ciasto kokosowe - 13467 przepisów (strona:57/898)

Tarta kokosowa z mango 112

Kruche ciasto, wilgotne nadzienie kokosowe i słodkie mango- połączenie zaskakująco smaczne! Plasterki mango zalewamy glazurą, która sprawia, że tarta jest pięknie błyszcząca, a owoce dłużej zachowują świeżość. Do przygotowania tej tarty, a dokładniej do upieczenia kruchego spodu użyłam ceramicznych kulek ze sklepu Tarka i Miarka . Polecam! Składniki: (na formę o średnicy 24-25 cm) Kruchy spód: 140 g zimnego masła(...)zagotowania. Zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia. W czystej metalowej misce ubić na sztywną pianę białka, delikatnie połączyć je z ostudzoną masą kokosową. Tak przygotowane nadzienie kokosowe wyłożyć na podpieczony spód ciasta. Wokół brzegów ułożyć gwiazdki wykrojone z resztek ciasta pozostałego po ścięciu (oczywiście gwiazdki to moja propozycja, możecie zrobić dowolne kształty. Jeszcze jedna uwaga, warto przygotować je wcześniej

Nastoletnie Wypiekanie
Piernik 137

szklanki śmietany 18% 1/4 szklanki miodu płynnego 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 4 jajka 1 przyprawa do pierników bakalie (ja nie dawałam) Nutella do posmarowania ciasta wiórki kokosowe do posypania wierzchu Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę Cały czas mieszając dodawać po 1 jajku, miód, oliwę, sodę i przyprawę Następnie dodać śmietanę i ewentualnie bakalie Piekarnik(...)klasyczny piernik. Jeśli chcemy, aby piernik miał duże kawałki, to należy przygotować wąską, podłużną formę Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta - posmarować wierzch Nutellą i posypać wiórkami kokosowymi Wiem od córki, że ciasto dzieciom smakowało :) Smacznego więc :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Drożdżowy wieniec z serowo-kokosowym nadzieniem i owocami lata 116

biorących udział w zabawie. Składniki: Na nadzienie: 3/4 szklanki mieszanki owoców (czereśnie i agrest) 180 g mascarpone 8 łyżeczek grubego cukru 1/2 łyżki miękkiego masła 1 łyżka wiórków kokosowych Na ciasto: 25 g drożdży Babuni do słodkich wypieków 3/4 szklanki ciepłego mleka 2 1/2 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 2 1/2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1 żółtko cukier puder(...)lekko obsypanej mąką stolnicy, na kształt prostokąta (ciasto powinno mieć grubość około 3-4 mm, nie może się rwać). Na rozwałkowane ciasto rozsmarowujemy łyżką masę serowo-kokosową (zostawiając brzegi ciasta wolne). Następnie układamy dowolnie połówki owoców. Tak przygotowane ciasto zwijamy jak roladę, po czym przecinamy wzdłuż na pół. Dwie części ciasta zawijamy naprzemiennie w "warkocz", kończąc połączeniem obu ciast - ciasto

Słodkie okruszki
Ciasto bezglutenowe z truskawkami i kremem kokosowym 117

taką na bazie agaru lub samym agarem. Mam nadzieję, że przepisy truskawkowe jeszcze wam się nie znudziły, bo u mnie to chyba jeszcze nie koniec… Ciasto bezglutenowe z truskawkami i kremem kokosowym bez cukru tortownica 23 cm Biszkopt kokosowy: 4 jajka 4 łyżki erytrytolu 40 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa truskawkowa: 600 g świeżych truskawek(...)kilka minut w lodówce. Z mleczka kokosowego oddzielić wyłącznie stałą część i ubić z dodatkiem erytrytolu. Ciasto wyłożyć z lodówki, usunąć papier do pieczenia i rozsmarować kokosowy krem. Na wierzchu ułożyć truskawki. Ciasto przechowywać w lodówce. Artykuł Ciasto bezglutenowe z truskawkami i kremem kokosowym pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
ciasto pijak 727

szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto makowo kokosowe: 6 białek 150 g maku 150 g kokosu 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy(...)aksamitna zestawiamy z ognia. Chwilkę przestudzamy. wykonanie ciasta: Biszkopt przekładamy do foremki, nasączamy go wódką wymieszaną z wodą. Na nim rozsmarowujemy konfiturę z czarnej porzeczki. Na konfiturę kładziemy ciasto makowo kokosowe. Następnie równomierne wykładamy masę budyniową, w którą delikatnie wciskamy nasączone w pozostałą wódką z wodą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i oprószamy wiórkami kokosowymi. Całość schładzamy w lodówce przez

Domowy Smak Jedzenia
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 przepisów na Sylwestra. 920

orzechowym krokancie Orzechowe kuleczki sylwestrowe Czekoladowo-orzechowy deser kremowy Wafelkowe kuleczki czekoladowe Szybki deser orzechowy z mascarpone Orzechowe kuleczki deserowe Kuleczki a la rafello Inne: Banany w delikatnie kokosowym cieście (smażone) Szybkie oponki jogurtowe Szybkie mini pączki waniliowe Gruszka azjatycka w cynamonowym cieście Faworki na jogurcie Bezalkoholowy drink blue orange

Słodkie okruszki
Prosty Tort Makowy „Śnieżne Niebo” z Kokosem i Białą Czekoladą 502

booka „Wyjątkowe torty i ciasta” , jaki publikuję na stronie Małej Cukierenki. Tort jest prosty w przygotowaniu, pyszny, kremowy bardzo wilgotny, troszkę waniliowy, łączy w sobie wspaniałe aromaty. Będzie hitem niejednego przyjęcia. Cudnie wygląda i jest bez żelatyny. Bardzo polecam! Mój e-book teraz w promocji! Link do e-booka: „Wyjątkowe torty i ciasta” (klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej(...)łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie, ale z fixem rozetki będą ładniej się trzymały) mak, wiórki kokosowe do posypania kokosowe czekoladki do ozdoby Przygotujemy masę czekoladową do kremu: 1. Do rondelka wlać 500ml śmietanki, postawić na ogniu i zagotować. Czekoladę połamać i przełożyć do miski. Gorącą śmietanką zalać czekoladę i mieszać

Mała Cukierenka
NALEŚNIKI RAFAELLO 75

Chyba każdy z nas lubi naleśniki od dzieciństwa, przedstawiam Wam mój sprawdzony przepis, z tego ciasta wychodzą puszyste i pożywne naleśniki, z pysznym kokosowym nadzieniem. SKŁADNIKI Ciasto na naleśniki: 1 szkl. mleka, ¼ szkl. wody, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka(...)sody oczyszczonej, szczypta soli, mąka pszenna ok. 8-10 łyżek, 2 łyżki oleju Nadzienie: 125 g serka mascarpone, 200 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki wiórek kokosowych WYKONANIE Ciasto: Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko i wodę, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy sól, cukier i sodę oczyszczoną oraz po łyżce mąki (mąki dodajemy tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany

słodki bratek
Ciasto waniliowo-kokosowe ze śliwkami i 7 lat bloga 91

łyżek oleju sok z 1/2 cytryny Dodatkowo: 400 śliwek (waga po wypestkowaniu) cukier puder do posypania Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na miękkie i elastyczne ciasto. Włożyć do lodówki na minimum godzinę. Masa waniliowo - kokosowa: Śmietanę z cukrem (1 łyżkę odłożyć do piany) podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Wsypać wiórki, wymieszać i zdjąć z ognia. Dodać sok z cytryny, wymieszać. Odstawić(...)następnie z masą kokosową. Wlać olej, ponownie wymieszać. Wyłożyć 1/3 masy na podpieczony spód. Na masie rozłożyć śliwki skórką do dołu i przykryć je resztą masy kokosowej. Na wierzchu rozłożyć resztę schłodzonego ciasta (ja odrywałam kawałki ciasta palcami i wciskałam je w masę). Ciasto piec przez około 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Jestem ciekawa

My simple kitchen
Kostka kawosza 225

wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 45-50 minut. Po upieczeniu przekładamy na kratkę kuchenną aby odparowało, gdy wystygnie przekrawamy na dwa blaty. Ciasto kokosowe: - 20 dag wiórek kokosowych - 5 białek - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i nadal miksujemy. Następnie dodajemy kokos i proszek

Apetyczna babeczka
Mazurek z mlekiem w proszku 158

jajko 1 żółtko Masa z mleka w proszku: 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 1 szkl mleka w proszku 14 dag masła Dodatkowo: skórki kandyzowane orzechy, migdały wiórki kokosowe Ciasto kruche: Masło posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie 2/3 ciasta rozwałkować na natłuszczonej

Smakołyki Asi
Ciasto z resztek ciast (bajaderkowe) 120

masła, stopionego i przestudzonego (ja pominęłam, gdyż moje ciasto było przełożone kremem maślanym) 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella Dodatkowo: ok. 100 g herbatników maślanych wiórki kokosowe do posypania ciasta Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 100 g masła Przygotowanie: Bajaderkowa masa: Stare ciasto drobno pokruszyć do dużej miski, dodać marmoladę, ulubione bakalie(...)ogniu, aż się rozpuści. Zdjąć garnuszek z ognia i wsypać przesiane kakao. Dobrze wymieszać i zostawić do zgęstnienia. Schłodzone ciasto polać gęstniejącą polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Ponownie schłodzić w lodówce, aż ciasto stężeje. Kroić w kostkę. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Mały wielki świat. Hania, Pierre Herme i czekoladowe tagliatelle z tonką. 135

akcji Czekoladowy Weekend , którą w tym roku prowadzi Anita.      CZEKOLADOWE TAGLIATELLE Z  TONKĄ  * przepis Pierre Herme, znaleziony na tej stronie - klik  Do ciasta na makaron dodałam od siebie płatki chili - efekt był wspaniały. Czekolada przełamana ostrością chili i złagodzona aromatem tonki to smak, do którego będę często powracać.  Składniki na 6- 8 osób(...)posiekanej czekolady (najlepiej Lindt o zawartości kakao min.70%) 100 ml wody 50 g cukru pudru 60 ml kremówki 1/2 startej tonki  * do posypania dodałam od siebie płatki kokosowe CIASTO: Przesiać mąkę i sól. W osobnej misce przesiać cukier i kakao oraz dodać płatki chili. Dodać roztrzepane jajka i dobrze wymieszać. Zrobić dołek w środku mąki i wlać mieszankę jajeczną

KUCHARNIA
Ciasto kokosowe bez jajek 156

ciasto nie przechodzi...  No to w te pędy lecę pytać Wujka Googla, co tu zrobić w takim przypadku. Ano ciasto bez jajek upiec! Przepis na bezjajeczne i beztłuszczowe ciasto kokosowe podpatrzyłam u Joli .  Wyrosło całkiem ładnie, w konsystencji miękkie, choć dość zwarte, przyjemnie kokosowe w smaku. Wyśmienity patent na nagły deficyt jajecznego składnika w lodówce! Składniki na małą(...)sposób się ją napowietrza . Dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać łyżką. Dolać mleko i dokładnie wymieszać. Okrągłą tortownicę o średnicy 18cm wysmarować masłem i posypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta bo nie ma tendencji do przypalania się . Do tak przygotowanej blaszki wylać ¾ ciasta. Pozostałe ciasto wymieszać z kakao i wyłożyć na jasną

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania