ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:411/965)

Ciastka z kremem russel kawowym 205

Kruche ciasteczka ze słodkim, maślanym kremem russel z dodatkiem kawy, obtoczone w wiórkach kokosowych. Wyglądem przypominają makaroniki. Najlepsze jeszcze tego samego dnia kiedy zostały sporządzone. Polecam 😊 Składniki: Ciasto: 400 g mąki tortowej 250 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietnay 18% Krem russel kawowy: 2 jajka 200 g masła  2 łyżki naparu z kawy  100 g cukru Lukier(...)ubić z cukrem pudrem na sztywną masę. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść nożem na stolnicy, następnie szybko zagnieść rękoma. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i wycinać małe kółka. Połowę wyciętych ciastek posmarować z jednej strony lukrem. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż lukier się zarumieni

Słodka Strefa
Ciastka z kremem russel kawowym 225

Kruche ciasteczka ze słodkim, maślanym kremem russel z dodatkiem kawy, obtoczone w wiórkach kokosowych. Wyglądem przypominają makaroniki. Najlepsze jeszcze tego samego dnia kiedy zostały sporządzone. Polecam 😊 Składniki: Ciasto: 400 g mąki tortowej 250 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietnay 18% Krem russel kawowy: 2 jajka 200 g masła  2 łyżki naparu z kawy  100 g cukru Lukier(...)ubić z cukrem pudrem na sztywną masę. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść nożem na stolnicy, następnie szybko zagnieść rękoma. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i wycinać małe kółka. Połowę wyciętych ciastek posmarować z jednej strony lukrem. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż lukier się zarumieni

Słodka Strefa
Koktajlowe kotleciki z tofu z dodatkiem paprykowej salsy 218

cebulki dymki 2 łyżki posiekanej kolendry 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej  1/3 szklanki pełnoziarnistej mąki  1 łyżeczka przyprawy curry sól, pieprz do smaku olej kokosowy do smażenia Aby przygotować salsę, wszystkie papryki przekrój na pół, pozbądź się gniazd nasiennych, umyj i pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Cebule i czosnek obierz i również pokrój je w drobną(...)czosnkiem przełóż wszystko do miski z rozgniecionym tofu, dodaj skrobię, mąkę oraz przyprawy i dłońmi zagnieć całość na gładkie ciasto. Z powstałego ciasta wilgotnymi dłońmi formuj od 12 do 16 małych kotlecików. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i smaż kotleciki po 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się złotobrązowe. Zdejmuj z patelni i układaj na papierowych ręcznikach

Roślinna - blog wegański
Babka krówkowa w polewie czekoladowej. 196

proszkiem, olej, masę krówkową i oranżadę, wszystko delikatnie wymieszać. Formę z kominkiem natłuścić margaryną, przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 / 55 minut do suchego patyczka. Wiśnie w czekoladzie lekko podgrzać i polać nimi zimną babkę, wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Cytrynowiec (bez glutenu, bez białego cukru) 98

wiemy czy jesteście fanami ciasta cytrynowego ale my od momentu zrobienia tego przepisu już tak 😃  Delikatny biszkopt, cytrynowa, aksamitna galaretka, słodka warstwa serka no i herbartnik w lukrowej kąpieli. Wszystko idealnie słodkie, lekko kwaśne (bez użycia kwasku cytrynowego!) i delikatne. Polecamy! 💚       Składniki (19c19cm): Biszkopt -2 duże jajka -3 płaskie łyżki skrobi -3 łyżki mąki ryżowej(...)ksylitolem i skórką z cytryny (można dodać więcej ksylitolu jeśli ktoś ma taką potrzebę). 17. Na koniec dodać mąkę kokosową, wymieszać starannie. 18. Kremem przykryć zastygniętą galaretkę i wyrównać górę. 19. Herbatniki ułożyć jedno przy drugim na górze ciasta. Całość znów wstawić do lodówki, najlepiej owinąć szczelnie workiem i chłodzić całą noc. 20. Następnego dnia wykonać gęsty lukier i polać

Candy Pandas
Masło orzechowe 269

potrawami słodkimi oraz słono-pikantni. Mogą być składnikiem sałatek, dodatkiem do białych mięs czy makaronów. Sprawdzą się także w deserach, przy wypieku ciast… i nie tylko. Masło orzechowe. Składniki: - 2 szklanki orzechów laskowych - ok. ½ szklanki oleju kokosowego (lub innego o neutralnym smaku) - ½ łyżeczki różowej soli himalajskiej - opcjonalnie nektar z agawy lub miód Orzechy wsypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(...)suchego słoika i zamykamy. Przechowujemy w lodówce. Masło orzechowe świetnie nadaje się do smarowania pieczywa czy tostów, dzięki czemu może być oryginalną propozycją na śniadanie. Doskonale komponuje się z ciastami, kremami, zarówno z daniami słonymi, słodkimi, pikantnymi czy łagodnymi. Jego wyjątkowość polega nie tylko na wartościach odżywczych w nim zawartych, ale również wszechstronności zastosowania. Indeks glikemiczny orzechów laskowych wynosi

mojewypiekiinietylko
PROTEINOWY FIT KOPIEC KRETA 304

macie blaszki średnicy 16 wtedy wyjdzie Was typowy kopiec. Mleko i jaja muszą być w temperaturze pokojowej nie prosto z lodówki. Składniki: ciasto -szklanka mąki gryczanej - 2 jaja+2 łyżki słodzika -pół szklanki mleka -10 g oleju kokosowego -2 łyżki kakao -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa -250 g jogurtu naturalnego -250 g twarogu chudego+5 łyżek słodzika(...)stopni. Po upieczeniu biszkopta ostudzamy go. 2. Jeśli daliście mniejszą formę wydrążcie środek lub tak jak ja dałam większą, wystarczy nie wielką ilość wyszarpać z górnej części ciasta,  aby było czym posypać górę. 3. Banany kroimy w plastry i układamy na biszkopt jedno koło drugiego. (kopiec to do środka, placek po całości) 4. Twaróg, jogurt, słodzik wstępnie zmiksować. Żelatynę

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kokosowe muffiny śniadaniowe wg przepisu Nigelli Lawson w wersji bezglutenowej i bezmlecznej 233

kokosowym. W małej miseczce dokładnie roztrzep jajko, wymieszaj je z mleczkiem kokosowym, wodą kokosową lub wodą. Dodaj przestudzony olej kokosowy i wymieszaj. Przelej płynne składniki do suchych, delikatnie wymieszaj widelcem. Ważne jest, żeby nie dosłownie lekko wymieszać wszystkie składniki – ciasto może mieć grudki. Nakładaj ciasto do papierowych papilotek na muffinki do ok. 2/3 wysokości. Piecz przez około(...)muffiny bezglutenowe i bezmleczne 75 g oleju kokosowego 250 g mąki kokosowej 25 g mielonych wiórków kokosowych 75 g cukru kokosowego 100 ml mleka kokosowego 100 ml wody kokosowej lub po prostu wody 1 jajko ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie 2 łyżki białego rumu Wykonanie wg przepisu Nigelli Lawson na muffiny śniadaniowe Włącz piekarnik

Eat me! Fit me!
Słodka bomba kaloryczna 165

wreszcie je wykonałem. Ciasto nie jest skomplikowane a czas wykonania to max 30 min. Najdłużej schodzi ze schłodzeniem i aby wszystkie warstwy się połączyły - tutaj najlepiej cała noc. Składniki: 2 opakowania masy kajmakowej (800g) 100g orzeszki w karmelu (na wagę w biedronce) 600g herbatników 700ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki oleju kokosowego 100g cukru brązowego 2 białe czekolady(...)700ml zamiast 1l jak na opakowaniach budyniu) mieszamy z 2 opakowaniami budyniu i zagotowujemy, dodajemy do tego brązowy cukier i olej kokosowy - mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Masę kajmakową mieszamy ze zmielonymi orzeszkami. Możemy teraz zacząć układanie warstw ciasta. Układamy kolejno: Herbatniki Masa budyniowa Herbatniki Masa kajmakowa Herbatniki Masa budyniowa Masa Kajmakowa Na koniec rozpuszczamy 2 tabliczki czekolady

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Ciasto Popapraniec 415

kremem, które zostało przełamane musem z jabłek. Inspiracja: blog kruche babeczki Składniki na formę 30 cm x 25 cm na ciasto: 5 jaj 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 kopiasta łyżka kakao 1 szklanka mąki pszennej Na krem budyniowy: 1/2 litra mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 250 g masła

Fabryka pomysłów
Waniliowe Kruche Babeczki Z Budyniem 195

esencja waniliowa Nadzienie: 1 budyń waniliowy 400 ml mleka 3 płaskie łyżki cukru Dodatkowo : cukier puder polewa czekoladowa wiórki kokosowe 1. Z podanych składników gotujemy budyń i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. 2. Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto (ciasto może się lepić) i chowamy je do lodówki na co najmniej 30 minut (ja zagniotłam je dzień wcześniej, więc ciasto spędziło

Gotowanie...to proste !
Chrupiące krokiety z truskawkami 170

Nadzienie: 300g świeżych truskawek 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżka maki ziemniaczanej Panierka: 1 szklanka płatków kukurydzianych 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki bułki tartej 1 jajko Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania krokietów Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i dokładnie zmiksować mikserem. Z gotowego ciasta usmażyć na suchej, rozgrzanej patelni naleśniki

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasteczka ze słonecznikiem 219

smaku śmietankowe. Wytrzymają spokojnie tydzień, czyli do następnego pieczenia. Śmiało można zamrozić część ciasta bo z przepisu wychodzi ich naprawdę dużo. Składniki na około 30 sztuk o średnicy 8 cm: 300 g mąki pszennej z czego 100 g to może być razowa 150 g zimnego oleju kokosowego lub margaryny roślinnej 1 banan 50 g cukru wierz ciasteczek: 50 ml syropu(...)CAMERA Na blat wysyp mąkę, zrób dołek i umieść w nim zimny olej kokosowy w kawałkach, banana i cukier. Siekaj wszystko nożem. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Siekaj i zagarniaj, siekaj i zagarniaj i po około 10 minutach jakimś cudem wszystko się sklei i uzyskach piękne gładkie ciasto. Ważne, aby nie było widocznych grudek tłuszczu, gdyż podczas pieczenia w tych miejscach zrobią

greenscarf
Budyniowo-kokosowe ciasteczka. 214

waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki cukru pudru 1 jajko 2 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych ciasteczek budyniowych: 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski. 2. Następnie zagniatamy ciasto. 3. Odrywamy kawałki i formujemy z nich kulki o wielkości orzecha włoskiego

Izabelawkuchni
Kruche ciasteczka bez glutenu, bez jajek, bez cukru 215

składniki wymieszałam i ręcznie wyrobiłam ciasto. Ciasto wstawiłam do lodówki na 10 minut. Po wyjęciu z lodówki rozwałkowałam ciasto, podsypując mąką ryżową. Wykroiłam ciasteczka w różnych kształtach. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp  180 ° C. Papier do pieczenia wysmarowałam masłem kokosowym. Ciasteczka przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika. Ciasteczka wypiekałam ok 10 minut

nietadieta
Kruche ciasto ze śliwkami i aromatyczną kruszonką 166

dzielimy je na połówki, wyjmując pestki. Kruszonka: 200 g mąki 200 g cukru pół szklanki wiórków kokosowych pół kostki masła łyżeczka cynamonu szczypta anyżu kilka ziaren kardamonu ( podobnie jak anyż rozgniecione w moździerzu) Wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy. Ciasto wyjmujemy z zamrażalnika, możemy je albo zetrzeć na tarce na grubych oczkach lub rozwałkować na blaszce, na wierzch układamy śliwki (skórką

Słodka Kraina Wypieków
Tarta gruszkowo- orzechowa 194

łyżki śmietany ½ szklanki cukru 1 cytryna 5 gruszek 15 dag posiekanych orzechów 5 dag słonecznika 2 łyżki cukru pudru Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Sól Wykonanie: Z mąki, 3 żółtek, margaryny, cukru, proszku i śmietany wyrabiamy ciasto kruche z dodatkiem odrobiony soli. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Z jednego żółtka i cukru pudru ucieramy kogel-mogel. Gruszki obieramy

Tradycyjna Kuchnia