Dla mnie największą wartość mają produkty domowej roboty więc bardzo często robię tę mąkę samodzielnie. Szczególnie, że dzieci są bardzo zainteresowane postępami tego procesu i chętnie przy tym pomagają. Chyba dlatego, że spodziewają się zaraz pysznych kruchych ciasteczek kokosowych, wykonanych z użyciem tej mąki. Składniki i sprzęt – 200g wiórek kokosowych – 1200ml wody – gaza – blender – rondel – blacha do pieczenia – piekarnik z termoobiegiem Wiórki kokosowe zalewam ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Robię to co lubię i lubię to co robię... tak można streścić moją pasję do wypieków. Blog stworzyłam po to, aby zebrać w jedno miejsce przepisy gromadzone przez lata przez moją mamę i babcię. Każdy z nich jest sprawdzony i to wielokrotnie. Do całej tej kupki dołożyłam również swoje ulubione przepisy. Moją kolejną dużą pasją jest dekorowanie. Bardzo się cieszę, że te dwie pasje mogę połączyć ze sobą. Ciągle się kształcę i podnoszę swoje kwalifikacje. Specjalnie po to, abym mogła Wam przekazywać rzetelną i sprawdzoną wiedzę.