banan – 1 jajko – 1 łyżka mąki kokosowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na „śmietanę” : – 200g ricotty – 1 banan Dodatkowo: ulubione owoce, wiórki kokosowe Płatki owsiane rozdrabniamy na mąkę. Wszystkie składniki (oprócz borówek) dokładnie łączymy ze sobą. Borówki dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy, w razie potrzeby dodajemy więcej napoju(...)Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Ricottę blendujemy na „śmietanę” wraz z bananem. Podajemy ze „śmietaną”, wiórkami i owocami. Smacznego! Artykuł Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongdodawania cukru pudru z uwagi na to że same galaretki są słodkie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Składniki na ciasto: 1 kg sera mielonego w wiaderku 4 śnieżki 4 galaretki agrestowe Ok 250 gram herbatników 2 szklanki mleka 3 łyżki cukru pudru Kokosowa posypka: 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki masła 2 łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy(...)dół układamy herbatniki, następnie wylewamy masę. Na patelni rozpuszczamy masło z cukrem, dodajemy wiórki i cały czas mieszając prażymy wiórki. Po ściągnięciu z ognia chwile przestudzamy, wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto przed podaniem chłodzimy kilka godzin do ścięcia masy, najlepiej zostawić na cała noc i podać na drugi dzień. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLprzepisu wyszło mi aż 24 sztuki. Do ich upieczenia użyłam mąki graham pszennej od MŁYNOMAG . Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki graham pszennej pół szklanki cukru 12,5 dag masła lub margaryny 2 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1 żółtko Dodatkowo: 1 białko 10 dag ziaren słonecznika mąka graham pszenna do posypania
Izabelawkuchnidużych truskawek W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki). Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Dodajemy pokrojone truskawki
Mienta blogtortownicę 18-22 cm) galaretka czerwona x 2 galaretka zielona mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka Dekoracja: zielone wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Zrobić jedną galaretkę czerwoną wedle instrukcji na opakowaniu i wylać na spód tortownicy, bądź wysokiej blaszki do ciasta. 2. Wstawić do lodówki żeby galaretka całkowicie stężała. Gdy czerwona galaretka w tortownicy jest już gotowa rozpuścić(...)szykujemy ostatnią warstwę. 5. Następnie tą samą czynność powtarzamy z drugą połową mleka i tężejącą galaretką czerwoną. Deser jest gotowy gdy Pianka różowa stężeje. 6. Po ostudzeniu dekorujemy wiórkami kokosowymi o kolorze zielonym. Smacznego
KreatywnePinyłyżki dżemu z czerwonej porzeczki 3 morele agrest czerwone porzeczki Do miski przesiej mąkę ryżową i mąkę gryczaną oraz sól. Następnie dodaj olej kokosowy oraz wodę. Całość dokładnie zagnieć, tak aby powstało gładkie i elastyczne ciasto. Odłóż je na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj na ok 0,5 cm grubości. Ciasto przełóż na blachę wyłożoną papierem
365 dni dookoła kuchnijajko, 120ml mleka kokosowego (polecam z kartonika z firmy Real Thai), 2 łyżki amarantusa ekspandowanego, 3-4 łyżki mąki (u mnie orkiszowa jasna), 2 łyżki wiórków kokosowych niesiarkowanych, 1,5 łyżki oleju rzepakowego. Sposób przygotowania Najpierw blendujemy banana, jajko oraz olej rzepakowy na gładką masę. Następnie dorzucamy pozostałe składniki i wszystko mieszamy łyżką. Ciasto powinno mieć delikatnie gęstą konsystencję
Natka Pietruszkipuder Przygotowanie: 1) Brzoskwinie umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. 2) Do miski wsypać mąkę, mielone migdały, cukier puder, wiórki kokosowe i dodać pokrojone w kostkę masło. Wszystko rozcierać palcami, aż powstaną grudki ciasta i odstawić na 15 min. do lodówki. 3) Kokilki nasmarować masłem, do każdej nałożyć po równo przygotowanych brzoskwini, każdą porcję posypać 1 łyżeczką(...)podawać na ciepło, oprószony cukrem pudrem z dużą gałką waniliowych lodów. RADA: Zamiast robić 4 osobne porcje, można przygotować w jednym większym naczyniu do zapiekania. Artykuł Brzoskwinie pod migdałowo-kokosową kruszonką pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.mepuder Przygotowanie: 1) Brzoskwinie umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. 2) Do miski wsypać mąkę, mielone migdały, cukier puder, wiórki kokosowe i dodać pokrojone w kostkę masło. Wszystko rozcierać palcami, aż powstaną grudki ciasta i odstawić na 15 min. do lodówki. 3) Kokilki nasmarować masłem, do każdej nałożyć po równo przygotowanych brzoskwini, każdą porcję posypać 1 łyżeczką(...)podawać na ciepło, oprószony cukrem pudrem z dużą gałką waniliowych lodów. RADA: Zamiast robić 4 osobne porcje, można przygotować w jednym większym naczyniu do zapiekania. Artykuł Brzoskwinie pod migdałowo-kokosową kruszonką pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meCiasto absolutnie doskonałe! Sernik ukryty w dwóch warstwach bezy i otulony bitą śmietaną. Lekkie jak chmurka, wbrew pozorom nieprzesłodzone, delikatne, dosłownie rozpływa się w ustach. Ma tylko jedna wadę - taki kawałek to ogromna bomba kaloryczna. Ale nie mimo to nie sposób mu się oprzeć. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera na sernik 250 g cukru(...)sztywno. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Tak samo przygotować bezę kokosową i dodać na końcu wiórki kokosowe. Przygotować dwa kawałki papieru do pieczenia o wielkości blaszki, w której piekł się sernik. Wyłożyć na nie ciasta bezowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140*C i piec około
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanki mleka Nadzienie: 250 g półtłustego twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ksylitolu 0,5 łyżeczki cynamonu 4 łyżki wiórków kokosowych 2 mandarynki 1 gruszka Jajka ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy przesianą mąkę oraz wlewamy mleko. Ciasto na naleśniki musi być lejące. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Mandarynkę obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki. Gruszkę
VioletoweKucharzeniepszennej 1 szklanka mąki pszennej razowej3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki oleju1 cukier waniliowy 3 laski rabarbaru 4 łyżki wiórków kokosowych cukier puder *Składniki na kruszonkę:185g maki100g cukru1/2 kostki maslacukier waniliowyWykonanie ciasta:Składniki na ciasto mieszamy w misce przy pomocy miksera.Rabarbar kroimu w plasterki.Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 27 cm, układamy na nim rabarbar
Kulinarne przygody Gatitycontext":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Ma\u015blankowe ciasto ze \u015bliwkami","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-09-26 11:37:46","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/09\/P9240002-1-e1474889738722.jpg","description":null,"recipeYield":"16 ","recipeIngredient":["600 g ma\u015blanka","400 g m\u0105ka","300 g \u015bliwki","2 \u0142y\u017cka olej kokosowy","2 szt jajko","250 g erytrol (lub inne(...)temp 180 st. C przez 40 minut."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"S\u0142odko\u015bci"} Maślankowe ciasto ze śliwkami Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 16 Porcje 16 Składniki 600 g maślanka 400 g mąka 300 g śliwki 2 łyżka olej kokosowy 2 szt jajko 250 g erytrol lub inne słodziwo Sposób przygotowania Wszystkie składniki poza owocami mieszamy na gładką masę. Połowę masy
Kucharzycapieprzdodatkowo: 1 jajkobulka tartaolej do smazeniaWykonanie:przygotowac ciasto na nalesniki.Do miski wsypac przesiana make,wbic jajka,dolewac stponiowo mleko z woda i przy pomocy trzepaczki balonowej wymieszac tak by ciasto bylo gladkie i bez grudek.Odstawic na 1 godzine.przygotowac farsz.Pieczarek jesli sa czyste najlepiej nie myc,tylko usunac papierowym recznkiem pojedyncze grudki ziemi.Zachowaja wowczs smakowity aromat.Zerzec grzyby na grubych oczkach tarki.Pora(...)zwinac w rulonik.Obtoczyc w roztrzepanym jajku ,nastepnie w bulce tartej.Smazyc na rozgrzynym oleju.Moje krokiety byly bardzo delikatne i wykwintne w smaku,a to dzieki bulce tartej wymieszanej z wiorkami kokosowymi. ZYCZE
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!orkiszowej 50 ml oleju kokosowego 1/4 łyżeczki szczypty proszku do pieczenia Nadzienie 150 g śliwek bez pestek 100 g banana bez skórki 20 g erytrytolu odrobina wody Sposób przygotowania: Tarta Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać olej kokosowy oraz jajo. Całość dokładnie zagnieść odstawić do lodówki na 15-20 minut. Po upływie czasu ciasto wyłożyć do formy. Nadzienie
Truskawkowa Fiesta