lekkie, piankowe ciasta. W kuchni królują serniki na zimno, ciasta cytrynowe i tarty bez pieczenia. Dziś mam dla Was przepis na pyszne orzeźwiające ciasto Wenus. Lekkie, puszysty biszkopt pokryty cytrynową, serową pianką i brzoskwiniowo-kokosową posypką jest świętym pomysłem do popołudniowej kawki w ten słoneczny dzień. Robi się go błyskawicznie, bo tylko biszkopt wymaga pieczenia ( możemy zastąpić gotowymi biszkoptami
Ostra na Słodkobloga. W szczególności polecam Wam pyszną mocno czekoladową babkę lub najłatwiejszą babkę w łaty . Babki można upiec wcześniej, tak samo jak keks . Takie ciasta mogę postać dłużej i często to nawet poprawia ich smak (np. kokosowa babka). Dzień wcześniej warto też przygotować sałatki (smaki powinny się „przegryźć”). Podczas przygotowań nie zapomnijcie o… kolorowaniu jajek. Warto skorzystać
Słodkie okruszkiChciałam Wam przedstawić niezwykłe pralinki, wspaniały sposób na wszystkie niezjedzone resztki ciast, które zostały po weekendowym słodkim szaleństwie, a cały sekret tkwi w prostocie wykonania. Te małe mini-bajaderki to słodkie cudeńka , obtoczone w trzech różnych posypkach - wiórkach czekoladowych, wiórkach kokosowych i kakao, niezwykle efektowne. Na pewno zachwycą niezapowiedzianych gości ;) SKŁADNIKI: 4 paczki herbatników 1/2 - 1 słoiczka marmolady owocowej
Z Marcepanemnakładać łyżeczką przygotowaną masę. Piec do czasu, aż pączki się zarumienią. Na koniec posypać wszystko cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1. Ciasto do pizzy 2. Piersi z kurczaka inaczej - siekane kotlety 3. Kostka kokosowa - kokosanki
My World by Dagmara Rekdodaj serek waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj całość mikserem na jednolitą masę. Patelnię dobrze rozgrzej, wlej trochę oleju ( polecam olej kokosowy jest zdrowszy ). Nałóż dużą łyżka lub nalewką do zupy ( chochlą ) porcje ciasta na patelnię , lekko rozsmaruj ciasto w kształcie koła lub owalu. Smaż na złoty kolor z obu stron. Placki zdjęte z patelni rozłóż na papierowym
Przepisy i porady kulinarnePyszne słodkości smakiem przypominające kokosanki dzięki dużej zawartości kokosa. Takie ciasta to fajna przekąska na wynos. Składniki: szklanka płatków owsianych szklanka wiórek kokosowych łyżka otrąb owsianych 150 g suszonej moreli łyżka miodu łyżka oleju jajko Przygotowanie Morele drobno siekamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wykładamy - formując na kształt okrągłych i płaskich ciastek - na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masa będzie dość
Lena GotujePo dłuższej przerwie wróciłem do deserów z nasionami chia. Ich smak w połączeniu z mlekiem kokosowym i miodem bardzo mi odpowiada. Do tego świeże owoce, które
Programista w kuchnimąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia Składniki mokre: 2 żółtka 1 szklanka domowego mleka kokosowego 1/2 szklanki oleju garść czarnych jagód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wymieszać składniki suche, a następnie mokre. Połączyć je niezbyt dokładnie. Wlać ciasto do foremki na muffiny do 3/4 wysokości, każdą muffinkę posypać czarnymi jagodami. Piec ok. 20 minut
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniemieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło (o temp. pokojowej), miód, skórkę pomarańczową i tyle śmietany aby wszystkie składniki dobrze się połączyły (mąka kokosowa dużo więcej chłonie śmietany, czy innych płynów niż tradycyjna mąka pszenna). Ciasto musi być wilgotne i gładkie. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Z przygotowanej masy nabieramy łyżką porcję ciasta
Dieta Rozdzielna i Zdrowiekrólewski. Taki sernik królewski ja znam od dziecka, jednak ten wpisany na listę produktów regionalnych (woj. małopolskie), zawiera zarówno rodzynki jak i wiórki kokosowe. Ja wolę postawić na prostotę. Charakterystyczną cechą sernika królewskiego jest ciemne ciasto, które ścieramy na spód sernika jak i na wierzch. I chyba te proporcje…złote proporcje między warstwą ciasta a sernika robią ciasto. Samo
Mieszam w GarnkuIdealne na jeden kęs, mocno kokosowe, otoczone pyszna mleczna czekoladą. Czy można chcieć coś więcej? Składniki: 2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru pudru 100 ml
Z Majeczką w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto styropian to taki oszukany sernik na kruchym cieście. Masa jednak nie zawiera w sobie twarogu tak jak w
Marta Gotujełyżki oleju kokosowego około 300 ml ciepłej wody Wykonanie: Mąki przesiewamy do miski i mieszamy z drożdżami. Dodajemy czosnek niedźwiedzi, olej kokosowy, cukier i sól. Stopniowo dolewamy ciepłej wody cały czas mieszając łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną do gęstego budyniu, jeżeli uznamy, że jest za mało mokre możemy dolać więcej wody. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na około
Quinoa Raz!dokładnie go rozdrabniamy np. widelcem. Następnie wbijamy 2 jajka, dodajemy mleko, cukier i mąkę, całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy (u mnie około 1 łyżeczki na porcje), zmniejszamy gaz. Łyżką wykładamy ciasto na placuszki (około 1 łyżki lub 11/2 na placek) delikatnie je ugniatając, aby placuszek był równy i nie za gruby (łatwiejsze smażenie). Placuszki smażymy
Słodkie okruszkiszklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka, wiórki kokosowe oraz wszystkie suche składniki na przemian z mlekiem. Foremki smarujemy masłem. Ciasto przelewamy do foremek, zostawiając od góry 1 cm wolnego miejsca. Pieczemy w temperaturze 160 stopni ok. 25 minut. Gotowe babeczki polewamy lukrem (można wykorzystać
Pyszności Słodkości