ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:410/932)

Ciasto czekoladowo-wiśniowe 132

Jasne soczyste ciasto i wilgotne, w moim przypadku czekoladowo-wiśniowe nadzienie, to doskonałe połączenie. Dodatkowo oblane gorzką czekoladą nie wysycha tak szybko, a posypane płatkami kokosowymi wygląda bardzo dekoracyjnie, chociaż sprawiają one trochę trudności podczas krojenia. To już trzeci, wypróbowany przeze mnie przepis z książki Dr Oetkera. W oryginale było to ciasto czekoladowo – miętowe. Ja zrobiłam je o smaku wiśniowym

Wiem co jem
Keto ciasteczka wielkanocne (Paleo, LowCarb) 115

ogonka, a to bez łapek albo uszu… Trochę creepy, co? Jeśli zdecydujecie się na ciasto li tylko na białkach, to przynajmniej nie powtórzcie mojego błędu i rozwałkujcie ciasto na dość gruby placek. Cienkie ciastka rozpadają się w mig zanim zostaną jeszcze przetransferowane na blachę. No to łapcie przepis na keto ciasteczka wielkanocne: Ciasteczka wielkanocne zajączki Słodkie keto ciasteczka wielkanocne obwieszczają(...)mąki kokosowej 1 szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa 40 g musu kokosowego 80 g keto ajerkoniaku 1 szczypta kurkumy (opcjonalnie - dla koloru) Sposób przygotowania Wszystkie składniki ciastek umieścić w malakserze i rozdrobnić uzyskując gładkie ciasto. Włożyć do lodówki na minimum 20 minut. Kulę ciasta rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Z ciasta

Modern Cave Girl
Ciasto ryżowe z dżemem brzoskwiniowym 116

Ultra szybkie, sycące i aksamitne w smaku ciasto z wykorzystaniem mąki ryżowej oraz dżemu brzoskwiniowego. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżki mąki ryżowej szczypta proszku do pieczenia aromat 5 łyżek dżemu brzoskwiniowego Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki, oprócz dżemu. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy

Truskawkowa Fiesta
Sernik z bananami 159

Sernik bez dodatku mąki,cukru i masła. Prosty i szybki w wykonaniu.Inspiracja od E. Wachowicz.Przepis jest na dużą blachę.- 1,5 kilo zmielonego twarogu- 600 g

Pasje Jolki
GNIAZDKA KOKOSOWE Z BRZOSKWINIAMI 108

Słodkie gniazdka kokosowe wypełnione bitą śmietaną oraz plasterkami brzoskwiń, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Jak dla mnie deser doskonały! Jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu

Kuchnia MagdaLeny
SEROWE RAFAELLO Z MALINAMI 116

Kuleczki a'la rafaello z sera białego z dodatkiem wiórek kokosowych oraz świeżych malin. Pyszne domowe pralinki - tylko 6 składników! Są tak kremowe i delikatne

Kuchnia MagdaLeny
WEGAŃSKIE LODY TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE 157

Nadciągnęła do nas fala upałów i częściej sięgamy po różnego rodzaju zimne desery, jak np. lody. Jednak najlepsze i najzdrowsze są lody domowe, przygotowane z naturalnych

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowe ciasto z ciecierzycy z czekoladą 102

strączkiem. Planowałem zrobić pyszne batoniki z ciecierzycy, ale (jak to ja) zmieniłem zdanie i przygotowałem fit ciasto z ciecierzycy. Ostatnio dużo eksperymentuję ze zdrowymi słodyczami – kilka dni temu opublikowałem przepis na kokosowe kulki mocy (warto go wypróbować

Vegan Taste
Sernik czekoladowy na mleku kokosowym 143

Kilka lat temu odkryłam, że pieczenie (a serników w szczególności) nie jest czymś tak trudnym jak całe życie sądziłam. Zaczęłam więc piec i tak mi się

Zdrowa Kuchnia Sowy
Surowe białko wegańskie, banan z cynamonem + BCAA, Perform – Siła Roślin 94

koktajl o nieco proszkowej konsystencji, więc my nie pijemy ich w takiej formie. Jednak ich dużą zaletą jest chłonność porównywalna z mąką kokosową, dlatego my tego typu białka bardzo chętnie wykorzystujemy do wszelkich deserów i ciast. Smak banan z cynamonem świetnie pasuje nam do wypieków typu brownie i wszelkich batonów czy pralinek bez pieczenia z owocami. Ostatnio robiłyśmy nawet czarne

Candy Pandas
Kokosowy biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką. 172

Składniki na spód:  - 3 jajka (oddziel żółtka od białek) - 3/4 szkl. cukru - 4 łyżki wody - 3/4 szkl. mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 szkl. wiórków kokosowych Dodatkowo: - 1/2 szkl. przegotowanej wody, do której wyciskamy pół niedużej cytryny - duże opakowanie śmietany 30% (ok. 400g) - 1 opakowanie galaretki poziomkowej lub truskawkowej (lub dwa jeśli chcesz, żeby warstwa była grubsza(...)proszkiem do pieczenia i miksuj krótko, tylko żeby całość dobrze się wymieszała.  4. Na koniec dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj delikatnie łyżką. Wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz około 30 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Po tym czasie  wyciągnij i odstaw do wystygnięcia. Nie jest to typowy biszkopt, więc

Kraina Tysiąca Smaków
Kokosowe serniczki z malinami 99

moich ulubionych ciast, ale niestety wymagają troszkę czasu no i nie należą do najlżejszych deserów. Jem je zazwyczaj od święta albo przy jakichś specjalnych okazjach (i wtedy dopiero smakują wyjątkowo), a jeżeli tak nagle najdzie mnie ochota na sernik to przygotowuje wersję mini w nieco zdrowszej i odchudzonej wersji. Tym razem padło na serniczki kokosowe z dodatkiem pysznych malin

Healthy food explorer
Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami FIT 98

orzechów – 40g rodzynek Składniki na polewę: – 100g czekolady gorzkiej – 1/2 łyżki oleju kokosowego CIASTECZKA: Wszystkie składniki na ciasteczka umieszczamy w misce i zagniatamy, aż uzyskamy zwartą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy na blacie i wykrawamy okrągłe ciasteczka. Wykrojone ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 18-20 minut w 180 stopniach, studzimy. KARMEL: Świeże daktyle(...)wody). Tak przygotowanym „karmelem” smarujemy ostudzone ciastka. POSYPKA: Mix orzechów wraz z rodzynkami rozdrabniamy w malakserze na małe kawałki i układamy na posmarowanych ciastkach. POLEWA: Czekoladę roztapiamy z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i oblewamy na kratce przygotowane ciastka. Schładzamy w lodówce i podajemy. Smacznego! Artykuł Nagie „Jeżyki” – ciasteczka z bakaliami FIT pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Czekoladowo-jogurtowe ciasto z gruszką i mascarpone 110

łyżka miodu W miseczce mieszamy mascarpone z przyprawami i miodem. Jeśli wolicie słodsze desery to dodajcie więcej miodu. Swoje ciasto zapiekłam w 6 ceramicznych kokilkach, ale śmiało można zrobić to także w tzw. keksówce. Każdą foremkę spryskuję olejem kokosowym. Na spód wykładamy ok. 2 łyżki masy jogurtowo-czekoladowej, następnie układamy sporą część gruszki. Na to wykładamy kolejne 2 łyżki masy

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania