kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z łyżeczką oleju kokosowego. Przestudź. Rozpuść również olej kokosowy (wstawiam do w naczyniu żaroodpornym do rozgrzanego piekarnika. Suche składniki, czyli mąkę, kakao, sodę i sól przesiej lub wymieszaj rózgą. Zblenduj na gładką masę olej kokosowy, cukier i rozpuszczoną czekoladę. Następnie stopniowo dodawaj mieszankę suchych składników. Gotowe ciasto jest dosyć gęste. Porcja na jedno ciastko to czubata
greenscarfsłodkości. Będą już całkowicie fantastycznie ze sobą współgrać w rozkosznie chrupiących ciastach owsianych – ciastkach pieczonych bez dodatku jajek, laktozy, cukru czy glutenu (pod warunkiem użycia certyfikowanej mąki). To znany i lubiany duet smakowy, zamknięty w wyjątkowo udanym wypieku. Składniki na około 10 – 12 sztuk: 60 g oleju kokosowego, w temperaturze pokojowej, 70 g syropu klonowego, 1 łyżka siemienia lnianego(...)temperatury 160°C(T). W misie umieścić olej kokosowy i syrop – miksować przez około minutę, do połączenia. Dodać spęczniałe siemię, szczyptę soli i ekstrakt, miksować kolejne 1 – 2 minuty. Dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek – zmiksować do połączenia, po czym dodać posiekaną czekoladę i jeszcze raz krótko zmiksować. Nabierać porcje ciasta i toczyć kulki wielkości nieco mniejszej niż piłeczki pingpongowe
Even Better Foodsmaku. Szybko znika na spotkaniu ze znajomymi lub rodzinką. Ilość alkoholu możemy zwiększyć lub zmniejszyć wedle uznania a wiórki można wykorzystać np.do ciasta. Ja go zrobię napewno jeszcze nie raz! Składniki: 300 g wiórek kokosowych 300 ml spirytusu 400 ml mleka skondensowanego słodzonego 200-250 ml przegotowanego zimnego mleka Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem (najlepiej w słoiku) i szczelnie zakręcamy
Przepisy mojej mamyglutenu także idealna dla osób z różnymi nietolerancjami. Składniki: 2 szklanki mąki jaglanej (dostępna na Skworcu.pl ) 120 g oleju kokosowego (można zastąpić masłem) 1 jajko 2-3 łyżki erytrolu Podane składniki przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy ciasto, a następnie chłodzimy je w lodówce przez ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, wylepiamy nim formę do tarty i zapiekamy
Cynamonowe szczęścieMus z awokado z wodą kokosową, miętą i czekoladą Zielony, delikatny i aksamitny mus z awokado, to pomysł na szybki i zdrowy deser. Woda kokosowa, napój
Tajemnice Smakudyni to także nasz ulubiony dodatek do wielu curry i zup, zwłaszcza zupy krem z dyni z mlekiem kokosowym Przecier dyniowy dla niemowlaka można przed podaniem rozcieńczyć kilkoma łyżkami wody. sprawdzony przepis na mus z dyni do zupy dyniowej, ciast, deserów i dżemów idealny mus na puszyste placki z dyni Puree z dyni do wszystkiego - Cztery Fajery Na przetwory
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKurczak to wciąż jedno z najpopularniejszych mięs używanych do grillowania. Tym razem będzie to kurczak w paprykowej marynacie z grilla. Do przygotowania tego dania możecie użyć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zanim zacznę wykorzystywać sezonowe owoce i warzywa, proponuję ciasto z dodatkiem marchwi, do której mamy dostęp przez cały rok :-) Jest to ciasto marchewkowe na mące razowej, przykryte kołderką z bitej śmietany i wiórków kokosowych. Można zatem znaleźć w nim elementy zdrowe (w postaci warzywa i mąki razowej) oraz całą resztę składników, na którą pokuszą się nawet największe łasuchy ;-) Czytaj dalej
Arabeska waniliowaPo dłuższej przerwie wróciłem do deserów z nasionami chia. Ich smak w połączeniu z mlekiem kokosowym i miodem bardzo mi odpowiada. Do tego świeże owoce, które
Programista w kuchniPrzepis na ciasto 2,5 szklanki mąki tortowej 1 kostka margaryny 1 szklanka wiórków kokosowych, może być kolorowy kokos 7 łyżek cukru pudru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka olejek migdałowy Wszystkie składniki wyrabiamy i dajemy na 30 min do lodówki, potem wałkujemy i wykrawamy kółeczka lub inne kształty. Ciastka pieczemy ok 20 min jedną blaszkę
Moje Wyrobymąki pszennej + do podsypania podczas wałkowania 70 g cukru kokosowego 1 jajko klasy M Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier kokosowy, wbijamy jajko i dodajemy masło (siekamy je nożem). Następnie zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na czas rozgrzewania piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Na podsypanym mąką blacie/macie wałkujemy ciasto (podsypując
Słodkie okruszkiskładniki, ale mały kawałeczek od czasu do czasu? Dlaczego nie Szybkie ciasto bez pieczenia przepis na blachę o wymiarach 19 x 32 cm 250 g serka mascarpone 1l śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Szczypta soli 400 g herbatników kakaowych oblanych czekoladą 200 g ciastek rurki Wiórki kokosowe Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Na jej dno wyłóż herbatniki(...)drugą częścią masy, następnie wyłóż na nią herbatniki, tak aby warstwa czekolady była u góry. Na koniec posyp je wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na ok. 3h. Smacznego Czytaj więcej – przepisy z mascarpone w roli głównej Artykuł Szybkie ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniSposób przygotowania: Olej, sok pomarańczowy, cukier trzcinowy oraz mąkę ziemniaczaną miksujemy do połączenia składników przez ok 2 minuty. Po tym czasie dodajemy mąkę kokosową wymieszaną z solą oraz sodą. Miksujemy przez kolejną minutę. Dodajemy orzechy. Ciasto ma mieć zwartą konsystencję i nie powinno się „sypać”. Jeśli nasze jest za słabo spójne, dodajmy troszkę oleju. Gotowe ciasto wyrabiamy jeszcze chwilę
Kuchnia w czekoladzie