pozostały cukier, szczyptę soli, żółtka oraz rozczyn. Wszystko mieszamy i wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Na końcu dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i dalej wyrabiamy ciasto, aż tłuszcz się wchłonie, a ciasto będzie odchodziło od dłoni. Możemy wyrabiać ciasto ręcznie lub w robocie planetarnym. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godz., aby podwoiło(...)powierzchni ciasta rozsmarowujemy połowę nadzienia serowego, zostawiając wolne brzegi. Ciasto zawijamy w rulon i dokładnie je zlepiamy. Ostrym nożem tniemy roladę na pół, pozostawiając nieprzeciętą końcówkę. Przeplatamy ze sobą oba końce ciasta. Ciasto umieszczamy w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy jeszcze na około 15-20 min. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Żółtko roztrzepujemy
Kuchnia MagdaLenyŻeby nie było nudno mam dla Was ciasto czekoladowe, niby zwykły murzynek ale skrywa w sobie serowo kokosowe kuleczki. Ciekawie wygląda i bardzo dobrze smakuje. Przepis podpatrzony gdzieś w sieci ale trochę przerobiony :) Kulki serowe: 400 g twarogu 150 g kokosu 50 g cukru 5 łyżek mąki 2 jajka Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy równej wielkości kulki, które
Cynamonowe szczęścieoraz przepis poniżej… Składniki 36 herbatników 800g sera na sernik 150g cukru pudru aromat waniliowy 100g masła 2 łyżki kakao Dodatkowo 200g czekolady 3 łyżki mleka wiórki kokosowe Przepis na ciasto chatka Puchatka Masło ucieramy z cukrem pudrem i aromatem waniliowym. Następnie dodajemy porcjami ser i całość dokładnie miksujemy. Masę dzielimy na dwie porcje i do jednej z nich(...)czekoladową. Przy pomocy folii unosimy do góry boki ciasta, tak aby stworzyły nam „trójkąt”. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz z mlekiem i polewamy nią ciasto. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Jak czekolada zastygnie, zawijamy ciasto w folię i wkładamy do lodówki na ok. 12 godzin. Smacznego! Artykuł Ciasto chatka Puchatka pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!świąteczne ciasto?A może chcecie zrobić coś szybkiego na weekend ? Ciasto pomarańczowe będzie idealne Smacznego ! Składniki : – 1 pomarańcza – 250 g masła – 150 g cukru pudru – 4 jajka – 250 g mąki – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia – 1 biała czekolada (100g) – wiórki kokosowe Przygotowanie: Przygotować tortownicę o średnicy 20-24 cm (posmarować masłem(...)dodać pozostały sok pomarańczowy ( jeśli pomarańcza była mała i nie został nam z niej sok nie musimy dodawać) i wymieszać. Czekoladę polać na ostudzone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Artykuł Ciasto pomarańczowe pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFErazu własną mąkę kokosową (tutaj można zamówić). Pamiętajcie, że każdy inny tłuszcz niż olej kokosowy po podgrzaniu jest po prostu szkodliwy, a sklepowe oleje rafinowane stojące na półce omijajcie szerokim łukiem... Mikser sobie poradził z wyrobieniem i wymieszaniem ciasta. ********************************* Post pisałam rok temu, zapomniałam go jednak... opublikować. Dziś NIE polecam miksera z Lidla. Jak jest(...)mikser. Ciasto powinno mieć konsystencję porównywalną do budyniu - jeśli trzeba dodajemy wodę. Foremkę smarujemy olejem kokosowym (żeby chleb nie przywarł), wlewamy ciasto. Mokra dłonią wygładzamy ciasto, oprószamy mąką kokosową i odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30-40 minut. Nagrzewamy piekarnik do 175-180 st.C. i pieczemy około 45 minut
IzaGotujełyżki mąki ziemniaczanej 150g miękkiego masła 300g wiórków kokosowych masa śmietanowa 450-500g śmietanki 30% musi być schłodzona 100g (jedna tabliczka) białej czekolady ok.80g wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta. WYKONANIE Na początek przygotowujemy masę kokosową. Żółtka ucieramy razem z cukrem waniliowym na gładką masę.Dodajemy szklankę mleka,mąkę ziemniaczaną i pszenną.Dokładnie mieszamy aby nie było grudek.Pozosta(...)warstwa herbatników.Na herbatniki wykładamy drugą warstwę kremu kokosowego ponownie wyrównujemy i znowu kładziemy herbatniki.Na ostatnią już warstwę herbatników nakładamy masę śmietanową.Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni i jak ostygną posypujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki,najlepiej na noc. Ciasto jest bardzo pyszne i szybko znika z talerzyków. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszamiksujemy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem oraz makiem i dokładnie mieszamy. Blaszkę 20x35 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Pieczemy ok. 40 min w 160 stopniach. 2. Krem kokosowy: Mąkę, żółtko oraz wiórki kokosowe mieszamy z 1 szklanką mleka(...)szklanki mleka gotujemy a na gotujące się mleko wlewamy mieszankę kokosową i mieszamy aż zgęstnieje i studzimy. Masło ucieramy na puch z cukrem pudrem i miksujemy z masą kokosową. 3. Ciasto makowe przekrawamy na dwa blaty. Na pierwszy blat wykładamy 2/3 masy kokosowej, przykrywamy drugim blatem, który pokrywamy pozostałą masą kokosową. Dekorujemy wg uznania, np. płatkami migdałów i prażonym kokosem
Na Ciasteczkowych Papierachpewno pojawi się dzisiejsza keto tarta cytrynowa. Wersja próbna powstała w miniony weekend i tak przypadła wszystkim do gustu, że nie może być inaczej… Cytryna z nutą kokosową To ciasto może i wygląda niepozornie, ale gwarantuje ono prawdziwą eksplozję smaków. Na pierwszy plan wysuwa się orzeźwiająca cytryna, jednak jest ona przełamana słodkością budyniu. Daje się wyczuć także kokosowy smak(...)łyżkach wody pozostałej w puszce po wyjęciu śmietanki kokosowej, po czym podgrzać aż do pełnego rozpuszczenia. Wlać do ubitej śmietanki kokosowej i dokładnie wymieszać. Gdy całość zacznie lekko tężeć przełożyć do szprycy i ozdobić kremem wierzch ciasta. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 160 kcal Tłuszcz: 14,0 g Węglowodany: 3,7 g Błonnik
Modern Cave GirlPrzepis jest wegański! Drukuj Proporcje na: 4 porcje Czas przygotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Kruche ciasto: 100 g mąki (użyłam 50 g mąki owsianej i 50 g mieszanki mąk bezglutenowych) 50 g oleju kokosowego lub margaryny roślinnej 1 łyżka cukru pudru lub innego słodzika 1 łyżka mleka roślinnego Z podanych składników zarób zwarte ciasto. Włóż(...)Następnie dodaj cukier oraz sok z cytryny i wymieszaj. Banany pokrój w paski i skrop sokiem z cytryny. przygotowanie W przygotowanych szklankach ułóż kolejno: połowę pokruszonego kruchego ciasta, połowę ubitego mleczka kokosowego, połowę bananów, karmel, drugą część ciasta, drugą część ubitego mleczka kokosowego i na koniec drugą część bananów. Artykuł Kokosowy deser Banoffee pochodzi z serwisu Via Gusto
Via Gustomazurkach właśnie to ja się kompletnie nie znam, ponieważ w moim domu rodzinnym, na święta wielkanocne mama piekła pięknego i mięciutkiego piernika :) Ale mazurek był dobry! Kruche ciasto, krem kokosowy - delicja! Przełamane wszystko dżemem z czarnej porzeczki. To już nawet brzmi dobrze! P.S.Jestem fanką wedlowskich wielkanocnych jajeczek. Ich pastelowe kolory pięknie ozdobią każde świąteczne ciasto lub babeczkę. Jestem im wierna(...)pomocą blendera na mączkę. W osobnej misce na wolnych obrotach delikatnie miksujemy masło z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym. Do serka dodajemy mączkę kokosową, łączymy i takim kremem przekładamy ciasto. Na ostudzonym spodzie mazurka rozsmarowujemy dżem z czarnej porzeczki, a na to delikatnie wykładamy i wygładzamy krem kokosowy . Dowolnie ozdabiamy, np. cukierkami w kształcie jajeczek. Kroimy, kiedy wszystko
bistro mamasztywno, pod koniec partiami dodając cukier i cukier waniliowy. Po jednym dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąki przesiać, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu dodać wiórki kokosowe, połączyć. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 40-45 minut. Ostudzić w uchylonym(...)posypać połową truskawek i ciasteczek. Przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę kremu, truskawek i amaretti. Przykryć ostatnim blatem. Schłodzić. Śmietankę kokosową ubić z cukrem pudrem. Wyłożyć na wierzch ciasta. Udekorować truskawkami i chipsami kokosowymi. Smacznego! A jeśli wydaje się Wam, że nie lubicie kokosowego smaku, zapewniam, że po tym cieście zmienicie zdanie. Ja się nim zajadałam, a przecież za kokosem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMoje krewetki były dokładnie oczyszczone, więc mogłam przejść do kolejnego etapu – odsączamy je na sicie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Całość lekko oprószamy 1 łyżką mąki pszennej, panierujemy w cieście i wiórkach kokosowych. Najlepiej robić to używając patyczka do szaszłyków, ewentualnie widelca. Unikniemy marnotrawstwa wiórków i brudzenia palców (po panierowaniu kilku krewetek palce będą w panierce). Opanierowane krewetki układamy na rozłożonym(...)trzeba być mistrzem w kuchni, aby przyrządzić przepyszne i eleganckie danie. Przepis dostałam od Michała z grupy na Fb Gotowanie Na Wesoło . Wprowadziłam jedną, małą zmianę. Do ciasta zamiast mleka kokosowego dałam piwo. To jedna z wielu potraw, którą aby ocenić trzeba po prostu spróbować. Jeżeli macie ochotę na lekką, aromatyczną i zdrową kolację, to danie będzie dla Was. Gorąco
mojewypiekiinietylkowypieku. Dosypałam trochę mąki pełnoziarnistej, zrezygnowałam z mleka (bo mam w domu alergika), a masło zamieniłam na olej kokosowy i tak powstały pełne soczystych truskawek posypane aromatyczną kokosową kruszonką - pyszne buły. Ciasto: 2 i 1/2 szklanki maki pszennej 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 30 g drożdży 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka białego cukru 3 łyżeczki cukru trzcinowego 2 jaja(...)czekamy aż drożdże się rozpuszczą. Wsypujemy mąki do miski (na początek proponuję dać 2 szklanki pełnoziarnistej i 1 pszennej, a potem dosypywać pszenną w zależności od konsystencji ciasta), dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, cukier trzcinowy, wlewamy wodę i rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy ciasto ręką lub w robocie z hakiem, tak długo aż będzie gładkie i elastyczne, jeśli jest bardzo rzadkie dosypujemy mąki
Cynamonowe szczęścieZapraszam na jabłecznik z cynamonem, do zrobienia którego użyłam oleju kokosowego . Składniki ciasta: 250 g mąki (typ 500) płaska łyżeczka cukru z wanilią 80 g cukru 8 g proszku do pieczenia 65 g nierafinowanego oleju kokosowego (polecam Skworcu ) 4 czubate łyżki śmietany 12% 1 jajko Składniki na warstwę z jabłek: 1 kg jabłek 2 czubate łyżeczki cynamonu(...)Wykonanie ciasta: Tortownicę o średnicy około 23 - 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do miski wrzucamy mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, olej kokosowy. Olej kokosowy musi być miękki. S kładniki ciasta rozcieramy w rękach, aby olej połączył się z mąką. Ciasta nie zagniatamy. Po roztarciu w rękach ciasto powinno być sypkie. Dodajemy śmietanę oraz jajko i dopiero
Smak mojego domuagrestu szklanka cukru kryształu 1 galaretka cytrynowa 180 g okrągłych biszkoptów 500 g śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan- fixu 100 g wiórków kokosowych przepis Do garnka wrzucamy opłukany agrest, wsypujemy cukier, wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu aż owoce się rozgotują, w trakcie gotowania owoce nakłuwamy widelcem. Masę owocową zdejmujemy z ognia, dodajemy galaretkę(...)kolejną warstwę biszkoptów. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem oraz śmietan – fixem a następnie starannie rozprowadzamy ją na warstwie biszkoptów. Wierzch ciasta obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Artykuł Szarlotka z agrestem bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Dania