ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:388/932)

Ekspresowy deser – mango – marakuja – mleko kokosowe – agar 112

Deser ekspresowy, wegański i tylko z pięciu składników – mleka kokosowego, pulpy z mango i marakui, agaru i owoców do dekoracji. Panna cotta w wegańskiej i

Tajemnice Smaku
kora dębowa 337

zamówiłam za małą puszkę brzoskwiń. Dziecko wyratowało mnie z opresji całe szczęście i kupiło dużą puszkę. Składniki na korę dębową: Ciasto: * 8 białek * 3 żółtka * 20 dkg cukru * 20 dkg orzechów drobno posiekanych, bądź zmielonych * 10 dkg wiórek kokosowych * 10 dkg rodzynek * 1 łyżka mąki pszennej *  łyżka proszku do pieczenia Co do mielenia orzechów wzięłam się na sposób. Zawsze

Pieprzyć z Fantazją
Ciastka bounty – wegańskie, bez cukru i glutenu 211

słodkości. Będą już całkowicie fantastycznie ze sobą współgrać w rozkosznie chrupiących ciastach owsianych – ciastkach pieczonych bez dodatku jajek, laktozy, cukru czy glutenu (pod warunkiem użycia certyfikowanej mąki). To znany i lubiany duet smakowy, zamknięty w wyjątkowo udanym wypieku. Składniki na około 10 – 12 sztuk: 60 g oleju kokosowego, w temperaturze pokojowej 70 g syropu klonowego 1 łyżka siemienia lnianego(...)przez około minutę, do połączenia. Dodać spęczniałe siemię, szczyptę soli i ekstrakt, miksować kolejne 1 – 2 minuty. Dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek – zmiksować do połączenia, po czym dodać posiekaną czekoladę i jeszcze raz krótko zmiksować. Nabierać porcje ciasta i toczyć kulki wielkości nieco mniejszej niż piłeczki pingpongowe. Kulki ciasta układać na blasze, spłaszczać je dłonią na grubość około centymetra

Even Better Food
łabędzi puch – ciasto na przyjęcie komunijne 332

łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę z bułkami: 2 bułeczki kajzerki 500 ml mleka 16 g cukru z prawdziwą wanilią (przepis tutaj ) 120 g cukru 100 g wiórek kokosowych 200 g masła(...)patelni, cały czas mieszając, aż wiórka nabiorą złotego koloru. Następnie zestawiamy z ognia i studzimy. wykonanie ciasta: Biszkopt układamy w blaszce. Ponczujemy, rozsmarowujemy dżem, następnie równomiernie wykładamy 2/3 masy. Przykrywamy drugim biszkoptem, ponczujemy go i wykładamy równomiernie pozostałą część masy. Całość posypujemy posypką kokosową

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżówki z makiem 175

Grzebieni z marmoladą , te drożdżówki to również smaki mojego dzieciństwa! Największa frajda?? Odrywanie poszczególnych warstw, pod którymi kryje się duuużo nadzienia ;). Polecam!     Składniki: (na 12 sztuk)   Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 duże jajko 1 żółtko 4 łyżki cukru 20 g świeżych drożdży szczypta soli 1 płaska łyżeczka cynamonu 200 ml ciepłego mleka 50 g masła(...)łyżka miodu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki posiekanych rodzynek 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki wiórek kokosowych   Dodatkowo: jajko wymieszane z 1 łyżeczką mleka cukier puder do dekoracji     Przygotowanie:   Ciasto: W miseczce w 3 łyżkach ciepłego mleka rozpuścić drożdże. Dodać 1 łyżeczkę cukru i 2 łyżki mąki pszennej. Całość energicznie wymieszać, aż składniki

Nastoletnie Wypiekanie
jabłkowe babeczki z ciasta francuskiego... 91

Składniki: ciasto francuskie nie mrożone 2 rolki, jabłka mniejsze 6 sztuk, miód lipowy 12 łyżeczek, orzechy włoskie 100 gram, wiórki kokosowe 12 łyżeczek, cynamon mielony - ile potrzeba, puder cukier - ile potrzeba Umyte jabłka wydrążyć z gniazdek z pestkami, obrać ze skórki. Formy do babeczek posmarować olejem, ciasta rozwinąć z rolki i każde podzielić na 6 kwadratów, każdy włożyć do foremki

W Mojej Kuchni Lubię
Kokosowy sernik z Physalis 166

prosty i rowniutki.Dodam tylko ,ze dodatek kokosa nadaje sernikowi wyjatkowo aksamitna strukture.Wyglada cudnie i tak tez smakuje.To nastepny z serii kokosowych pysznosci,w sam raz na powitanie Nowego Roku.Sernik upieklam w malej foremce o przekroju 20 cm.Foremka byla wypelniona ciastem po brzegi,jesli wiec dysponujecie nie za wysoka foremka,lepiej uzyc takiej o wiekszym przekroju.Skladniki na spod:6 sucharkow pelnoziarnistych3

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Styropian 185

STYROPIANTO PYSZNE CIASTO Z JOGURTÓW Z DODATKIEM KOKOSU , NIEKTÓRZY NAZYWAJĄ GO SERNIKIEM BEZ SERA     składniki na ciasto : 1 kostka masła 5 żółtek 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku 3 szkl. mąki masa kokosowa; 1 l jogurtu brzoskwiniowego 1/2 szkl cukru 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 250 g wiórek kokosowych 6 białek Sposób przygotowania

Sama słodycz i szczypta chili
Blok czekoladowy z migdałami - zdrowsza fit wersja :) 260

 Będąc w posiadaniu ekologicznego mleka w proszku postanowiłam coś z nim zrobić i padło właśnie na blok czekoladowy . Blok czekoladowy, taki z prawdziwego zdarzenia jadłam

Zdrowie na języku :P
MUFFINKI PRINCE POLO - CIASTO NA NIEDZIELĘ 112

szkl.mleka 50 ml.oleju 1 łyżeczka olejku waniliowego 15 dag.mąki 5-7 dag.cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wiórków kokosowych + wiórki do posypania ********************************************************** Wafelki pokruszyć ,dodać resztę składników i wszystko razem wymieszać.Przełożyć CIASTO do papierowych papilotek i piec w 180 stopni przez ok.20 - 30 minut.Sprawdzić patyczkiem.Jak będzie suchy to są gotowe.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Przepis na kulki mocy z tahini i mąki kokosowej – bez cukru! 81

odmierzyć składniki, wymieszać je na gładką masę i uformować kulki. Przepis na kulki mocy krok po kroku Kulki mocy z tahini, mąki kokosowej i syropu z agawy Via Gusto Przepis na kulki mocy z tahini i mąki kokosowej to przepis bez cukru – słodzikiem jest syrop z agawy, który możesz zamienić na syrop klonowy. Przepis składa się jedynie(...)kokosowej   Dodatkowo: 1 łyżeczka mąki kokosowej do obtoczenia gotowych kulek przygotowanie Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy uformuj kulki, a następnie obtocz je w mące kokosowej. Sprawdź inne przepisy na desery – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Przepis na kulki mocy z tahini i mąki kokosowej

Via Gusto
SERNIK ANANAS 178

Sernik ananas ,  jest to bardzo łatwe w wykonaniu ciasto , w kształcie torcika. Wykonany na spodzie ciasteczkowym, z masą serowo kokosową i galaretką, daje nam bardzo łagodny i delikatny smak.  Jak wykonać sernik ananas pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości.  SERNIK ANANAS  SKŁADNIKI: Spód: ciastka owsiane

RITA food channel
Pijane żelki 157

się rozlazłe               Polecam Wam również inne słodkości… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Domowe pralinki OREO – Ciasteczka serowe z jabłkiem – Ciasto Zebra

Kulinarny S.O.S.
Pijane żelki 157

się rozlazłe               Polecam Wam również inne słodkości… – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Domowe pralinki OREO – Ciasteczka serowe z jabłkiem – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.
Wegańskie magdalenki z mąki gryczanej czekoladowe 109

soli 1/2 szklanki mleka migdałowego lub kokosowego 1 łyżki oleju rzepakowego aromat waniliowy lub  pomarańczowy Suche składniki przesiewamy do miski następnie wlewamy mleko kokosowe lub migdałowe, olej i mieszamy składniki na jednolitą masę. Jeśli ciasto będzie za gęste dodaj jeszcze ok dwóch łyżek mleka migdałowego. Wysmaruj tłuszczem foremki i przelej ciasto łyżką do foremek. Pieczemy w 180 stopniach

AZgotuj!
Kokosowe ciasto z figami i galaretką bez pieczenia 106

mascarpone, które stało zapomniane i galaretką, którą lubi mąż. Całość wyszła obłędnie przepyszna, że zniknęła w ciągu... jednego dnia! Wiedziałam, że musi być powtórka! Ciasto naprawdę rozpływa się w ustach i świetnie łączy delikatną masę kokosową, słodkie figi oraz rześką galaretkę. Koniecznie sami spróbujcie. Polecam! (Tortownica o średnicy 18 cm) Masa: 250g serka mascarpone 200 ml śmietanki

Di gotuje
Pełnoziarniste ciasteczka z czekoladą 126

pieczenia kilka kostek gorzkiej czekolady Wykonanie: Czekoladę pokroić na małe kawałeczki. Do miski wsypać mąki, proszek do pieczenia, dodać jajko miód oraz olej kokosowy. Wszystko wymieszać, najlepiej wyrabiać za pomocą dłoni, w razie gdyby ciasto było zbyt suche dolać troszkę mleka lub wody. Ciasto ma wyjść wilgotne i zbite. Uformować dużą kulę, odrywać po kawałku ciasta tworząc w dłoniach kulki

Healthy food explorer
Bezglutenowe ciasteczka z pestek dyni i słonecznika 159

proszek w blenderze kielichowym lub młynku do kawy.  2. Przełożyć do miski i dorzucić pozostałe składniki suche i wymieszać. Dodać roztopiony olej kokosowy i znowu delikatnie wymieszać.  3. Powoli dodawać mleko roślinne, ugniatając ciasto (mleka dodajemy tyle, żeby ciasto dało się lepić). 4. Lepimy kulki i spłaszczamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ozdabiamy pestkami słonecznika

kruche babeczki
Sernik na zimno z truskawkami, mleczkiem kokosowym i białą czekoladą 188

nowy przepis do wypróbowania. Na wieszaku nowa, turkusowa, letnia sukienka. Mama przynosi mi białe tulipany, ja kupuję jej białe piwonie. Kroję majowe, pyszne ciasto. Z truskawkami. Częstujcie się!     Składniki: 600g twarogu półtłustego 400ml mleczka kokosowego 2/3 szkl cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej skórka i sok z 1 pomarańczy skórka i sok z 1 limonki 6 łyżeczek żelatyny

Raj dla Podniebienia
Pełnoziarniste muffinki z rabarbarem 156

Sposób przygotowania: Umyty rabarbar kroimy na małe kawałki. Do miski wsypujemy obydwie mąki, cukier, proszek do pieczenia, otręby owsiane, dodajemy jaka, masło orzechowe, olej kokosowy oraz jogurt. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy pokrojony rabarbar, lekko mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek ułożonych na blasze, mniej więcej do 3/4 wysokości, wierzch posypujemy cynamonem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 25 minut w temperaturze

Bajeczna Kuchnia
Naleśniki ryżowe z masłem migdałowym i bananami 123

mleka roślinnego 25 ml oleju kokosowego 4 łyżki masła migdałowego 4 duże banany * PRZYGOTOWANIE Mąkę ryżową, mąkę ziemniaczaną, jajka, mleko oraz płynny olej kokosowy wymieszaj trzepaczką. Patelnię mocno rozgrzej i wylej nań cienką warstwę ciasta. Smaż przez chwilę i obróć na drugą stronę. Usmaż pozostałe naleśniki. Każdy z nich posmaruj cienką warstwą masła migdałowego, na środek wyłóż obrane banany

Food Square
Najpopularniejsze przepisy w 2016 102

Indyjska zupa z ciecierzycą i kalafiorem 2. Szybkie ciastka owsiane z bananem 3. Placuszki z kaszy jaglanej z jabłkami 4. Gofry gryczane 5. Szybkie ciasto śniadaniowe z płatków owsianych z bananem i dżemem truskawkowym 6. Kokosowy pudding chia z bananem i karmelizowanym ananasem 7. 3 pomysły na sałatki na wynos w słoiku 8. Makaron z kalafiorem w sosie śmietanowym

Cooking for Emily
Batoniki muesli z mango (bezglutenowe) 133

orzechów. Dodajemy resztę składników: płatki owsiane, ekspondowane zboża, nasiona chia, siemię lniane, jagody goji, resztę nasion słonecznika, szczyptę soli i podgrzany, płynny olej kokosowy. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania kleistej, zwartej masy. Blachę do ciasta o wymiarach 20cm x 20cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy całą masę. Mokrą łyżką dociskamy masę aby pomiędzy ziarnami i nasionami nie było pustych

Pyry na Gaz
Racuchy z jabłkami 925

cieście zrobić wgłębienie, wlać mleko i dokładnie wymieszać. Odstawić na około 1,5 godziny do wyrośnięcia. Jabłka obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Gdy ciasto wyrośnie, dodać do niego jabłka. Rozgrzać tłuszcz (u mnie olej kokosowy) i smażyć na złoty kolor, najlepiej smakują te chrupiące. Podawać z ulubionym dodatkiem

Ania i Marcin gotują
Piernikowe babeczki z dynią. 147

oliwa z oliwek w sprayu do natłuszczenia foremek pestki dyni do dekoracji owoce do podania Puree zmiksować w blenderze na gładką masę z olejem kokosowym, jajkiem i solą. Dodać składniki suche i ponownie zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste (co zależy od dyni użytej do przygotowania puree), dodać mleka. Ciasto powinno być gęste, ale łatwo spływać z łyżki. Piekarnik nagrzać

Poranek na słodko
Jagielnik bez pieczenia 152

trudnego! Składniki: Forma o śr 12 cm Spód: 1/4 szklanki płatków owsianych 1 łyżka karobu lub kakao 4 łyżki wody 1 łyżka oleju Ciasto: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej + 2 szklanki wody 100g wiórek kokosowych 4 łyżki ksylitolu 1 szklanka wody Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą. Do gotującej się wody wrzucamy kaszę jaglaną. Jak kasza całkowicie

Truskawkowa Fiesta
Fit ptyś 226

Genialny. Pyszny. Szybki. Idealny. HIT. Po prostu Fit Ptyś. Musicie zrobić!!! Ciasto: 1 jajko 2 łyżki mąki jaglanej i 1 łyżka mąki kokosowej 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu - lub kakao (ja nie przepadam) słodzik - u mnie bez kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka miksujemy z proszkiem i pozostałymi składnikami :) Wstawiamy do piekarnika w foremce

Tetiisheri
Placuszki bananowo miodowe. Idealne placuszki na śniadanie. 159

podania Przygotowanie Banana kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą, gładką masę. Masa w konsystencji powinna przypominać tradycyjne ciasto naleśnikowe. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni (z odrobiną np. oleju kokosowego lub oliwy z oliwek) z obu stron na złoty kolor. Placuszki powinny być wielkości małego talerzyka deserowego. Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Słodkie okruszki
Kruche Ciastka Wielkanocne 128

margaryny 1 całe jajko + 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Lukier 2-3 łyżeczki soku z cytryny około 10 łyżeczek cukru pudru kurkuma wiórki kokosowe ziarenka maku do zrobienia oczek 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto ( jeśli będzie za bardzo się lepiło to podsypujemy jeszcze pszenną mąką ) i chowamy do lodówki na 30 min. 2. Po tym czasie wałkujemy

Gotowanie...to proste !
Tort Chałwowy 125

roślinnej - 1 1/2 przygotowanego budyniu śmietankowego z torebki (najlepiej bez cukru) - 400g chałwy (u mnie Odra) - cukier waniliowy - 1 łyżka żelatyny rozpuszczonej we wrzątku ciasto: - biszkopt do tortów (1 grubszy lub 2 cienkie) posypka: - wiórki kokosowe - orzechy włoskie dodatki: - konfitura malinowa Przygotowanie: Masło musi być miękkie. Ucieram je z cukrem z waniliowym. Budyń przestudzony dodaję do masy. Miksuję aż uzyskam

Kuchnia co dnia
Bajaderki 193

kakao i mleko, i wszystko razem podgrzewam,aż powstanie czekolada.Dodaję rum oraz pokrojone drobniutko bakalie i mieszam. Ciasto kruszę i dodaję do czekolady. Mieszam, studzę i mokrymi rękoma, z zimnej masy, formuję niewielkie kulki, które częściowo obtaczam w wiórkach kokosowych. Można użyć również białej polewy oraz kolorowej posypki cukrowej. Gotowe schładzam w lodówce. Ot i całą filozofia. Ja użyłam

Ciasteczkowy Potwór
Marmurkowe babeczki wielkanocne z mąki jaglanej. Idealne do koszyczka. 205

odstaw na 10 minut . Trzy rodzaje mąk połącz ze sobą, dodaj do nich resztę cukru i szczyptę soli. Wlej drożdżowy zaczyn, dodaj olej kokosowy i otartą skórkę pomarańczową. Wymieszaj drewnianą łyżką, a następnie wyrób ciasto . Powinno dobrze się zagniatać i przypominać tradycyjne ciasto drożdżowe. Ciacho podziel w proporcji 1:2 i do tej mniejszej części dodaj łyżkę kakao. Zagnieć ponownie

Food Square
Ciasteczka makowo-kokosowe 143

pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g cukru 10 g cukru waniliowego 180 g margaryny 40 g maku 20 g wiórków kokosowych 1 jajko Do przełożenia: Pasta pomarańczowa z cynamonem (przepis  tutaj  ) Ciasto na ciasteczka jest kruche więc zagniatamy gładkie jednolite ciasto z wszystkich składników. Przygotowaną kulę wkładamy na jakiś czas do lodówki- u mnie przeleżało

VioletoweKucharzenie
CZERWONO, CIEPŁO, OSTRO 152

przypraw niezmiennie wprowadza mnie w dobry nastrój . Dziś mój pomysł na zupę z czerwonej soczewicy. Robię ją w kilku wersjach, dziś podaję bez mleka kokosowego. Proporcje są bardziej "na oko", bo w przeciwieństwie do pieczenia ciast, gotując zwykle używam wyłącznie takiej "naocznej" miary . SKŁADNIKI 3-4 PORCJE 1 duża cebula 1 szklanka czerwonej soczewicy 1-2 marchewki

KUCHARNIA
Ciasteczka kokosowe 195

Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać połowę mąki przesianej z proszkiem do pieczenia, utrzeć do połączenia, dodać resztę mąki i połowę wiórków kokosowych, utrzeć, na koniec dodać resztę wiórków, utrzeć, a następnie zagnieść ciasto tak aby było elastyczne. Z ciasta odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego, zrobić kulkę, spłaszczyć na medalion, a następnie odcisnąć wzorek widelcem wcześniej zanurzonym

Mix smaku
Ciasteczka żurawinowe z kokosem 125

złotego koloru, następnie wysypujemy je na folię spożywczą.Gotową masę przekładamy na folię spożywczą i zawijamy ją obtaczając ją tym samym w wiórkach kokosowych. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.Po tym czasie ciasto kroimy w talarki około 0,5 cm szerokości. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20  minut w piekarniku rozgrzanym

Słodkie Przyjemności