ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:79/932)

RAFAELLO na krakersach (bez pieczenia) 380

mnie idealne, ponieważ dzięki słonym krakersom ciasto nie jest zbyt słodkie. Polecam serdecznie - niebo w gębie, a do tego nie namęczycie się w kuchni :) Składniki: 2 żółtka 16 g cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 litra mleka 250 g masła 200 g wiórków kokosowych 1 paczka krakersów (180 g, najlepsze(...)krakersami. Na krakersy wyłożyć 1/3 masy rafaello, na masę - warstwę krakersów, na krakersy ponownie 1/3 masy rafaello, warstwę krakersów i resztę masy rafaello. Wierzch ciasta posypać resztą wiórków kokosowych. 5. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na min. 3 godziny (najlepiej na noc, aby krakersy wystarczająco zmiękły). Źródło/ Inspiracja: Smaczny.pl

Domowa Cookierenka Agi
Kruche ciasteczka kokosowe z marmoladą różaną 122

blogu: Kuchnia Majki (z moimi modyfikacjami). Wbrew pozorom ciasteczka są szybkie w przygotowaniu, a smakują naprawdę rewelacyjnie! Kuszą swoją kruchością i maślano-kokosowym smakiem. Cudownie też pachną... Dodatek marmolady to doskonałe połączenie, które nadaje słodkości, bo samo ciasto nie jest zbyt słodkie. O wykonaniu nie muszę chyba wspominać, bo prawda, że ciasteczka... wyglądają uroczo?  (około 30 sztuk) Ciasto(...)różana (użyłam z Dagomy ; może być dowolny smak) Opcjonalnie: cukier puder lub lukier do ozdoby Wszystkie składniki ciasta (oprócz wiórek) zagnieść na jednolitą masę. Na końcu wmieszać wiórki kokosowe. Gotowe ciasto podzielić na 3 części i z każdej z nich uformować niezbyt gruby wałek. Każdy wałeczek delikatnie spłaszczyć i za pomocą palca (najmniejszego) - na środku (wzdłuż) należy zrobić wgłębienie

Di gotuje
Ciasto murzynek 103

uroczystości. Z pewnością zasmakuje wszystkim gościom i domownikom. Ciasto murzynek pięknie pachnie i doskonale wygląda. Dobrze się go kroi i ma przyjemny kakaowy smak. Przepis na ciasto murzynek spodoba się szczególnie tym, którzy lubią proste i subtelne w smaku wypieki . PRZEPIS NA CIASTO MURZYNEK Składniki Na tortownicę o średnicy 20 cm Ciasto: mąka – 150 g jajka – 2 sztuki(...)rózgi. 6. Przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy przez 40 minut do suchego patyczka. 7. Przygotowujemy polewę: do garnuszka wkładamy połamaną czekoladę oraz masło. Ciągle mieszając podgrzewamy do momentu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polewamy ciasto. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi. Artykuł Ciasto murzynek pochodzi z serwisu

Alle Dobre!
Ciasto Parada 241

galaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone ponczem kawowym z procentami oraz czekoladowe ganache, które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne, a z każdym kęsem odkrywa się nowe smaki. Delikatny biszkopt kakaowy, bardzo kremowa, waniliowa masa budyniowa, chrupiące warstwy - z wiórków kokosowych oraz orzechów włoskich(...)łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Beza orzechowa: 3 białka ok. 3/4 szklanki drobnego cukru 150 g włoskich orzechów Beza kokosowa: 3 białka ok. 3/4 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 4 żółtka trochę ponad 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto pijak z biszkoptami 72

rozpływający się w ustach ciasto pijak z biszkoptami i kremem. Ciasto kokosowo – makowe z kremem budyniowym na specjalne okazje imieniny, urodziny jak i na co dzień do kawy. Ciasto jest bardzo dekoracyjne, jasny krem waniliowy przecina biało czarny placek z maku i wiórek. Klasyczne ciasto pijak z PRL było ciastem odświętnym, gdzie wiórki kokosowe były w mniejszości(...)łatwizna. Ciasto pijak z makiem lub bez maku, z alkoholem lub bez alkoholu, wariantów jest wiele. Dla mnie najlepsze jest ciasto pijak z makiem i kokosem, te smaki znakomicie się uzupełniają. I na taki przepis dziś polecam. Jak zrobić ciasto pijak na biszkoptach? Zapraszam na przepis 🙂       Ciasto pijak z biszkoptami przepis Placek makowo kokosowy jajka

Dieta moja pasja
Ciasteczka kokosowo - migdałowe a la Rafaello (bez glutenu, mleka i jajek) 269

margaryna bezmleczna 100g cukier puder 0,5 szklanki aromat waniliowy kilka kropli do polania biała czekolada lub dla uczulonych na mleko wegańska polewa do ciast: masło kakaowe lub stały olej kokosowy (nierafinowany) 40g mleko sojowe/ryżowe/kokosowe w proszku 3 łyżki cukier puder 1 łyżka aromat waniliowy 3 krople całe migdały i wiórki kokosowe(...)dekoracji Przygotowanie: Mielony len mieszamy z mlekiem, odstawiamy na kilka minut aby spęczniał. Miękką margarynę rozcieramy z cukrem i skrobią. Dodajemy len, mieszamy. Dosypujemy mielone migdały i wiórki kokosowe, wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy na około 0,5 cm, wycinamy kieliszkiem okrągłe ciasteczka. (Można też formować z ciasta kulki i rozpłaszczać je) Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do lekkiego przyrumienienia

głodny alergik
CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z NADZIENIEM KOKOSOWYM 467

SKŁADNIKI: CIASTO: • 2 szkl. mąki • 3/4 szkl. cukru pudru • 3 łyżki kakao • kostka schłodzonego masła • 4 żółtka MASA: • 200 g wiórków kokosowych • 1/2 szkl. cukru • 1/5 szkl. mleka • 1 łyżeczka żelatyny PRZYGOTOWANIE: Mąkę wsypać do miski, dodać cukier i kakao, wymieszać, dodać pokrojone masło i żółtka, zagnieść jednolite ciasto, zawinąć w folię i schować do lodówki na ok. 30 minut(...)gęsta, ale wilgotna. Żelatynę zalać łyżeczką zimnej wody i dokładnie wymieszać, napęczniałą zalać dwiema łyżkami gorącej wody, wymieszać, aż się rozpuści, przygotowaną żelatynę wymieszać z masą kokosową i odstawić do ostudzenia. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm, wykrawać np. szklanką koła, tak aby była ich parzysta ilość, ułożyć je (można dość blisko siebie) na blaszce wyłożonej papierem

KUCHNIA POLSKA
Miodowiec 239

zagnieść, dodać pozostałe składniki na ciasto tj. jajka, cukier i miód- wyrobić, podzielić na 3 części . Piec każdy rozwałkowany placek w temp. 180 *C (oddzielnie) około 15 min. Przy wyjmow aniu uważać by ich nie połamać, bo są kruche. Składniki na krem: 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła 3/4 litra mleka wiórki kokosowe (opcjonalnie) 7 łyżek kaszy manny(...)kostki margaryny 3 łyżki kakao 3 łyżki wody pół szklanki cukru Wszystkie składniki należy rozpuścić w rondelku, pogotować. Przygotowaną polewą kakaową polewamy ciasto i ewentualnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Jeśli ciasto podczas zagniatania byłoby suche można dodać łyżkę lub dwie gęstej śmietany. Piekłam w foremce 25 x 37 cm. Przepis stąd

Proste Potrawy
Tarta rafaello z truskawkami 197

Pyszna tarta wypełniona kremem kokosowym. Krem według receptury z ciasta rafaello   bardzo dobrze komponuje się z truskawkami. składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 żółtko 1 łyżka cukru pudru szczypta soli krem 2,5 szklanki mleka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miekkiego masła(...)wiórków kokosowych oraz truskawki do dekoracji cukrowe kuleczki Przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z cukrem i solą. Dodać zimne pokrojone masło oraz żołtko. Zagnieść jednolite ciasto. Gotowe ciasto owinąć folią i odłożyć do lodówki do schłodzenia na 30 minut. Potem schłodzonym ciastem wylepić formę na tartę. Na dnie nakłuć widelcem aby ciasto nie wyrosło. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Banany w cieście kokosowym 166

Tego nie odmówię sobie nigdy Przygotowanie panierki – oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. Następnie dodać jogurt, wiórki kokosowe i część mąki (2/4 szklanki) dokładnie wymieszać. Białka z solą ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto na panierkę. Banany przekroić na pół, osuszyć i obtoczyć w pozostałej mące. Następnie obtoczyć banany w panierce. Na patelni rozgrzać

Kuchnia Pokoleń
PRZEKŁADANIEC SEROWY KOKOSOWO-KAKAOWY 147

margaryny Polewa kakaowa: 2 łyżki margaryny,  2 łyżki mleka + 1 łyżka śmietany,  2 łyżki cukru,  2 łyżki kakao Dekoracja: wiórki kokosowe,  skórka pomarańczowa,  kolorowe cukierki  WYKONANIE  Ciasto kakaowe: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukry a następnie żółtka, kolejno dodajemy:olej, mąki wymieszane z proszkiem oraz kakao. Wykładamy(...)masą przekładamy ciasto. Polewa kakaowa: Margarynę, cukier i mleko podgrzewamy, dodajemy śmietanę wymieszaną z kakao, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Ciasto kakaowe – połowa masy serowej- wkładka kokosowa- masa serowa – ciasto kakaowe- polewa kakaowa – dekoracja

słodki bratek
Domowe Raffaello 224

łyżek cukru Dodatkowe składniki: 500-600 ml śmietany kremówki 3-5 łyżek cukru pudru (w zależności od tego jak słodkie lubicie ciasto) 3 saszetki Śmietan Fix 60-70 g płatków migdałowych 60-70 g wiórków kokosowych 100 g białej czekolady 1 puszka mleka kokosowego Biszkopty (można upiec je dzień wcześniej) przygotowujemy według przepisu . Można upiec jeden biszkopt od razu(...)także dodać do ponczu. Na spód nakładamy połowę kremu i rozsmarowujemy. Przykrywamy drugim biszkoptem lekko dociskamy, polewamy ponczem. Nakładamy drugą część kremu. Całość wyrównujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto dobrze jest schłodzić przed podaniem (przynajmniej 1 godz.). Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto ucierane (kokosowe) z agrestem i malinami 200

Pomysł na weekendowe ciasto - ucierane, z dodatkiem wiórków kokosowych, nadziane agrestem i malinami. Proste i smaczne połączenie smaków. Ciasto jest pulchne, słodkie i lekko kwaśne w smaku. Pamiętajcie o tym, aby przed podaniem posypać je dużą ilością cukru pudru :) Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: ciasto 1 kostka masła (200 g; może być zwykłe jak i klarowane) 1 szklanka(...)się ze sobą, tworząc puszystą masę to wbijać jajka (pojedynczo!). Cały czas miksować, aż do idealnego połączenia się składników. Na sam koniec do ciasta dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wsypać skórkę z cytryny oraz wiórki kokosowe i wlać jogurt naturalny. Za pomocą szpatułki całość wymieszać (tylko do połączenia składników!). Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Na wierzchu ułożyć

Ugotować