ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:78/932)

Kokosowe bułeczki francuskie z chia 183

składniki do codziennej diety. Nasiona chia (szałwia hiszpańska) należą do najzdrowszej żywności na świecie. Nawet jej małe ilości dostarczają organizmowi potężną dawkę wartości odżywczych. Kokosowe bułeczki francuskie z chia. Składniki na 16 bułeczek: - 2 opakowania ciasta francuskiego (2 po 375g) - 500g (2 opakowania) serka mascarpone - 340g wiórków kokosowych - 3 żółtka - 2 białka - 2 łyżki cukru pudru (można zastąpić stevią(...)minut wcześniej wyjmujemy je z lodówki). Pozostałe białko lekko ubijamy i smarujemy pierwszy arkusz ciasta (ciasto pozostawiamy na papierze, w który było zawinięte). Na to ciasto wykładamy masę serowo kokosową, którą rozkładamy równomiernie na całej powierzchni i posypujemy nasionami chia. Drugi arkusz również smarujemy białkiem i kładziemy posmarowaną stroną na masę. Wierzch ciasta też smarujemy białkiem. Ciasto zawijamy wzdłuż dłuższego

mojewypiekiinietylko
KETO MAZUREK (keto, LCHF, paleo, optymalny, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 311

spodzie wypełnione orzechami, polewą i ewentualnie bakaliami. U mnie akurat na zdjęciu wypełnienie stanowi masa ze śmietanki kokosowej ale podaje przepis na tradycyjną polewę. Składniki na ciasto: 5 jajek 20 g oleju kokosowego o temperaturze pokojowej 100 g mąki kokosowej szczypta soli opcjonalnie słodzik lub cukier Polewa: 40 g oleju kokosowego 30 g kakao 15 g śmietanki kokosowej opcjonalnie słodzik(...)cukier Wszystkie składniki na ciasto zmiksować do uzyskania gładkiej i lekko lepkiej, elastycznej masy. Formę (u mnie silikonowa) wysmarować olejem kokosowym a następnie wyłożyć niezbyt grubo ciastem. Ciasto piec przez 15 minut w temperaturze 180°C do momentu uzyskania złocistego koloru brzegów. Gotowe ciasto wyjąc z formy i pozostawić do wystudzenia a w tym czasie przygotować polewę. Olej kokosowy rozpuścić

Ola la LCHF
FACEBOOKOWE CIASTO FANTAZJA SMAKU Z RABARBAREM 133

którego robiłam kompot do słoików.Wena mnie opuściła ,ale jak to zwykle bywa ,co dwie głowy to nie jedna i tak wyszło to cudo o cytrynowym smaku i kokosowej nucie.   Ciasto: ~~~~~~~~~~~~~~ 20dag.mąki 1 łyżka cukru szczypta soli 1 jajko 10dag.miękkiego masła   Kruszonka  kokosowa Madzi: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10dag.masła 5 dag.cukru 10dag.wiórków   masa z rabarbaru(...)cukrem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto-Mąkę wsypać do miski.Dodać cukier puder i szczyptę soli,wymieszać.Dodać miękkie masło.Roztrzepać jajko i dać go tyle ile zabierze ciasto.Zagnieść ciasto. Rozwałkować.Wyłożyć na blaszkę . kruszonka kokosowa-Masło z cukrem rozpuścić(nie zagotować)dodać wiórki i wymieszać.Gorące nałożyć na ciasto.Odcedzoną i przetartą masę rabarbarową wrzucić do rondelka i wsypać ok.3 łyżek cukru

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tarta Rafaello 221

tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Krem kokosowy wykładamy na tartę, na niego nakładamy bitą śmietanę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa
Krajanka orzechowo kokosowa z dulce de leche 154

Piątek! Zapraszam na ciasto kruche i przepyszne! Krajanka orzechowo kokosowa z dulce de leche to moje nowe odkrycie . Przepyszne ciasto na kruchym spodzie z mnóstwem orzechów o kokosu, a jakby jeszcze nie było mało tych dobroci to polane dulce de leche . Uwielbiam szybkie ciasta, a to kruche robi się naprawdę bezproblemowo i szybko. Krajanka orzechowo kokosowa to coś dla smakoszy(...)przez 20 minut. Upieczone ciasto odstaw do całkowitego wystudzenia. Wlej skondensowane mleko do małego garnuszka i gotuj przez 30 minut aż mleko nabierze złotego koloru. Polej ciasto gorącym dulce de leche i posyp kokosowymi chipsami. Odczekaj chwilę aż dulce de leche zastygnie i pokrój ciasto na kawałki. Smacznego!         Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post

codojedzenia
Strucla serowa z kakao i kokosem 51

pozostały cukier, szczyptę soli, żółtka oraz rozczyn. Wszystko mieszamy i wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Na końcu dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i dalej wyrabiamy ciasto, aż tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Możemy wyrabiać ciasto ręcznie lub w robocie planetarnym. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby podwoiło(...)powierzchni ciasta rozsmarowujemy połowę nadzienia serowego, zostawiając wolne brzegi. Ciasto zawijamy w rulon i dokładnie je zlepiamy. Ostrym nożem tniemy roladę na pół, pozostawiając nieprzeciętą końcówkę. Przeplatamy ze sobą oba końce ciasta. Ciasto umieszczamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykrywamy ściereczką i odstawiamy jeszcze na około 15-20 min. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Żółtko roztrzepujemy

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowe z kokosowymi kulkami 210

Żeby nie było nudno mam dla Was ciasto czekoladowe, niby zwykły murzynek ale skrywa w sobie serowo kokosowe kuleczki. Ciekawie wygląda i bardzo dobrze smakuje. Przepis podpatrzony gdzieś w sieci ale trochę przerobiony :) Kulki serowe: 400 g twarogu 150 g kokosu 50 g cukru 5 łyżek mąki 2 jajka Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy równej wielkości kulki, które

Cynamonowe szczęście
Ciasto chatka Puchatka 246

oraz przepis poniżej… Składniki 36 herbatników 800g sera na sernik 150g cukru pudru aromat waniliowy 100g masła 2 łyżki kakao Dodatkowo 200g czekolady 3 łyżki mleka wiórki kokosowe Przepis na ciasto chatka Puchatka Masło ucieramy z cukrem pudrem i aromatem waniliowym. Następnie dodajemy porcjami ser i całość dokładnie miksujemy. Masę dzielimy na dwie porcje i do jednej z nich(...)czekoladową. Przy pomocy folii unosimy do góry boki ciasta, tak aby stworzyły nam „trójkąt”. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz z mlekiem i polewamy nią ciasto. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Jak czekolada zastygnie, zawijamy ciasto w folię i wkładamy do lodówki na ok. 12 godzin. Smacznego! Artykuł Ciasto chatka Puchatka pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto pomarańczowe 182

świąteczne ciasto?A może chcecie zrobić coś szybkiego na weekend ? Ciasto pomarańczowe będzie idealne Smacznego ! Składniki : – 1 pomarańcza – 250 g masła – 150 g cukru pudru – 4 jajka – 250 g mąki – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia – 1 biała czekolada (100g) – wiórki kokosowe Przygotowanie: Przygotować tortownicę o średnicy 20-24 cm (posmarować masłem(...)dodać pozostały sok pomarańczowy ( jeśli pomarańcza była mała i nie został nam z niej sok nie musimy dodawać) i wymieszać. Czekoladę polać na ostudzone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Artykuł Ciasto pomarańczowe pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Czy warto kupić mikser z Lidla za 89zł? NIE POLECAM. Szybki chleb bezglutenowy z mąki kokosowej i oleju kokosowego. 165

razu własną mąkę kokosową (tutaj można zamówić).   Pamiętajcie, że każdy inny tłuszcz niż olej kokosowy po podgrzaniu jest po prostu szkodliwy, a sklepowe oleje rafinowane stojące na półce omijajcie szerokim łukiem...   Mikser sobie poradził z wyrobieniem i wymieszaniem ciasta. ********************************* Post pisałam rok temu, zapomniałam go jednak... opublikować.  Dziś NIE polecam miksera z Lidla. Jak jest(...)mikser.   Ciasto powinno mieć konsystencję porównywalną do budyniu - jeśli trzeba dodajemy wodę.   Foremkę smarujemy olejem kokosowym (żeby chleb nie przywarł), wlewamy ciasto.   Mokra dłonią wygładzamy ciasto, oprószamy mąką kokosową i odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30-40 minut.   Nagrzewamy piekarnik do 175-180 st.C. i pieczemy około 45 minut

IzaGotuje
CIASTO "KOKOSEK" 163

łyżki mąki ziemniaczanej 150g miękkiego masła 300g wiórków kokosowych masa śmietanowa 450-500g śmietanki 30% musi być schłodzona 100g (jedna tabliczka) białej czekolady ok.80g wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta. WYKONANIE Na początek przygotowujemy masę kokosową. Żółtka ucieramy razem z cukrem waniliowym na gładką masę.Dodajemy szklankę mleka,mąkę ziemniaczaną i pszenną.Dokładnie mieszamy aby nie było grudek.Pozosta(...)warstwa herbatników.Na herbatniki wykładamy drugą warstwę kremu kokosowego  ponownie wyrównujemy i znowu kładziemy herbatniki.Na ostatnią już warstwę herbatników nakładamy masę śmietanową.Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni i jak ostygną posypujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki,najlepiej na noc. Ciasto jest bardzo pyszne i szybko znika z talerzyków. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Bezglutenowe ciasteczka owsiane z czekoladą 235

Wymieszać mąkę owsianą, kokosową, ksylitol, dodać masło, dobrze posiekać, następnie dodać jajko, jogurt, wymieszać i zagnieść. Czekoladę gorzką pokroić na mniejsze kawałki, dodać do ciasta razem z wiórkami kokosowymi, zagnieść. Ciasto wstawić do zamrażarki na 15 minut.  Następnie z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec

coolinarny
Ciasto makowo-kokosowe 134

miksujemy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem oraz makiem i dokładnie mieszamy. Blaszkę 20x35 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Pieczemy ok. 40 min w 160 stopniach. 2. Krem kokosowy: Mąkę, żółtko oraz wiórki kokosowe mieszamy z 1 szklanką mleka(...)szklanki mleka gotujemy a na gotujące się mleko wlewamy mieszankę kokosową i mieszamy aż zgęstnieje i studzimy. Masło ucieramy na puch z cukrem pudrem i miksujemy z masą kokosową. 3. Ciasto makowe przekrawamy na dwa blaty. Na pierwszy blat wykładamy 2/3 masy kokosowej, przykrywamy drugim blatem, który pokrywamy pozostałą masą kokosową. Dekorujemy wg uznania, np. płatkami migdałów i prażonym kokosem

Na Ciasteczkowych Papierach
Keto tarta cytrynowa (Paleo, LowCarb, bez glutenu, bez nabiału) 209

pewno pojawi się dzisiejsza keto tarta cytrynowa. Wersja próbna powstała w miniony weekend i tak przypadła wszystkim do gustu, że nie może być inaczej… Cytryna z nutą kokosową To ciasto może i wygląda niepozornie, ale gwarantuje ono prawdziwą eksplozję smaków. Na pierwszy plan wysuwa się orzeźwiająca cytryna, jednak jest ona przełamana słodkością budyniu. Daje się wyczuć także kokosowy smak(...)łyżkach wody pozostałej w puszce po wyjęciu śmietanki kokosowej, po czym podgrzać aż do pełnego rozpuszczenia. Wlać do ubitej śmietanki kokosowej i dokładnie wymieszać. Gdy całość zacznie lekko tężeć przełożyć do szprycy i ozdobić kremem wierzch ciasta. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 160 kcal Tłuszcz: 14,0 g Węglowodany: 3,7 g Błonnik

Modern Cave Girl
Kokosowy deser Banoffee 121

Przepis jest wegański! Drukuj Proporcje na: 4 porcje Czas przygotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Kruche ciasto: 100 g mąki (użyłam 50 g mąki owsianej i 50 g mieszanki mąk bezglutenowych) 50 g oleju kokosowego lub margaryny roślinnej 1 łyżka cukru pudru lub innego słodzika 1 łyżka mleka roślinnego Z podanych składników zarób zwarte ciasto. Włóż(...)Następnie dodaj cukier oraz sok z cytryny i wymieszaj. Banany pokrój w paski i skrop sokiem z cytryny. przygotowanie W przygotowanych szklankach ułóż kolejno: połowę pokruszonego kruchego ciasta, połowę ubitego mleczka kokosowego, połowę bananów, karmel, drugą część ciasta, drugą część ubitego mleczka kokosowego i na koniec drugą część bananów. Artykuł Kokosowy deser Banoffee pochodzi z serwisu Via Gusto

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania