ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:385/932)

Idealne na Tłusty Czwartek pączki z serków homogenizowanych. 146

nakładać łyżeczką przygotowaną masę. Piec do czasu, aż pączki się zarumienią. Na koniec posypać wszystko cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1.  Ciasto do pizzy 2.  Piersi z kurczaka inaczej - siekane kotlety 3.  Kostka kokosowa - kokosanki

My World by Dagmara Rek
Racuszki waniliowe. 174

dodaj serek waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj całość mikserem na jednolitą masę. Patelnię dobrze rozgrzej, wlej trochę oleju ( polecam olej kokosowy jest zdrowszy ). Nałóż dużą łyżka lub nalewką do zupy ( chochlą ) porcje ciasta na patelnię , lekko rozsmaruj ciasto w kształcie koła lub owalu. Smaż na złoty kolor z obu stron. Placki zdjęte z patelni rozłóż na papierowym

Przepisy i porady kulinarne
Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą 161

Pyszne słodkości smakiem przypominające kokosanki dzięki dużej zawartości kokosa. Takie ciasta to fajna przekąska na wynos. Składniki: szklanka płatków owsianych szklanka wiórek kokosowych łyżka otrąb owsianych 150 g suszonej moreli łyżka miodu łyżka oleju jajko Przygotowanie Morele drobno siekamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wykładamy - formując na kształt okrągłych i płaskich ciastek - na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa będzie dość

Lena Gotuje
Deser z chia, bananem, truskawkami i nektarynką 189

Po dłuższej przerwie wróciłem do deserów z nasionami chia. Ich smak w połączeniu z mlekiem kokosowym i miodem bardzo mi odpowiada. Do tego świeże owoce, które

Programista w kuchni
Muffinki jagodowe 172

mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia Składniki mokre: 2 żółtka 1 szklanka  domowego mleka kokosowego   1/2 szklanki oleju  garść czarnych jagód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wymieszać składniki suche, a następnie mokre. Połączyć je niezbyt dokładnie. Wlać ciasto do foremki na muffiny do 3/4 wysokości, każdą muffinkę posypać czarnymi jagodami. Piec ok. 20 minut

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasteczka maślane - mąka kokosowa w akcji 278

mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło (o temp. pokojowej), miód, skórkę pomarańczową i tyle śmietany aby wszystkie składniki dobrze się połączyły (mąka kokosowa dużo więcej chłonie śmietany, czy innych płynów niż tradycyjna mąka pszenna). Ciasto musi być wilgotne i gładkie. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Z przygotowanej masy nabieramy łyżką porcję ciasta

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sernik Królewski 237

królewski. Taki sernik królewski ja znam od dziecka, jednak ten wpisany na listę produktów regionalnych (woj. małopolskie), zawiera zarówno rodzynki jak i wiórki kokosowe. Ja wolę postawić na prostotę. Charakterystyczną cechą sernika królewskiego jest ciemne ciasto, które ścieramy na spód sernika jak i na wierzch. I chyba te proporcje…złote proporcje między warstwą ciasta a sernika robią ciasto. Samo

Mieszam w Garnku
KULECZKI BOUNTY 147

Idealne na jeden kęs, mocno kokosowe, otoczone pyszna mleczna czekoladą. Czy można chcieć coś więcej? Składniki: 2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru pudru 100 ml

Z Majeczką w kuchni
Ciasto styropian z jagodami 319

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto styropian to taki oszukany sernik na kruchym cieście. Masa jednak nie zawiera w sobie twarogu tak jak w

Marta Gotuje
Bezglutenowe bułeczki z quinoą i czosnkiem niedźwiedzim 128

łyżki oleju kokosowego około 300 ml ciepłej wody Wykonanie: Mąki przesiewamy do miski i mieszamy z drożdżami. Dodajemy czosnek niedźwiedzi, olej kokosowy, cukier i sól.  Stopniowo dolewamy ciepłej wody cały czas mieszając łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną do gęstego budyniu, jeżeli uznamy, że jest za mało mokre możemy dolać więcej wody. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na około

Quinoa Raz!
Lżejsze placuszki twarogowe na mące ryżowej 267

dokładnie go rozdrabniamy np. widelcem. Następnie wbijamy 2 jajka, dodajemy mleko, cukier i mąkę, całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy (u mnie około 1 łyżeczki na porcje), zmniejszamy gaz. Łyżką wykładamy ciasto na placuszki (około 1 łyżki lub 11/2 na placek) delikatnie je ugniatając, aby placuszek był równy i nie za gruby (łatwiejsze smażenie). Placuszki smażymy

Słodkie okruszki
Babeczki wielkanocne 156

szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka, wiórki kokosowe oraz wszystkie suche składniki na przemian z mlekiem. Foremki smarujemy masłem. Ciasto przelewamy do foremek, zostawiając od góry 1 cm wolnego miejsca. Pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 25 minut. Gotowe babeczki polewamy lukrem  (można wykorzystać

Pyszności Słodkości
Ciasto bananowe z orzechami (wersja FIT) 209

Pyszne , mega szybkie i w odchudzonej wersji - czyli FIT bananowe ciasto z orzechami :) SKŁADNIKI 3 dojrzałe banany 2 jajka 4 łyżki oleju kokosowego 1,5 szklanki mąki żytniej razowej 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich PRZYGOTOWANIE W dużej misce łączymy suche składniki czyli mąkę,cukier i proszek do pieczenia.   W drugiej

Moje Kuchenne Rewelacje
Orzechowe z fasoli. 156

  Orzechowe ciasto dyniowo-fasolowe*,  z masłem orzechowym* i figami  *z mąką orzechową, nadziane masłem  wczorajszy dzień to ten z tych które mogłyby

More food, love and dreams
Kokosanki 235

    Składniki: 200 g wiórków kokosowych, 50 g masła, 3/4 szklanki cukru, 3 łyżki mleka, 2 białka z większych jaj, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Przygotowanie

W kuchni u Moniki