ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:411/932)

Bananowo-kokosowe muffinki 143

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kilka dni temu podawałam Wam przepis na smaczne ciasto z dodatkiem bananów. Teraz po niewielkiej modyfikacji polecam muffinki bananowe z dodatkiem wiórków kokosowych z czekoladą. Wilgotne i aromatyczne po prostu pyszne. Będą idealnym poczęstunkiem w Światowym Dniu Muffinka, który przypada na 30 marca Składniki: 3 dojrzałe

W garach u Gosi
Kokosanki (trzyskładnikowe) 199

ubić na sztywną pianę. Następnie (powoli!) wsypać cukier. Białka cały czas ubijać. Musi powstać sztywna, błyszcząca piana. Na sam koniec wsypać wiórki kokosowe. Całość delikatnie przemieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta (1 łyżka= 1 kokosanka) . Uwaga: należy zachować dosyć spore odstępy pomiędzy kokosankami, ponieważ podczas pieczenia mocno się rozlewają (spójrz na zdjęcia poniżej) . Piec

Ugotować
Tort marchewkowy z kremem budyniowym 301

Składniki ciasto: 300 g marchewki 100 g ananasa 50 g orzechów włoskich 80 g wiórków kokosowych 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 … Czytaj dalej Tort marchewkowy z kremem budyniowym

czarrna od kuchni
Wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami 159

Proste i szybkie wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami , udekorowane bitą śmietaną i kolorowymi jajeczkami. Ciasto na muffinki jest bez białego cukru. Zamiast niego jest

Moja Delicja
Bananowo-kokosowe muffinki 203

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kilka dni temu podawałam Wam przepis na smaczne ciasto z dodatkiem bananów. Teraz po niewielkiej modyfikacji polecam muffinki bananowe z dodatkiem wiórków kokosowych z czekoladą. Wilgotne i aromatyczne po prostu pyszne. Będą idealnym poczęstunkiem w Światowym Dniu Muffinka, który przypada na 30 marca Składniki: 3 dojrzałe

W garach u Gosi
Ciasto kokosowo orzechowe 191

Świetne ciasto połączenie masy a'la bounty i słodkiego karmelu oraz orzechów. Ważne aby masę kokosową robić w większym garnku najlepiej z podwójnym dnem ponieważ łatwo ją przypalić. Robiłam w formie o wymiarach 35 cm x 23 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
KETO BURRITO (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, jajek i laktozy) 378

podsmaży dodać pomidory w puszce razem z zalewą oraz paprykę. Dusić wszystko około 15 minut. Doprawić do smaku. Do przygotowania tortilli mąkę kokosową przesiać i wymieszać z mąką konjac, łupinami oraz przyprawami. Dodać wodę i wyrobić ciasto ręcznie do uzyskania elastycznej masy o konsystencji plasteliny. Ciasto umieścić między arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkować średniej grubości, okrągły placek. Ciasto

Ola la LCHF
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 174

oraz harmonogram wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!  Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych! Tę smakowitą książkę :  PORA

Z Kuchni Do Kuchni
KETO WRAPY – TORTILLE (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, jajek i laktozy) 439

mąki konjac 40 ml wody sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony czosnek granulowany zioła prowansalskie inne ulubione przyprawy Mąkę kokosową przesiać i wymieszać z mąką konjac, łupinami oraz przyprawami. Dodać wodę i wyrobić ciasto ręcznie do uzyskania elastycznej masy o konsystencji plasteliny. Ciasto umieścić między arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkować średniej grubości, okrągły placek. Ciasto nie może być

Ola la LCHF
Orkiszowe serduszka 239

ulubione kształty. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (funkcja góra-dół) ok 15 minut. W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę. Przestudzone ciasto maczać do połowy w polewie i odstawić, aż polewa zastygnie. Można posypać wiórkami kokosowymi, rodzynkami lub ozdobnymi perełkami

Trufelkowo
Chlebek bananowy FIT 167

Płatki owsiane zmielić w blenderze na pył. Dodać sodę, cynamon, imbir i wymieszać.  Banany rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, cukier, roztopiony olej kokosowy i miód, wymieszać. Wsypać suche składniki i całość połączyć łyżką lub rózgą. Przelać ciasto do keksówki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do suchego patyczka około 35 minut. Wyjąć i wystudzić

wyzwania kuchenne
Przepis #111 Wegańskie ciastka "Oreo" bez pieczenia 310

dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy (najlepiej zrobić to przez papier do pieczenia gdyż ciasto jest dość kleiste). Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy na przykład szklanką kołka (tak by była parzysta liczba). Wkładamy na godzinę do lodówki.   Nadzienie Do rondelka wlewamy mleczko kokosowe oraz miód. Chwilę podgrzewamy. Wsypujemy wiórki kokosowe (jeśli masa będzie zbyt rzadka można dodać więcej wiórek). Dokładnie mieszamy

Health-Fit-Life
Placek serowy na dzień dobry 190

tylko mogę, zatrzymuję się na chwilę, by smakować, a nie tylko jeść. 1-2 porcje: 500 g serka wiejskiego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka mąki lnianej dowolne dodatki Serek wymieszałam z mąkami i odstawiłam, by ciasto się ścięło. Masę wyłożyłam na rozgrzaną patelnię, bez tłuszczu. Smażyłam przez ok. 5 minut, a następnie zapiekłam w piekarniku – funkcja grill plus

Kucharzyca
ciasto śnieżny puch 176

jakiegoś czasu przymierzałam się do zrobienia tego ciasta .I jak je zrobiłam mogę powiedzieć cudo 🙂 . Lekko serowa pianka na herbatnikach przykryta kokosową posypką wyszła na prawdę rewelacyjnie .A samo wykonanie jest nieskomplikowane .Przekonajcie się sami 🙂 . Czas przygotowywania: do 40 minut Czas chłodzenia: minimum 3 godziny Ilość: blacha

Ugotujmy Coś
Bajaderki 197

Hej! Czy lubicie bajaderki? Jeśli tak, to zróbcie, jeśli nie wiecie czy lubicie, to też zróbcie. Kiedyś w cukierenkach można było kupić bajaderki tak duże, że

Tylko pysznie
Sernik gotowany z malinami i żelką kokosową 397

Wyśmienite w smaku ciasto bez odpalania piekarnika , w sam raz na słodki poczęstunek, z malinami i żelką kokosową to prawdziwa słodka gratka. Jedno z moich ulubionych serników bez pieczenia. Składniki: Forma 24/24 cm 2 duże opakowania herbatników maślanych Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego 10 dag masła 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 ml mleka 3 jajka

Wanilia i Kardamon
Racuszki z dynii 😆 210

smażenia Przygotowanie : Do miski wsypujemy sypkie składniki: mąkę, sodę i cukry, mieszamy je, a następnie dodajemy dynię i tyle mleka aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu (ja użyłam oleju kokosowego) i łyżką kładziemy małe placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor (ogień nie może być zbyt mocny gdyż placuszki zaczną sie palić

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
CHLEB BEZGLUTENOWY ZE SKIEŁKOWANEJ KASZY GRYCZANEJ (BEZ DROŻDŻY, ZAKWASU, TŁUSZCZU, KAZEINY, SKROBII) 255

masę (można dodać trochę wody - max. 100 ml, gdy blender nie daje rady).  Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy olejem kokosowym.  Odstawiamy w ciepłe miejsce o temperaturze 30-40 stopni na 6 h. Jeśli ciasto nie wyrośnie, to umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 40 stopni na 2,5-3 godziny. Po tym czasie zwiększamy temperaturę

Jeść, by żyć w zdrowiu
Herbaciany omlet z ricottą. 162

soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego)  łyżka syropu daktylowego Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego  zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, przełożyć ciasto i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony. Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej. Podawać

Poranek na słodko
Bezglutenowe naleśniki ze szparagami 167

ryżowe) 2 jajka 60 g mąki kukurydzianej 40 g mąki ryżowej 80 g mąki gryczanej 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego opcjonalnie: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj ze sobą i odstaw na kwadrans. Jeśli ciasto będzie za gęste dolej kilka łyżek wody. Smaż cienkie naleśniki na bardzo gorącej patelni ( ja smażyłam beztluszczowo). nadzienie: 300 g chudego serka twarogowego

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe racuchy z quinoą i białymi kwiatami 150

gram mąki z tapioki lub ziemniaczanej 300 ml mleka 1 jajko 7 gram drożdży instant 3 łyżeczki brązowego cukru szczypta soli olej kokosowy (lub inny) do smażenia Wykonanie: Z mleka, jajka, mąk, drożdży i cukru robimy ciasto (trzepaczką, lub mikserem), powinno wyjść trochę gęstsze, niż naleśnikowe. Odstawiamy je na pół godziny w ciepłe miejsce. W tym czasie obieramy kwiaty

Quinoa Raz!
Chlebek bananowy 143

Chlebek bananowy to coś pomiędzy pysznym słodkim chlebkiem a ciastem. Ma w sobie cudownie pyszne dodatki takie jak suszone owoce, orzechy, czekoladę, wiórki kokosowe oraz miód , które możemy dowolnie zmieniać według naszych upodobań. Ja dodałam orzechy włoskie oraz żurawinę. Pamiętajmy, że im bardziej dojrzały banan , tym bardziej jest słodki, dlatego z umiarem dodajemy cukier:) Potrzebujemy: 150 g rozpuszczonego masła

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 215

Nadchodzi sezon na ulubione, rodzime truskawki. Pora więc na ciasta z tymi wspaniałymi owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu          Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem. Piec w blaszce wyłożonej

Praktyczna pl
Muffinki matcha – wegańskie i bezglutenowe 243

małego rondla wlej mleko, dodaj cukier oraz olej kokosowy. Wstaw na ogień i delikatnie podgrzewaj, cały czas mieszając, aż cukier i olej kokosowy się rozpuszczą. Mokre składniki przelej do suchych i dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolite ciasto o jasnozielonym kolorze.  Za pomocą dużej łyżki wykładaj partie ciasta do przygotowanych papilotek, wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 20 minut. Wyjmij

Roślinna - blog wegański
Cynamonowe ciasto marchewkowe, Figa z Makiem 236

Smaczne i nie za słodkie świąteczne (i nie tylko) ciasto. Wykonanie ekspresowe. Dekoracja dowolna (dobrze sprawdza się polewa z białej czekolady i wiórki kokosowe). Składniki: 4 średnie marchewki 4 jajka 150 ml cukru (można więcej) 400 ml mąki pszennej 1 szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 150 ml oleju roślinnego Obierz marchewki

Qlinarnie i Qlinarnie
Dietetyczny wegański jabłecznik „bez” 321

więc dla wszystkich wiecznie odchudzających się (łącznie ze mną) ideał, no i smaczny, żeby nie było wątpliwości Składniki: Składniki: ciasto 450 g mąki (3 szklanki, u mnie była to 1 szklanka mąki żytniej razowej, 1 szklanka mąki kokosowej i 1 szklanka mąki pszennej) 2 duże banany 200 g puree z upieczonej dyni (można pokusić się o zastąpienie jej dodatkowymi bananami(...)mnie było to 8 malutkich jabłek farsz: cynamon *cukier (użyłam nie więcej niż 50 g cukru dard muscovado) Przygotowanie: Banany dokładnie zblendować i wraz z pozostałymi składnikami na ciasto dokładnie wyrobić aż powstanie gładka masa nie trzymająca się całości. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną częścią wylepić dno formy do pieczenia wyłożonej najlepiej papierem. Można oczywiście tez rozwałkować ciasto

greenscarf
Protetniowe Ciasto Czekoladowe 194

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Pyszne Proteinowe Ciasto Czekoladowe. - SKŁAD - ✔ 150 g ODŻYWKI BIAŁKOWEJ ✔ 80 g MASŁA ORZECHOWEGO ✔ 40 g MLEKA KOKOSOWEGO ✔ 15 g KAKAO ✔ 100 ml MLEKA ✔ 2 BANANY - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1489 Węglowodany 87 g Białko 146 g Tłuszcze 62 g - PRZYGOTOWANIE - ZOBACZ PRZEPIS W WERSJI

Sylwetka Od Kuchni
Szarlotka po królewsku 247

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szarlotka po królewsku to ciasto na biszkopcie z masą jabłkową i bitą śmietaną. Pięknie się prezentuje a

Marta Gotuje
Pieczone faworki, czyli nie taki Tłusty Czwartek 252

moim zdaniem faworki mogły być niższe i 1 w zupełności by wystarczyła ) Cukier puder-płaska łyżka Sól- szczypta łyżka oleju kokosowego - można pominąć(ten składnik dodałam od siebie) Składniki wsypać do miski i wyrobić ciasto, które następnie należy rozwałkować cienko i kroić w paski. Każdy pasek przeciąć w środku i wywinąć przez otwór jeden koniec faworka. Piec w piekarniku przez

FitKot
Muffiny - takie jak lubisz :) 178

muffin. Następnie wkładam je do piekarnika  nagrzanego do 180 stopni- piekę w tej temp. ok 15- 20 minut. Często mieszam ciasta ze sobą, Uzyskuje bardzo ładnie wyglądające i smaczne muffiny. Ozdabiam je: czekoladą wiórkami kokosowymi jabłkami orzechami

The Sweet Damsel
Drożdżówki odrywane 203

cukier, cukier waniliowy i wymieszaj dokładnie składniki sypkie. Dodaj olej,mleko i jogurt. Rozbełtaj jaja. Dodaj. Ciągle mieszając dodaj rozpuszczony olej kokosowy – nie może być ciepły. Na koniec dodaj zaczyn. Teraz wyrób ładną elastyczną kulę ciasta, staraj się nie dokładać mąki. Im więcej mąki dołożysz tym ciasto będzie bardziej "gumiaste". Odstaw kulę w misie do wyrośnięcia, pod ściereczką, na jakieś

Z Kuchni Do Kuchni
Batony kokosowo owsiane bez pieczenia mąki i cukru 186

szklanki nasion słonecznika  - 3-4 czubate łyżki miodu ja użyłam spadziowego miody polskie - 3-4 czubate łyżki oleju kokosowego ja użyłam oleju zielony nurt do kupienia  tutaj Przygotowanie :  Wymieszać wszystkie składniki , jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodajcie więcej masła, miodu lub oleju by uzyskać pożądaną konsystencję, wyłożyć na blaszkę keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia ( można dodatkowo położyć

zdrowa vege kuchnia
Muffiny "Pina Colada" 169

ananasów, składniki wymieszać. Mokre składniki przelać do suchych (mąka z dodatkami), zamieszać łyżką. Następnie dodać ananasy i połowę wiórków kokosowych. Składniki zamieszać, by się połączyły ( nie mieszamy długo, tylko łyżką rach ciach ciach:)). Ciasto przelewamy do muffinkowych foremek. Wierzch każdej muffinki posypać pozostałym kokosem. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 st. C. Muffinki należy włożyć do nagrzanego wcześniej

In my kitchen
Likier a la Malibu 2412

przelać przez gazę i mocno wycisnąć* całą esencję z wiórków do karafki/butelki.Przechowywać w lodówce, a przed polaniem wstrząsnąć**.Na zdrowie! :)* pulpę kokosową można wykorzystać do ciastek np. kokosanek, do batoników typu Bounty, jako dodatek do ciasta albo podsuszyć i zmielić na mąkę.** na górze utworzy się około 7mm warstwa, którą wystarczy 'przebić' patyczkiem do ciasta/szaszłyków, a następnie wstrząsnąć

Kraina Miodem Płynąca
Tarte mousse au chocolat 175

Następnie, podgrzewając, rozpuścić, lekko przestudzić. Letnią żelatynę dodać do czekolady wraz z likierem. Delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Mus wyłożyć na ciasto. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Udekorować wg uznania, ja użyłam żółte wiórki kokosowe, rurki waflowe oraz cukrowe kwiatki.                 Smacznego:)   Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Placki z serka wiejskiego 149

być w temperaturze pokojowej. Łyżeczkę proszku do pieczenia należy wymieszać z mąką pszenną – nie powinno być jej więcej niż 80 gramów, aby ciasto było w sam raz, nie za gęste, nie za rzadkie. Do ciasta dodaje się łyżkę cukru – białego, brązowego, stewii czy ksylitolu. Każdy cukier jest akceptowalny – jeśli ktoś lubi to cukier waniliowy także się sprawdzi(...)dokładnie łyżką. Przeczytaj przepis na: Placuszki na sodzie Kolejnym etapem jest nagrzanie patelni, dodanie oleju roślinnego – może być rzepakowy lub kokosowy. Na patelni smaży się po 2-3 placuszki jednocześnie. Placuszek formuje się z jednej łyżki stołowej ciasta. Smaży się je z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu można udekorować placki obłoczkiem bitej śmietany, dżemem lub owocami. Artykuł

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Pomarańczowe z Miodem, Bez Glutenu 325

podczas pieczenia. W przygotowaniu jest proste, bardzo polecam…. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Pomarańczowe z Miodem, Bez Glutenu Składniki: 2 pomarańcze 1/2 szklanki mąki migdałowej 1/2 szklanki mąki kokosowej 150g zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 5 jajek 4 – 5 sporych łyżek naturalnego miodu (takie trochę(...)blendera i miksujemy ( patrz FILM ). 5. Do miski przekładamy zmiksowane pomarańcze, dodajemy miód i jajka, mieszamy mikserem do połączenia składników. Wsypujemy suche składniki i znów mieszamy mikserem. 6. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 21-22cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno), wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 190°C na funkcji góra – dół przez około

Mała Cukierenka
Babeczki German turtle cupcake’s 238

Delikatnie wymieszaj. Połącz suche składniki z mokrymi i miksuj na wolnych obrotach do połączenia składników na gładką masę. Przełóż ciasto do formy na babeczki wyłożonej papilotkami i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min. Przygotuj kokosowe nadzienie. Rozpuść w rondlu czekoladę ze śmietanką. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj serowo kakaowy frosting

Rusty Fork
Pyszne ciasto z dynią, migdałami i masą z serka Philadelphia 202

/test/ ) aby dowiedzieć się więcej szczegółów. A na blogu, szaleństwa dyniowego ciąg dalszy. Idealne ciasto na świąteczną niedzielę! :) Pyszne ciasto z dynią, migdałami i masą z serka Philadelphia Składniki: Ciasto:       1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej (może być pszenna lub mieszanka bezglutenowa: mąka ryżowa, kukurydziana i ziemniaczana 3/4 szklanki cukru brązowego (może być zwykły)   2 jajka(...)wmieszaj po kolei do jajek mąkę z proszkiem i solą, cukier wanilinowy, startą dynię, płatki migdałowe, wiórki kokosowe a na końcu pokrojoną brzoskwinię. ·         Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej ciasto i wstaw do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piecz około 1 godzinę  a następnie pozostaw

Moja Mama Gotuje
Kruche ciasteczka rodzynkowe paleo (z foremek) 299

łyżeczki ocet jabłkowy albo sok z cytryny – ½ łyżki sól ( kłodawska lub himalajska ) – ¼ łyżeczki Do miseczki wbij jajka i wlej roztopiony (i ostudzony – nie gorący) olej kokosowy. Ubij je dobrze blenderem ręcznym, a następnie dosyp rodzynki i chwilę blenduj, aż rodzynki rozpadną się na kawałki, ale nie za drobne. Dodaj wszystkie pozostałe składniki poza octem jabłkowym albo sokiem(...)podanych powyżej ilości składników wyszło 40 małych ciasteczek. Byłoby ich pewnie co najmniej 45, gdyby syn nie wyjadał surowego ciasta podczas wycinania ciasteczek z foremek My na koniec jeszcze posmarowaliśmy ciasteczka białkiem z jajka i udekorowaliśmy wiórkami kokosowymi , ale ten krok jest oczywiście opcjonalny. (function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement

PaleoSMAK
Ciasto bez cukru, z owocami 243

wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę 18 x 23 cm: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju rzepakowego(...)pudrem, jeżeli okaże się mało słodkie. Smacznego! Ciasto bez cukru, z owocami Ciasto bez cukru, z owocami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju

moj przepis na
Drożdżowe słoneczko z farszem z szynką zrazową. 208

się do rąk.  Ciasto odstawiamy w misce przykrytej ściereczką, w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość.  Farsz: 0,5 kg pieczarek 1 średnia cebula 200 g szynki zrazowej wędzonej Hańderek 250 g sera żółtego łyżeczka domowej warzywnej kostki rosołowej II z tego przepisu ---> Domowa warzywna kostka rosołowa II sól, pieprz łyżka oleju kokosowego Pieczarki ścieramy na tarce(...)przykrycia na oleju kokosowym, aż cała woda z pieczarek wyparuje.  Szynkę kroimy w dość grubą kostkę, a ser ścieramy na wiórki. Pieczarki odstawiamy do ostygnięcia, kiedy masa będzie już delikatnie ciepła mieszamy ze sobą wszystkie składniki na farsz. Zostawiamy jedynie około 50 g tartego żółtego sera, który później posłuży do posypania farszu. Ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkujemy

MamaOskarka
Tartaletki z truskawkowym kremem 103

momentu, aż ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto przełożyć na wysypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 4 mm, z ciasta wycinać okręgi o średnicy większej(...)starczyło na rant foremki. Ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia

moj przepis na
Tartaletki z truskawkowym kremem 140

kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe spody do ciastek. Składniki na 8 dużych tartaletek o średnicy 12-15 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki zimnej wody Foremki wysmarować masłem, wysypać mąką. Składniki na spody przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto(...)starczyło na rant foremki. Ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia

moj przepis na
Tartaletki z truskawkowym kremem 247

kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe spody do ciastek. Składniki na 8 dużych tartaletek o średnicy 12-15 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki zimnej wody Foremki wysmarować masłem, wysypać mąką. Składniki na spody przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto(...)starczyło na rant foremki. Ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia

moj przepis na
Cranberry Noël 209

włoskimi lub laskowymi), a ja zamieniłam je na płatki migdałowe. No i nie obtaczałam ich też w wiórkach kokosowych (głównie ze względu na kształt). Zapytacie, jak smakują? Najlepiej, jak tylko mogą :) Połączenie kwaskowatej żurawiny, z delikatnymi płatkami migdałowymi i maślanym ciastem z dekoracją z białej czekolady po prostu musi smakować i nie może się nie udać :) Prócz tego Cranberry Noël

MyCookBook.pl
Tarta z malinami i białą czekoladą 211

Nadzienie: 200 g śmietanki 30% (3/4 szklanki) 100 g białej czekolady (1 tabliczka) 3 jajka 3 łyżki wiórków kokosowych 150 g – 200 g świeżych malin dodatkowo: cukier puder po posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Kruche ciasto: Ze wszystkich składników zagniatamy jednolite ciasto. Możemy to zrobić ręcznie lub błyskawicznie w malakserze. Władamy

Poezja smaku
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 200

jest wyrazisty Kolor po upieczeniu trochę blednie, ale i tak można dostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego ciasto przepięknie pachnie malinami (przed i po upieczeniu, więc przyjemnie się przygotowuje te ciasteczka ;)). Wykorzystałam w przepisie mąkę orkiszową pełnoziarnistą, ryżową i kokosową, a ciasteczka posłodzone są ksylitolem i dodatkowo szczyptą ekstraktu ze stewii, żeby efekt końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie(...)mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin ok. 4 łyżki mleka Masło utrzeć z ksylitolem i żółtkami. Maliny zmielić w blenderze na puder. Dodać do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie

Fitkot
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 201

jest wyrazisty Kolor po upieczeniu trochę blednie, ale i tak można dostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego ciasto przepięknie pachnie malinami (przed i po upieczeniu, więc przyjemnie się przygotowuje te ciasteczka ;)). Wykorzystałam w przepisie mąkę orkiszową pełnoziarnistą, ryżową i kokosową, a ciasteczka posłodzone są ksylitolem i dodatkowo szczyptą ekstraktu ze stewii, żeby efekt końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie(...)mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin ok. 4 łyżki mleka Masło utrzeć z ksylitolem i żółtkami. Maliny zmielić w blenderze na puder. Dodać do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie

Fitkot