oleju 4 łyżki agawy 3/4 szklanki mleka ryżowego Składniki na krem: pół szklanki kaszy jaglanej 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao Dżem truskawkowy Barwnik BIO Ciasto: Do miski wsypałam mąkę orkiszową, ryżową i gryczaną. Dodałam proszek do pieczenia, olej, mleko ryżowe oraz agawę. Wszystkie składniki wymieszałam
nietadietazniknęło w tempie ekspresowym!I wcale się nie dziwię , bo smakowało fenomenalnie!Delikatna babka ( na oleju ) o obłędnie kokosowym smaku i zapachu … wypełniona słodkim musem truskawkowym.Podana z lodami waniliowymi i świeżą miętą podbiła serca domowników!Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:* cukier – 1 szkl* jajko L – 4 szt* mąka pszenna – 1 szkl* mąka ziemniaczana – 0,5 szkl* kokos
Ostra na Słodkokarobowo -kokosowy omlet z fasoli podany z tahini ; herbata pomarańcza-czekolada ~ Skoro mamy "fasolowe brownie" czyli pieczone ciasto z fasoli, to może by tak tę masę usmażyć? Szybciej będzie! Takie ciasto z patelni :) Smakuje tak samo jak to pieczone. Brakowało mi tych fasolowych dziwności-pyszności :) Wczoraj praktyki - dzisiaj dzień wolny - od jutra znów praktyki, miesiąc, 8 godzin dziennie...Dlatego dzisiaj(...)lenię się na maksa, bo jednodniowy weekend się zdarzył... PRZEPIS /1 porcja/ ~130g ugotowanej fasoli (może być z puszki) ~jajko ~łyżka karobu ~25g mąki pszennej razowej ~łyżka mąki kokosowej (15g) ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~cukier/stevia do smaku (ja muszę duzo dosłodzić żeby zniwelować smak fasoli :D) ~1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Fasolę miksujemy na gładką masę, dodajemy żółtko, mąki
breakfast of dreamswyobrażam sobie owsianki, czy ciastek bez dodatku wanilii, idealnie pasuje do nich także gorzka czekolada, miód czy owoce. To ciasto robi się bardzo prosto i szybko, wystarczy stopić olej lub masło, wymieszać z cukrem kokosowym lub innym używanym przez was słodem, dodać wanilię, płatki owsiane i zagotować 5 minut, wyłożyć na blaszkę, polać stopioną czekoladą wymieszaną z masłem, przykryć(...)mamy ochotę na coś słodkiego a nie chce nam się nic robić :) Składniki na małą kwadratową blaszkę : 1/2 szklanki oleju kokosowego lub masła 1/4-1/2 szklanki cukru kokosowego lub innego słodu łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pół laski wanilii 3 szklanki płatów owsianych szczypta cynamonu szczypta soli ok 1.5 tabliczki gorzkiej czekolady 3 czubate łyżki masła
zdrowa vege kuchniamasła dżem porzeczkowy wiórki kokosowe 150-200g czekolady białej (użyłam kuwertury) jagody goji wykałaczki Miód z masłem umieścić w garnuszku i rozpuścić na małym ogniu. Do przestudzonej masy dodać roztrzepane jajka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, kakao i przyprawą do piernika. Wszystko połączyć, najlepiej drewnianą łyżką lub przy użyciu mocnego robota. Ciasto będzie gęste i kleiste. Nałożyć(...)małych kółek na czapki, uformować 20 kulek na guziki i 20 mniejszych na oczy. Z pozostałego ciasta zrobić kule na bałwanki. Jedna większa, a druga trochę mniejsza. Wstawić do lodówki, aby stwardniały. Na ściętych muffinkach rozsmarować cienką warstwę gęstego dżemu. Brzegi obsypać wiórkami kokosowymi. Rozpuścić białą czekoladę (użyłam kuwertury) nad kąpielą wodną. Największe kulki nabijać na wykałaczkę i zanurzać
https:KKuchniaMniamprzepisy tak, by bardziej odpowiadały moim gustom, upodobaniom moich bliskich, tudzież aktualnym grymasom:) Tak było w przypadku tego ciasta. W ogrodzie Taty zebrałam sporo pysznych, pachnących malin, chciałam upiec jakąś słodkość z ich dodatkiem. Początkowo chciałam połączyć je z kremem kokosowym, ponieważ jednak wykorzystałam już wcześniej kokos do przygotowania innego wypieku zaczęłam się zastanawiać, jaki inny krem byłby odpowiedni, pomyślałam
6niebokonsystencję dorzucam jajko + białko pozostałe z farszu, szczyptę soli i cukier waniliowy. Mieszamy.Na patelni rozgrzewamy masło klarowane lub olej kokosowy, który daje całkiem inny wymiar smaków i zapachów.Gdy już mamy gorącą oliwę, delikatnie na pochyloną patelnię wylewamy ciasto. Po 2-3 minutach przewracamy i rozkładamy farsz. Zwijamy dowolnie, jak lubimy. Oczywiście zamiast twarogu, mogą być powidła, dżemy, nutelle
Pasje Jolkiłyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę mieszamy z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu ucieramy masło z cukrem na puszysta masę. Dodajemy stopniowo jajka (po każdym miksujemy do połączenia się z masą). Następnie dodajemy wymieszane suche składniki oraz likier i mieszamy na jednolitą masę przy pomocy szpatułki. Ciasto równomiernie rozkładamy do wyłożonej papilotkami foremki na muffiny. Pieczemy
Domowy Smak Jedzeniakopczyki. Już wtedy wiedziałam, że kiedyś spróbuję przygotować mrowisko i również wiedziałam, że moje dzieło nie będzie tak piękne;( Aby choć trochę ułatwić sobie zadanie przygotowałam faworki z ciasta, które po usmażeniu nie jest tak kruche jak klasyczne faworki . Najtrudniejsze okazało się promieniste ułożenie faworków, w jednej, równej warstwie, gdybym miała jeszcze jedna rękę pewnie efekt byłby lepszy:) Pierwsza(...)Polewa: 150 g masła (3/4 kostki) 2 łyżki płynnego miodu 2 szklanki drobnego cukru Do przybrania: mak wiórki kokosowe migdały orzechy rodzynki 1 litr oleju rzepakowego do smażenia faworków Przygotowanie: Z 2 szklanek mąki i 4 jajek zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne, dodać więcej mąki. Ciasto będzie miało odpowiednią konsystencję, jeśli bez trudu będzie odklejać się
Codziennik Kuchennykolei fajną świeżość i ciekawy smak. Zdrowy deser, który sprawdzi się doskonale także na śniadanie. Sprawdzona opcja! :D CIASTO JOGURTOWO-BANANOWE Czas przygotowania 60 minut 2 jajka 2 duże dojrzałe banany 400 g jogurtu naturalnego 20 g mąki kokosowej 40 g mąki owsianej 2 morele Łyżka suszonej skórki pomarańczowej Odrobina sody oczyszczonej Banany zblendować z jajkami i jogurtem Dodać
HealthyCreationszdrową żywnością. Smakuje trochę jak mussli, trochę jak preparowany ryż. Ciasto również dla wielbicieli zdrowej żywności , do której niewątpliwie zalicza się kasza jaglana.Polecam, coś nowego - warte spróbowania. :-)Składniki na blaszkę ok.20x24cm:- 1/2 szklanki kaszy jaglanej- 1 szklanka wrzącej wody- szczypta soli- 3 jajka- 50 ml oleju ( dałam kokosowy bezwonny)- 125 ml kremówki lub jogurtu np.greckiego- 3/4 szklanki ksylitolu- 1/2 szklanki(...)wystudzenia, można ją już teraz zamieszać. Wszystkie składniki łącznie z wystudzoną kaszą mieszamy razem w misie malaksera ( olej kokosowy dałam roztopiony, letni) do połączenia składników. Małą formę - u mnie 20x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki orzechów. Piec w nagrzanym do 180*C piekarniku ( termoobieg) ok.30-40 minut ( do suchego patyczka). Ja piekłam
Smaczne Zdrowezostawić na 5 minut. Mąki, kakao, proszek do pieczenia i sodę wymieszać. Olej kokosowy i ksylitol utrzeć w osobnej misce. Do oleju z ksylitolem dodać lnianą mieszankę i ubić na średnich obrotach miksera przez chwilę. Dodać suche składniki, napój roślinny i śmietankę, całość dobrze wymieszać. Ciasto ma być gęste ale nie suche. Do wyłożonej na dnie papierem do pieczenia tortownicy(...)osobno posmarować cienko kremem kokosowym, ułożyć kilka rozkruszonych, zamrożonych malin i znów przykryć je kremem. Następnie krem przełożyć do rękawa cukierniczego z odpowiednią końcówką i wykonać kwiatki dookoła tych dwóch blatów. 2. Galaretkę wyciągnąć z formy (delikatnie ją podważając) na deseczkę wyłożoną folią, następnie przeciągnąć folię z galaretką na swoją dłoń i nałożyć ją na ciasto z kremem folią
Candy Pandasmieszamy w kubku z dwiema łyżkami wody, odstawiamy. Krok 2 Olej kokosowy (nierafinowany - doda nam wspaniałego zapachu kokosa) ucieramy z cukrem, dodajemy len i dokładnie łączymy. Następnie wsypujemy mąkę owsianą, dodajemy szczyptę sody i ucieramy. Na koniec wrzucamy płatki owsiane i dokładnie miksujemy. Krok 3 Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy. Z tego przepisu wychodzi mi dokładnie
CoolinarniePLspód - 100g mąki gryczanej - 100g mąki kokosowej - 50g mąki owsianej (lub zmielonych pł. owsianych) - 370ml mleka roślinnego - 30g oleju kokosowego - 150g masła orzechowego - 130g syropu klonowego - 2 łyżki kakao - 2 łyżki mielonego lnu -szczypta soli Mus czekoladowy - 140g aquafaby (woda po ciecierzycy)* - 150g czekolady (u nas surowa My Raw Joy) - 50g oleju kokosowego - 40g ksylitolu - łyżka kakao * najlepiej ubija(...)orzechowe i len. 3. Mokre składniki połączyć z suchymi. Ciasto ma być dość lepkie i luźne, więc trzeba wstawić je do lodówki na kilkanaście minut. 4. Schłodzonym i zwartym ciastem wylepiać dno oraz boki tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. 5. Piec w 180’C ok. 20 minut. Ciasto ma by delikatnie zarumienione ale nie za bardzo spieczone, ponieważ
Candy Pandas