Marchewkowe babeczki. Zanim dostałam babeczkowego fioła to właśnie one najczęściej gościły w moim piekarniku. Mogę śmiało powiedzieć, że to od nich zaczęła się moja miłość do zamykania ciast w tych malutkich papierowych foremkach. Nieskomplikowane, szybkie ciasto, odpowiednio puszyste, ale też przyjemnie wilgotne dzięki dodatkowi startej marchewki, napakowane posiekaną czekoladą i dużą ilością rodzynek, a wszystko wzbogacone aromatem cynamonu. Krem wykonałam z serka kanapkowego, który trochę dosłodziłam mi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Na moim blogu znajdują się przepisy na zdrowe i łatwe do wykonania ciasta i babeczki, ale również wszyscy, którzy nie liczą kalorii odnajdą coś dla siebie.