przepis jest dla Was. Puszyste, ucierane ciasto skrywające kremowe nadzienie o kokosowym smaku, w dodatku bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Jeśli narobiłam Wam apetytu, zapraszam! Składniki na ciasto z kokosowym nadzieniem: na formę 28x40 cm 3 jajka 180 g cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 300 g pszennej mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)kaszą manną i wsypujemy do wrzącego mleka, dokładnie mieszamy i gotujemy około 2 minuty. Po tym czasie dosypujemy wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy i gotujemy kolejną minutę. Odstawiamy. Na upieczony spód ostrożnie wykładamy masę, a na nią białe ciasto. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy do zarumienienia (i suchego patyczka) czyli około 20 minut. Gotowe ciasto studzimy. Przed
Rozpustne gotowaniewszędzie. Są tak sezonowe, że szkoda ich nie wykorzystać. W tej tarcie połączyłam je z kokosową panna cottą - co uważam za kolejny strzał w 10!. Domowej roboty mleczko kokosowe i kruche ciasto idealnie komponują się z soczyście czerwonymi i smacznymi truskawkami. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3, dlatego też używajcie go śmiało w kuchni! On ma więcej(...)przepisu (TU) 200 ml śmietanki 30%. cukier do smaku Dodatkowo 250 ml śmietany kremówki cukier waniliowy 1 łyżeczka cukier do smaku (ja dodałam cukier kokosowy ) Wykonanie:Wszystkie składniki na ciasto łączymy że sobą. Owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie wałkujemy ciasto i przenosimy je na formę od tarty
Malinowe PocałunkiDziś mam dla Was bajecznie lekkie i delikatne ciasto. Puszysty biszkopt z kremem w którym delikatną słodycz białej czekolady przełamuje cytrynowa galaretka, a dodatkowego smaczku dodają wiórki kokosowe i płatki migdałów. Czyż nie brzmi jak poezja? Spróbujcie koniecznie. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki maki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu
Cynamonowe szczęścienerkowce poddawane są obróbce termicznej w celu wyeliminowanie toksyczności skórki). Jeśli zależy Wam na tym, by ciasto było RAW - nie dodawajcie polewy lub zastąpcie ją bitą śmietaną kokosową. Zapraszam na ciasto marchewkowe! Składniki na formę 14 x 24 cm: Ciasto: 1,5 szklanki surowych migdałów lub orzechów włoskich, 10 daktyli, 3 łyżki rodzynek, pół szklanki surowych wiórków(...)musi być dokładnie). Foremkę wyścielamy folią spożywczą i wykładamy do niej ciasto. Umieszczamy w lodówce i zabieramy się za robienie polewy. Wszystkie składniki na polewę blendujemy. Polewamy ciasto, dekorujemy płatkami kokosowymi, kawałkami orzechów lub rodzynkami. Wkładamy do lodówki, by stężało. Gotowe
Jeść, by żyć w zdrowiucontainer: 'ceneoaffcontainer402127', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: false, ad_showRank: false }; 5. Smak tradycji – sernik z kokosową kruszonką Sernik z kokosową kruszonką – aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Już sama kokosowa kruszonka w tym cieście jest tak pyszna, że można ją zjadać samodzielnie. W dzieciństwie jednym z moich ulubionych zajęć było podkradanie jej z ciasta(...)bardzo puszysty, a w ostatecznym rozrachunku ciasto wychodzi zdecydowanie tańsze. Proponuję wam wersję z figami, chociaż możecie zrobić to ciasto także z innymi owocami. 8. Coś pysznego dla każdego – Ciasto marchewkowe z mandarynkami Ciasto marchewkowe – aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Robiąc świąteczne plany i kompletując ciasta wielkanocne, nie zapomnijcie o cieście marchewkowym. Niewiele z nim roboty
okolicepalnika.plformy do pieczenia. Pieczemy w temp. 160-180 stopni przez ok. 30 - 40 minut. Po upieczeniu musimy wystudzić biszkopt, po czym przekroić do na dwie części. Składniki [CIASTO MAKOWO - KOKOSOWE]: 5 białek 1/2 szkl. cukru 100 g wiórek kokosowych 1/2 szkl. suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Potem dodajemy pozostałe składniki i lekko(...)ucieramy masło z cukrem, stopniowo dodajemy zimny serek i mieszamy ze sobą całość. DODATKOWO POTRZEBUJEMY: 1 dużą paczkę okrągłych biszkoptów 2 galaretki rodzynki PRZEŁOŻENIE PLACKA: Ciemny biszkopt - masa - ciasto makowo-kokosowe - masa - ciemny biszkopt - masa - okrągłe biszkopty - na każdy biszkopt nakładamy rodzynkę - galaretka
psgotujemygalaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone ponczem kawowym z procentami oraz czekoladowe ganache, które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne, a z każdym kęsem odkrywa się nowe smaki. Delikatny biszkopt kakaowy, bardzo kremowa, waniliowa masa budyniowa, chrupiące warstwy - z wiórków kokosowych oraz orzechów włoskich(...)łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Beza orzechowa: 3 białka ok. 3/4 szklanki drobnego cukru 150 g włoskich orzechów Beza kokosowa: 3 białka ok. 3/4 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 4 żółtka trochę ponad 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru z wanilią 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Kuchnia MagdaLenyżółtku, miksując. Na końcu wsypujemy mąkę z proszkiem oraz orzechy i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy na jabłka, wyrównujemy i pieczemy 30 minut w 170 st. C Ciasto z kokosem: 4 białka 150 g cukru 100 g wiórek kokosowych 1 słoik dżemu wiśniowego szczypta soli Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie gęsta powoli wsypujemy cukier i ubijamy(...)łyżek) Miękkie masło ucieramy mikserem do białości (ok 10 minut na najwyższych obrotach). Następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń i kawę. Złożenie ciasta: Na ciasto z jabłkami wykładamy krem, wyrównujemy i przykrywamy ciastem z bezą kokosową. Najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin
Cynamonowe szczęścieJest to proste ciasto, a właściwie babka kokosowa krojona na kromki. Ciasto ze sporym dodatkiem wiórków kokosowych i moją ulubioną polewą czekoladową zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy przykryjemy je luźno folią aluminiową. W dłuższym zachowaniu świeżości pomaga również właśnie ta polewa, nie pozwalając ciastu na szybkie wyschniecie. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że ciasto jest sypkie, jak babka piaskowa(...)Obie mąki, proszek i wiórki kokosowe wymieszać w misce. Odstawić. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku. Po każdym jajku dobrze zmiksować. Zawartość miski z mieszanką mączną w trzech ratach wsypywać do masy maślanej, po każdym wsypaniu zmiksować tylko do momentu połączenia się składników w całość. Ciasto przelać do przygotowanej keksówki i włożyć
Posadzone i zjedzoneziemniaczanej łyżka mąki pszennej 100 g cukru Polewa czekoladowa: 200 g czekolady (dałam mleczną i z kawałkami orzechów) około 80 ml mleka garść wiórków kokosowych Dodatkowo: 180 ml ajerkoniaku do nasączenia ciasta Przygotowanie Murzynek Masło, cukier, wodę i kakao przełóż do garnka i podgrzewaj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą(...)budyń się zagotuje i zgęstnieje. Gorący budyń wylej na spodni blat murzynka. Nakryj go drugim kawałkiem ciasta. Całość odstaw, aż budyń przestygnie. Polewa czekoladowa W rondelku podgrzewaj czekoladę z mlekiem. Mieszaj, aż powstanie jednolita masa. Wylej ją na wierzch ciasta. Posyp wiórkami kokosowymi. Kiedy polewa przestygnie, ciasto odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto Słodki Adorator – murzynek
e-PrzepisyKulinarnepieczenia. Jednak sernik, ponieważ to główny składnik tego wspaniałego ciasta. Ciasto jest lekkie i puszyste dzięki dodatkowi ubitej śmietany kremówki, a całość wiąże galaretka owocowa. Górę wieńczy posypka kokosowa. Kolor ciasta zależy od rodaju galaretki jakiej użyjesz. Jedyna zmiana jaką wprowadziłam to zamiana mleka w proszku na śmietanę kremówkę. Moje ciasto smakuje marzanną, bo właśnie takiej galaretki użyłam (Waldmeister(...)przy pomocy miksera ręcznego dodawać partiami do sera schłodzoną galaretkę na jednolitą masę bez grudek. Przy pomocy szpatułki wmieszać ubitą śmietanę. Wylać masę na przygotowany spód. Górę ciasta obsypać przygotowaną posypką kokosową wstawić do lodówki celem stężenia, najlepiej na całą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżki kakao 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 200 ml śmietanki 36% 1 łyżka ksylitolu 1 łyżka wiórków kokosowych Do dekoracji: wiórki kokosowe Przygotować ciasto. Fasolę odsączyć z zalewy, przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą wodą. Następnie tak przygotowaną fasolę z jajkami dokładnie zblendować na jednolitą masę. Dodać jogurt, ksylitol, kakao oraz wiórki(...)stopniach. Ostudzone ciasto przekroić na 2 części. Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno i delikatnie połączyć z wiórkami. Ubitą śmietanką przełożyć ciasto i posmarować wierzch. Całość posypać wiórkami kokosowymi oraz udekorować według uznania. Użyłam wiórków kokosowych i ksylitolu Japar
Di gotujesię co raz wyżej. A w ogrodzie szalona magnolia obsypała się już liliowymi pąkami. Wraz nadejściem wiosny poczułam też wiekszą potrzebę koloru. Zwłaszcza teraz, … The post Zielone ciasto z kremem kokosowym appeared first on FitSweet
Fitsweet.meKolejne słodkości z dodatkiem truskawek. Tym razem pyszna i nieco uzdrowiona tarta kokosowa z budyniem. Spód to kruche ciasto wykonane z pomieszania różnych mąk, można też użyć tylko jednej np. pełnoziarnistej lub orkiszowej. Druga warstwa to budyń kokosowy gotowany na mleku roślinnym, najlepsze będzie kokosowe. Budyń należy ugotować w mniejszej ilość mleka niż na opakowaniu, żeby był bardziej gęsty(...)jaką bym sobie życzyła i budyń przy krojeniu troszeczkę się rozjeżdżał (ale smak i tak wszystko nadrabiał ;) Na to położone są świeże truskawki, a wszystko przykryte śmietanką kokosową i posypane wiórkami. Ciasto jest doskonałe, kremowa śmietanka rozpływa się w ustach, a truskawki dodają orzeźwiającej słodyczy. Idealne ciasto na niedziele, letnie imprezy albo po prostu do kawy. Inspiracja pochodzi
Healthy food explorerCiasto drożdżowe masą kokosową z dodatkiem wanilii i mleczka kokosowego wysmarowałam, w mini roladki je poskręcałam. Wierzch jajkiem posmarowałam i cukrem trzcinowym posypałam. Po upieczeniu wyszły znakomicie i smakowały wyśmienicie. W pierwszej wersji, na kształt rogalików miałam je przygotować, ale jeszcze trzeba było obiad gotować, więc ciasto w całości rozwałkowałam, a wierzch nadzieniem posmarowałam(...)pozostałą mąkę. Na sam koniec ciasto wyrabiamy ręką. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Na stolnicy rozwałkowujemy ciasto na jak największy prostokąt ok. 60/45 cm. Nakładamy masę kokosową, równomiernie ją rozprowadzamy do ciasta. Ciasto z kokosem za pomocą nożyka do pizzy kroimy na małe prostokąty, wielkość dowolna (np. 7/5 cm). Rada: prostokąty nie muszą być jednakowej wielkości, po upieczeniu
Moniki Smakołyki