdrowiona" i odchudzona - zamiast białego cukru użyłam ksylitolu, a do kruszonki dodałam troszkę miodu, użyłam również oleju kokosowego oraz mleka roślinnego. Ciasto robiłam w bardzo małej formie (ok. 20 x 20 cm), dlatego jeśli mamy większą to radzę użyć większej ilość składników. Dobrze sprawdziłaby się też mała tortownica

Healthy food explorer
Błyskawiczne ciasto kokosowo czekoladowe 183

proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę, dodać olej , mleko, mąkę , kakao , proszek i wymieszać. Połowę ciasta wlać do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 10 minut w temp. 180 st.C. Wkładka kokosowa: 6 łyżek kaszy manny 150 g wiórków kokosowych (bardzo drobnych lub zmielonych) 3 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru Wszystkie składniki

Cynamonowe szczęście
Orzechowe wg siostry Anastazji 83

Ciasto z orzechami od siostry Anastazji zasmakuje przede wszystkim miłośnikom orzechowych wypieków oraz tym, którzy wolą treściwsze ciasta, od tych z masami. Tutaj ta niewielka ilość masy spaja oba ciasta, natomiast nie jest zbyt nachalna. Na pierwszy plan przebija się oczywiście orzechowy smak, również powidła śliwkowe są wyczuwalne, dalej masa kokosowa. Polecam:) Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl(...)ciut większą) wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy jedną część kruchego ciasta jasnego, na nie wylewamy ciasto orzechowe. Wierzch przykrywamy drugą częścią ciasta (ja starłam na dużych oczkach tarki). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45-50 minut (do suchego patyczka). Mleko, cukier oraz wiórki kokosowe umieszczamy w rondelku i doprowadzamy do wrzenia. Od zagotowania, stale mieszając, gotujemy

Smaki Na Talerzu
Tercet egzotyczny - ciasto ananasowo - kokosowe 376

Ciasto ananasowo- kokosowe to przysmak mojej mamy i mieści się w jej głównym menu ciast na każdą imprezę. Oczywiście jest przepyszne, leciutkie i ma coś w sobie co odróżnia je od wszystkich innych ciast, a więc wszystkim serdecznie polecam :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek 1 pełna szklanka(...)budyniu. Na koniec dodajemy ananas pokrojony w drobne kosteczki (około 5x5 mm) i mieszamy łyżką z resztą masy. Biszkopt przekładamy masą budyniową, na którą kładziemy warstwę kokosową (by łatwiej nam się kroiło ciasto, przed położeniem na wierzch, warstwę kokosową lekko nacinamy ostrym nożem). Czekoladę łamiemy na drobniejsze kawałki i zagotowujemy razem z mlekiem na wolnym ogniu, stale mieszając. Jeśli jest

Smakowy Raj
Ciasto czekoladowo kokosowe 335

kokos więc to ciasto przypadło nam bardzo do gustu i powiem Wam tylko tyle, że znika w ekspresowym tempie. By wzbogacić smak masy kokosowej dodałam  szklankę likieru kokosowego Canari . Ciasto ma też duży plus jeśli chodzi o krojenie, można pokroić w dowolnej wielkości ciastka nawet w malutkie kosteczki i zawsze będzie ładnie wyglądało. Ciasto podane na porcelanie Bogucice(...)mieszając by nie przypalić doprowadzić do wrzenia i gotować około 3-4 minuty aż masa stężeje.  Po 20 minutach wyjąć ciasto z pieca i na gorące ciasto wylać gorącą masę kokosową. Równomiernie rozprowadzić na wierzchu posypać owocami goji i ponownie włożyć na 20 minut do piekarnika. Po upieczeniu odłożyć do ostudzenia. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać na mniejsze kawałki dodać

Ala piecze i gotuje
Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe 195

nimi zrobić;) Jednak szybko przypomniałam sobie o pewnym przepisie, który znalazłam na blogu Oli. Kruche ciasto, konfitura z porzeczek, świeże porzeczki i to wszystko pokryte kruchą kokosową warstwą. Jedno z lepszych kruchych ciast jakie jadłam;)) Polecam! Spód: 200 g mąki pszennej,  125 g margaryny,  60g cukru,  jajko,  60 ml mleka,  łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżek cukru,  225 g wiórków kokosowych.  Miękką margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać kolejno po jednym jajku na przemian z mąką. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Krótko utrzeć do połączenia składników. Ciastem posypać wierzch ciasta tworząc kruszonkę. Piec około 40 minut w temp. 180st. Ostudzić i podawać oprószone cukrem pudrem.  Źródło: Home-made food and not only

Z miłości do słodkości
Ciasto Rafaello z pysznym kremem 166

żółtka, po jednym co jakiś czas, wymieszać dokładnie. Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i powoli dodawać do masy. Mieszać bardzo delikatnie za pomocą łyżki. Wylać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w nagrzanym piekarniku do 180c przez 25-30 minut. Ostudzić biszkopt, dopiero teraz można zacząć robić masę. Masa – na garnuszku z parującą(...)troszeczkę śmietany. Roztopić czekoladę i zdjąć z pary. W tym czasie ubić śmietanę na sztywno i powoli dodać rozpuszczoną czekoladę. Dokładnie wymieszać, wsypać wiórki kokosowe, ubijać chwilkę. Zostawić trochę wiórek do posypania na górę ciasta. Rozłożyć masę na zimnym biszkopcie, obsypać wiórkami. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Ciasto jest pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Szybkie, ucierane, kokosowe ciasto z rabarbarem i truskawkami 236

Pyszne, domowe ciasto, najłatwiejsze na świecie. Do ciasta można dodać dowolne owoce. W wersji majowej nieśmiertelny zestaw rabarbar i truskawka sprawdzi się znakomicie. Dodatek wiórków kokosowych w cieście jest delikatnie wyczuwalny, a ulotny aromat kokosowy z rabarbarem i truskawkami uwodzi kubki smakowe. Ciasto jest na tyle stabilne, że możesz dodać dowolną ilość owoców bez obawy, że podczas pieczenia opadną(...)Amatorów ucieranych ciast z owocami, na drugie, równie pyszne ciasto z rabarbarem oraz owsianą kruszonką zapraszam tutaj. Składniki: 260g mąki 60 g wiórkówk kokosowych 160 g cukru lub ksylitolu 4 jajka M 200 g masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego szczypta soli 1 łyżka cukru pudru 800-1000 g rabarbaru z  truskawkami lub jeszcze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placek śliwkowo-kokosowy 100

razu przypadł mi do gustu. Dałam mniej śliwek niż było w przepisie i okazało się, że nie był to dobry pomysł, z większą ilością ciasto byłoby smaczniejsze ale od czego są kolejne razy :). Placek śliwkowo-kokosowy 1 kg śliwek 1 szkl mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 8 dag cukru pudru cukier waniliowy 15 dag+3 łyżki wiórków kokosowych(...)ognia. Dodać sok i skórkę otartą z cytryny. Ostudzić. Z białek i odłożonego cukru ubić pianę. Delikatnie wymieszać z pozostałą mąką ziemniaczaną i równie delikatnie połączyć z masą kokosową. Na podpieczonym cieście rozsmarować masę kokosową. Na wierzchu ułożyć śliwki i wstawić ciasto do pieca jeszcze na 20 minut. Miałam sporo śliwek w tym roku więc oprócz tradycyjnych powideł skusiłam się

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania