ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:436/932)

Chleb bananowo-pekanowy 129

mnie chleb, choć słodycz bananów czyni z niego pyszne ciasto. Dodatek orzechów pekan sprawia, że ciasto jest pełne witamin i niepowtarzalnego smaku. Mąka ryżowa sprawdziła się rewelacyjnie, czyniąc chleb (dodatkowo) bezglutenowym. {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Chleb bananowo-pekanowy","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-08-20 16:37:00","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/08\/P8200004.jpg(...)przez 30 minut. "],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Chleb bananowo-pekanowy Danie Ciasto , Pieczywo , Śniadaniowo Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 16 Porcje 16 Składniki 200 g mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia 3 szt banan 2 szt jajko 50 g olej kokosowy 2 garści orzechy pekan Sposób przygotowania Łączymy suche składniki i dodajemy pokruszone orzechy. Banana blendujemy

Kucharzyca
Urodzinowa biedronka 164

Witajcie, dziś mija już pięć lat od czasu gdy założyłam blog. Dziękuję, że jesteście ze mną i zaglądacie do moich przepisów. Dziś polecam ciasto biedronka, które zrobiłam inspirując się przepisem z bloga Moje wypieki, Polecam, w szczególności dzieciom się podoba.  Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 80 ml oleju 100 g mąki ziemniaczanej 220 g mąki pszennej tortowej(...)drugim blacie małą szklaneczką powycinać otworki i położyć na kremie. Blat z otworkami posmarować resztą kremu i posypać wiórkami kokosowymi. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Pozostawić do przestudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć przełożyć do otworków w cieście. Schłodzić

Ewusiowe Smaki
Pancakesy owsiano-bananowe z gorzką czekoladą 217

banany na papkę. Przesiewamy mąkę z proszkiem do piecznia.  Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleczko kokosowe, ekstrakt waniliowy, banany, mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki: płatki owsiane, mąkę z proszkiem, zmielone migdały. Łączymy składniki. Na koniec dodajemy czekoladowy groszek. Mieszamy. Ciasto na pancakesy powinno być raczej gęste. Smażymy na rozgrzanej patelni skropionej oliwą po 2-3 minuty z każdej

Mia Cucina Sofieta
Brownie i gruszki w miodowo-migdałowym kremie 166

dodatek jest niemalże niewyczuwalna w cieście i razem z bananami tworzy kremowy, aksamitny, czekoladowy spód bogaty w wiele wartości odżywczych. A wszystko dopełnia przepyszny krem jaglany z masłem migdałowym i gruszkami w miodzie. No nic tylko zajadać. Składniki: fasolowe brownie puszka czerwonej fasoli 2 duże banany 2 duże jajka 2 łyżki oleju kokosowego 2 czubate łyżki cukru trzcinowego/lub innego słodzidła(...)patelni rozgrzewamy olej kokosowy, układamy kawałki gruszek i polewamy je miodem. Przysmażamy kilka minut na średnim ogniu do czasu aż gruszki zmiękną i się zezłocą. Wyłączamy gaz i odstawiamy gruszki. Na upieczonym spodzie brownie rozsmarowujemy równo migdałowy krem, a na samym wierzchu układamy gruszki. Posypujemy orzechami lub (jak ja) siemieniem lnianym. Przed podaniem najlepiej jest schłodzić ciasto przez minimum godzinę

Kuchnia Ellie
PLACUSZKI Z JABŁKAMI NA KEFIRZE - BEZ DROŻDŻY, PUSZYSTE I LEKKIE 709

użyć mleka) 2 łyżki roztopionego masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 średnie jabłka (najlepiej lekko kwaśne) Płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżka cukru pudru Olej do smażenia (najlepiej kokosowy) DODATKOWO: cukier puder do oprószenia cynamon miód/ syrop klonowy/ ulubione owoce Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem do miseczki. Białka oddzielić od żółtek i zmiksować ze szczyptą(...)krótko połączyć całość łyżką drewnianą z dołu do góry, tylko do połączenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, wymieszać z ciastem, również bardzo delikatnie, żeby zachować puszystość placuszków. Na rozgrzanej patelni, z odrobiną tłuszczu (ja użyłam małej ilości oleju kokosowego) smażyć placuszki na rumiano. Usmażone układać na ręczniku papierowym, aby odsączyć ewentualny nadmiar tłuszczu. OPCJE PODANIA: cukier puder, syrop klonowy

Calzonella.com
Kokosowe gofry 120

łyżek mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki mąki kokosowej Przygotowanie: Jajka ubijamy z dodatkiem soli na puszystą, jasną pianę. Dodajemy cukier. Po kilku minutach ubijania dodajemy olej, mleko. Mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, następnie przesiewamy do masy jajecznej. Gofrownicę rozgrzamy i wylewamy ciasto. Pieczemy około 3 minuty, ale czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy. Z podanej

Życie zaczyna się w kuchni
Urywane bułeczki ze słodką kruszonką 156

ciepłego mleka 3 łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka mąki pełnoziarnistej, np. TOTA Składniki na ciasto: 3 szkl mąki pełnoziarnistej, np. TOTA 250 ml ciepłego mleka 2 łyżki masła roztopionego szczypta soli 1 łyżka nasion chia Składniki na kruszonkę: 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki cukru brązowego 2 łyżki mąki pełnoziarnistej, np. TOTA Wykonanie: Rozczyn: Drożdże rozkruszyć do miseczki, dodać cukier

Trufelkowo
Tort makowo kokosowy 347

Często napotykałam się w internecie na tą technikę dekorowania tortu. Nie miałam takiej tylki więc musiałam sobie kupić. Jak już sobie kupiłam to musiała nabrać mocy

Ala piecze i gotuje
.1062. fasoello 126

kokosowe pralinki z fasoli a'la Rafaello (z migdałem w srodku)~ Bardzo długo zwlekałam z tym przepisem, bo nie byłam przekonana do "surowej" fasoli na słodko...Ciasta z fasoli jak najbardziej, ale coś nie pieczonego...? Oczywiście nie żałuję że się przełamałam bo te pralinki były przepyszne a fasola bardzo mało wyczuwalna. PRZEPIS /1 porcja/ ~230g ugotowanej białej fasoli (może być

breakfast of dreams
Szybka łatwa i pyszna szarlotka- przepis dla każdego 105

rozpoczynają swoją przygodę w kuchni. Jest bardzo prosty- zawsze się udaje.  Inne szarlotki na tradycyjnakuchnia Składniki na ciasto: ½ kg mąki krupczatki 25 dag margaryny 15 dag cukru 2 żółtka 3 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka smalcu tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy 2 dag cukru pudru Składniki nadzienia jabłkowego: 1 ½ kg jabłek 15 dag cukru ½ łyżeczki cynamonu Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
56. Bułki żytnio-pszenne z siemieniem i sezamem 175

powinniście kupić nowe drożdże. (Najprawdopodobniej kupiliście źle przechowywane lub stare)   Składniki na ciasto właściwe: - 300g mąki żytniej chlebowej - 200g mąki pszennej pełnoziarnistej (+ 50 do posypania) - 200ml letniej wody - 100ml letniego mleka - 3 łyżki nasączonego siemienia lnianego (wcześniej zalanego wodą i odcedzonego) - 2 łyżki oleju kokosowego, rzepakowego *opcjonalnie: kilka łyżek mleka i sezam Wszystkie składniki wraz z przygotowanym zaczynem wyrabiamy

Be Fit Be Strong
Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach 158

ananasa kandyzowanego Polewa: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Zielony barwnik Jajeczka: 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wiórek kokosowych 10 g cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 jajko 30 ml oleju 100 ml soku pomarańczowego 6 skorupek Żółty lukier (cukier puder + sok z cytryny + żółty barwnik) Koszyczki: 50 g czekolady mlecznej(...)środka każdej wlewamy troszkę oleju, obracamy dokładnie, nadmiar wylewamy. Foremkę na babeczki wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Ciasto na jajeczka: W jednej misce mieszamy mokre produkty (jajko, olej, sok pomarańczowy), w drugiej suche produkty (mąka, cukry, wiórki kokosowe). Suche produkty łączymy z mokrymi. Masę przelewamy do 2/3 wysokości skorupek. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku do 200*C przez

VioletoweKucharzenie
MAZUREK BAKALIOWY 125

suszone HELIO 2 posiekane daktyle HELIO 2 łyżeczki wiórków kokosowych 1 łyżeczka płatków migdałowych HELIO 3 posiekane orzechy włoskie opcja: 1 – 2 łyżeczki suszonej żurawiny PRZYGOTOWANIE: W misce szybko mieszam przesianą mąkę, szczyptę soli, cukier oraz proszek do pieczenia. Dodaję posiekane zimne masło (prosto z lodówki). Szybko zagniatam ciasto, wbijam całe jajko. Najpierw powstaje kruszonka, jednak za chwilę ciasto(...)grzanie góra/dół, bez termoobiegu). Ciasto wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę ok. 35 minut, na ładny złoty kolor. Dekoracja Mazurka po upieczeniu od razu można wyjąć z piekarnika. Studzę go na blacie. Całkowicie wystudzonego mazurka smaruję dwoma łyżkami masy krówkowej lub kajmakowej (brzegi zostawiam), posypuję równomiernie wiórkami kokosowymi i dekoruję dowolnie posiekanymi bakaliami HELIO . Mazurek bakaliowy gotowy

Zasmakuj Kuchni
Brownie kasztanowe z karmelem kokosowym i Super krówkami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 128

Mąki i kakao przesiać przez sitko aby nie miały grudek, dodać sodę. 2. Napój roślinny lub wodę, olej, cukier kokosowy, melasę podgrzać w małym garnuszku do rozpuszczenia składników. 3. Zawartość garnuszka dodać do suchych składników. Całość dobrze wymieszać.   Ciasto ma być gęste i jednolite. 4. Połowę ciasta wyłożyć do formy, ułożyć krówki i przykryć je drugą połową ciasta wyrównując

Candy Pandas
Tarta z kremem budyniowym i owocami 420

jajko+2 żółtka 300 ml mleka 100 g cukru  1 opakowanie budyniu waniliowego 1/2 cytryny 30 g wiórków kokosowych 250 g owoców 1 opakowanie galaretki PRZYGOTOWANIE: z mąki ,cukru,jajka i 150 g masła-wyrobić gładkie ciasto,wstawić je na 1-2 godz do lodówki następnie rozwałkować na okrągły placek i wyłożyć nim dno formy na tartą,na ciasto(...)cytryny,następnie zmiksować krem i dodać do niego 100 g masła,utrzeć na gładką masę,następnie rozsmarować na upieczonym i ostudzonym spodzie,wierzch masy posypać wiórkami kokosowymi,wyłożyć owoce i zalać wierzch tężejącą galaretką,schłodzić w lodówce. SMACZNEGO

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania