ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:443/932)

Ciasto dyniowe z zielonym pieprzem 130

aromatyczne ciasto dyniowe- inspiracją był przepis znaleziony na opakowaniu po zielonym pieprzu! Ps. Misiek pomagał Ciasto: 50g puree z dyni (duża czubata łycha) 180 g mąki pszennej (7 łyżek) 3 łyżki cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia *łyżka śmietany wegańskiej 100 g zimnego masła kokosowego lub innego roślinnego (nie zastępować olejem) „Krem” 400 g puree z pieczonej dyni

greenscarf
Bezglutenowy piernik dyniowy 178

względu, iż na pierniczki by zmiękły muszę jeszcze poczekać pokusiłam się, aby z podobnego ciasta upiec piernik. Piernik powstał z małą różnicą bo całkowicie bezglutenowy. Zdjęcie jest zrobione pół godziny po wyjęciu z piekarnika i jak wdać rozwala się. Zawinęłam go w pergamin i po 1,5 godzinie pięknie się kroił, niestety bez możliwości fotografowania gdyż szybko zniknął :) Potrzebne składniki(...)łączymy  ze sobą , pozostawiając ok 100 g maki jaglanej do podsypywania. Następnie dodajemy przestudzony olej kokosowy z miodem , przyprawę do pierników , sodę   i zmieloną na pastę dynię (malutki kawałek dyni zostawiamy aby ozdobić górę piernika).  Wyrabiamy  ciasto i przekładamy do foremki. Pozostały kawałek dyni ścieramy na tarce na grubych oczkach i posypujemy piernik. Ciasto

Łycha smaków
Ciasteczka czekoladowe paleo (z foremek) 80

kokosowy – 1/3 szklanki mąka kokosowa – szklanka miód – 1/3 szklanki jajka – 4 (zobacz też: Zamiast jajek ) ekstrakt  waniliowy – łyżka cynamon – łyżeczka Czekoladę i olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej albo kuchence mikrofalowej , następnie trzeba je nieco ostudzić, żeby nie wyszła jajecznica po wbiciu jajek 🙂 Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Gotowe ciasto(...)szklanki. Kawałki ciasta rozwałkuj pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia na placki grubości 6-8 mm. Teraz zaczyna się zabawa dla dzieci – wycinanie foremkami ciasteczek i układanie na arkuszu papieru na blaszce. Pozostałości rozwałkuj z nową porcją ciasta i tak w kółko, aż nic nie zostanie. Ilość ciasteczek zależy oczywiście od wielkości foremek i grubości ciasta, mi z powyższych składników

PaleoSMAK
Ciasteczka czekoladowe paleo (z foremek) 175

szklanki jajka – 4 ekstrakt waniliowy – łyżka cynamon – łyżeczka Czekoladę i olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej albo kuchence mikrofalowej , następnie trzeba je nieco ostudzić, żeby nie wyszła jajecznica po wbiciu jajek Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj. Gotowe ciasto daj na co najmniej godzinę do lodówki (albo na balkon zimą), by stwardniało. 1/3 szklanka miodu jest(...)ciasteczek zależy oczywiście od wielkości foremek i grubości ciasta, mi z powyższych składników wyszło równe 55. Pod koniec wycinania rozgrzej piec do 180 stopni – ciasteczka trzeba piec od 12 to 15 minut , ale uważaj, bo łatwo je przypalić. Pozwól im nieco ostygnąć na blaszce. Miód i większe ilości mąki kokosowej nie mieszczą się w diecie FODMAP , a czekolada zawierająca

PaleoSMAK
Przepis na tradycyjne ciasto czekoladowe – niezawodna klasyka 130

nawet jeżeli to Twoje pierwsze podejście do ciasta czekoladowego. Co zrobić, aby powstało brownie idealne? Jedną z najważniejszych zasad, o jakiej należy pamiętać, kiedy przygotowuje się brownie, jest dodanie odpowiedniej ilości tłuszczu. Nie powinno go być mało. Wręcz przeciwnie. Im więcej masła, tym bardziej mokra i delikatna stanie się ostateczna konsystencja klasycznego ciasta czekoladowego. Równie istotne jest dodanie odpowiedniej ilości(...)czekolady niż gorzka – np. z mlecznej lub białej, które będą dobrym kontrastem dla całości. Możesz również posypać całość wiórkami kokosowymi lub na wierzch dodać warstwę podprażonych orzeszków ziemnych i słonego karmelu. Zobacz, jak to smakuje! Artykuł Przepis na tradycyjne ciasto czekoladowe – niezawodna klasyka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
sernik pina colada 177

zabraknąć  także w diecie dzieci. Pamiętajmy o tym, że tłuszcze są nam potrzebne, bo to w nich rozpuszczają się niektóre witaminy. Olej rzepakowy ma wszechstronne zastosowanie- od ciast po mięsa i sałatki. Można na nim smażyć bez obaw, bo ma wysoką temperaturę dymienia. A tak poza tym, używając oleju rzepakowego wspieramy polski przemysł olejowy i polskich rolników.   *tortownica(...)wszystko razem bardzo delikatnie ale dokładnie połączyć. Przełożyć ciasto do blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec kwadrans.  W tym czasie przygotować masę serową:Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Nadal ucierając dodawać po łyżce sera, następnie wiórki, mleczko kokosowe, olej rzepakowy i mąkę ziemniaczaną. Białka ubić na sztywno

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowe brownie z cukinii (bez mąki, glutenu) 246

Nikt kto spróbował, nawet nie był blisko, aby stwierdzić z czego jest zrobione. W smaku jest pyszne, czekoladowe, miękkie oraz soczyste. A te kawałki czekolady zatopione w miękkim cieście no po prostu mega, sztos czy jak to się teraz mówi Samo przygotowanie jest szybkie (deser gotowy w 1h) oraz uwaga! b rownie z cukinii jest bez mąki. Dlatego wyjdzie każdemu(...)zdrowe paleo słodycze? Ten przepis jest właśnie dla ciebie! Składniki: 60 gram masła klarowanego ghee 60 gram oleju kokosowego 1⅓ szklanka drobno posiekanej cukinii ⅓ szklanki kakao 1 jajko 4-6 łyżek miodu (tutaj daję dowolność, zależy od tego jak słodkie ciasto chcecie uzyskać) dropsy czekoladowe lub pół tabliczki gorzkiej czekolady drobno połamanej 2 dojrzałe banany Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik

PaleoLife
Surowe ciasto ze skiełkowanej kaszy gryczanej 193

specjalnie to ciasto nie jest piękne, ale nadrabia i to bardzo smakiem i kremową konsystencją, o już wiem co mi przypomina- tiramisu! Składniki: 300 g suchej, niepalonej, skiełkowanej kaszy gryczanek 150 g daktyli 100 ml gorącej wody 50 g orzechów 100 g nasion słonecznika kopiasta łyżka karobu łyżka mielonego ostropestu łyżka jęczmienia w proszku 100 g masła kokosowego 2 łyżki(...)przelewać wodą, ). Na gładką masę zblenduj daktyle wraz z woda w której się moczyły, dodaj karob, masło kokosowe, jęczmień, ostropest i siemię lniane. Zblenduj powstałą masę ze skiełkowaną kaszą. Do powstałej masy dodaj resztę składników i wymieszaj dokładnie dużą łyżką. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i schowaj do lodówki najlepiej na noc, jeżeli umieścisz je w zamrażalniku

greenscarf
Marcepanowe ciasto z kaszy jaglanej z malinami 227

tylko wtedy jest fit gdy nie tracimy kontroli i zjemy go niewiele.      Marcepanowe ciasto z kaszy jaglanej z malinami składniki: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 3 jajka 150 g mąki migdałowej 2 łyżki mąki owsianej 2 płaskie łyżki oleju kokosowego 4 łyżki ksylitolu  2 łyżeczki proszku do pieczenia esencja waniliowa 250 g malin wykonanie: Kaszę jaglaną

Przysmaki Karolki
Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami 83

smażone pierożki. Lubicie pierogi? Z jakiego farszu je przyrządzacie. Pierogi wigilijne 50 dużych lub 80 małych pierogów Składniki: porcja ciasta na pierogi z tego przepisu 1 l kiszonej kapusty 20 g suszonych grzybów 1 cebula 1 łyżka masła lub kokosowego oleju bez zapachowego sól i czarny pieprz do smaku Zacznij od przygotowania farszu. Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw(...)się nie zrumieniła. Dodaj grzyby z cebulą do poszatkowanej kapusty i dobrze wymieszaj, ewentualnie dodaj więcej soli i pieprzu do smaku. Z podanego przepisu (kliknij w link) zagnieć elastyczne ciasto. Najlepiej zrobić to za pomocą malaksera, ponieważ wrzątek parzy. Gotowe ciasto odstawić na 10 minut, po czym podzielić na 3 kawałki i cienko rozwałkować. Wykrawać okrągłe krążki małe lub duże

codojedzenia
Kokosanki 220

Składniki: 4 białkaszczypta soli 3 łyżki cukru pudru100-150 g wiórek kokosowychZ białek i soli ubijamy pianę. Zawsze korzystam z miksera więc nie muszę przerywać ubijania

prawdziwe jedzenie
Tiramisu bez glutenu, cukru 102

Znów poniedziałek Cały zeszły tydzień proponowałem same słodkie wypieki, np. ten rewelacyjny przepis na ciasto z rabarbarem , jeśli jeszcze go nie znacie to koniecznie musicie go wypróbować. To teraz już jeden z moich ulubionych słodkich przepisów. I jak to zazwyczaj na blogu, początek tygodnia rozpoczniemy czymś słodkim. Dzisiaj Tiramisu bez glutenu i cukru. Zdrowe i pyszne! To prawdziwa bomba(...)tapioki laska wanili Dodatkowo: kakao, kawa do posypania. Przygotowanie herbatników: W garnku podgrzewamy mleko i olej kokosowy, gdy olej się rozpuści dodajemy sok z cytryny. W osobnej misce mieszamy pozostałe składniki. Wlewamy do niej wcześniej lekko podgrzane mleko i mieszamy. Powinniśmy otrzymać ciasto o konsystencji takiej jak na naleśniki. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy nasze ciastka. Ich ilość

PaleoLife
Kruche ciasteczka chałwowo-czekoladowo-kokosowe z migdałami i pestkami dyni 132

ciasteczka są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju. Dodam jeszcze, że z ciasta można formować różnorodne kształty, które po wpływem temperatury nie tracą na wyglądzie. Przeeepyszne i urocze! Czego chcieć więcej? (25-20 sztuk - w zależności od wielkości) 100 ml pasty tahini 100g oleju kokosowego (waga w stanie stałym) 80g cukru 1 jajko 240g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)olejem kokosowym oraz cukrem. Następnie wbić jajko i ponownie wymieszać. Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia.  Całość dokładnie wyrobić (dłonią) - do uzyskania jednolitej konsystencji i połączyć z kremem czekoladowym. Na samym końcu do masy wmieszać płatki migdałowe i pestki dyni. (Masa powinna być miękka i dająca się formować. Jeśli się kruszy - to należy dolać odrobinę mleka.) Gotowe ciasto rozwałkować

Di gotuje
Babka marmurkowa (babka łaciata) – mała 80

aromatyzowana jest wanilią, a do ciemnej części dodawane jest kakao. Całość oblana polewą czekoladową i udekorowana płatkami kokosowymi. Babka świetna na “małe co nieco”. Najlepsza w dniu pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości. J ak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy upiec ją w punkt. Pieczona za długo będzie sucha. Jeśli taką otrzymacie

Moja Delicja
Kokosanki 63

dziećmi, są bardzo szybkie, więc nie ma obaw, że ktoś się znudzi w połowie pracy Polecam również wypróbować ciasto marchewkowe – również szybkie w wykonaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kokosanki – Składniki 4 białka z jajek około 3 szklanki wiórek kokosowych 150 g drobnego cukru do wypieków olejek migdałowy bądź waniliowy – kilka kropel szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kokosanki(...)dana porcja rozpuści się w białkach, Pod koniec ubijania piana będzie bardzo gęsta, gładka i błyszcząca. Do przygotowanej piany dodaj kilka kropel olejku waniliowego bądź migdałowego. Dodaj całość wiórek kokosowych i delikatnie wymieszaj całość bez użycia miksera, najlepiej za pomocą szpatułki. Na pewno będzie łatwiej wymieszać, jeśli będziesz dodawać po szklance wiórek, następnie mieszać i dopiero potem dodawać kolejną szklankę

To Musisz Wiedzieć