ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:76/932)

Ciasto Parada 196

galaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone ponczem kawowym z procentami oraz czekoladowe ganache, które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne, a z każdym kęsem odkrywa się nowe smaki. Delikatny biszkopt kakaowy, bardzo kremowa, waniliowa masa budyniowa, chrupiące warstwy - z wiórków kokosowych oraz orzechów włoskich(...)łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Beza orzechowa: 3 białka ok. 3/4 szklanki drobnego cukru 150 g włoskich orzechów Beza kokosowa: 3 białka ok. 3/4 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 4 żółtka trochę ponad 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Kuchnia MagdaLeny
Słodka rewelka 54

żółtku, miksując. Na końcu wsypujemy mąkę z proszkiem oraz orzechy i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy na jabłka, wyrównujemy i pieczemy 30 minut w 170 st. C Ciasto z kokosem: 4 białka 150 g cukru 100 g wiórek kokosowych 1 słoik dżemu wiśniowego szczypta soli Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie gęsta powoli wsypujemy cukier i ubijamy(...)łyżek) Miękkie masło ucieramy mikserem do białości (ok 10 minut na najwyższych obrotach). Następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń i kawę. Złożenie ciasta: Na ciasto z jabłkami wykładamy krem, wyrównujemy i przykrywamy ciastem z bezą kokosową. Najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin

Cynamonowe szczęście
Babka piaskowa kokosowa 157

Jest to proste ciasto, a właściwie babka kokosowa krojona na kromki. Ciasto ze sporym dodatkiem wiórków kokosowych i moją ulubioną polewą czekoladową zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy przykryjemy je luźno folią aluminiową. W dłuższym zachowaniu świeżości pomaga również właśnie ta polewa, nie pozwalając ciastu na szybkie wyschniecie. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że ciasto jest sypkie, jak babka piaskowa(...)Obie mąki, proszek i wiórki kokosowe wymieszać w misce. Odstawić. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku. Po każdym jajku dobrze zmiksować. Zawartość miski z mieszanką mączną w trzech ratach wsypywać do masy maślanej, po każdym wsypaniu zmiksować tylko do momentu połączenia się składników w całość. Ciasto przelać do przygotowanej keksówki i włożyć

Posadzone i zjedzone
Ciasto Słodki Adorator – murzynek z kremem i ajerkoniakiem 19

ziemniaczanej łyżka mąki pszennej 100 g cukru   Polewa czekoladowa: 200 g czekolady (dałam mleczną i z kawałkami orzechów) około 80 ml mleka garść wiórków kokosowych   Dodatkowo: 180 ml ajerkoniaku do nasączenia ciasta   Przygotowanie Murzynek Masło, cukier, wodę i kakao przełóż do garnka i podgrzewaj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą(...)budyń się zagotuje i zgęstnieje. Gorący budyń wylej na spodni blat murzynka. Nakryj go drugim kawałkiem ciasta. Całość odstaw, aż budyń przestygnie. Polewa czekoladowa W rondelku podgrzewaj czekoladę z mlekiem. Mieszaj, aż powstanie jednolita masa. Wylej ją na wierzch ciasta. Posyp wiórkami kokosowymi. Kiedy polewa przestygnie, ciasto odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto Słodki Adorator – murzynek

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto śnieżny puch - bajeczy serniczek 160

pieczenia. Jednak sernik, ponieważ to główny składnik tego wspaniałego ciasta. Ciasto jest lekkie i puszyste dzięki dodatkowi ubitej śmietany kremówki, a całość wiąże galaretka owocowa. Górę wieńczy posypka kokosowa. Kolor ciasta zależy od rodaju  galaretki jakiej użyjesz. Jedyna zmiana jaką wprowadziłam to zamiana mleka w proszku na śmietanę kremówkę. Moje ciasto smakuje marzanną, bo właśnie takiej galaretki użyłam (Waldmeister(...)przy pomocy miksera ręcznego dodawać partiami do sera schłodzoną galaretkę na jednolitą masę bez grudek. Przy pomocy szpatułki wmieszać ubitą śmietanę. Wylać masę na przygotowany spód. Górę ciasta obsypać przygotowaną posypką kokosową wstawić do lodówki celem stężenia, najlepiej na całą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli konserwowej (bez mąki) 133

łyżki kakao 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 200 ml śmietanki 36% 1 łyżka ksylitolu 1 łyżka wiórków kokosowych Do dekoracji: wiórki kokosowe Przygotować ciasto. Fasolę odsączyć z zalewy, przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą wodą. Następnie tak przygotowaną fasolę z jajkami dokładnie zblendować na jednolitą masę. Dodać jogurt, ksylitol, kakao oraz wiórki(...)stopniach. Ostudzone ciasto przekroić na 2 części. Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno i delikatnie połączyć z wiórkami. Ubitą śmietanką przełożyć ciasto i posmarować wierzch. Całość posypać wiórkami kokosowymi oraz udekorować według uznania. Użyłam wiórków kokosowych i ksylitolu Japar

Di gotuje
Zielone ciasto z kremem kokosowym 62

się co raz wyżej. A w ogrodzie szalona magnolia obsypała się już liliowymi pąkami. Wraz nadejściem wiosny poczułam też wiekszą potrzebę koloru. Zwłaszcza teraz, … The post Zielone ciasto z kremem kokosowym appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Fit tarta kokosowa z truskawkami 98

Kolejne słodkości z dodatkiem truskawek. Tym razem pyszna i nieco uzdrowiona tarta kokosowa z budyniem. Spód to kruche ciasto wykonane z pomieszania różnych mąk, można też użyć tylko jednej np. pełnoziarnistej lub orkiszowej. Druga warstwa to budyń kokosowy gotowany na mleku roślinnym, najlepsze będzie kokosowe. Budyń należy ugotować w mniejszej ilość mleka niż na opakowaniu, żeby był bardziej gęsty(...)jaką bym sobie życzyła i budyń przy krojeniu troszeczkę się rozjeżdżał (ale smak i tak wszystko nadrabiał ;) Na to położone są świeże truskawki, a wszystko przykryte śmietanką kokosową i posypane wiórkami.  Ciasto jest doskonałe, kremowa śmietanka rozpływa się w ustach, a truskawki dodają orzeźwiającej słodyczy. Idealne ciasto na niedziele, letnie imprezy albo po prostu do kawy. Inspiracja pochodzi

Healthy food explorer
Mini drożdżówki kokosanki (ok. 70 szt.) 419

Ciasto drożdżowe masą kokosową z dodatkiem wanilii i mleczka kokosowego wysmarowałam,  w mini roladki je poskręcałam. Wierzch jajkiem posmarowałam i cukrem trzcinowym posypałam.  Po upieczeniu wyszły znakomicie i smakowały  wyśmienicie. W pierwszej wersji, na kształt rogalików miałam je przygotować, ale jeszcze trzeba było obiad gotować,  więc ciasto w całości rozwałkowałam, a wierzch nadzieniem posmarowałam(...)pozostałą mąkę. Na sam koniec ciasto wyrabiamy ręką. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Na stolnicy rozwałkowujemy ciasto na jak największy prostokąt ok. 60/45 cm. Nakładamy masę kokosową, równomiernie ją rozprowadzamy do ciasta. Ciasto z kokosem za pomocą nożyka do pizzy kroimy na małe prostokąty, wielkość dowolna (np. 7/5 cm). Rada: prostokąty nie muszą być jednakowej wielkości, po upieczeniu

Moniki Smakołyki
Ciasto na serku Labneh z truskawkami + akcja "Daj Włos!" 136

Wilgotne ciasto na oleju kokosowym oraz kremowym serku Labneh, który wczoraj pojawił się na Nastoletnich. Niewielki dodatek wiórek kokosowych oraz odrobina truskawek na wierzchu. Ciasto nietypowe- słony serek mocno akcentuje smak! Przy okazji chciałam zachęcić wszystkie Panie o pięknych długich i zdrowych włosach do akcji "Daj Włos!". Pod przepisem szczegóły :).     Składniki: (na formę o średnicy(...)cukru wanilinowego 100 g oleju kokosowego 250 g mąki pszennej tortowej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek wiórek kokosowych 250 g truskawek masło i mąka do przygotowania formy cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie:     Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Nie chcemy zakalca... ;). Olej kokosowy stopić w garnuszku, odstawić na bok do całkowitego wystudzenia. Jajka

Nastoletnie Wypiekanie
Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą 91

Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą to ciasto, które przy każdej okazji znika w ekspresowym tempie. Sernik jest naprawdę przepyszny i bardzo delikatny oraz przyjemnie kremowy. Cytrynowa masa doskonale komponuje się ze słodkością początkowo chrupkiej bezy, która z czasem odrobinę mięknie i wtedy na jej wierzchu pojawiają się urocze kropelki rosy. Koniecznie sami sprawdźcie! Ps. A jeśli lubicie podobne(...)stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch sernika powinien być sprężysty.) Pod koniec pieczenia przygotować kokosową bezę. Białka ubić na sztywno. Miksując - porcjami dodawać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na jego wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić do lodówki - najlepiej

Di gotuje
Ciasto drożdżowe z serem, porzeczkami i kokosową kruszonką 222

Zapraszam serdecznie na pyszne ciasto drożdżowe z serem, porzeczkami i kokosową kruszonką. Do przygotowania kruszonki wykorzystałam mąkę kokosową premium, którą otrzymałam do testowania od firmy Ol'Vita. SKŁADNIKI: Ciasto: 200 ml mleka, 1 jajko, 2 dag drożdży, 2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki soli, 2 łyżki masła, 1/2 kg mąki, Masa serowa: 20 dag sera białego, 1 jajko, 1 opakowanie cukru(...)wyregulować proces przemiany materii oraz obniżyć poziom złego cholesterolu. Jest bogata w wiele makro i mikroelementów oraz witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W kuchni mąka kokosowa jest wykorzystywana do przygotowania różnego rodzaju ciast, ciastek, deserów, czy koktajli.  Kruszonka przygotowana z mąki kokosowej miała wspaniały kokosowy smak i była lekko chrupiąca. Zdecydowanie mąka przypadła mi do gustu i będzie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kakaowe ciasto z orzechami, solonym popcornem i kokosowym karmelem (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 114

brzegi były do końca pokryte. Piec w 180’C ok 30 minut (sprawdzić patyczkiem czy jest w środku dopieczone). Po wystudzeniu łyżką wydrążyć ze środka nadmiar ciasta (i zjeść :). KARMEL KOKOSOWY Śmietankę kokosową zagotować w garnuszku, dodać cukier kokosowy (może być też np. trzcinowy ale musi być brązowy) i gotować na małym ogniu kilkanaście minut do częściowego zredukowania. Pozostawić(...)sito, wybrać spalone ziarenka i odrobinę posolić. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z dowolną ilością popcornu (tak aby mieszanka wystarczyła do wypełnienia ciasta). Orzechy i popcorn wymieszać wraz z wystudzonym karmelem kokosowym (nie trzeba dodawać całego).   kliknij aby powiększyć Ciasto kakaowe wyłożyć na dnie sporą warstwą masła orzechowego, następnie wypełnić je nadzieniem i lekko ubić. Dookoła polać ciasto

Candy Pandas
Gumi-jagodowe ciacho kokosowe 170

Moja inwencja twórcza i dziecięca fantazja, dosłownie, co widać po nazwie ciasta. Z borówkami, pyszną jagodową galaretką, kokosowym spodem i jogurtowo-kokosowym kremem - pycha! :) Na pomysł na to ciasto wpadłam pod wpływem impulsu, w sklepie włożyłam do koszyka borówki i postanowiłam, że musi powstać z nich coś pysznego. Pomyślałam o kolorze fioletowym i do głowy przyszły mi "Gumisie" :D nucąc(...)minut Wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozostawiamy je do całkowitego ostygnięcia. Dodatki: 2 galaretki o smaku jagodowym mp. Winiary 150 g borówek lub jagód likier kokosowy np. domowej roboty do nasączenia ciasta - ok. 1/3 szklanki Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Borówki lub jagody myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Gdy ciasto będzie już wystudzone równomiernie nasączamy je likierem kokosowym

Cooking Monster
Kopiec kreta- wegański & fit 219

idealnie naśladuje prawdziwy kopiec kreta. Nie wierzycie? Spróbujcie sami... Nie bez powodu 3/4 blaszki znikło w kilka godzin :D  SKŁADNIKI: NA CIASTO: szklanka mąki jaglanej 1/3 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki mleka migdałowego 1/2 szklanki mleka kokosowego (gęstego) 4 łyżki karobu 1/3 szklanki mąki owsianej NA KREM: 2 banany 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 puszki mleka kokosowego + mleko migdałowe(...)WYKONANIE: Osobno mieszamy suche składniki na ciasto, osobno mleka. Do suchych powoli wlewamy wymieszane mleko i całość dokładnie razem łączymy (najlepiej użyć trzepaczki do jajek). Formę do pieczenia ciasta smarujemy olejem kokosowym i wlewamy do niej gotowe ciasto. Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. W cieście wydrążamy środek zostawiając boki i spód. Część ciasta, którą wycięliśmy/ wydłubaliśmy przekładamy

healthy dreams

Proponowane wyszukiwania