ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:77/932)

Ciasto Pianka bananowo – orzechowa 76

rozpływający sie w ustach deser, bardzo prosty i szybki do przygotowania. Warstwa herbatników i mus jogurtowo śmietanowy wzbogacony z smak banana i orzechów. Całość zwieńczona posypką z cukru kokosowego i kakao. Ciasto bez pieczenia. Idealne na niedzielę i na różnego typu imprezy. Smacznego! PRZEPIS PIANKA BANANOWO – ORZECHOWA Składniki: 100g herbatników 400g jogurtu greckiego 300g Śmietany 18% 2 duże łyżki(...)masa napowietrzyła się stając delikatną pianką. Potem masę wylewamy na herbatniki. Ciasto wstawiamy do lodówki na dwie godziny lub na całą noc. Finalnie podajemy oprószone cukrem kokosowym i kakao. Artykuł Ciasto Pianka bananowo – orzechowa pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Ciasto kremówka z kokosem + film 128

teraz coś dla wszystkich tych którzy lubią budyń i kokos, bardzo smaczne ciasto kremówka na  kruchym cieście. Ciasto bardzo proste w wykonaniu ze słodkim spodem i masą kokosową. Ważnym elementem ciasta jest budyń bez cukru aby wypiek nie był przytłaczająco słodki . składniki na okrągłą tortownicę(...)białek dodajemy żółtka, wiórki kokosowe oraz wlewamy wystudzoną margarynę, całość delikatnie mieszamy. Na surowe ciasto nakładamy wystudzony budyń i dokładnie rozprowadzamy, a na budyniu kładziemy masę kokosową i również dokładnie rozprowadzamy ją po cieście. Tak przygotowane ciasto możemy przykryć papierem do pieczenia żeby za bardzo się nie przypiekło i pieczemy  40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C

Smakowite Dania
Ciasto Łabędzi Puch 250

proszkiem, dodać do ubitych jajek. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 25x36cm. Piec około 35 minut w temp. 175 st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem: 2 czerstwe bułki,  250g masła,  3 szklanki mleka,  3/4 szklanki cukru,  100g wiórków kokosowych,  dowolny dżem.  Bułki namoczyć w 2 szklankach(...)Miękkie masło utrzeć do białości. Miksując na średnich obrotach dodawać po łyżce masy z bułki. Pierwszy blat ciasta posmarować warstwą dżemu, rozsmarować krem. Przykryć drugim blatem ciasta. Schłodzić. Wierzch: 100g wiórków kokosowych,  80g masła,  łyżka cukru,  200g mlecznej czekolady,  2 łyżki śmietany.  Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze wraz ze śmietaną. Przestudzić

Z miłości do słodkości
Ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową kruszonką 106

Pyszne i łatwe do zrobienia ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową kruszonką to idealny deser na święta i nie tylko. Delikatne i rozpływające się w ustach ciasto, przyjemnie łączy się ze śliwkami i bardzo chrupiącą kruszonką o smaku kokosa. Ciasto ze śliwkami do tej pory zazwyczaj robiłam z dodatkiem świeżych śliwek i było to wczesną jesienią. Odkąd jednak wyprobowałam przepis(...)codziennej kawy lub herbaty. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 30 minut + pieczenie Forma o wymiarach: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową kruszonką: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła 3 jajka 3 łyżki śmietany Kruszonka na ciasto: 100 g cukru pudru

Kuchcik gotuje
WEEKENDOWE CIASTO KOKOSOWE 4323

wiórków kokosowych 3 białka 1 łyżka dobrze kopiasta mąki ziemniaczanej  Ponadto: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (220 g) - można użyć innego smaku  1 łyżka wiórków kokosowych  Przygotowanie: Ciasto - Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, wiórki i szczyptę soli - wymieszać. Dorzucić zimną margarynę. Wysiekać ciasto do momentu kruszonki. Zrobić kopczyk w kopczyku dołeczek wlać żółtka. Wmieszać nożem(...)formy pamiętając, aby placek miał troszkę większą wielkość od formy w celu zrobienia niewysokiego ranta z ciasta (na około pół wysokości boku formy). Na cieście posmarować dżem, wyłożyć pianę i na wierzch obsypać wiórkami kokosowymi.  Piec 30 minut w temperaturze 18 stopni C na złoty kolor. Rada: w momencie gdy zagniatamy ciasto jest tłuste, ja osobiście się

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto " Wiśniowy szyk" 327

kompotu (580 ml.) 2 łyżki wiórek kokosowych Kokosowy lukier: 300 g  śmietany  ( śmietana 18 % 330g + 2 łyżki )¾ szkl cukru pudru 1 szkl wiórków kokosowychwanilina lub cukier waniliowydodatkowo od siebie dodałam łyżkę budyniu śmietankowego w proszkuWykonanie:Osączyć wiśnie na sitku, wydrylować, jeśli są z pestkamiNa ciasto: Połączyć jajka z cukrem i ubić, dodać roztopione masło i wymieszać(...)pieczenia a następnie  przesianą mąkę. Dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste, ale lejące się.Umieścić ciasto w tortownicy o średnicy 24 cm. Na ciasto położyć wiśnie i posypać wiórkami kokosowymi. Piec w nagrzanym piekarniku 180 ° C przez 20-25 minut. Ciasto powinno się lekko zezłocić W tym czasie przygotować lukier kokosowy. W małej misce lekko ubić

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Biszkopt z masą kokosowo-orzechową 118

śmietanowej masy nie wydawał się zbyt podzielny? A my lubimy w weekend zjeść coś słodkiego. Samo ciasto smakuje bardzo dobrze i wcale nie jest zbyt niskie;) Biszkopt wyszedł smaczny i wilgotny, a masa… miała w sobie coś niepowtarzalnego. Niewtajemniczeni wyczuli wiórki kokosowe, ale pozostałe składniki stanowiły zagadkę:) A właśnie posmak mielonych orzechów i białej czekolady jest moim zdaniem tutaj(...)trakcie ubijania dodajemy zimną śmietanę z czekoladą. Na sam koniec, gdy masa jest już gęsta, dodajemy wiórki kokosowe i mielone orzechy, mieszamy szpatułką. Przygotowaną masę wykładamy na biszkopt z masą krówkową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy ostygnie dekorujemy wierzch ciasta. Źródło

Smaki Na Talerzu
Pomarańczowe ciasto ucierane z brzoskwiniami i kokosową kruszonką 123

relaksu, lenistwa, wspaniałe do kawy i plotek! A zapach kokosowej kruszonki obłędnie wciąż unosi się w całym domu.. W oryginalnym przepisie kruszonka jest cynamonowa a w cieście świeże śliwki. U mnie kokosowa kruszonka, kocham zapach kokosa! oraz świeże brzoskwinie. Choć te z puszki też będą ok. Każdy owoc się nada, nawet bakalie, najlepiej rodzynki lub żurawina. Pachnie cudnie! ZAPRASZAM(...)Pomarańczowe ciasto ucierane z brzoskwiniami i kokosową kruszonką, wspaniałe do popołudniowych rozmów POLECAM Wszystkie składniki powinny być w temp pokojowej, piekłam w blaszce o wymiarach: 30 x 24 cm. Przepis lekko zmodyfikowany znalazłam tutaj , smacznego! Składniki: 380 g mąki pszennej tortowej 2 brzoskwinie pokrojone w kostkę (w oryginalnym przepisie śliwki, ok. 550 g po wypestkowaniu jeśli ktoś zmieni zdanie

Zasmakuj Kuchni
Szarlotka z bezą kokosową 171

jabłek ( antonówki, papierówki) 100 g cukru cukier waniliowy łyżeczka kolendry mielonej 50 g orzechów włoskich Beza kokosowa: 3 białka 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Wszystkie składniki posiekać i wyrobić . Następnie wstawić do lodówki na 60 minut. Po wyznaczonym czasie , ciasto rozwałkować tak , aby pokryło dno i boki foremki i włożyć do posłanej papierem(...)zmielone orzechy. Na upieczone kruche ciasto wylewamy masę jabłkowo-orzechową. Beza kokosowa: Białka ubijamy na sztywna pianę , stopniowo dodając cukier puder. Następnie delikatnie pianę mieszamy z wiórkami kokosowymi. Bezę wylewamy na wierzch ciasta i wstawiamy do piekarnika o temp. 150 C i pieczemy następne 30 minut do momentu aż piana nabierze złotego koloru. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Rolada paleo z kremem kokosowym(bez glutenu, cukru, zbóż) 121

zeszłego roku pokazało, że największym powodzeniem cieszą się wszystkie ciasta, ciasteczka, batoniki oraz pieczywo. Specjalnie dla Was rozpoczynamy rok od kolejnych słodkości ! Dziś rolada paleo z nadzieniem z kokosowej bitej śmietany. Ciasto jest pyszne, wbrew pozorom całkiem proste do przygotowania, a smakuje wybornie. Nadzienie możecie zastąpić jakimś swoim ulubionym (no ale kto nie lubi kokosa ). Składniki: 1 szklanka mąki migdałowej(...)wcześniej wstawiamy na 12h do lodówki, a potem zbieramy gęste, które się wytrąci u góry puszki. Ubijamy z miodem do powstania sztywnej konsystencji podobnej do ubijanej śmietany. Rozwijamy ciasto, smarujemy kremem kokosowym i zwijamy (tym razem już w roladę z kremem), odkładamy do lodówki na około 2-3h. Smacznego! Artykuł Rolada paleo z kremem kokosowym(bez glutenu, cukru, zbóż

PaleoLife
Keto jagodzianki (Paleo, LowCarb) 68

ryboza , która ponoć wykazuje nawet działanie nasilające stan ketozy. Keto jagodzianki przed pieczeniem Mleko kokosowe Ja korzystałam z  mleka kokosowego z kartonu  o zawartości 19% tłuszczu, ale myślę, że z powodzeniem można użyć  mleka kokosowego z puszki . W kwestii wyboru  mleka kokosowego  stawiamy na jakość i wybieramy opcję jak najbardziej naturalną. W składzie powinien znaleźć(...)ekstraktu z wanilii 16 łyżek jagód Kruszonka 1 jajko 1 łyżka gęstego mleka kokosowego 2 łyżki mąki kokosowej 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka erytrytolu lub allulozy Instructions Ciasto na jagodzianki Suche składniki (oprócz proszku do pieczenia) wymieszać. 200 ml mleka kokosowego zagotować z olejem kokosowym

Modern Cave Girl
Bezglutenowe ciasteczka owsiane z czekoladą 105

Wymieszać mąkę owsianą, kokosową, ksylitol, dodać masło, dobrze posiekać, następnie dodać jajko, jogurt, wymieszać i zagnieść. Czekoladę gorzką pokroić na mniejsze kawałki, dodać do ciasta razem z wiórkami kokosowymi, zagnieść. Ciasto wstawić do zamrażarki na 15 minut. Następnie z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 stopniach, termoobieg

Mój pomysł na
Bezglutenowy dutch baby z mąki z quinoy i mąki z migdałów ziemnych, zapiekany z jeżynami i kwiatami cukinii 121

mleka kokosowego pół utartego ziarna tonki (można zastąpić wanilią) 2 łyżeczki cukru kokosowego szczypta soli kilka kwiatów cukinii garść jeżyn Wykonanie:   Z mąk, jajek i mleka kokosowego robimy ciasto jak na naleśniki, dodajemy 2 łyżeczki cukru kokosowego, utartą tonkę, szczyptę soli i jeszcze raz mieszamy. Kwiaty cukinii delikatnie płuczemy, osuszamy usuwały pręciki, jeżyny myjemy i osuszamy. Ciasto naleśnikowe wylewamy(...)formy do pieczenia, lub na patelnię, której można używać w piekarniku, polecam je wcześniej posmarować delikatnie tłuszczem, na przykład olejem kokosowym i wstawić na chwilkę do piekarnika, żeby się nagrzała przed wylaniem masy. Na ciasto wrzucamy jeżyny i układamy kwiaty cukinii.  Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut. Gdy naleśnik jest już upieczony

Quinoa Raz!
Orkiszowo-kokosowe FIT ciasteczka 145

pomocą blendera, ponieważ grubszy może się nie rozpuścić podczas krótkiego pieczenia), wiórki kokosowe oraz małą szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto. Jeżeli ciasto się nie klei dodać mleczko kokosowe. Przygotowane ciasto rozwałkować na grubość ok. 4-5 mm, za pomocą wykrawacza/szklanki (o średnicy 65 mm) wycinać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania