Sernik kokosowy to pozycja obowiązkowa dla wielbicieli kokosowego smaku. Wiórki kokosowe są mocno wyczuwalne w strukturze i smaku sernika oraz w spodzie z ciasta kruchego, który również je zawiera. Sernik jest zwarty, ciężki i wilgotny, ma formę placka (podobnie jak sernik królewski), po upieczeniu najlepiej kroić go w kwadraty.Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 25x14x7 lub podobnej wielkości. Sernik(...)cytryny1 łyżka mąki ziemniaczanej0,5 łyżki mąki pszennej Wykonanie:- składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej- mąkę przesiać z cukrem, dodać wiórki kokosowe, sól i zimne masło, całość posiekać nożem, szybko zagnieść ciasto, schłodzić je przez 30 minut w lodówce- schłodzonym ciastem wylepić spód formy wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem, podpiec przez 10 minut w 180 stopniach
Smakołyki Berenikiciasta przełamane lekko kwaśnym dżemem, ciasto porzeczkowiec z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gorąco polecam Wam ciasto porzeczkowiec bez pieczenia, bo jest naprawdę smaczne. Idealnie sprawdzi się na święta, czy na weekend do filiżanki kawy. Jeśli jesteście miłośnikami ciast bez pieczenia, zachęcam Was również do wypróbowania innych przepisów na tego typu słodkości, które znajdziecie tutaj: CIASTA(...)kolejną warstwę herbatników, a na nich rozprowadzamy kolejną porcję dżemu oraz masy. Układamy trzecią warstwę herbatników, które smarujemy pozostałym dżemem i wykładamy masę śmietanową. Wierzch ciasta dekorujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Porzeczkowiec bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plłyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka cynamonu Sposób przygotowania: Ugotowaną kaszę jaglaną łączmy z pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto (olej kokosowy dodałam bez rozpuszczania, rozpuścił się od ciepła dłoni i "złączył" całość). Ciasto nie będzie "jednolite", a dosyć zwarte, jednak łatwo będzie je kruszyć. 2/3 ciasta wykładamy na spód tortownicy (22cm(...)Mieszamy z sokiem z cytryny, cynamonem, cukrem i mąkami. Masę wykładamy równomiernie na przygotowany spód. Przykrywamy resztą ciasta (ja skruszyłam w dłoniach), lekko dociskamy i na wierzch ciasta posypujemy trochę kawałków oleju kokosowego (jeśli mamy płynny można lekko posmarować pędzelkiem). Szarlotkę pieczemy około 60 minut w 180 stopniach (nie nagrzewałam piekarnika przed pieczeniem). Upieczoną szarlotkę oprószamy cukrem pudrem i cynamonem
Kolorowy PrzepisownikMakowiec śnieżny - kuchnia podkarpacka Makowiec śnieżny to niespotykana wersja makowca. Składa się on z 4 warstw i polewy z wiórkami kokosowymi. Spód ciasta stanowi biszkopt, na który wykłada się usmażony mak z bakaliami. Kolejną warstwę stanowi bita śmietana, a ostatnią maślana masa orzechowa. Ciasto podawane w temperaturze pokojowej jest delikatne, słodkie i kremowe. Przepis pochodzi od Koła Gospodyń Wiejskich Ujazd(...)dodajemy żelatynę i dobrze mieszamy. Dodajemy 1 łyżkę śmietany i szybko mieszamy. Po połączeniu się składników dodajemy drugą łyżkę, a następnie trzecią. Gęstniejącą polewę wykładamy na ciasto, rozsmarowujemy ją i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem ciasto wyciągamy z lodówki, by nabrało temperatury pokojowej. Makowiec śnieżny - kuchnia podkarpacka
Trzeci talerzktórym cienka warstwa kakaowego ciasta kruchego skrywa bogate wnętrze - kawową masę serową oraz kokosową piankę.Sernik bardzo ładnie prezentuje się po upieczeniu, wysoki brzeg ciasta, który lekko wystaje ponad pierzynkę z wiórków kokosowych i piany z białek, tworzy wokół środka sernika dekoracyjne obramowanie. Ważne jest, by po upieczeniu sernik schłodzić w lodówce pod przykryciem, dzięki temu ciasto kruche zmięknie(...)serdecznie podziękować za odwiedziny i pozostawiane komentarze. Mam nadzieję, że przede mną wiele lat blogowania i moc inspirujących Was zdjęć i przepisów. Sernik kawowy z kokosową piankąSkładniki: (tortownica o średnicy 18cm)ciasto kruche85g mąki pszennej15g kakao (około 2 łyżek)50g masła30g cukru pudru1 żółtkomasa serowa 500g twarogu trzykrotnie zmielonego100g kwaśnej śmietany 12%100g cukru pudru2 jajka1 żółtko 2 czubate łyżki
Smakołyki Berenikiciasto ananasowe bez pieczenia. Ananasa możecie zastąpić innymi owocami, na przykład brzoskwiniami. Na pewno wyjdzie równie pyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 18×22 cm. Składniki: około 350 g herbatników 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 36% lub 30% 1 puszka ananasa w syropie 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny wiórki kokosowe do posypania(...)herbatników. Na niej rozsmarować połowę kremu bez ananasa. Ułożyć warstwą herbatników. Wyłożyć krem z ananasem. Przykryć ostatnią warstwą herbatników. Rozsmarować resztą kremu bez ananasa. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. 5. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, aby ciastka zmiękły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichciłyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 40 g wiórków kokosowych 150 g masła w temperaturze pokojowej Dekoracja: 60-100 g wiórków kokosowych * Obrane ze skórki migdały mielimy w maszynce do kawy na mączkę. Jak zrobić ciasto ,,Makowa Panienka"? Biszkopt: Blaszkę o wymiarach 30x20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni . Białka ubijamy ze szczyptą soli(...)formę wyścielić folią spożywczą). Na to wykładamy prawie cały krem (zostawiamy 4-5 łyżek) i przykrywamy drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na noc. Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @KuchniaLukasza
Kuchnia Łukaszaciasto bez pieczenia. Jest to połączenie herbatników i słodkiego kremu budyniowego. Aby deser nie był zbyt słodki i mdły, postanowiłam dodać do niego jedną warstwę dżemu malinowego. Dzięki temu ciasto jest idealne w smaku. Koniecznie wypróbujcie na weekend! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 18×22 cm. Składniki: około 300 g herbatników maślanych 200 g masła(...)częścią kremu. Przykryć kolejną warstwą herbatników. Posmarować dżemem malinowym. Przykryć warstwą herbatników. Posmarować następną porcją kremu. Ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Posmarować ostatnią warstwą kremu. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. 3. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcicukru 1 szklanka obranych owoców aktinidi 1 jabłko 2 bardzo dojrzałe banany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki oleju słonecznikowego Obierz aktinidia i jabłka. Jabłka zetrzyj w łezkę i rozparuj z 1 łyżką wody. Dodaj aktinidia i duś około 5 minut do chwili, aż zmienią kolor(...)drugiej miski wsyp wszystkie suche składniki. Wymieszaj suche składniki z mokrymi, y po czym przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Posyp ciasto odrobiną wiórków kokosowych. Upiecz ciasto w nagrzanym do 180 st.C piekarniku do suchego patyczka. Wyjmij ciasto z foremki. Podawaj gdy lekko przestygnie
Gotuj Sam!będą smakowały doskonale. Gofry zrobiłam z mąki kokoswej i gryczanej, więc są one bezglutenowe, ale można użyć dowolnych mąk. Nie polecam jednak robić ich tylko z mąki kokosowej, bo ciasto może wyjść zbyt suche, ewentualnie trzeba będzie wtedy dolać więcej mleka. W konsystencji ciasto przypominało takie na omleta, zresztą gofry w smaku również go nieco przypominały. Takie śniadanie(...)dodatkiem soli. Żółtka, ksylitol i łyżkę roztopionego oleju zmiksować ze sobą na puszystą masę. Dodać mąki, kakao i jeszcze chwilę miksować. Gofrownicę dobrze nagrzać i dokładnie posmarować olejem kokosowym. Nakładać porcję ciasta i pie c kilka minut - ja piekłam dość długo, bo przez około 10 minut, ale długość pieczenia zależy od tego jaką mamy go frownicę. Wyjąć posmarować masłem orzechowym
Healthy food explorerkokosowego. Bardzo lubię curry, ale niestety nie wszyscy w mojej rodzinie podzielają moje zdanie :( Intensywnie szukałam jakiegoś fajnego przepisu na ciacho w którym można wykorzystać ów mleczko kokosowe, i znalazłam. Ciasto jest wilgotne i bardzo dobre. Polecam smakoszom kokosu :) Ciasto robi się w 5 min a ja lubię takie ekspresowe ciacha. Przepis na to ciacho zaczerpnęłam z tego linka(...)płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka mleczka kokosowego 1 szklanka wiórków kokosowych Przygotowanie: Masło z cukrem utrzeć na biały "puch". Dodać ekstrakt waniliowy i po jednym jajku nadal miksując. Na koniec dodać
Amatorka kuchennaukładamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy kokosowej. Następnie układamy drugą warstwę krakersów a na nich rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc. Artykuł Rafaello + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniabył dość często, więc postanowiłam wykombinować coś innego. W lodówce miałam masę kajmakową, więc na szybko powstał pyszny sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i prażonymi wiórkami kokosowymi. Kruche ciasto: 1 1/2 szklanki mąki 200g masła 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść ciasto. Masa serowa: 1kg twarogu (ja używam(...)KUCHAREK >> KLIK << Zajrzyj również tu: 1. Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie 2. Kruche ciasteczka z kawałkami czekolady 3. Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą
My World by Dagmara Reknazwać to smaczne, kruche ciasto z kokosowo-migdałowym nadzieniem? Kokosanka? Kokosanki kojarzą mi się z kawałkami biszkoptu z procentami, oblanego ciemną polewą czekoladową i obtoczonego w wiórkach kokosowych. Dzisiejsze ciasto jest zupełnie inne, więc nie chcę nazwą wprowadzać was w błąd. Kokosek? To raczej wersja ciasta rafaello z dużą ilością delikatnego kremu. Umówmy się na zwykłą
dolcevitainmykitchengęste i ma bardziej wyrazisty smak w porównaniu do puree przyrządzonego z gotowanej dyni. Do dzisiejszego dyniowego ciasta wykorzystałam surową dynię. Dodałam porcję ananasa. Zrobiłam również orzechową kruszonkę tosca . Ciasto dyniowo ananasowe z orzechową kruszonką tosca Składniki: prostokątna foremka 18 cm x 25 cm 200 g pszennej mąki 150 g cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty lub ekstraktu 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia. Przygotuj kruszonkę tosca. W rondelku rozpuść masło, po czym dodaj mąkę wymieszaną z cukrem i śmietankę. Zagotuj, dodaj orzechy i część kokosowych chipsów. Rozprowadź tosca na powierzchni ciasta. Posyp resztą kokosowych chipsów. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 40 minut
codojedzenia