Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą to ciasto, które przy każdej okazji znika w ekspresowym tempie. Sernik jest naprawdę przepyszny i bardzo delikatny oraz przyjemnie kremowy. Cytrynowa masa doskonale komponuje się ze słodkością początkowo chrupkiej bezy, która z czasem odrobinę mięknie i wtedy na jej wierzchu pojawiają się urocze kropelki rosy. Koniecznie sami sprawdźcie! Ps. A jeśli lubicie podobne(...)stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch sernika powinien być sprężysty.) Pod koniec pieczenia przygotować kokosową bezę. Białka ubić na sztywno. Miksując - porcjami dodawać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na jego wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić do lodówki - najlepiej
Di gotujeZapraszam serdecznie na pyszne ciasto drożdżowe z serem, porzeczkami i kokosową kruszonką. Do przygotowania kruszonki wykorzystałam mąkę kokosową premium, którą otrzymałam do testowania od firmy Ol'Vita. SKŁADNIKI: Ciasto: 200 ml mleka, 1 jajko, 2 dag drożdży, 2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki soli, 2 łyżki masła, 1/2 kg mąki, Masa serowa: 20 dag sera białego, 1 jajko, 1 opakowanie cukru(...)wyregulować proces przemiany materii oraz obniżyć poziom złego cholesterolu. Jest bogata w wiele makro i mikroelementów oraz witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W kuchni mąka kokosowa jest wykorzystywana do przygotowania różnego rodzaju ciast, ciastek, deserów, czy koktajli. Kruszonka przygotowana z mąki kokosowej miała wspaniały kokosowy smak i była lekko chrupiąca. Zdecydowanie mąka przypadła mi do gustu i będzie
Tradycyjna kuchnia Kasibrzegi były do końca pokryte. Piec w 180’C ok 30 minut (sprawdzić patyczkiem czy jest w środku dopieczone). Po wystudzeniu łyżką wydrążyć ze środka nadmiar ciasta (i zjeść :). KARMEL KOKOSOWY Śmietankę kokosową zagotować w garnuszku, dodać cukier kokosowy (może być też np. trzcinowy ale musi być brązowy) i gotować na małym ogniu kilkanaście minut do częściowego zredukowania. Pozostawić(...)sito, wybrać spalone ziarenka i odrobinę posolić. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z dowolną ilością popcornu (tak aby mieszanka wystarczyła do wypełnienia ciasta). Orzechy i popcorn wymieszać wraz z wystudzonym karmelem kokosowym (nie trzeba dodawać całego). kliknij aby powiększyć Ciasto kakaowe wyłożyć na dnie sporą warstwą masła orzechowego, następnie wypełnić je nadzieniem i lekko ubić. Dookoła polać ciasto
Candy PandasMoja inwencja twórcza i dziecięca fantazja, dosłownie, co widać po nazwie ciasta. Z borówkami, pyszną jagodową galaretką, kokosowym spodem i jogurtowo-kokosowym kremem - pycha! :) Na pomysł na to ciasto wpadłam pod wpływem impulsu, w sklepie włożyłam do koszyka borówki i postanowiłam, że musi powstać z nich coś pysznego. Pomyślałam o kolorze fioletowym i do głowy przyszły mi "Gumisie" :D nucąc(...)minut Wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozostawiamy je do całkowitego ostygnięcia. Dodatki: 2 galaretki o smaku jagodowym mp. Winiary 150 g borówek lub jagód likier kokosowy np. domowej roboty do nasączenia ciasta - ok. 1/3 szklanki Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Borówki lub jagody myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Gdy ciasto będzie już wystudzone równomiernie nasączamy je likierem kokosowym
Cooking Monsteridealnie naśladuje prawdziwy kopiec kreta. Nie wierzycie? Spróbujcie sami... Nie bez powodu 3/4 blaszki znikło w kilka godzin :D SKŁADNIKI: NA CIASTO: szklanka mąki jaglanej 1/3 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki mleka migdałowego 1/2 szklanki mleka kokosowego (gęstego) 4 łyżki karobu 1/3 szklanki mąki owsianej NA KREM: 2 banany 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 puszki mleka kokosowego + mleko migdałowe(...)WYKONANIE: Osobno mieszamy suche składniki na ciasto, osobno mleka. Do suchych powoli wlewamy wymieszane mleko i całość dokładnie razem łączymy (najlepiej użyć trzepaczki do jajek). Formę do pieczenia ciasta smarujemy olejem kokosowym i wlewamy do niej gotowe ciasto. Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. W cieście wydrążamy środek zostawiając boki i spód. Część ciasta, którą wycięliśmy/ wydłubaliśmy przekładamy
healthy dreamsrozpływający sie w ustach deser, bardzo prosty i szybki do przygotowania. Warstwa herbatników i mus jogurtowo śmietanowy wzbogacony z smak banana i orzechów. Całość zwieńczona posypką z cukru kokosowego i kakao. Ciasto bez pieczenia. Idealne na niedzielę i na różnego typu imprezy. Smacznego! PRZEPIS PIANKA BANANOWO – ORZECHOWA Składniki: 100g herbatników 400g jogurtu greckiego 300g Śmietany 18% 2 duże łyżki(...)masa napowietrzyła się stając delikatną pianką. Potem masę wylewamy na herbatniki. Ciasto wstawiamy do lodówki na dwie godziny lub na całą noc. Finalnie podajemy oprószone cukrem kokosowym i kakao. Artykuł Ciasto Pianka bananowo – orzechowa pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeteraz coś dla wszystkich tych którzy lubią budyń i kokos, bardzo smaczne ciasto kremówka na kruchym cieście. Ciasto bardzo proste w wykonaniu ze słodkim spodem i masą kokosową. Ważnym elementem ciasta jest budyń bez cukru aby wypiek nie był przytłaczająco słodki . składniki na okrągłą tortownicę(...)białek dodajemy żółtka, wiórki kokosowe oraz wlewamy wystudzoną margarynę, całość delikatnie mieszamy. Na surowe ciasto nakładamy wystudzony budyń i dokładnie rozprowadzamy, a na budyniu kładziemy masę kokosową i również dokładnie rozprowadzamy ją po cieście. Tak przygotowane ciasto możemy przykryć papierem do pieczenia żeby za bardzo się nie przypiekło i pieczemy 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C
Smakowite Daniaproszkiem, dodać do ubitych jajek. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 25x36cm. Piec około 35 minut w temp. 175 st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem: 2 czerstwe bułki, 250g masła, 3 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 100g wiórków kokosowych, dowolny dżem. Bułki namoczyć w 2 szklankach(...)Miękkie masło utrzeć do białości. Miksując na średnich obrotach dodawać po łyżce masy z bułki. Pierwszy blat ciasta posmarować warstwą dżemu, rozsmarować krem. Przykryć drugim blatem ciasta. Schłodzić. Wierzch: 100g wiórków kokosowych, 80g masła, łyżka cukru, 200g mlecznej czekolady, 2 łyżki śmietany. Czekoladę połamać na kawałki, stopić na parze wraz ze śmietaną. Przestudzić
Z miłości do słodkościPyszne i łatwe do zrobienia ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową kruszonką to idealny deser na święta i nie tylko. Delikatne i rozpływające się w ustach ciasto, przyjemnie łączy się ze śliwkami i bardzo chrupiącą kruszonką o smaku kokosa. Ciasto ze śliwkami do tej pory zazwyczaj robiłam z dodatkiem świeżych śliwek i było to wczesną jesienią. Odkąd jednak wyprobowałam przepis(...)codziennej kawy lub herbaty. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 30 minut + pieczenie Forma o wymiarach: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową kruszonką: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła 3 jajka 3 łyżki śmietany Kruszonka na ciasto: 100 g cukru pudru
Kuchcik gotujewiórków kokosowych 3 białka 1 łyżka dobrze kopiasta mąki ziemniaczanej Ponadto: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (220 g) - można użyć innego smaku 1 łyżka wiórków kokosowych Przygotowanie: Ciasto - Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, wiórki i szczyptę soli - wymieszać. Dorzucić zimną margarynę. Wysiekać ciasto do momentu kruszonki. Zrobić kopczyk w kopczyku dołeczek wlać żółtka. Wmieszać nożem(...)formy pamiętając, aby placek miał troszkę większą wielkość od formy w celu zrobienia niewysokiego ranta z ciasta (na około pół wysokości boku formy). Na cieście posmarować dżem, wyłożyć pianę i na wierzch obsypać wiórkami kokosowymi. Piec 30 minut w temperaturze 18 stopni C na złoty kolor. Rada: w momencie gdy zagniatamy ciasto jest tłuste, ja osobiście się
Ciastka - domowe słodkościkompotu (580 ml.) 2 łyżki wiórek kokosowych Kokosowy lukier: 300 g śmietany ( śmietana 18 % 330g + 2 łyżki )¾ szkl cukru pudru 1 szkl wiórków kokosowychwanilina lub cukier waniliowydodatkowo od siebie dodałam łyżkę budyniu śmietankowego w proszkuWykonanie:Osączyć wiśnie na sitku, wydrylować, jeśli są z pestkamiNa ciasto: Połączyć jajka z cukrem i ubić, dodać roztopione masło i wymieszać(...)pieczenia a następnie przesianą mąkę. Dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste, ale lejące się.Umieścić ciasto w tortownicy o średnicy 24 cm. Na ciasto położyć wiśnie i posypać wiórkami kokosowymi. Piec w nagrzanym piekarniku 180 ° C przez 20-25 minut. Ciasto powinno się lekko zezłocić W tym czasie przygotować lukier kokosowy. W małej misce lekko ubić
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaśmietanowej masy nie wydawał się zbyt podzielny? A my lubimy w weekend zjeść coś słodkiego. Samo ciasto smakuje bardzo dobrze i wcale nie jest zbyt niskie;) Biszkopt wyszedł smaczny i wilgotny, a masa… miała w sobie coś niepowtarzalnego. Niewtajemniczeni wyczuli wiórki kokosowe, ale pozostałe składniki stanowiły zagadkę:) A właśnie posmak mielonych orzechów i białej czekolady jest moim zdaniem tutaj(...)trakcie ubijania dodajemy zimną śmietanę z czekoladą. Na sam koniec, gdy masa jest już gęsta, dodajemy wiórki kokosowe i mielone orzechy, mieszamy szpatułką. Przygotowaną masę wykładamy na biszkopt z masą krówkową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy ostygnie dekorujemy wierzch ciasta. Źródło
Smaki Na Talerzurelaksu, lenistwa, wspaniałe do kawy i plotek! A zapach kokosowej kruszonki obłędnie wciąż unosi się w całym domu.. W oryginalnym przepisie kruszonka jest cynamonowa a w cieście świeże śliwki. U mnie kokosowa kruszonka, kocham zapach kokosa! oraz świeże brzoskwinie. Choć te z puszki też będą ok. Każdy owoc się nada, nawet bakalie, najlepiej rodzynki lub żurawina. Pachnie cudnie! ZAPRASZAM(...)Pomarańczowe ciasto ucierane z brzoskwiniami i kokosową kruszonką, wspaniałe do popołudniowych rozmów POLECAM Wszystkie składniki powinny być w temp pokojowej, piekłam w blaszce o wymiarach: 30 x 24 cm. Przepis lekko zmodyfikowany znalazłam tutaj , smacznego! Składniki: 380 g mąki pszennej tortowej 2 brzoskwinie pokrojone w kostkę (w oryginalnym przepisie śliwki, ok. 550 g po wypestkowaniu jeśli ktoś zmieni zdanie
Zasmakuj Kuchnijabłek ( antonówki, papierówki) 100 g cukru cukier waniliowy łyżeczka kolendry mielonej 50 g orzechów włoskich Beza kokosowa: 3 białka 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Wszystkie składniki posiekać i wyrobić . Następnie wstawić do lodówki na 60 minut. Po wyznaczonym czasie , ciasto rozwałkować tak , aby pokryło dno i boki foremki i włożyć do posłanej papierem(...)zmielone orzechy. Na upieczone kruche ciasto wylewamy masę jabłkowo-orzechową. Beza kokosowa: Białka ubijamy na sztywna pianę , stopniowo dodając cukier puder. Następnie delikatnie pianę mieszamy z wiórkami kokosowymi. Bezę wylewamy na wierzch ciasta i wstawiamy do piekarnika o temp. 150 C i pieczemy następne 30 minut do momentu aż piana nabierze złotego koloru. Smacznego
Różne smaki w kuchni