posmarować wierzch solidnie masłem orzechowym. KREM DYNIOWY Puree zmiksować blenderem wraz z ksylitolem i ułożyć na cieście pokrytym masłem orzechowym. Ważne aby puree było zwarte dlatego najlepsze jest z pieczonej dyni a gdy jest nieco za suche można dodać oleju kokosowego. Czekoladą na folii namalować oczy oraz buzię dyni i włożyć do zamrażarki. Kilka kostek czekolady rozpuścić nad parą wodną
Candy Pandasdrugi dzień po solidnym schłodzeniu w lodówce gdy herbatniki zmiękną. Pracy nie dużo a efekt rewelacyjny. Ciasto doskonałe na święta Wielkanocne. Składniki na foremkę 23/29 cm lub podobną: 25 dag herbatników kakaowych 25 dag herbatników maślanych 50 g wiórek kokosowych białych Krem adwokatowy: 1 litr mleka 30 dag masła 82% ¾ szklanki likieru adwokat ¾ szklanki cukru 2 torebki
Wanilia i Kardamonpuree cukier drobny/ksylitol - 2 łyżki czekolada gorzka - 40 g (2 paski) olej kokosowy - 2 łyżki żółtko - 2 sztuki Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w mikrofali/kąpieli wodnej. Wszystkie składniki połącz ze sobą w jednej misce, zagnieć i uformuj kulę. Ciastem wyłóż dno i boki tortownicy, wcześniej natłuszczonej i obsypanej mąką. Włóż do lodówki na minimum
Kuchnia Ellietutaj miłośnicy kawy i czekolady? To ciasto jest specjalnie dla nich! Połączenie kawy, banana i czekolady to niebo! Składniki: Brownie 2 jaja 40g erytrytolu 20g oleju kokosowego 100g mąki pszennej pełnoziarnistej 10g kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100g (1 szt) banana 50ml kawy Polewa czekoladowa 30g gorzkiej czekolady 20g masła 82% płatki migdałowe - do dekoracji Sposób przygotowania(...)erytrytolem utrzeć na puszystą masę. Dodać olej kokosowy, mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Wymieszać. Kolejno dodać rozgniecionego banana i napar z kawy. Całość ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec w 180 stopniach przez 30-35 minut. Polewa czekoladowa Gorzką czekoladę z masłem rozpuścić na bardzo małym ogniu. Polać ostudzone ciasto. Posypać płatkami migdałowymi. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego
Truskawkowa FiestaDomowy budyń kokosowy z malinami to pomysł na prosty i pyszny deser lub drugie śniadanie. Najlepiej smakuje z dodatkiem ulubionych owoców np. malin, truskawek lub ananasa
Oryginalny smakWegetariańskie curry z dynią oraz ciecierzycą, przygotowane na bazie mleczka kokosowego. Jest to kremowy i bardzo aromatyczny sos o wyrazistym, orientalnym smaku z lekko pikantną nutą
Kuchnia MagdaLenyPudding z tapioki na bazie mleka kokosowego z dodatkiem skórki pomarańczowej i imbiru. Aromatyczny, pyszny, smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ugotowane kuleczki tapioki
Oryginalny smakMałe przyjemności w postaci kruchych ciasteczek kokosowych, które na pewno polubicie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wyśmienite i banalnie proste. Polecam " class
Oryginalny smakPrzepyszny i zdrowy deser na ciepło, który zadowoli nawet wybredne podniebienia Świeży ananas, wiórki kokosowe i suszone daktyle pod kruszonką z płatków owsianych, orzechów brazylijskich, odrobiny
Oryginalny smakTen tort zobaczylam na blogu PrettyBaked i nie moglam sie oprzec zeby go nie zrobic na swoje urodziny. Te opalone kolce mnie urzekly. Pomysl na taka
Bernika - moj kulinarny pamietnikKeks to ciasto biszkoptowo-tłuszczowe przygotowywane metodą „na zimno” i „na ciepło”. Jest pełne bakalii i orzechów obtoczonych w mące po to, aby bakalie nie opadały na dno ciasta. Wypiekane były już w starożytnym Rzymie z orzeszkami piniowymi i granatem. Mój keks jest pełen orzechów i ekologicznych suszonych owoców. Użyłam metody „na zimno”. Składniki: po 40 gram: - suszonych ekologicznych(...)wanilię. Dodać ubitą pianę. Dodać bakalie i całość delikatnie przemieszać. Przelać ciasto do formy prostokątnej i równomiernie rozprowadzić ciasto. Upiec w 180 stopniach 50- 60 minut sprawdzając patyczkiem. Białą czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej z dodatkiem 2 łyżek oleju kokosowego
AZgotuj!pieczony w małej blaszce. Jeśli spodziewacie się sporego grona gości, wystarczy podwoić ilość składników, przelać ciasto do dużej blaszki (25x35 cm lub trochę mniejszej) i piec około 40 minut. Ciasto możecie wzbogacić o bakalie, orzechy, kawałki czekolady czy skórkę pomarańczową. Gotowy piernik błyskawiczny możecie przełożyć powidłami, dżemem lub kremem. Nie musicie oblewać go polewą miodową, dobrze sprawdzi się polewa czekoladowa(...)polewa miodowa: 2 łyżki miodu, 25 g masła, 1/3-1/2 łyżki kakao, szczypta cynamonu opcjonalnie garść wiórków kokosowych lub drobno posiekanych orzechów Połączyć mąkę, przyprawę do piernika, cukier i proszek. W drugiej misce wymieszać jajka, olej, miód i jogurt. Szybko wymieszać zawartość obu misek. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy. Piec w 180 stopniach około 50-60 minut. Przygotować polewę miodową
Lekcje w kuchnizmieńcie to, a obiecuję, że nie pożałujecie. Osobiście najbardziej przypadła mi do gustu idealnie wyważona słodko-kwaśna cytrynowa masa. Do tego ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, co niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 8 białek 4 żółtka Krem: 2 budynie śmietankowe(...)żółtku, nie przerywamy ubijania. Mikser odkładamy, a do ubitej piany jajecznej dodajemy teraz w 2-3 partiach mak połączony z kokosem i migdałami, mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto dzielimy na pół i wykładamy do wyłożonych papierem blaszek (21×32). Pieczemy po 20 minut w 170 stopniach. Do rondelka przelewamy mleko, dodajemy do niego sok z cytryny, mieszamy. Odlewamy pół
Smaki Na Talerzusoku z cytryny - 2 galaretki malinowe - 400 g malin mrożonych warstwa biała: - 500 g mascarpone - 500 g śmietany 36 % - 5 łyżeczek żelatyny - 1 szklanka cukru pudru - 1/2 szklanki wiórków kokosowych warstwa ciemna: - 100 g mąki pszennej - 100 g cukru kryształu - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki oleju - 3 jajka - 3 łyżki kakao Przygotowanie: Warstwa czerwona :galaretki rozpuszczamy w połowie(...)olej. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy i łączymy z masą. Ciasto wlewamy do tej samej formy, co wcześniej przygotowywaliśmy malinową galaretkę i pieczemy 15 minut w 180 C. Warstwa biała: Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki wrzątku. Mascarpone mieszamy z połową szklanki cukru pudru oraz wiórkami kokosowymi. Kremówkę ubijamy z resztą cukru pudru na krem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy
Zainspirowana w kuchni