ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:425/932)

Kakaowe naleśniki z bitą śmietaną i bananami 133

nadzienie to wystarczy mi cukier do posypania naleśników i też są pyszne 😊 Składniki (na 10 dużych naleśników): ciasto naleśnikowe: mąka pszenna 3 szklanki, woda 1,5 szklanki, mleko 1,5 szklanki, jajko 1 szt, kakao 1,5 łyżki, sól szczypta, tłuszcz kokosowy do smażenia, nadzienie: śmietanka 36 %  500 ml, banan 2 szt, cukier puder 10 łyżek, Sposób przygotowania: Mokre

kulinarne odsłony pati
Kakaowe markizy z kremem orzechowym bez cukru (białkowo-tłuszczowy deser) 114

razem proponuję zdrową wersję ciasteczek z kremem. Nie było to zamierzone, ale finalnie ciasteczka wyszły białkowo-tłuszczowe. Ciasteczka powstały przy okazji pieczenia tarty na twarogowym spodzie. Zostało mi trochę ciasta na spód tarty, więc postanowiłam wykorzystać je na ciasteczka.  Kiedy je już upiekłam skojarzyły mi się z markizami. I tak też postanowiłam je wykorzystać. Wyrób był "z przypadku(...)twarogowego typu włoskiego Łyżeczka miodu Łyżka masła orzechowego  CIASTKA Twaróg rozgnieść widelcem z jajkiem Dodać kakao Dodawać po trochu mąkę kokosową i wyrabiać aż do uzyskania takiej konsystencji żeby dało się uformować w dłoniach zwartą kulkę Ciasto położyć na papierze do pieczenia, przykryć drugim kawałkiem papieru i rozwałkować na grubość ok 2-3mm Wykrawać niewielkie kółka i odkładać

HealthyCreations
CHRUSTY, CHRUŚCIKI, FAWORKI NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 101

można użyć bez laktozy) - 1 łyżka spirytusu - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli dodatkowo: - tłuszcz do smażenia- u mnie 900ml oleju kokosowego bezzapachowego (nie pozostawia żadnego posmaku, jest genialny do smażenia) - mąka do podsypywania przy rozwałkowywaniu ciasta - mielony ksylitol lub puder do obsypania faworków W misie miksera umieszczamy wszystkie składniki (ja na początku dałam 300g mąki, w trakcie dosypałam

Smaczne Zdrowe
Domowe wafelki kokosowe 433

Wafel - andrut to wyrób cukierniczy w postaci cienkiego, kruchego ciastka z wytłoczonym wzorem w postaci rombów. O samych suchych waflach właściwie nie ma co więcej pisać

mojewypiekiinietylko
Wąsate muffinki bananowe 93

jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych, przemieszać ciasto kilka razy. Napełnić ciastem ok. 3/4 wysokości foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 -25 min. Przyozdobić rozpuszczoną białą czekoladą, posypać wiórkami kokosowymi i lukrowanym wąsem

Pink Envelope
Półkruche ciasto z marynowanym rabarbarem 110

mnie była to pszenno żytnia z amarantusem, w sumie do wypieku chleba, ale świetnie się sprawdza w ciastach, a poza tym ta była pierwsza z brzegu i nie chciało mi się szukać w spiżarni) 100 g innego masła roślinnego (najlepiej kokosowego) 1 średni banan 50 g cukru trzcinowego szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia kruszonka: 100 g mąki

greenscarf
Śniadaniowe kwiatki z malinowym Łowiczem na dżem dobry 196

jajko i pozostałe składniki, mieszamy do uzyskania gęstej masy, z której będzie można formować placki. Odrywamy po kawałku ciasta i formujemy niewielkie placuszki(ja swoje dodatkowo wycięłam za pomocą foremki w kształcie kwiatka - przed smażeniem). Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju kokosowego i smażymy przygotowane placki z obu stron. Nakładamy dżem malinowy i serek lub jogurt. Podajemy ze świeżymi owocami

FitKot
Śliwkowo- czekoladowe cake pops 189

mlecznej czekolady  2 łyżki oleju kolorowe posypki i cukrowe ozdoby do wypieków ( u mnie wiórki kokosowe, różowe perełki, cukrowe serduszka, posypka reese, draże mleczne i mini marshmallow) patyczki do lizaków/ cake pops lub patyczki do szaszłyków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto pokruszyć tak by miało konsystencję piasku. Ciasto połączyć z mascarpone i powidłami śliwkowymi oraz kakao. Mieszać aż do uzyskania jednolitej

DefinicjaSmaku
Wąsate mufffinki 141

jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych, przemieszać ciasto kilka razy. Napełnić ciastem ok. 3/4 wysokości foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 -25 min. Przyozdobić rozpuszczoną białą czekoladą, posypać wiórkami kokosowymi i lukrowanym wąsem

pink envelope
Kokosanki - pyszna klasyka 131

kiedy to je ostatnio zrobiłam. Jednakże w końcu są i wiecie co? Były tak pyszne, że jak już sobie przypomniałam ich smak to na pewno zacznę robić je częściej. Ciasto: 125 dag (1/2) margaryny lub masła 4 jaja 1 szklanka cukru 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mąki szczypta soli By zaoszczędzić czasu i brudzenia(...)minut w 170 st. C. Polewa: 1 1/2 margaryny lub masła 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 1/4 szklanki mleka wiórki kokosowe Rozpuszczamy margarynę z cukrem, dodajemy kakao i mleko i mieszamy podgrzewając aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto kroimy w kwadraty. Każdy kwadrat zanurzamy w polewie, a następnie obtaczamy w wiórkach i gotowe. ps. Kokosanki najlepiej smakują gdy poleżą

Cynamonowe szczęście
Bezglutenowe podróże, czyli kulinarny Berlin w 3 dni. [przewodnik] 196

wykończeniem… Do tego przemiła i nigdzie się nie spiesząca hiszpańska obsługa – Charlie, który to pochodzi z hiszpańskiego miasta niedaleko Madrytu i przemiła starsza pani, która przygotowuje tu wegańskie ciasta. To duet idealny na wolne sobotnie popołudnie. Jest tu drogo, ale smacznie. Czas szybko leci w towarzystwie herbaty (podanej w przepięknej miseczce) i zdrowych słodkości (na zdjęciu wegański snickers). Każdy(...)bezglutenowe gofry na śniadanie, a na obiad paleo tortillę. Koniecznie spróbujcie także ich pieczywa! Paleo bajgle, bagietki i bułeczki z mąki kokosowej i siemienia lnianego – są miękkie i pyszne nawet na drugi dzień! No i ciasta! Wszystkie bez cukru i glutenu.     3 dni w Berlinie to stanowczo za mało by odwiedzić wszystkie warte odwiedzenia knajpy (bardzo żałuję

Fill The Bowl
Wegańskie ciasteczka warszawskie – słoneczka 135

roślinnego 1 opakowanie proszku budyniowego (waniliowy) 2 łyżki mąki jaglanej lub kokosowej 100 g oleju kokosowego (polecam ze sklepu ymt24.pl – https://ymt24.pl/oleje-kokosowe ) 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: marmolada kokos i/lub posiekane orzechy do obtoczenia przygotowanie Jako pierwsze przygotujemy ciasto. Płatki owsiane zmiel (możesz też użyć mąki owsianej lub zmielonego siemienia lnianego) i wymieszaj z gorącą(...)ciasto rozwałkuj na grubość ok. 4 mm i wykrój z niego małe okręgi (o szerokości ok. 3 cm). Ułóż je na blaszce do pieczenia. Całość włóż do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika na ok. 15 minut (do zarumienienia). Teraz przygotuj krem. Mleko roślinne wymieszaj z proszkiem budyniowym, cukrem, cukrem waniliowym i mąką jaglaną. Do całości dodaj też olej kokosowy

Via Gusto
Budyń czekoladowo-kokosowy bez mleka 70

Czy można przygotować budyń bez mleka? Okazuje się, że tak, jeśli mleko krowie zastąpimy tzw. mlekiem kokosowym, czyli napojem przygotowanym z miąższu kokosa i wody. Taki

Tajemnice Smaku
Babka świąteczna bezglutenowa po prostu przepyszna 46

straconego. Jeszcze będzie kilka okazji, oby tylko śniegu nie brakowało Po południu piekliśmy duuużoooo pierników, a jak udało mi się dopchać na chwilę do kuchni to zrobiłem to ciasto. Babka świąteczna . Lubię wypieki z mąki ryżowej. Wychodzą takie “mięsiste” do tego ten zapach och i ach. Plus biały paleo lukier, bo czemu nie Całą niedzielę pięknie pachniało w naszym domu(...)nasiąkły. Wodę zostawiamy a daktyle blendujemy na masę. W misce mieszamy: mąkę, migdały oraz przyprawy. Osobno mieszamy jajka, miód, olej kokosowy. Kolejno dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy ponownie wszystko razem. Jak wychodzi za bardzo gęste ciasto to dolewamy wodę z migdałów. Babkę świąteczną pieczemy około 30-40 minut w 180 stopniach żeby patyczek wbity pośrodku ciasta wychodził czysty

PaleoLife
Babka świąteczna bezglutenowa po prostu przepyszna 113

straconego. Jeszcze będzie kilka okazji, oby tylko śniegu nie brakowało Po południu piekliśmy duuużoooo pierników, a jak udało mi się dopchać na chwilę do kuchni to zrobiłem to ciasto. Babka świąteczna . Lubię wypieki z mąki ryżowej. Wychodzą takie “mięsiste” do tego ten zapach och i ach. Plus biały paleo lukier, bo czemu nie Całą niedzielę pięknie pachniało w naszym domu(...)nasiąkły. Wodę zostawiamy a daktyle blendujemy na masę. W misce mieszamy: mąkę, migdały oraz przyprawy. Osobno mieszamy jajka, miód, olej kokosowy. Kolejno dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy ponownie wszystko razem. Jak wychodzi za bardzo gęste ciasto to dolewamy wodę z migdałów. Babkę świąteczną pieczemy około 30-40 minut w 180 stopniach żeby patyczek wbity pośrodku ciasta wychodził czysty

PaleoLife

Proponowane wyszukiwania