widelce (można użyć miksera na małych obrotach, masa jest gęsta (i taka ma być)). Następnie dodaję mąkę i łyżkę mleka, znów wszystko dokładnie mieszam. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe, znów mieszam. Ciasto jest gęste, ale powinno odchodzić od łyżki, którą będziemy nakładać placki na patelnie. Jeśli tak nie jest należy dokładnie je pomieszać (serek „zmięknie” lub dodać jeszcze(...)łyżkę mleka). Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym nakładamy porcje ciasta (1 łyżka stołowa), ciasto podczas smażenia (na małym ogniu) powinno się lekko rozlać. Placuszki smażymy z obu stron na złoto. Placuszki podajemy oprószone cukrem pudrem, a na każdą porcję wykładamy obrane i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Smacznego Do przygotowania placuszków użyłam mąki pszennej tortowej z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław
Słodkie okruszkiLubicie ciasta o bardzo wyraźnym smaku wiórków kokosowych? Jeśli tak, to ciasto to jest w 100% dla Was :) Ostatnio z biblioteki wypożyczyłam sobie książkę Idy Kulawik " Słodka kuchnia roślinna" ten przepis pochodzi właśnie z tej książki. Muszę Wam powiedzieć że póki co jestem oczarowana tą książką. Postanowiłam sobie że jeśli zrobię jakieś wybrane przeze mnie ciasto i mi wyjdzie(...)łyżki ksylitolu 1 puszka mleka kokosowego 400 ml 1,5 szkl. wiórków kokosowych 2 szkl. płatków owsianych Sposób przygotowania: Banany miksujemy. Dodajemy mleko kokosowe, ksylitol i ponownie miksujemy. Wsypujemy płatki owsiane, wiórki i łyżką mieszamy wszystko. Ciasto wylewamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni ok. 40 minut. Smacznego
Różne smaki w kuchniforemki na tartaletki wykładamy cienką warstwą ciasta (większej części) i nakładamy po łyżce nadzienia. Mniejszą część ciasta cienko rozwałkowujemy i przykrywamy górę babeczek. Możemy powycinać w nim otwory. Całość pieczemy około 35 minut w 180 stopniach na ustawieniach góra-dół. Gotowe posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy jadalnymi kwiatami. Bananowe ciasto z kremem mango-kokosowym i bratkami Ciasto: 200 g mąki(...)połączenia w gładką masę. Przekładamy je do formy i pieczemy 25 minut (do suchego patyczka). W tym czasie mleczko kokosowe miksujemy z mango i cukrem, a następnie ubijamy całość około 5 minut, aż krem zgęstnieje. Odkładamy go do lodówki. Upieczone ciasto studzimy na kratce, a wystudzone polewamy kremem i dekorujemy bratkami. Kolorowa czekolada ze stokrotkami 100 g białej czekolady
Mienta bloggładką masę. Kolejnym krokiem jest wbicie jajka i dodanie cukru z wanilią. Następnie dodajmy po łyżce mąki, miksując do czasu połączenia się składników. Na koniec dodajemy do ciasta masę kokosową i dokładnie mieszamy. Masę chłodzimy w lodówce ( mi to zajęło około 45 minut).Piekarnik nagrzewam do 190 `C.Ciasto wielkości orzecha włoskiego obtaczamy w dodatkowych wiórkach kokosowych, a następnie
Słodkie Przyjemnościprzyszło się trochę improwizować, zamieniając mąkę na wiórki kokosowe i dodając wszędzie mniejszą ilość cukru. Teraz jestem bardzo szczęśliwy, że w moment przygotowania tego ciasta zabrakło składników, bo efekt końcowy wyszedł bardzo smaczny! Składniki: Biszkopt kokosowy: 3 jaja 3 łyżki cukru 75 g wiórków kokosowych Bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki (30-36 %) 75 g kwaśnej śmietany (10-18 %) Łyżka(...)kąpieli wodnej, do rozpuszczenia się najmniejszych grudek i także dodajemy do śmietanki. Wszystko dokładnie ubijamy na gładką masę. Formę w której piekliśmy ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wkładamy wystudzony biszkopt kokosowy i przykrywamy go równą warstwą kremu z bitej śmietany. Odstawiamy do lodówki na 2 godz. Póki krem tężeje zabieramy się za przygotowanie truskawek i galaretki
Kuchnia Łukaszalidla i kupiłam liczi w puszcze to wykombinowałam sobie je z dodatkiem kokosa. Składniki na 4 duże tartaletki lub jedną w dużej formie (około 20 cm): ciasto: 50 g mąki kokosowej 50 g mąki ryżowej 80 g mąki gryczanej 150 g masła kokosowego 1 banan szczypta soli Krem: 150 g ryżu 100 g wiórków kokosowych puszka liczi (owoce i syrop(...)wodą, tak aby woda je przykryła. Wymieszaj mąki z solą i wysyp je na dużą deskę/blat na którym będziesz siekać ciasto. Za pomocą dużego noża siekaj ciasto wtłaczając w nie masło kokosowe i banana. Po chwili ciasto zacznie się zlepiać. Uformuj z niego kulę i podziel na tyle częsci ile masz foremek. Foremki do pieczenia wyłóż papierem i wylep
greenscarf/miekkie-kokosanki.jpg","recipeCategory":["Desery i wypieki","Kuchnia W\u0142oska"],"recipeCuisine":[],"keywords":["beza","bezowe ciasteczka","bia\u0142ko","ciastka","ciastka kokosowe","ciastka z kokosem","ciatska do kawy","kokos","kokosanki","wi\u00f3rki kokosowe","w\u0142oskie ciasta"],"datePublished":"2020-04-17T13:38:10+01:00","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","servingSize":"40 sztuk","calories":"415 kcal \/ 100 g"},"recipeIngredient":["4 jajka od szcz\u0119\u015bliwych(...)oraz \u017c\u00f3\u0142tka. Ubija\u0107 a\u017c grudki cukru si\u0119 rozpuszcz\u0105."},{"@type":"HowToStep","text":"Wsypa\u0107 wi\u00f3rki kokosowe i wymiesza\u0107 szpatu\u0142k\u0105. Na blasze wyk\u0142ada\u0107 \u0142y\u017ck\u0105 kulki ciasta (moje by\u0142y wypuk\u0142e i mia\u0142y 3 cm \u015brednicy). Podczas pieczenia ciastka si\u0119 rozlej\u0105, wi\u0119c zachowa\u0107
ProstePesto.plpodkreśla. W połączeniu ze słodkimi truskawkami, na które mamy właśnie sezon tworzą duet idealny. Odkąd zrobiłam to ciasto pierwszy raz, powtarzam co jakiś czas w konfiguracji z różnymi owocami. Wg mnie jest najlepsze właśnie z truskawkami lub borówkami. W smaku przypomina kokosowy biszkopt, którym mogą się zajadać osoby z nietolerancją laktozy lub glutenu, a także osoby dbające o linię. Inspiracja(...)mieszając łyżką do połączenia składników. Tortownicę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Truskawki umyć i pokroić na półówki, układać na wierzchu ciasta. Na koniec posypać ciasto wiórkami kokosowymi (ja dałam ok. 1 łyżki). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 30 minut do tzw. suchego patyczka. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówkostkę rozmącone jajko do posmarowania Nadzienie 10 świeżych moreli, pokrojonych w paski 80 g masła, miękkiego 50 g kokosowych chipsów lub wiórków 50 cukru 2 łyżki cukru pudru do posypania Rozpuść drożdże i cukier w mleku. Dodaj mąkę i zagnieć luźne ciasto. Pokrój suszone morele w kostkę i dodaj do drożdżowego ciasta.Wyrabiaj ciasto przez 10 minut w robocie, a następnie(...)Miękkie masło utrzyj z cukrem i rozsmaruj na cieście. Świeże morele pokrój w paski i ułóż na cieście. Całość posyp pokruszonymi kokosowymi chipsami lub kokosowymi wiórkami. Zwiń ciasto ciasno w rulon i pokrój pod skosem na kawałki. Ułóż bułeczki na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia, dosyć blisko siebie, tak aby się zrosły podczas pieczenia. Posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp resztą
codojedzeniaDzisiaj chodziło za mną właśnie takie ciasto. Po drodze z pracy kupiłam nektarynki i jagody. Po przyjściu do domu od razu wzięłam się za ciasto. Ciasto wyszło bardzo smaczne, a to za sprawą kokosowego cukru. Ostatnio mieliśmy dyskusję w pracy co takiego dobrego może być w nierafinowanym, organicznym cukrze. Cukier jak każdy….nie, nie właśnie, że nie! Cukier kokosowy(...)minerały. Kokosowy cukier jest produkowany z kwiatów drzewa palmowego i ma bardzo fajny smak podobny do karmelu. Idealny cukier do ciasta z owocami. Ciasto z nektarynkami i jagodami Składniki: 150 g masła, miękkiego 200 g kokosowego cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 200 g pszennej mąki 2 nektarynki 150 ml jagód 2 łyżki
codojedzeniaTakie ciasto to każdy lubi i jest bardzo proste w wykonaniu. Zachęcam do wypróbowania. Przygotowanie masy kokosowej – na patelni roztopić masło dodać cukier, wymieszać. Chwilkę smażyć żeby cukier się roztopił. Dodać kokos i mieszając smażyć aż lekko nabierze złotawego koloru. Odstawić do ostygnięcia. Do zimnej masy dodać jajka, wymieszać. Wykonanie ciasta – masło z cukrem utrzeć na gładką masę(...)manną. Wylać ciasto do formy. Forma o wymiarach 25-30 cm. Truskawki umyć osuszyć, wyciąć szypułki. Jak truskawki są duże do przeciąć na pół. Rozłożyć truskawki na cieście. Na truskawkach rozłożyć masę kokosową. Pieczenie – piekarnik nagrzać do 190 C i piec 30-40 minut. Ciasto musi urosnąć i nabrać złotego koloru. Polecam
Kuchnia Pokoleńpołączeniu z puszystym kremem z dodatkiem migdałów i wiórek kokosowych czyli moja wersja torcika Rafaello. Biszkopt powstał na bazie mąki kukurydzianej ale równie dobrze można użyć kokosowej dzięki czemu ciasto jest bezglutenowe. Do przygotowania kremu można użyć serka mascarpone (nieco bardziej kaloryczna wersja) lub ricotty a nawet zwykłego serka twarogowego. Dobrze sprawdzi się także krem z jogurtu greckiego(...)Przestudzony biszkopt dzielimy na pół. Jedną część smarujemy kremem (3/4 kremu) i przykrywamy drugim krążkiem. Pozostałym kremem smarujemy wierzch oraz boki. Następnie boki tortu posypujemy wiórkami kokosowymi a wierzch płatkami migdałowymi. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone w lodówce. Torcik można dodatkowo udekorować kokosowymi kuleczkami. Smacznego
Health-Fit-Lifeokoło 450 g) 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej 4 łyżki cukru 0,5 łyżeczki cynamonu 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki wiórków kokosowych WYKONANIE: Wszystkie składniki na ciasto zagnieć ręcznie lub w malakserze albo w misie miksera na jednolitą masę. Ciasto uformuj w lekko spłaszczoną kulę, owiń w folię i wsadź do lodówki(...)duże arkusze papieru do pieczenia, podsyp mąką i rozwałkuj na kształt koła o średnicy około 40 cm (może być ono lekko nierówne, a brzegi poszarpane). Na środek ciasta wysyp wiórki kokosowe, zostawiając około 4-5 cm wolnego ciasta od brzegu. Na to ułóż rabarbar i złóż brzegi ciasta do środka, zakrywając owoce położone na brzegu. Piecz tartę
Słodko-Słony Świat Ilonywersji jest to coś naprawdę pysznego. Idealny posiłek na obiad czy też kolację. Prosta w wykonaniu, a zachwycająca. Dzięki mące kokosowej syci na bardzo długo i ma delikatny, kokosowy posmak. Składniki: Ciasto: 100g mąki kokosowej 30g mąki ryżowej 2 jajka 80 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli himalajskiej 2 łyżeczki bazylii Farsz: 3 łyżki koncentratu pomidorowego Chilli Papryka słodka Sól
Czarnawisienka