ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:420/932)

Kokosowe babeczki z kremem z białej czekolady 182

wiórkami kokosowymi. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem.  Dodawać po jednym jajku dokładnie miksując. Dodać przesianą mąkę, aromat kokosowy i wymieszać łyżką do połączenia. Foremki do babeczek, lub blaszkę wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej nałożyć ciasto do 3/4 wysokości.  Piec w temperaturze 170 stopni 25 minut- sprawdzając patyczkiem. Krem z białej czekolady Najlepiej zrobić go kilka godzin(...)wydrążyć w środku. Wypełnić dżemem.  Masę kremową zmiksować na gładki i stabilny krem.  Używając rękawa cukierniczego i ozdobnej tylki w kształcie gwiazdki, ozdobić babeczki. Posypać prażonymi wiórkami kokosowymi. Ozdobić pralinką. Smacznego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wegańskie kruche babeczki z truskawkami 124

niby moja motywacja Składniki na 80 szt babeczek (średnica foremki 5 cm/góra) 2 szklanki mąki pszennej 100 g cukru pudru pół łyżeczki soli 200 g masła roślinnego (użyłam kokosowego rafinowanego) 1 banan 1 łyżka esencji waniliowej truskawek tyle ile babeczek, nie wiem ile kg tego było krem: szklanka truskawek pół litra mleka sojowego (waniliowego) 3 łyżki cukru pudru(...)Sekretem udanego ciasta kruchego, jest to że powinno ono być zimnie, w momencie wałkowania i wylepiania foremek. Po tym czasie ciasto podzielić na połowę (jedne poł włożyć do lodówki) , rozwałkować na grubość 3 mm, wkładać do nasmarowanych (roztopionym masłem kokosowym) foremek, przygniatając jedną w drugą, brzegi obciąć, a dna ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 180 C około 15 minut

greenscarf
Ciasteczka orzechowe 166

godziny.z ciasta formujemy ręka kształt małych rogalików, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok 15 min.  temperaturze 200 stopni.Ciasteczka ostudzamy. w tym czasie czekoladę wrzucamy do garnuszka, dodajemy 2 łyżki śmietany. Czekamy od czasu, do czasu mieszając,  aż wszystko się połączy i czekolada rozpuści.Końcówki rogalików maczamy w czekoladzie, obsypujemy wiórkami kokosowymi.. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej

W kuchennym oknie Ewy
Śnieżna rolada z bezami 133

mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 660 ml śmietany 30% 2 opakowania fixu do śmietany 1 łyżka cukru pudru 1 baton o smaku kokosowym (56 g) ok.. 30 małych bezów Kolorowa posypka i płatki do dekoracji Rolada: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując po łyżce cukru. Gdy białka już(...)pudru. Baton siekamy na drobne kawałeczki. Połowę śmietany rozsmarowujemy na rozwiniętej roladzie. Na śmietanie rozsypujemy pokruszonego wafelka oraz układamy 20 bezów. Zwijamy roladę dość ciasno. Resztą kremu dekorujemy wierzch ciasta. Na górze rozkładamy bezy i kolorową posypkę z opłatkami. Chłodzimy w lodówce. Do śnieżnej rolady proponuję lampkę pysznego wina  Monte Santi

VioletoweKucharzenie
CIASTO KAKAOWE BEZ MLEKA I JAJEK 136

szklanki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka zimnej wody lub soku czy mleka owsianego ⅓ kubka oleju np. kokosowego 1 łyżka octu np. jabłkowego dodatkowo garść np. suszonej żurawiny i kandyzowanej skórki pomarańczowej z firmy Helio ( generalnie do tego ciasta możecie użyć również owoców typu jabłko, banan czy maliny oraz innych waszych ulubionych suszonych owoców czy orzechów) Wykonanie: wszystkie

Słodkie zapomnienie
Dekadenckie ciasto z buraków i czekolady 100

ciasto z buraków i czekolady. Ciasto smaczne i czekoladowe, a za sprawą buraków bardzo wilgotne. Składniki: - 150 ml oliwy - 120 ml miodu - 3 jajka - 250g buraków - 50 g gorzkiej czekolady 75% - 200 g mąki orkiszowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 5 łyżek kakao (ok. 50g) - szczypta soli morskiej Dodatkowo trochę oliwy oraz wiórków kokosowych. Forma do babki z kominem(...)sól przesiewamy, dodajemy do mieszanki buraków z czekoladą i delikatnie mieszamy. Formę do babki smarujemy oliwą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Masę wlewamy do formy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy 25-30 minut aż wierzch ciasta popęka. Smacznego

Kuchenne Wariacje
KOSTKA KOKOSOWO- ORZECHOWA O SMAKU KAKAOWYM 161

Kiedyś robiłam kulki mocy. Teraz postanowiłam zrobić kostkę która w smaku przypomina kulki mocy, ale jest z nią mniej pracy:). Składniki na tę kostkę to wiórki

harrisa
Ciasto piernikowe z burakiem 133

minut w temp. 200 stopni C. polewa czekoladowa 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka płynnego miodu odrobina ciepłej wody Wszystkie składniki łączymy w jednej miseczce przy pomocy łyżki lub rózgi kuchennej.  Tak przygotowaną polewę wylewamy na wierzch upieczonego ciasta. Przyozdabiamy wg uznania, ja akurat użyłam kolorowych posypek.               Smacznego

Kuchnia Ellie
Jaglane brownie ze śliwkami 168

deseru – ciasto, czy też ulubionego crumble. Dziś na drugi śniadanie przygotowałam zdrowe ciasto śliwkowe – łatwe w przygotowaniu, sycące i bardzo smaczne. Jaglane brownie ze śliwkami przepis na keksówkę o długości 16 cm 100 g kaszy jaglanej 50 g serka mascarpone banan 40 g mąki kokosowej pół łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie bezglutenowy) jajko 50 g czekośliwki(...)będzie już miękka odstaw ją do przestygnięcia. Następnie do misy blendera przełóż kaszę, serek mascarpone, mąkę kokosową, odżywkę białkową, proszek do pieczenia, cynamon, powidła i banana pokrojonego na małe kawałki. Całość dokładnie zmiksuj. Gotową masę przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. W ciasto powkładaj śliwki przekrojone na połówki oraz posiekaną gorzką czekoladę. Ciasto piecz ok. 40 minut w piekarniku

365 dni dookoła kuchni
Przepis #47 Owsiana tarta z domowym budyniem oraz brzoskwiniami 154

Witajcie, tradycyjnie przed weekendem przychodzę do Was z pomysłem na ciasto. Dzisiaj będzie to tarta na owsianym spodzie. Krem to domowy budyń waniliowy. Na wierzchu znajdują się brzoskwinie, które przełamują delikatny smak budyniu. Składniki Spód - 200 g mąki owsianej - 50 g mąki kokosowej - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 20 g cukru lub słodzika - 30 g oleju kokosowego(...)waniliowego Dodatkowo - 3 duże brzoskwinie Wykonanie Spód Na stolnicę wsypujemy obydwie mąki.  Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, proszek do pieczenia oraz jajka. Następnie dodajemy jogurt i cukier. Całość dokładnie zagniatamy w kulę. Wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie wyciągamy ciasto i wylepiamy nim formę do tarty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około

Health-Fit-Life
Ciasto ze śliwkami. Wegańskie i bezglutenowe 90

Ciasto śliwkowe Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej pół szklanki mąki z ciecierzycy pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki oleju roślinnego pół szklanki mleka roślinnego pół szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g suszonych śliwek 2 łyżki siemienia lnianego pół słoiczka dżemu  Suszone śliwki zmiksowałam na gładko za pomocą blendera, (5-6 sztuk zostawiłam na pozniej). Siemie(...)miski wsypałam mąki, proszek do pieczenia, dodałam zmiksowane śliwki, siemie lniane, wiórki kokosowe, olej i mleko. Na koniec dodałam dżem, by raczej dodał słodkości, niż smaku. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Dodatkowo wrzuciłam kilka pokrojonych śliwek, wymieszałam łyżką i przełożyłam do keksówki. Jeśli ciasto jest zbyt gęste należy dodać mleka. Ciasto piekłam 50 min, temp

nietadieta
Rolada z jagodami 160

Ostatnio chłopcy stale upominają się o roladę;) Była już kokosowa roladka z truskawkami, a teraz przyszła kolej na roladkę z jagodami... Bazą jest pyszny, delikatny biszkopt. Do tego uwielbiane przez nas jagódki oraz śmietanowo- waniliowy krem. Gorąco polecam! Biszkopt:3 jajka, 4 łyżki mąki tortowej,2 łyżki cukru. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Następnie dodawać(...)jednym żółtku. Wsypać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać  szpatułką. Ciasto wylać na przygotowaną blaszkę o wym. 37x42cm. Piec ok. 10-15min w temp. 175st. Ciepły biszkopt wyjąć na ściereczkę i zrolować. Odstawić do ostygnięcia.Krem:szklanka śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, łyżka cukru waniliowego, 1/2 torebki pomarańczowej galaretki, 2 łyżki dżemu z jagód lub borówek, 200g świeżych jagód

Z miłości do słodkości
Słodkie środy - śliwkowe ciasto z nutą kokosu 123

posypania posypka 4 łyżki czubate mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 1/3 kostki masła 2-3 łyżki kokosu (wiórki kokosowe) PRZYGOTOWANIE: Na początku przygotowujemy posypkę. Do miseczki przekładamy mąkę, cukier puder i masło, rozcieramy między palcami do uzyskania sypkiego ciasta, dodajemy kokos, mieszamy i wstawiamy do lodówki na 10 minut. Do malaksera przekładamy wszystkie składniki - mąki, cukier puder, proszek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto cytrynowo-kokosowe 156

Kiedy dzień jest upalny, nachodzi ochota na coś orzeźwiającego, chłodnego. I takie jest też to ciasto! Krem nie za słodki, nie zapychający i nie mdlący, a za to bardzo rześki i przyjemnie kokosowy z kwaskową, cytrynową nutką. Przepyszny, puchaty i dobrze nasączony biszkopt wspaniale dopełnia całości. POLECAM!   Składniki:   BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki maki ziemniaczanej(...)cukier miksować, następnie żółtka, miksować. Na koniec wsypać przesiane obie mąki i lekko wymieszać z całością łyżką. Piec około 30 minut w 170 st. KREM:   200 g wiórków kokosowych 1 duży (400ml) jogurt grecki 0,5 litra śmietany kremówki 30 % 2 galaretki cytrynowe 6 łyżek cukru pudru  PONCZ: 1/2 szklanki wrzątku sok z 1 dużej cytryny 3 łyżki

Cakes By Kejt