ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:395/932)

Ciasteczka ze słonecznikiem 157

smaku śmietankowe. Wytrzymają spokojnie tydzień, czyli do następnego pieczenia. Śmiało można zamrozić część ciasta bo z przepisu wychodzi ich naprawdę dużo. Składniki na około 30 sztuk o średnicy 8 cm: 300 g mąki pszennej z czego 100 g to może być razowa 150 g zimnego oleju kokosowego lub margaryny roślinnej 1 banan 50 g cukru wierz ciasteczek: 50 ml syropu(...)CAMERA Na blat wysyp mąkę, zrób dołek i umieść w nim zimny olej kokosowy w kawałkach, banana i cukier. Siekaj wszystko nożem. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Siekaj i zagarniaj, siekaj i zagarniaj i po około 10 minutach jakimś cudem wszystko się sklei i uzyskach piękne gładkie ciasto. Ważne, aby nie było widocznych grudek tłuszczu, gdyż podczas pieczenia w tych miejscach zrobią

greenscarf
Budyniowo-kokosowe ciasteczka. 159

waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki cukru pudru 1 jajko 2 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek budyniowych: 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski. 2. Następnie zagniatamy ciasto. 3. Odrywamy kawałki i formujemy z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego

Izabelawkuchni
Kruche ciasteczka bez glutenu, bez jajek, bez cukru 153

składniki wymieszałam i ręcznie wyrobiłam ciasto. Ciasto wstawiłam do lodówki na 10 minut. Po wyjęciu z lodówki rozwałkowałam ciasto, podsypując mąką ryżową. Wykroiłam ciasteczka w różnych kształtach. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp  180 ° C. Papier do pieczenia wysmarowałam masłem kokosowym. Ciasteczka przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika. Ciasteczka wypiekałam ok 10 minut

nietadieta
Kruche ciasto ze śliwkami i aromatyczną kruszonką 118

dzielimy je na połówki, wyjmując pestki. Kruszonka: 200 g mąki 200 g cukru pół szklanki wiórków kokosowych pół kostki masła łyżeczka cynamonu szczypta anyżu kilka ziaren kardamonu ( podobnie jak anyż rozgniecione w moździerzu) Wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy. Ciasto wyjmujemy z zamrażalnika, możemy je albo zetrzeć na tarce na grubych oczkach lub rozwałkować na blaszce, na wierzch układamy śliwki (skórką

Słodka Kraina Wypieków
Tarta gruszkowo- orzechowa 138

łyżki śmietany ½ szklanki cukru 1 cytryna 5 gruszek 15 dag posiekanych orzechów 5 dag słonecznika 2 łyżki cukru pudru Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Sól Wykonanie: Z mąki, 3 żółtek, margaryny, cukru, proszku i śmietany wyrabiamy ciasto kruche z dodatkiem odrobiony soli. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Z jednego żółtka i cukru pudru ucieramy kogel-mogel. Gruszki obieramy

Tradycyjna Kuchnia
Czekoladowe serduszka z pomarańczą 98

Wyobraźcie sobie to… Otwieracie usta, kładziecie apetycznie wyglądającą i przyjemnie schłodzoną czekoladkę na języku, zamykacie paszczę i czekacie… Po chwili czujecie, że zaczyna się ona rozpływać

Lamarida.pl
CIASTECZKA Z PATELNI 97

znalazlam go na pięknej stronie I love bake .  Moja Nadia pomogła mi szybko zagnieść ręcznie ciasto i usmażyć ciastka. Dodałyśmy do nich to, co akurat miałyśmy pod ręką (a wybór wyjątkowo miałyśmy ograniczony)... Ale znalazła się dosłownie resztka siekanych migdałów, troszkę płatków kokosowych i orzechy laskowe... jeszcze ze Świąt Bożego Narodzenia 2019... :) Jak smakują ciastka z patelni? Fajnie, inaczej(...)pieczenia 125 g masła lub margaryny, zimnego 1 garść ulubionych bakalii (rodzynek, orzechów, płatków lub wiórków kokosowych) szczypta cynamonu szczypta soli WYKONANIE: Do miski wsyp wszystkie suche składniki, jajko oraz posiekane w kostkę masło. Zagnieć ręcznie (lub hakiem miksera) gładkie ciasto. Podziel je na 2,3 części, uformuj z nich wałki dowolnej wielkości (u mnie ok. 4 - 5 cm średnicy

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto marchewkowe z kremem i jabłkami 195

zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 2 jajka 200 g cukru pudru 150 ml oleju 200 g drobno startej marchewki 50 g orzechów włoskich 100 g drobno pokrojonego jabłka 50 g wiórków kokosowych 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku(...)Nadal ubijając, cienkim strumieniem, wlewać olej. Do masy jajecznej dodać startą marchewkę, kawałki jabłka, orzechy i wiórki kokosowe, wmieszać do masy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać cynamon i sól. Przesypać do miski z masą i delikatnie połączyć. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 22 x 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 150 stopni

Domowa cukiernia Ewy
Racuchy z bananami z mąki orkiszowej 151

pieczenia, sól oraz cukier trzcinowy. Teraz łączymy wszystko i mieszamy. Ciasto na racuchy powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Tak przygotowane ciasto na racuchy bananowe odstawiamy na 15 do 20 minut. W tym czasie banana kroimy w plasterki. Przed smażeniem racuchów plasterki banana możemy wrzucić od razu do ciasta . Można też układać owoce na racuszkach bezpośrednio w czasie smażenia. Więcej przepisów(...)ananasem , Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście racuchowym Na patelni rozgrzewamy olej lub klarowane masło. Gdy tłuszcz jest gorący łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta racuchowego . Placuszki smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe racuchy z bananami posypujemy cukrem pudrem. Można też podać je z dodatkiem naturalnego jogurtu lub bitej śmietany, posypane wiórkami kokosowymi. Do przygotowania racuchów według tego przepisu

Korniszonki
Racuchy z bananami z mąki orkiszowej 148

pieczenia, sól oraz cukier trzcinowy. Teraz łączymy wszystko i mieszamy. Ciasto na racuchy powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Tak przygotowane ciasto na racuchy bananowe odstawiamy na 15 do 20 minut. W tym czasie banana kroimy w plasterki. Przed smażeniem racuchów plasterki banana możemy wrzucić od razu do ciasta . Można też układać owoce na racuszkach bezpośrednio w czasie smażenia. Więcej przepisów(...)ananasem , Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście racuchowym Na patelni rozgrzewamy olej lub klarowane masło. Gdy tłuszcz jest gorący łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta racuchowego . Placuszki smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe racuchy z bananami posypujemy cukrem pudrem. Można też podać je z dodatkiem naturalnego jogurtu lub bitej śmietany, posypane wiórkami kokosowymi. Do przygotowania racuchów według tego przepisu

Gotujemy i jemy
Kakaowo-waniliowy torcik bez cukru 92

zadań specjalnych – poprawi humor oraz dostarczy niezbędnego w diecie białka. To co, ruszamy do kuchni? :) PRZEPIS KAKAOWO– WANILIOWY TORCIK CIASTO ¾ puszki czerwonej fasoli 2 jajka Pół szklanki suszonych daktyli + woda do namoczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej Łyżka gorzkiego kakao Odrobina sody Woda z daktyli KREM 220g twarożku typu włoskiego 4 łyżki

HealthyCreations
ciasto kora orzechowa 815

nawet osobom, które za ciastami nie przepadają (to chyba najlepsza rekomendacja) więc z pewnością jeszcze nie raz zagości na naszym stole. Przygotowanie kory orzechowej wymaga nieco więcej czasu ale, zwłaszcza na specjalne okazje, na pewno warto ten czas poświęcić. składniki: 8 białek 3/4 szklanki cukru 3 żółtka 200 g zmielonych orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek(...)przelewam wrzątkiem i odstawiam na kilka minut, wykładam na sitko do odsączenia. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia, zmielonymi orzechami, wiórkami kokosowymi i rodzynkami. Całość dokładnie mieszam. Białka ubijam, dodaję stopniowo cukier, żółtka i suchą mieszankę. Tak przygotowane ciasto dzielę na dwie równe części i z każdej piekę placek w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut (blaszka

babka w formie
Malinowa tarta na kokosowym spodzie 286

ciasta z dodatkiem świeżych owoców, dlatego latem często takie ciasta u nas goszczą:) Ostatnio "spodobały" mi się tarty, szybko i  łatwo się je przygotowuje a wszyscy je lubią;) Poza tym nie wymagają pieczenia, a podczas letnich upałów jest to ogromną zaletą;) Ciasteczkowy spód, do którego tym razem dodałam wiórki kokosowe, i masa malinowa pokryta warstwą świeżych malin. Latem

Z miłości do słodkości
Bezglutenowe placuszki kokosowe z mąki teff z jabłkami 120

Pewnie nie wszyscy z Was słyszeli o mące teff... A szkoda, bo jest naprawdę zdrowa i posiada wiele zastosowań w kuchni. Doskonale sprawdzi się przy wypieku chleba, ciast, ciasteczek oraz w przyrządzaniu naleśników, placków lub kleików, jak również jako zagęszczasz do zup i sosów. Mąkę teff powinni docenić zwłaszcza osoby z nietolerancją glutenu i białka. Poza tym ziarna teffu(...)niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę masła/oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.   Mąka teff oraz cukier kokosowy pochodzi ze sklepu

Di gotuje
Bezglutenowe babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą 50

Słodkie bezglutenowe babeczki czekoladowo-bananowe ze śliwkową nutą z pewnością są tego warte. Ciasto bezglutenowe – z czego zrobić? Mąka jest podstawowym składnikiem wypieków. Niestety, najbardziej popularne jej rodzaje zawierają gluten. Są to mąki pszenne, żytnie, jęczmienne, owsiane, orkiszowe – generalnie mąki zbożowe. Nie można z nich zrobić ciasta bezglutenowego. Trzeba wybierać mąki ryżowe, kukurydziane, grochowe, ziemniaczane, gryczane, migdałowe, z prosa(...)Dodaj mleko oraz miód i dokładnie wymieszaj całość. W innej misce wymieszaj dobrze mielone migdały, mąkę ryżową, sodę oczyszczoną, wiórki kokosowe i śliwki. Dodaj zawartość pierwszej miski do drugiej. Dobrze wymieszaj aż do połączenia składników mokrych i suchych w ciasto. Możesz też dodać posiekaną czekoladę, chyba że wolisz ją na babce. Nałóż ciasto do foremek i ewentualnie posyp posiekaną czekoladą

Krzywa Prosta