ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:401/932)

Kuleczki Bounty 368

Smakują jak kupne batoniki Bounty, które już chyba każdy z nas miał okazję spróbować ;) Małe, słodkie, obłędnie kokosowe kuleczki oblane czekoladą. Nikt się im nie oprze! :D Przypominam również, że na blogu znajdziecie przepis na Ciasto Bounty . Nieskromnie powiem, że jest to najpopularniejszy przepis na Nastoletnich! Serdecznie polecam! Składniki: (na ok. 30 sztuk) 1/2 szkl mleka 70 g masła

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Alpejska Słodycz 183

Masę biszkoptową dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i pokruszone orzechy. 6.   Wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm robiąc dowolny wzorek, na przemian ciasto białe, ciasto kakaowe. 7.   Pieczemy 30 minut w 180°C. 8.   W tym czasie jogurty miksujemy mikserem z rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną oraz cukrem pudrem i dodajemy fioletową(...)Śmietany ubijamy mikserem i dodajemy przestudzone galaretki z czekoladą. 11.                 Masę śmietankową mieszamy z wiórkami kokosowymi i czerwoną galaretką pokrojona w kostkę. 12.                 Masę wylewamy na masę jogurtową i posypujemy migdałami

Kulinarna Chwila
Domowe bajaderki 378

łyżki kakao 4 łyżki rumu zapach migdałowy 3 łyżki rodzynek i posiekanych orzechów włoskich 5 herbatników pełnoziarnistych wiórki kokosowe Sposób przygotowania: Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajka. Dołóż posiekane masło. Szybko zagniec ciasto. Rozwałkuj na gruby placek. Przenieś na blachę wyłozoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 C . Piecz(...)marmoladą, kakao, rumem i dodaj kilka kropel zapachu migdałowego . Zalej kawałeczki ciasta. Dodaj rodzynki , orzechy i pokruszone herbatniki. Wyrób na jednolitą masę. Uformuj z niej równe kuleczki. Ułóż je na deseczce i odstaw na noc do lodówki. Nastepnego dnia kulki oblej polewa czekoladową (klik) i posyp wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO

Słodkości i nie tylko
Najzdrowszy olej kokosowy 137

stopni przyjmuje postać płynną, a na patelni szybko się rozpuszcza. Jak wykorzystywać i do czego stosować olej kokosowy? - idealny podczas gotowania i pieczenia: można na nim spokojnie smażyć i grillować (kwasy tłuszczowe nie podlegają utlenianiu) lub wykorzystywać do pieczenia ciast czy ciasteczek; - można stosować do smarowania pieczywa; - świetnie się sprawdza w kosmetyce - odżywia skórę, paznokcie i włosy (można stosować

MintTaste
M jak MĄKA 213

innymi typami mąk. Wykorzystuje się do wypieku chleba pełnoziarnistego. GLUTEN: mieszanka białek występujących w ziarnach niektórych zbóż. Nadaje ciastom porowatą strukturę. Niektóre osoby są uczulone na gluten. Rozróżniamy kilka rodzajów mąk, które nie zawierają glutenu, m. in. - z pestek słonecznika - kokosowa - sezamowa - z ciecierzycy - arachidowa - z pestek dyni   Mąka ryżowa, źródło: chinskieprzepisy.pl Oprócz tego rozróżniamy także inne rodzaje mąk

Gotuję Testuję
Jak zrobic mąkę kokosową? 108

może trochę dłużej to trwa niż napisałam, ale prosto. Proponuję zrobić sobie taką mąkę i użyć do ciasta czy do wypieku placuszków, będą pyszne i aromatyczne, o może zrobię z jej użyciem naleśniki? bardzo dobry pomysł. Jak zrobić mąkę kokosową? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 88

sypka jak mąka ryżowa. Zalecana jest do mniejszych deserów lub jako mieszanka do ciasta. Mąka z tapioki (bezglutenowa). Mało znana i trudno dostępna, lecz dość dobrze uelastycznia. Jest właściwie bezsmakowa, dlatego będzie dobra jako zagęszczasz do zup sosów, czy na słodko kisieli, czy lukrów. Mąka kokosowa (bezglutenowa) . To nic innego jak zmielony miąższ kokosa (lub wiórków kokosowych(...)domowych warunkach). Nie nadaje się raczej do samodzielnego użycia, tylko jako dodatek. Świetnie sprawdza się w wypiekach podkreślając swoim kokosowym smakiem, jak i do mniejszych deserów. Mąka migdałowa   (bezglutenowa) . Dzięki swojemu orzechowemu posmakowi świetnie nada się do wypieków ciast. Można śmiało zastosować ją jako główny składnik, trzeba jednak liczyć się, że wypiek nie będzie bardzo wysoki. W ciastkach

zdrowo i aktywnie
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 169

sypka jak mąka ryżowa. Zalecana jest do mniejszych deserów lub jako mieszanka do ciasta. Mąka z tapioki (bezglutenowa). Mało znana i trudno dostępna, lecz dość dobrze uelastycznia. Jest właściwie bezsmakowa, dlatego będzie dobra jako zagęszczasz do zup sosów, czy na słodko kisieli, czy lukrów. Mąka kokosowa (bezglutenowa) . To nic innego jak zmielony miąższ kokosa (lub wiórków kokosowych(...)domowych warunkach). Nie nadaje się raczej do samodzielnego użycia, tylko jako dodatek. Świetnie sprawdza się w wypiekach podkreślając swoim kokosowym smakiem, jak i do mniejszych deserów. Mąka migdałowa   (bezglutenowa) . Dzięki swojemu orzechowemu posmakowi świetnie nada się do wypieków ciast. Można śmiało zastosować ją jako główny składnik, trzeba jednak liczyć się, że wypiek nie będzie bardzo wysoki. W ciastkach

Zdrowie i pysznie na talerzu
PYSZNE BROWNIE NA MĄCE KOKOSOWEJ 103

ciasto wygląda super a jeszcze lepiej smakuje :) Pyszne, szybkie w przygotowaniu, mega czekoladowe. Przyznam, że upiekłam małą foremkę i szybko tego pożałowałam, bo całe brownie zostało zjedzone jeszcze tego samego dnia.  Mąka kokosowa zyskuje coraz większą popularność. Zawiera dużo błonnika i białka. Swoje zastosowanie znalazła w diecie odchudzającej. Polecam :) Składniki na kwadratową blaszkę 18x 18 cm: * 3 jajka(...)łyżki mleka Wykonanie: W misce wymieszać jajka z mlekiem, aromatem waniliowym i rozpuszczonym, wystudzonym masłem. W drugiej misce wymieszać mąkę kokosową z kakao i cukrem trzcinowym. Do płynnych składników wsypywać po 2 łyżki sypkich składników i dokładnie mieszać trzepaczką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Piekarnik nagrzać do 170'C, piec około 30 minut. Ciasto wystudzić. Masło

Zrób to smacznie
Placuszki kokosowo-dyniowe na słodko. Pyszne śniadanie w dyniowo-kokosowej odsłonie. 140

mleczka kokosowego (u mnie light) i dopełniamy do wysokości 1/2 szklanki zwykłym mlekiem. Mleko przelewamy do reszty składników. Dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy całość do połączenia. Na patelnię z minimalną ilością tłuszczu (można smażyć też bez) wykładamy łyżką porcje ciasta tworząc w ten sposób małe placuszki. Ważne! Placuszki smażymy na małym płomieniu na złoto z obu stron. Podajemy ciepłe. Choć

Słodkie okruszki
Bezglutenowy chlebek bananowy wegański FIT 100

chlebek bananowy bez cukru, bez tłuszczu, bez laktozy, bez białej mąki i w dodatku wegański. Zalegają Ci banany? Na co czekasz? Koniecznie zrób chlebek bananowy! To jedno z tych ciast, które lubię najbardziej. Nie dość, że to samo zdrowie, to ich przygotowanie jest banalnie proste, a w smaku są nadzwyczaj pyszne. Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na chlebki bananowe(...)cynamonem Składniki: – 4 banany – 3 jajka (lub flaxseed eggs, czyli wymieszane 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 6 łyżek wody) – 100g masła orzechowego – 80g mąki kokosowej – 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – 1/2 łyżeczki cynamonu – 1/4 łyżeczki soli

Be Fit Be Strong
CIASTECZKA KOKOSOWE Z MASZYNKI 153

MASZYNK I 0,5 kg mąki 1 szklanka cukru pudru 1 i 3/4 kostki miękkiego masła 3 żółtka 6 łyżek wiórków kokosowych Mąkę i cukier puder przesiać do miski, dodać miękkie masło i resztę składników. Wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na części, utoczyć wałeczki o grubości zbliżonej do tuby maszynki i wyciskać ciasteczka na lekko natłuszczonej blaszce. Piec

Pieguskowa Kuchnia
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 136

pudru 120ml lodowato zimnej wody SKŁADNIKI NADZIENIA 100g borówek/jagód 300g drobnych truskawek 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki wiórków kokosowych 2 pełne łyżki cukru 350ml mleka 3 łyżki płatków migdałowych 1 małe jajko do posmarowania ciasta

Karo in the Kitchen
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 186

pudru 120ml lodowato zimnej wody SKŁADNIKI NADZIENIA 100g borówek/jagód 300g drobnych truskawek 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki wiórków kokosowych 2 pełne łyżki cukru 350ml mleka 3 łyżki płatków migdałowych 1 małe jajko do posmarowania ciasta

Karo in the Kitchen
Ciasto bananowe z chrupiącymi migdałami 151

sobie banany są trochę mdłe i mało wyraziste.  Drogą eksperymentów upiekłam ciasto bananowe z lekką nutą cytryny i z chrupiącymi migdałami.  Przewodnią nutą są jednak banany.  Ciasto wilgotne, słodkie i szybkie do przygotowania.  Polecam Wam ten przepis.  Może i komuś z Was przypadnie do gustu.  Pan mąż zajadał się tak po cichu że zostawił(...)wymieszaną z proszkiem i sodą. Zamieszać do połączenia i dodać podprażone migdały. Przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą (ja wysypałam wiórkami kokosowymi). Piec w temperaturze 170 stopni około 40-50 minut. Sprawdzajcie patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Powodzenia. * Banany powinny by mocno dojrzałe, ciemne, czarne nawet

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania