hakiem. Dodać orzechy i żurawinę pokrojoną na małe kawałki, wyrobić do połączenia składników. Z ciasta uformować 2 wałki ok. 30 cm. Posmarować każdy wałek wodą i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Ciasto położyć na kawałku folii spożywczej i szczelnie owinąć. Chłodzić w lodówce przez min. 2 godziny( można zostawić do następnego dnia). Ja włożyłam do zamrażarki na 30 minut
Smaczne Zdrowepoprzednich pomysłów na desery z jego udziałem… Lody w doborowym towarzystwie Jeśli jesteście zaciekawieni, co to za ciasto znajduje się na zdjęciach razem z lodami, to jest to kokosowe ciasto cytrynowe. Przepis na nie na pewno pojawi się wkrótce na blogu. Ciasto jest bardzo smaczne i keto lody z kalafiora świetnie się z nim komponują. Dodatkowo, całość została polana(...)karmelowym z tego przepisu . Chociaż muszę przyznać, że to już chyba była przesada… Co za dużo, to niezdrowo… Jeśli więc zdecydujecie się na zaserwowanie lodów w towarzystwie ciasta, to sos karmelowy można spokojnie ominąć. Do samych lodów natomiast sprawdzi się on świetnie. Tak czy siak, musicie koniecznie ich spróbować! Keto lody z kalafiora (Paleo, LowCarb) Kto by pomyślał
Modern Cave Girltruskawkowe Tarta truskawkowo-rabarbarowa Muffinki razowe z truskawkami i bananami Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami Koktajl truskawkowy z mleczkiem kokosowym Ciasto truskawkowe z serkiem i galaretką Deser truskawkowy z lodami Lekki deser truskawkowo-jogurtowy Muffinki truskawkowe Tarta truskawkowo-porzeczkowa Koktajl truskawkowy
Passions hobbies lifedobrego wyczarować dla mojej mamy. Miałam do spełnienia 3 warunki: powinno być zdrowe, powinno być bez mąki, powinno zawierać dużo kokosa. W ten oto sposób padło na ciasto kokosowe na bazie kaszy jaglanej gotowanej na mleku. Dodatkowo, by dodać trochę "zdrowia" do wnętrza, dosypałam len mielony i amarantus :) Wychodzi delikatne w smaku, z lekką nutą słodyczy. Kawałek z tortownicy
Be Fit Be StrongWspaniale i szybkie ciasto ananasowe które znalazłam na tej stronie , z wprowadzonymi małymi zmianami. Ekspresowe ciasto kokosowe Składniki: - 150 ml mleka - 60 g masła - 240 g wiórków kokosowych - 150 g cukru - 1 jajko - 40 g mąki - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 200 g świeżego ananasa pokrojonego w kostkę Dodatkowo: - 25 g wiórków kokosowych do posypania - masło - bułka tarta Przygotowanie(...)rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim masło. Po wystudzeniu mieszamy z wiórkami kokosowymi i cukrem. Dodajemy jajko, mąkę, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ananasa do ciasta, jeszcze raz mieszamy i przekładamy całość do foremki o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Na koniec oprószamy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do nagrzanego piekarnika
Kulinarne życiełyżki), cukier (odłóż 2 łyżki na bok) i mleko kokosowe., a do drugiej miski przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Połącz zawartość obu misek dodając 2/3 wiórków. Pozostałe wiórki lekko podpraż na suchej patelni. Na samym końcu dodaj agrest i delikatnie przemieszaj. Całe ciasto przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec przez 40 minut w temp(...)olej wymieszaj razem. Wyjmij ciasto z piekarnika i posyp je powstała kruszonką, po czym wstaw ponownie do piekarnika na około 15 minut. Smacznego! Artykuł Szybkie i łatwe kokosowe ciasto z agrestem, wiadomo że wegańskie! pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfJedno z najprostszych a jednocześnie smacznych i efektownych.Produkty na ciasto:-ok. 3 i 1/2 szklanki mąki-1-2 łyżki cukru-1 szklanka mleka-1 jajko-3 dkg margaryny-szczypta soli-aromat śmietankowy-10 dkg rodzynek-4 dkg drożdżyDodatki:-brązowy cukier-wiórki kokosowe-2 łyżki stopionego masła-1 jajko do smarowania Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy ciepłe mleko(...)dodajemy rodzynki.Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Smarujemy roztopionym masłem lub olejem. Posypujemy brązowym cukrem i wiórkami kokosowymi. Ciasto dzielimy na pasy,układamy jeden na drugim,ostrym nożem tniemy pasy na kwadraty. W podłużnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy nasze kwadratyi pozostawiamy do wyrośnięcia
Maminek kulinarnypecan pie. Jest to typowo amerykański wypiek, który zwyczajowo uświetnia Święto Dziękczynienia. Zapewniam jednak, że podbije ono także europejskie podniebienia! Koniecznie spróbujcie! Dania Deser Kuchnia Amerykańska Keyword ciastka kruche , ciasto kokosowe , jajka , placek orzechowy Porcje 12 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 20 minut Składniki Spód 1 jajko Spód szklanki mąki kokosowej 1 łyżka oliwy(...)mieszanki 2 jajka 8 łyżek syropu klonowego bezcukrowego (można zastąpić ok. 5 łyżkami erytrytolu) 1 łyżeczka aromatu klonowego (opcjonalnie) 2 łyżki rafinowanego oleju kokosowego lub masła klarowanego, rozpuszczonego Sposób przygotowania Spód Z podanych składników uformuj gładkie ciasto korzystając z malaksera. Ciastem wyłóż niewielką tortownicę (20 cm średnicy), nakłuj je widelcem i schłodź w lodówce przez 15 - 20 minut
Modern Cave Girlzalać jogurtem naturalnym i wymieszać na jednolitą masę. Banana rozgnieść widelcem do dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni (smażyłam na patelni do naleśników aby nie przywierały) rozgrzewamy olej kokosowy, ciasto nakładamy łyżką formując małe placuszki. Smażymy kilka z obydwu stron. Gotowe posypałam cukrem pudrem. SMACZNEGO :) Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału
Kulinarne przygodykawałkami brzoskwiń oraz warstwą bezowo-kokosową - wypiek, idealny na każdą okazję. Brzoskwinie idealnie komponują się z wiórkami kokosowymi tworząc eleganckie, pięknie prezentujące się i wyjątkowo pyszne ciasto. Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 łyżki mąki tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Warstwa Kokosowa: 150 g wiórków kokosowych 4 białka(...)szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 180 g masła ok. 300 g brzoskwiń z puszki + ok. 60 ml syropu spod brzoskwiń ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (do posypania wierzchu) Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę (ok. 21x28cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie powoli, najlepiej po jednej łyżce
Słodka Stronaponieważ ciasto jest bardzo sypkie i wymaga trochę uwagi. Z przepisu uzyskamy około 20 ciasteczek. Bardzo polecam… Wszystkie produkty użyte w przepisie dostępne są w sklepie FREE, w którym można znaleźć wyłącznie zdrową, ekologiczną żywność. Polecam również WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU (klik). Składniki na około 20 ciasteczek:2 łyżki skrobi kukurydzianej1/4 szklanki mąki kokosowej BIO2 szklanki(...)mikserem na średnich obrotach, powstanie kruszonka. Ciasto jest bardzo sypkie, ale jeśli będzie suche i po ściśnięciu nie będzie pozostawało w kształcie, proszę dodać jeszcze 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego. Ciasto wstawić do lodówki na około 30 minut. 2. Ciasto krótko zagnieść, przełożyć na papier do pieczenia i ściskając je rękoma, uformować kopczyk. Następnie trochę go spłaszczyć, ciągle ugniatając rękoma
Mała CukierenkaKokos + maliny + czekolada = IDEAŁ! Uwielbiam to połączenie i to właśnie ono dziś odgrywa u mnie główną rolę! Mam dla Was przepis na przepyszne ciasto kokosowe na czekoladowym, ciasteczkowym spodzie , pokryte dużą ilością soczystych malin i płatkami kokosa. Ciasto smakuje rewelacyjnie – jest bardzo lekkie, delikatne , idealne nie tylko na upały! Robi się je błyskawicznie, bo nie wymaga pieczenia i jest(...)masło – 70 g * herbatniki – 150 g * mleczna czekolada – 70 g * mleko – 50 ml * jogurt grecki – 250 g * śmietana 30% – 150 ml * wiórki kokosowe – 0,5 szkl * cukier puder – 0,5 szkl * żelatyna – 1 łyżka * maliny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło roztapiamy z czekoladą, dodajemy pokruszone herbatniki i mleko. Masę wylewamy do foremki wyłożonej
Ostra na Słodkomasła lub margaryny masa jabłeczna: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru dla smakoszy można dodać cynamonu 2 łyżki bułki tartej pianka: 3 białka 1/2 szklanki cukru 2 wiórek kokosowych kruszonka: garść ciasta kruchego 2 czubate łyżki kokosu Przygotowanie: Łączymy i wyrabiamy wszystkie składniki na ciasto. Powinniśmy otrzymać miękkie i plastyczne ciasto. Garść tego ciasta odkładamy na kruszonkę. Ciasto wykładamy(...)wykładamy na ciasto. Na jabłka rozsmarowujemy piankę, czyli ubite białka z cukrem i wiórkami kokosowymi. Ostatni etap to tzw.kruszonka ale u mnie powstaje ona z pozostawionego ciasta z dodatkiem wiórek kokosowych. Na piankę rzucamy kawałki ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C 35- 40 minut góra - dół
Życie zaczyna się w kuchnicieście Stefanka. Składa się ona z trzech miodowych spodów, połączonych kakaową masą grysikową, a całość polana jest polewą czekoladową i posypana orzechami. Można też posypać ją wiórkami kokosowymi. To ciasto wręcz rozpływa się w ustach, pięknie wygląda, jest mięciutkie, nie wymaga leżakowania. Gorąco polecam i zapraszam. SKŁADNIKI *Przepis na blaszkę ok 25x25cm 3 MIODOWE SPODY -3 szklanki mąki pszennej tortowej(...)manny -2,5 łyżki kakao -250g masła lub margaryny DODATKOWO -5 łyżek mleka -50g masła -100g dowolnej czekolady -kilka orzechów włoskich do posypania lub wiórki kokosowe Składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy. Musi nam powstać piękne, gładkie ciasto. Jeśli się klei posypujemy troszkę mąką. Powstałe ciasto dzielimy na trzy równe części i wstawiamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuMała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste Ciasto Karmelowe z Czekoladą a’la Twix Składniki: Spód: 120g masła – roztopionego 60g jasnego brązowego cukru 160g mąki pszennej 70g wiórków kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa: około 400g słodkiego, skondensowanego mleka (użyłam z puszki) 15g masła(...)mlecznej czekolady pokrojony batonik twix do posypania Spód: 1. Do miski wsypać mąkę dodać cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i wymieszać krótko szpatułką lub łyżką. Dodać roztopione, ostygnięte masło i wymieszać, aż powstaną wilgotne okruchy, można rękoma. 2. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 20x20cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i lekko docisnąć, patrz FILM . Blaszkę wstawić do nagrzanego
Mała Cukierenka