papkę razem z jajkami, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę, wymieszać wszystko dokładnie ma powstać gęste ciasto. Z ciasta nabierać niewielkie porcje na środku ułożyć porcję konfitury i uformować małe pączki które dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, smażyć w gorącym oleju na złoty kolor, po usmażeniu osaczyć na papierowym ręczniku i obficie posypać cukrem pudrem. Tiramisu wegańskie, bezglutenowe p.Justyny(...)mąką, a następnie połączyć z masłem i czekoladą. Masą napełniać foremki wysmarowane masłem, a w środek wkładać kawałek sera pleśniowego. Piec w temperaturze 200 stopni około 10 min. Ciasto powinno być w środku ,,niedopieczone,,. Sos czekoladowy: Zagotować cukier z niewielką ilością wody i dodatkiem miodu. Kakao rozrobić z wodą. Gdy syrop osiągnie odpowiednią gęstość wymieszać z kakao i zagotować.Deser
Moje domowe kucharzenieSKŁADNIKI: 2 1/2 szklanki mąki 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju kokosowego 700 g jabłek 300 g brzoskwiń 2 łyżki cynamonu 3 białka+ 1 łyżka cukru do posmarowania ciasta Jajka ubić z cukrem, dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszać pomału i nie za długo. Ciasto przełożyć do formy
harrisajednak lepiej na tą okazję się dobrze przygotować. Ze swojej strony polecam ciasto "Kora orzechowa". Zasmakuje z całą pewnością wielbicielom owoców i bakalii. Smacznego! Składniki [ BISZKOPT ORZECHOWY]: 5 białek 3 żółtka 150 g cukru 150 g zmielonych orzechów włoskich 80 g wiórek kokosowych 2 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Suche składniki - zmielone orzechy(...)niższych obrotach. Łączymy białka z suchymi składnikami bardzo delikatnie, aby piana jak najmniej opadła. Surowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wym. 23×25 cm. Pieczemy w temperaturze ok.170 C przez ok. 25-30 min. Po upieczeniu biszkopt orzechowo-kokosowy rzucamy na podłogę z wysokości ok. 35 cm. Studzimy go i przekrawamy na dwie równe części. Składniki
psgotujemyorzechowego - dowolne bakalie: rodzynki, żurawina, migdały, orzeszki nerkowca, wiórki kokosowe Polewa - 100 g gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie Do miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ ciasto może być delikatnie kleiste, wtedy można też podsypać trochę mąką. Z rozwałkowanego ciasta
Health-Fit-Lifeorzechowego - dowolne bakalie: rodzynki, żurawina, migdały, orzeszki nerkowca, wiórki kokosowe Polewa - 100 g gorzkiej czekolady (bez cukru) - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie Do miski wsypujemy mąkę. Wlewamy mleko oraz słodzidło. Całość dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto - ja wałkowałam przez papier do pieczenia ponieważ ciasto może być delikatnie kleiste, wtedy można też podsypać trochę mąką. Z rozwałkowanego ciasta
Health-Fit-LifeCoś ostatnio wzięło mnie na czekoladowe ciasta… Chwile temu wstawiłam przepis na ciasto czekoladowe a’ la Lava Cake , a dziś stawiam na zdrowe brownie. Jeżeli lubicie zdrowe słodycze to koniecznie musicie wypróbować owsiane brownie! Przepis jest prosty w wykonaniu, a smak zachwyci każdego czekoladoholika! Nie zwlekajcie, bo będziecie żałować Przepis na ok. 12 kawałków, jeden zawiera: 196 kcal(...)Składniki na formę 20 x 25: – 300g jogurtu naturalnego – 140g mąki owsianej (np. bezglutenowej) – 150g gorzkiej czekolady – 40g oleju kokosowego – 30g erytrolu (lub innego cukru) – 2 banany – 1 garść orzechów włoskich, posiekanych na kawałki – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do dekoracji : 2 garści połówek orzechów włoskich Piekarnik nastawiamy na 180 stopni
Be Fit Be Strongobie mąki, proszek, olej, ocet, olejek, cukier waniliowy i dokładnie mieszamy.Z białek ubijamy pianę na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.Ciasto przelewamy do formy i pieczemy godzinę w temp. 180 stopni.Po upieczeniu i wystygnięciu, polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi
Kuchnia Danusisprężysty ciastem batatowym z korzennym akcentem. Jeśli nie macie jakiegoś składnika nie przejmujcie się, w przepisie znajdziecie też ogólnodostępne zamienniki, które równie dobrze łączą się z batatami.Czas przygotowania:50 minut+ 50 minut pieczenie batatówSkładniki:CIASTO600-700 g batatów,3 szklanki mąki,6 jaj,3/4 szklanka cukru pudru trzcinowego (lub białego),175 g miękkiego masła,200 ml mleczka kokosowego(...)łyżce suche składniki, na przemian z mlekiem kokosowym i puree z batatów.Masę przelać do dwóch form, wstawić do piekarnika z termo obiegiem nagrzanego do 180 stopni na 20 minut, piec do suchego patyczka, wystudzić. Jeśli piekarnik nie ma funkcji termo obiegu, lub jeśli macie tylko jedną formę ciasto trzeba podzielić na dwie równe porcje i upiec oddzielnie, jedna
SzczyptaSmaQTarta jabłkowa z rodzynkami i owocami goji Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g masła kokosowego BIO 4 łyżki oleju (ja dałam słonecznikowy) 2 łyżki śmietany ryżowej 20 ml mleka ryżowego miód/agawa Pozostałe składniki: 5-6 dużych jabłek miód/agawa pół szklanki rodzynek pół szklanki jagód goji
nietadietasobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce soku z pomarańczy lub zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania płyn i należy je dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez
Ola la LCHFsamo w sobie jest bardzo gęste i wilgotne. Dodam, że tort robi się bardzo prosto a mikser jest naprawdę zbędny! Skusicie się? Ciasto: 300 g gorzkiej czekolady 200 g suszonych daktyli 150 g oleju kokosowego lub oleju z pestek winogron, ewentualnie rzepakowego 100 g mielonych migdałów bez skórki 5 jajek (L) 1 łyżka ciemnego kakao duża szczypta soli(...)Jajka roztrzepać trzepaczką i dodać do ostygniętej masy daktylowo-czekoladowej. Mielone migdały wymieszac z kakao i szczypta soli. Dodać do masy i bardzo dokładnie wymieszać np. przy pomocy szpatułki. Ciasto będzie bardzo gęste. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać wierzch. Piec około 35 - 40 minut, do momentu, aż wierzch ciasta zetnie się, lekko popęka
maniapieczeniagofry: – 375ml napoju kokosowego – 145g płatków owsianych (mąki owsianej) – 70g borówek – 1 banan – 1 jajko – 1 łyżka mąki kokosowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na „śmietanę” : – 200g ricotty – 1 banan Dodatkowo: ulubione owoce, wiórki kokosowe Płatki owsiane rozdrabniamy na mąkę. Wszystkie składniki (oprócz borówek) dokładnie łączymy ze sobą. Borówki dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy, w razie(...)potrzeby dodajemy więcej napoju. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Ricottę blendujemy na „śmietanę” wraz z bananem. Podajemy ze „śmietaną”, wiórkami i owocami. Smacznego! Artykuł Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongbanan – 1 jajko – 1 łyżka mąki kokosowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na „śmietanę” : – 200g ricotty – 1 banan Dodatkowo: ulubione owoce, wiórki kokosowe Płatki owsiane rozdrabniamy na mąkę. Wszystkie składniki (oprócz borówek) dokładnie łączymy ze sobą. Borówki dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy, w razie potrzeby dodajemy więcej napoju(...)Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Ricottę blendujemy na „śmietanę” wraz z bananem. Podajemy ze „śmietaną”, wiórkami i owocami. Smacznego! Artykuł Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongdodawania cukru pudru z uwagi na to że same galaretki są słodkie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Składniki na ciasto: 1 kg sera mielonego w wiaderku 4 śnieżki 4 galaretki agrestowe Ok 250 gram herbatników 2 szklanki mleka 3 łyżki cukru pudru Kokosowa posypka: 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki masła 2 łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy(...)dół układamy herbatniki, następnie wylewamy masę. Na patelni rozpuszczamy masło z cukrem, dodajemy wiórki i cały czas mieszając prażymy wiórki. Po ściągnięciu z ognia chwile przestudzamy, wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto przed podaniem chłodzimy kilka godzin do ścięcia masy, najlepiej zostawić na cała noc i podać na drugi dzień. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLprzepisu wyszło mi aż 24 sztuki. Do ich upieczenia użyłam mąki graham pszennej od MŁYNOMAG . Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki graham pszennej pół szklanki cukru 12,5 dag masła lub margaryny 2 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1 żółtko Dodatkowo: 1 białko 10 dag ziaren słonecznika mąka graham pszenna do posypania
Izabelawkuchni