ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:70/932)

CIASTO KOKOSOWE Z JABŁKAMI 183

Błyskawiczne, bardzo wilgotne, cudownie kokosowe, przepyszne, bajeczne w smaku, ot po prostu. To ulubione ciasto mojej najmłodszej Córci. Nam zasmakowało również i to bardzo, tak, że było już u nas trzykrotnie w krótkim czasie i na tym nie poprzestaniemy, uwielbiamy bowiem takie smaki. Przepis znaleziony tutaj , z małymi modyfikacjami. Piekłam w formie 25cm . Składniki: - 145g masła - 120ml mleczka kokosowego - 230g(...)piekłam 35 minut na termoobiegu. Po wystudzeniu smarujemy ciasto lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego (5-6) - 2-3 łyżeczki mleczka kokosowego - wiórki kokosowe do oprószenia ciasta Smacznego

Smaczne Zdrowe
TARTA FRANCUSKA Z KREMEM KOKOSOWYM, TRUSKAWKAMI I MIĘTĄ 189

Szybka i prosta tarta na cieście francuskim z przepysznym kremem kokosowym, mnóstwem świeżych truskawek i pachnącymi listkami mięty - to doskonały deser na rozpoczęcie sezonu truskawkowego!😍 Już niewielki kawałek takiej tarty to czysta rozkosz dla podniebienia, a oderwać się od niej to prawdziwa sztuka 😉 Połączenie kruchego ciasta francuskiego z delikatnym kremem i soczystymi truskawkami po prostu musi smakować obłędnie, dlatego(...)wyjmij i całkowicie ostudź . KREM: Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder, wiórki kokosowe i mascarpone. Zmiksuj jeszcze całość na gładką masę. SKŁADANIE: Na ostudzone ciasto wyłóż kokosowy krem, na to ułóż pokrojone na połówki truskawki i całość posyp listkami mięty. Tartę przechowuj w lodówce. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Kremówka z mango 175

francuskie (400 g) mleko sojowe (1 l) budyń waniliowy (3 opakowania) cukier trzcinowy (3 łyżki) cukier wanilinowy (1 opakowanie) mleko kokosowe (1 puszka 400 g) suszone mango (5 g) Czas przygotowania: 1 h 30 min Liczba porcji: 9 Przygotowanie: Ciasto francuskie przecinamy na pół i kładziemy na 2 wyłożonych papierem do pieczenia brytfankach. Pieczemy. Kiedy się nieco zarumieni, wyjmujemy(...)niego zawartość kubka. Podgrzewamy intensywnie mieszając trzepaczką, aż powstanie bardzo gęsta masa. Kiedy budyń będzie gotowy odstawiamy go do wystudzenia. Mango kroimy na drobne kawałki. Mieszamy z masą kokosową. Po wystudzeniu ciasta i masy łączymy wszystkie części. Na spód dajemy jedną część ciasta francuskiego, na której rozsmarowujemy budyń. Następnie rozprowadzamy masę kokosową. wszystko przykrywamy ciastem francuskim. Przechowujemy w lodówce

Weganka gotuje
Kokosowy sernik wg siostry Anatazji 364

wypieki. Co jakiś czas znajduje jakiś sernikowy przepis, który gości na moim stole aż do znudzenia. Właśnie teraz panuje era kokosowego sernika. Puszysty, niesamowicie lekki, łatwy w wykonaniu, i jeszcze nie zdarzyło się żeby się nie udał.  Składniki: ciasto: 30 dag mąki pszennej 10 dag margaryny 10 dag cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta(...)cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy opakowanie budyniu śmietankowego beza kokosowa: 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórków kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowujemy kruche ciasto. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy jajko i żółtko oraz posiekaną margarynę. Zagniatamy szybko ciasto, formujemy kulkę i zawijamy

na moim stole...
Kokosowy sernik gotowany 421

oknami biało, to i śnieżne ciasto przystoi zrobić. Myślę, że sernik kokosowy , w wersji szybkiej, czyli sernik gotowany, jak najbardziej wpisuje się w zimowy klimat i krajobraz. Sernik gotowany to cztery kruche spody, przełożone gotowaną masą serową - w wersji klasycznej. Ja dodałam do masy serowej wiórki kokosowe, tym samym zmieniając smak sernika, na kokosowy. Wiórki kokosowe sprawdziły się idealnie, bardzo(...)serowej. Gotować, cały czas mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć, wsypać wiórki kokosowe, zamieszać i zdjąć z ognia. Ciepłą masą przełożyć kruche blaty. Na wierzch ciasta również wyłożyć cienką warstwę masy serowej i posypać wiórkami kokosowymi. Sernik odstawić na kilka godzin. Smacznego

kolorowotorcikowo
Szybkie i proste ciasto piknikowe z truskawkami i kokosową kruszonką 105

Moje dzieciaki zawsze podczas takich rodzinnych wyjazdów upominają się o coś słodkiego. Najlepszym rozwiązaniem jest wtedy spakowanie do piknikowego kosza domowego ciasta, najlepiej takiego z dodatkiem owoców. Dziś przepis na szybkie i proste ciasto piknikowe z truskawkami i kokosową kruszonką . Lekkie, puszyste i wilgotne. Do jego przygotowania potrzeba niewiele składników i pewnością każdy znajdzie je w swojej kuchni. Do ciasta(...)uzyskania kruszonki (jednak nie za długo aby masło nie rozpuściło się od ciepłych dłoni). Gotową posypujemy wierzch ciasta. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º, pieczemy ok 60 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Szybkie i proste ciasto piknikowe z truskawkami i kokosową kruszonką gotowe Smacznego Artykuł Szybkie i proste ciasto piknikowe z truskawkami i kokosową kruszonką pochodzi z serwisu

Fascynacje Ani
Ciasto Łabędzi puch 161

cukru 100g wiórków kokosowych 200g masła   125g margaryny (można zastąpić masłem) Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki Kokosowa posypka 2 łyżki masła 1/2 szklanki cukru   100g wiórków kokosowych Upiec ciasto. Jajka z cukrami dokładnie utrzeć do puszystości oraz stopniowo połączyć z mąką uprzednio przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu z olejem. Masę przelać do formy wyłożonej papierem(...)miksować na puszysty krem. Kilka łyżek kremu odłożyć na posmarowanie wiechu (*). Składanie. Na jednej części ciasta rozsmarować dżem oraz wyłożyć krem, a następnie umieścić drugą połowę ciasta.  Wierzch posmarować pozostawionym kremem. Kokosowa posypka.   Masło rozpuścić na patelni i wymieszać z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Całość podprażyć do momentu zezłocenia się wiórków i po delikatnym przestudzeniu wklepać w wierzch

Di gotuje
Placek śliwkowo-kokosowy 108

Kruchy spód i śliwki zanurzone w kremie kokosowym. To ciasto dla smakoszy i miłośników kokosa, uwielbiane przez mojego młodszego syna. Ciasto na spód jest bardzo lekkie i trudno je zagnieść, ale takie właśnie powinno być. Trzeba je po prostu trochę podsypać mąką. Ja piekę je w małej formie, wychodzi więc grubsze, a śliwki wręcz pływają w kremie. Sprawia co prawda(...)syropu ziemniaczanego lub żel-fixem rozpuszczonym w filiżance gorącej wody. „Lakierowanie” to znana metoda cukierników na zachowanie szklistego wyglądu owoców i dekoracji. Na koniec można jeszcze posypać ciasto delikatnie wiórkami kokosowymi”. Czytaj więcej

Wiem co jem
Przepis na Rafaello na krakersach 389

Rafaello uwielbiam, jak zresztą wszystko co kokosowe To ciasto jest znane i lubiane i każdy ma jego własną wersję. Ja przepis na rafaello dostałam od mojej bratowej Basi, nie obyło się jednak bez paru zmian… Po pierwsze zmieszałam zwykłe mleko z mleczkiem kokosowym, żeby zwiększyć kokosowe doznania. Po drugie wymieszałam budyń z białą czekoladą, zmiejszając jednocześnie ilość cukru(...)pasuje w tej wersji to niestety brak właściwych krakersów… te do których miałam dostęp były niestety lekko twardawe. Mimo tej niedogodności ciasto jest fantastyczne… nie za bardzo słodkie, za to bardzo kokosowe. Chodzi mi po głowie bardzo ekskluzywana wersja Rafaello, ale chyba poczekam z tym na jakąś specjalną okazję..:)Przepis na Rafaello na krakersachSkładniki:1 litr mleka

UgotujmyTo.pl
Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami 322

Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami jest kompozycją trzech warstw o kontrastujących ze sobą kolorach i idealnie do siebie pasujących smakach. Spód ciasta to murzynek, czyli puszyste ciasto czekoladowe, środkową warstwę tworzy kokosowy budyń, a wierzch zwieńcza galaretka z czereśniami. Przepis nie uwzględnia nasączenia ciasta czekoladowego; murzynek nie jest ciężkim i mokrym ciastem, nie jest jednak suchy jak klasyczny biszkopt(...)komentarze, choć może nie być to natychmiastowe. Na mój FANPAGE oraz  INSTAGRAM będę wrzucać czasem zdjęcia, a więc śledźcie Smakołyki i tam :) Udanych wypieków! Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami Składniki: ciasto czekoladowe 160g (1 szklanka) mąki 150g (3/4 szklanki) cukru (u mnie pół na pół zwykły z domowym cukrem waniliowym) 75g masła 50g gorzkiej czekolady 50ml wody 2 jajka

Smakołyki Bereniki
Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą 241

Jeśli lubicie kruche ciasta, mam dla Was propozycję na  kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą. Kruchy, maślany spód, jabłka pachnące cytryną i delikatna, chrupiąca, kokosowa beza. Ciasto znika z blaszki w oka mgnieniu. Składniki kruchego ciasta: 200 g mąki pszennej (typ 500) pół płaskiej łyżeczki mielonej wanilii 80 g cukru 100 g zimnego masła 3 żółtka Składniki(...)błyszcząca. Cukier nie musi się podczas ubijania rozpuścić. Zrobi to podczas pieczenia.  Na koniec, do ubitych z cukrem białek, dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy do połączenia się składników. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na podpieczonym cieście rozkładamy jabłka. Na jabłkach rozkładamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto

Smak mojego domu
Ciasto "Rafaello" - Najlepsze 1540

Raffaello" z pewnością pokocha "Ciasto Raffaello". Przepyszny, aksamitny, rozpływający się w ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał.... Ponadto ciasto "Rafaello" jest eleganckim, prostym w przygotowaniu ciastem o niebiańskim smaku. Polecam przepis.    Ciasto "Rafaello" - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki(...)czasie czekoladę, masło i mleko rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstałą polewą pokrywamy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kolejne 2-3 godziny. Gotowe ciasto kroimy w kostkę. Możemy przyozdobić pralinkami "Rafaello".     Moje posty

Słodka Strona
Brownie z orzechami 207

dużej ilości naczyń do zmywania Co jest dość istotnym walorem Brownie polecam szczególnie na długie, już prawie jesienne wieczory. Wiem, ciasto na noc? Nie martwcie się, kawałek nikomu nie zaszkodzi, a może pomoże :)? Brownie z orzechami pół szklanki oleju kokosowego 5 łyżek gorzkiego kakao 2 łyżki ksylitolu szczypta soli pół łyżeczki esencji migdałowej 2 jajka 60 g mąki ryżowej(...)połączenia się składników. Czekoladę posiekaj. Razem z orzechami dodaj je do ciasta, ponownie wymieszaj. Blachę o wymiarach 16 cm x 22 cm wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj wierzch. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Podawaj po wystygnięciu. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na brownie Artykuł Brownie z orzechami pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Kokosowa krówka 77

Dzień dobry :-)  Kokosowa krówka to lekkie ciasto na biszkopcie kakaowym z kremem kokosowym, warstwą słonych krakersów i słodkim kajmakiem. Ciasto ma fajny smak, krakersy przełamują słodycz kajmaku i reszty ciasta. Całość mięciutka i naprawdę pyszna :-) Blaszka: 23 x 33 cm Biszkopt kakaowy: 6 jajek M w temp. pokojowej 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  1 łyżeczka(...)proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem kokosowy: 600 ml śmietanki 30% 100 g wiórków kokosowych 2 - 3 łyżki cukru pudru  3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody Dodatkowo: 2 duże opakowanie solonych krakersów kajmak kakao do oprószenia ciasta Biszkopt: 1. Mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy. 2. Białka oddzielamy

kruche babeczki
Ciasto kokosowe 176

CIASTO: mąka pszenna - 50 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka - 5 szt cukier puder - 1/2 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki masło zimne - 25 dag śmietana gęsta -1 łyżka sól - szczypta MASA KOKOSOWA: białka - 5 szt śmietana gęsta 18% - 1 Litr wiórki kokosowe - 20 dag cukier puder - 1/2 szkl budyń śmietankowy w proszku - 2 op mąka ziemniaczana- 1 łyżka proszek(...)dodawać do białek na przemian ze śmietaną i starannie mieszać.Na końcu wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Wyjąć ciasto. 3/4 wylepić dużą blaszkę (25*35), wyłożyć na ciasto masę kokosową i na wierzch posypać pokruszonym pozostałym ciastem. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180stC i piec 50-60 minut

Camilla w kuchni