odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie z masy przygotować ciasteczka. Można to zrobić na dwa sposoby: 1. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w cukrze lub wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować spore odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się
Di gotujełyżki śmietany 18% kostka masła 200 g 1 żółtko 2 jajka Krem: Mleczko kokosowe puszka Wiórki kokosowe szklanka Mleko w proszku 1 i 3/4 szklanki Cukier puder łyżka kopiasta Płatki migdałów lub orzechy garść ( drobno posiekać) Przygotowanie: Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut, aż ładnie się zarumienią
Kulinarne przygodywilgotne i aromatyczne. Przy pomocy żelatyny zrobiłam bardzo prostą a efektowną ozdobę imitującą kulę śnieżną. Składniki ciasto 250 g mąki pszennej 100 g mąki migdałowej firmy Targroch ok. 1 szkl mleka 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1/2 szkl cukru kokosowego firmy Targroch 1/4 szkl oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 200 ml śmietany(...)przesianej mąki pszennej z proszkiem dodajemy mąkę migdałową i cukier kokosowy. Mieszamy suche składniki. 2. Zmielone siemię lniane rozprowadzamy z 3 łyżkach zimnej wody. Dolewamy mleko ( możemy najpierw dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do mniej więcej 15-stu papierowych foremek na muffinki. 5. Pieczemy
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKokosowy deser z mascarpone i truskawkami – absolutnie rewelacyjne połączenie smaków, które przypadnie do gustu każdemu :) Ten deser może być także całkiem fit, wystarczy że zastąpicie
Pogotujmy.plPrzepis na kruchutkie i apetyczne ciasteczka kokosowe, które znikają kilka chwil po upieczeniu! Składniki: 4 białka 4 łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1
Wasze PrzepisyZupa dyniowa z kurczakiem i mlekiem kokosowym to prosty pomysł na zupę z lekką nutą orientu. Świetnie rozgrzewa w chłodne dni. Źródło inspiracji: Kwestia Smaku Artykuł
Pogotujmy.plSerce raffaello z kremem kokosowym na śnieżce to ładniejsza wersja mojego pierwszego w życiu tortu! Tort raffaello zrobiłam na moje 18-te urodziny. Na szczęście w
Słodki PomysłSerce rafaello z kremem kokosowym na śnieżce to ładniejsza wersja mojego pierwszego w życiu tortu! Tort rafaello zrobiłam na moje 18-te urodziny. Na szczęście w
Słodki PomysłNiespełna rok po urodzinkach Karolinki dowiedziałam się jak bardzo spodobał się jej tort dla baletnicy, który dla niej zrobiłam w ubiegłym roku! Dwa tygodnie przed swoimi
Słodki PomysłDelikatny nie tylko w smaku, ale i w wyglądzie kokosowy tort z malinami, to idealny pomysł na wyjątkową uroczystość: roczek lub komunię. Niebawem Dzień Matki i
Słodki Pomysłłyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 żółtko 2 - 3 łyżki cukru trzcinowego lub kokosowego do posypania mleko do posmarowania Przygotowanie: Ser połączyć z żółtkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dokładnie wymieszać. Ciasto pokroić na równe kwadraty o boku 9 cm i na środek każdego z nich nakładać po łyżeczce sera. Brzegi ciasta smarować odrobiną
Kuchcik gotujeCiasto z rabarbarem Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki jaglanej pół szklanki mąki kokosowej 1 łyżka proszku do pieczenia BIO 1 łyżeczka sody BIO pół puszki mleka kokosowego BIO 1/4 szklanki oleju słonecznikowego pół szklanki mleka ryżowego 3 łyżki kakao 1 jajko 4 szklanki pokrojonego rabarbaru agawa/stevia/ miód do posłodzenia Wszystkie mąki zmieszałam, dodałam do nich proszek(...)misce rozbiłam jajko, dodałam olej, mleko kokosowe i mleko ryżowe (mokre składniki). Połączyłam suche składniki z mokrymi składnikami i dosłodziłam agawą oraz miodem. Nagrzałam piekarnik do temp 180 ºC i w międzyczasie obrałam i pokroiłam rabarbar na kawałki ok. 2 cm.. Rabarbar wymieszałam z agawą i miodem. Wylałam masę na ciasto do tortownicy. Włożyłam do piekarnika
nietadietaSkładniki na około 24 pralinki: 200 g czekolady mlecznej 70 g wiórków kokosowych 40 ml śmietany kremówki25 g cukru pudru 25 g masła kilka kropli aromatu
Świat CiastaNie piekłam ładnych kilka dni bo było tak gorąco, że na samą myśl o włączaniu piekarnika robiło mi się słabo. Ale nie ma przebacz i gdy
Smaczna Pyza