już jest ugotowana. Do gorącej dodałam około ½ szklanki mąki kukurydzianej, olej i cynamon. Całość zmiksowałam, wsypałam resztę mąki. Wymieszałam i odstawiłam do wystudzenia. Ciasto podzieliłam na dwie części ¼ i ¾. Do pierwszej dodałam wiórki kokosowe. Wymieszałam. Tortownicę wysmarowałam olejem. Spód wylepiłam większą częścią ciasta tak aby lekko zachodziło również na boki tortownicy. Śliwki umyłam, osuszyłam(...)gazu. Na cieście wyłożonym na spodzie tortownicy rozsmarowałam dżem a następnie wyłożyłam przestudzone śliwki. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Na wierzchu starłam na tarce jarzynowej ciasto z wiórkami kokosowymi. Rozłożyłam równo i wstawiłam do piekarnika na około godzinę. Po wystudzeniu wstawiłam do lodówki. Zimne ciasto wyłożyłam na paterę i pokroiłam na porcje
Kuchnia u KrysiWyjmujemy upieczone ciasto z piekarnika. Zsuwamy je na blat razem z papierem, który delikatnie zdejmujemy z ciasta, jednocześnie kładąc ciasto na przygotowaną ściereczkę bawełnianą, którą można wysypać mąką kokosową. Zwijamy ciasto w rulon. Pozostawiamy tak zawinięte ciasto na około godzinę. W międzyczasie robimy krem owocowy. 250g serka mascarpone, szklankę malin, cukier do smaku lub miód. Miksujemy składniki. Minęła(...)ciasto nasączamy przed położeniem kremu. W przypadku rolady zrobiłam odwrotnie. Można zrobić dowolną polewę. Na ozdobienie rolady może być wiele pomysłów Po nasączeniu posmarowałam ciasto pędzelkiem maczając w płynnym miodzie i posypałam wiórkami kokosowymi, aby lepiej się trzymały
Leśny Zakątekciasta skórkę z limonki, która fajnie podkreśla smak owoców, więc na pewno nie był to ostatni raz, kiedy użyłam skórki z cytrusów do drożdżowego. Dodatkowo w cieście można znaleźć też mąkę kokosową, którą ostatnio bardzo polubiłam :) Drożdżowe orkiszowe z kruszonką z jagodami i rabarbarem Ciasto: 580g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 czubata łyżka mąki kokosowej 4 dag świeżych drożdży(...)Drożdże zasypać łyżeczką cukru i solą, wlać 3 łyżki mleka, wymieszać. Delikatnie przysypać mąką, odstawić na 15 minut. Dodać stopione masło z olejem kokosowym, pozostałą mąkę, ksylitol, wbić jajka. Wlać ciepłe mleko. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 45 minut w ciepłe miejsce. Następnie ciasto ponownie zagnieść, podzielić na 2 części. Kruszonka: 1,5 szklanki
FitKotjaki jest sens dawać przepis na chwilę przed świętami. Każdy planuje potrawy i wypieki z wyprzedzeniem, więc może przyda się Wam mój przepis na Wielkanocne ciasteczka ryżowo kokosowe. Składniki na ciasto: - 170g kleiku ryżowego- 6 czubatych łyżek wiórków kokosowych- 3 łyżki mielonych migdałów- 1 łyżka mielonych pistacji niesolonych- ½ szklanki cukru- 2 łyżki cukru waniliowego- 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)potrzebne do masy kokosowej. Można też włożyć mleko do zamrażarki na 2,5 godziny (ja tak właśnie zrobiłam, tyle czasu wystarczyło). Mając już „gotowe mleko” przygotowujemy ciasto. Sypkie składniki (kleik ryżowy, wiórki kokosowe, migdały, pistacje, cukry, proszek do pieczenia) mieszamy w misce. Dodajemy pokrojone na kawałki miękkie masło oraz jajka. Zakładamy rękawiczkę jednorazową i dokładnie wyrabiając, łączymy składniki. Aby zrobić
mojewypiekiinietylkotylko do połączenia składników. Ciasto wyłożyć na blaszkę 23 x 23 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 175 stopniach , termoobieg, 35 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem albo jak u mnie polać kokosową polewą karmelową. Polewa kokosowo karmelowa: 3/4 szklanki cukru 2 łyżki wody śmietanka kokosowa z 400 gramowej puszki mleczka kokosowego (powinno być min pół szklanki(...)Gotowy zdjąć z ognia, dodać śmietankę i masło, energicznie wymieszać i ponownie wstawić na ogień, podgrzewać aż karmel całkowicie się rozpuści. Sos karmelowy przestudzić, jak lekko zgęstnieje polać ciasto, posypać wiórkami kokosowymi. Czekam na Twoją opinię, które ciasto najbardziej przypadło Ci do gustu. A może masz jakieś sprawdzone bezglutenowe słodkości? Zdradź mi Swój sekret! Masz jakieś pytania dotyczące przepisów
Mój pomysł naOrkiszowe ciasto dyniowe – Na kolejną „ Zdrową Środę ” przygotowałam ciasto na mące orkiszowej pełnoziarnistej z dodatkiem dyni i orzechów, polane polewą czekoladową zrobioną z oleju kokosowego i miodu. Ciasto jest smaczne, wilgotne i korzenne. Polecam… Orkiszowe ciasto dyniowe Składniki powinny być w temperaturze pokojowej : Ciasto: 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 4 kopiaste łyżki miodu 2 jajka 1 szklanka purée(...)wanilii szczypta soli 1 i 3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej orkiszowej 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich Polewa czekoladowa: 4 płaskie łyżki oleju kokosowego 4 płaskie łyżki kakao bez cukru 1 kopiasta łyżka miodu 2-4 łyżki gorącej wody Ciasto: 1. Do mąki dodać sodę, proszek do pieczenia, sól, przyprawy, wymieszać łyżką. Wsypać orzechy, wymieszać. 2. W drugiej misce wymieszać razem miód
Mała CukierenkaKomentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta kora orzechowa. Ciasto: 8 białek szczypta soli 12 dkg cukru pudru 3 żółtka 10 dkg bardzo drobno krojonych orzechów włoskich 10 dkg wiórek kokosowych 7 dkg rodzynek 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: duża puszka brzoskwiń(...)budyniu waniliowego w proszku 500 ml wody 200 ml soku z brzoskwiń 10 dkg cukru Poncz do nasączenia: 100 ml soku z brzoskwiń 50 ml wódki Jak przygotować ciasto orzechowo-kokosowe z masą budyniową . Ciasto: białka oddzielić od żółtek. Zółtka już w trakcie oddzielania od białek przełożyć do dwóch osobnych miseczek, tak aby w jednej były trzy żółtka w drugiej
mecooksochotę na przepyszne, rozpływające się w ustach ciacho kokosowe? Jeżeli jesteś w grupie zainteresowanych zapraszam na przepis poniżej :) Ciasto, jak to określili moi testerzy to jedno z najsmaczniejszych jakie zrobiłam. Strukturą przypomina babkę piaskową. Jest mięciutkie oraz delikatnie pulchne . Z dość wyczuwalnym smakiem kokosowym - w końcu owoc ten wstępuję tu pod trzema postaciami. Idealnie słodkie, aż może nad to :) Ekologiczny(...)wierzchu trzy czubate łyżki dżemu i delikatnie, nie dochodząc do spodu zamieszaj wierzch ciasta z dżemem. Piecz w 180*C przez 1h. Przed końcem, posyp ciasto płatkami kokosowymi, aby lekko się zrumieniły (ok. 5 minut). Śmiało można kroić jeszcze ciepłe
Zdrowie na języku :PCiasto Śnieżny Puch bez pieczenia to pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach deser z serekiem mascarpone, śmietaną kremówką i galaretką, posypany wiórkami kokosowymi. Jest to idealna propozycja na każdą okazję, domowe przyjęcia, czy podwieczorek do kawy. Miłośnicy kokosu i mascarpone będą zachwyceni jego smakiem. składniki na formę 28 x 22 cm 300 g podłużnych biszkoptów 2 galaretki(...)śmietanę i jeszcze raz wszystko razem łączymy. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 5 minut aby lekko stężała po czym przekładamy ją na biszkopty i dokładnie rozprowadzamy. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. Artykuł Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniadostępnych czyli kokosowej i tapioki. Niebawem pojawi się też na blogu inna wersja bezglutenowej szarlotki, będziecie mogli je porównać i wybrać, ale chwilowo zostajemy przy tej. Składniki ( na ciasto ): ½ szklanki mąki kokosowej 2 łyżki mąki z tapioki 3-4 łyżki miodu wanilia ½ szklanki oleju kokosowego 4 łyżki wody szczypta soli Nadzienie: gotowy babciny mus jabłkowy lub 4 jabłka ( według mnie(...)taką, że uda się je formować. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce, dodajemy wodę i mieszamy aż zgęstnieje. Małą formę o średnicy 18cm smarujemy olejem ( np. kokosowym ). Układamy na spodzie ciasto i dziurkujemy widelcem ( zostawiamy też trochę ciasta na kruszonkę ). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy około 12-15 minut aż zrobi się złociste. W międzyczasie
PaleoLifepostanowiłam upiec ciasto z owocami i budyniem. Na tej stronie znalazłam przepis na ciasto z dodatkiem jagód. Ja postanowiłam je upiec z czerwonymi porzeczkami. Niesamowicie kruche ciasto ze wspaniałą kokosową kruszonką na wierzchu. Po prostu pycha! Polecam :-) Przepis na blaszkę o wymiarach 25 x 35 Składniki na ciasto: 2 szklanki maki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)mnie dwie łyżki) 600 ml mleka Składniki na kokosową kruszonkę: 120 g masła lub margaryny ¾ szklanki mąki pszennej 100 g wiórków kokosowych ½ szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 300 g dowolnych owoców ( dałam mrożoną czerwoną porzeczkę) Sposób wykonania ciasta: Mąkę zmieszać z brązowym cukrem, proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i włożyć
Na słodko lub wytrawniekokosową. Przepis zrobiony na podstawie ciasta słonecznikowego ( przepis ), opartego na delikatnym, bardzo miękkim biszkopcie czekoladowym, przełożonym kremowa masą. Tym razem masa o smaku kokosowym. KOSTKA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Składniki: (forma 25x30) ciasto: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa kokosowa(...)szklanki mleka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 g serka mascarpone 150 g wiórków kokosowych 1 łyża mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko 3/4 szklanki wody 100 g masła polewa: 120 g czekolady 50 g masła Przygotowanie: ciasto: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia i kakao oraz sól
Bon appetit mon amieLubicie ciasta wielowarstwowe?? Jeżeli tak to to przepis dla Was. Borówki, na nich beza, kokos i kruszonka;) Bajka...mniam;) Składniki; 200 g margaryny, 500 g mąki, szklanka cukru pudru, 4 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany, Beza kokosowa; szklanka cukru, 4 białka, 80 g wiórek kokosowych 300 g borówki amerykańskiej Po wiórka kokosowe zapraszam do SKWORCU...przyprawy(...)ciasto i dzielimy na 2 połówki. Jedną wykładamy blaszkę, a drugą połówkę schładzamy w lodówce. Borówki myjemy i osuszamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórka kokosowe.. Jagody wykładamy na ciasto w blaszce. Na owoce wykładamy bezę kokosową. A na bezę ścieramy ciasto z lodówki. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Smacznego
Anioły w kuchniPrzepis na bardzo lekki i delikatny w smaku serniczek pod kokosową pierzynką. Składniki Ciasto: 200g mąki 6 łyżek cukru 75g margaryny 1 jajko 1,5 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg zmielonego sera 2 całe jajka 6 żółtek 2 szkl. mleka 1 szkl.oleju 2 szkl. cukru 2 budynie bez cukru waniliowe Dodatkowo(...)wiórki kokosowe Przygotowanie Składniki na ciasto połączyć i zapiec w 180* ok. 20 min. Składniki na masę razem zmiksować i wlać na podpieczone ciasto. Piec ok. 1 godz w temp. 180*. Na gorące wyłożyć pianę z białek ubitą z pół szklanki cukru i posypać kokosem. Zapiec do zrumienienia. Autor przepisu: Marcelina Artykuł Sernik pod kokosową pierzynką pochodzi z serwisu Wasze
Wasze PrzepisyCiasto jogurtowo kokosowe, poleca się na święta. Testowałam już różne babki ale ta wyszła wyśmienicie, rozpływa się w ustach, musicie spróbować sami. Składniki: 100g masła 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie cukru migdałowego 3 jajka 100g wiórków kokosowych 150g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przepis na ciasto Rozpuść masło i odstaw do ostudzenia, jajka(...)cukrem utrzyj mikserem, dodaj mąki i wymieszaj, dodaj resztę składników. Na sam koniec dodajemy wiórki kokosowe. Do przygotowanej formy wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia, przekładamy ciasto. Pieczemy w piekarniku do suchego patyczka i złotego koloru. Czas około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Kurnikowo