ananasa kandyzowanego Polewa: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Zielony barwnik Jajeczka: 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wiórek kokosowych 10 g cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 jajko 30 ml oleju 100 ml soku pomarańczowego 6 skorupek Żółty lukier (cukier puder + sok z cytryny + żółty barwnik) Koszyczki: 50 g czekolady mlecznej(...)środka każdej wlewamy troszkę oleju, obracamy dokładnie, nadmiar wylewamy. Foremkę na babeczki wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Ciasto na jajeczka: W jednej misce mieszamy mokre produkty (jajko, olej, sok pomarańczowy), w drugiej suche produkty (mąka, cukry, wiórki kokosowe). Suche produkty łączymy z mokrymi. Masę przelewamy do 2/3 wysokości skorupek. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku do 200*C przez
VioletoweKucharzeniesuszone HELIO 2 posiekane daktyle HELIO 2 łyżeczki wiórków kokosowych 1 łyżeczka płatków migdałowych HELIO 3 posiekane orzechy włoskie opcja: 1 – 2 łyżeczki suszonej żurawiny PRZYGOTOWANIE: W misce szybko mieszam przesianą mąkę, szczyptę soli, cukier oraz proszek do pieczenia. Dodaję posiekane zimne masło (prosto z lodówki). Szybko zagniatam ciasto, wbijam całe jajko. Najpierw powstaje kruszonka, jednak za chwilę ciasto(...)grzanie góra/dół, bez termoobiegu). Ciasto wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę ok. 35 minut, na ładny złoty kolor. Dekoracja Mazurka po upieczeniu od razu można wyjąć z piekarnika. Studzę go na blacie. Całkowicie wystudzonego mazurka smaruję dwoma łyżkami masy krówkowej lub kajmakowej (brzegi zostawiam), posypuję równomiernie wiórkami kokosowymi i dekoruję dowolnie posiekanymi bakaliami HELIO . Mazurek bakaliowy gotowy
Zasmakuj KuchniMąki i kakao przesiać przez sitko aby nie miały grudek, dodać sodę. 2. Napój roślinny lub wodę, olej, cukier kokosowy, melasę podgrzać w małym garnuszku do rozpuszczenia składników. 3. Zawartość garnuszka dodać do suchych składników. Całość dobrze wymieszać. Ciasto ma być gęste i jednolite. 4. Połowę ciasta wyłożyć do formy, ułożyć krówki i przykryć je drugą połową ciasta wyrównując
Candy Pandasjajko+2 żółtka 300 ml mleka 100 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/2 cytryny 30 g wiórków kokosowych 250 g owoców 1 opakowanie galaretki PRZYGOTOWANIE: z mąki ,cukru,jajka i 150 g masła-wyrobić gładkie ciasto,wstawić je na 1-2 godz do lodówki następnie rozwałkować na okrągły placek i wyłożyć nim dno formy na tartą,na ciasto(...)cytryny,następnie zmiksować krem i dodać do niego 100 g masła,utrzeć na gładką masę,następnie rozsmarować na upieczonym i ostudzonym spodzie,wierzch masy posypać wiórkami kokosowymi,wyłożyć owoce i zalać wierzch tężejącą galaretką,schłodzić w lodówce. SMACZNEGO
Swojskie jedzonkokakao 1 czerwony kisiel ( u mnie nie było nic) 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosowych Margarynę utrzeć z cukrem,dodając stopniowo żółtka,oliwę,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części. Do jednej dodać kakao,do drugiej mak, do trzeciej kokos,do czwartej kisiel
Niespełnione zdolności kulinarneblenderze - 3/4 z tego będzie wykorzystana do zrobienia spodu ciasta, 1/4 posłuży do posypania góry. Spód ciasta: Daktyle zalewamy wrzątkiem i czekamy aż zmiękną. Bierzemy 3/4 rozdrobnionych ciastek i miksujemy na gładko razem z odsączonymi daktylami oraz 2 łyżkami oleju kokosowego. Gotowa masa powinna być w miarę spójna i lepiąca. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wykładamy masę
Bananowe Poleobniżonej zawartości tłuszczu 3/4 szklanki ksylitolu 1,5 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia 3 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego Wykonanie W małym garnuszku rozgrzej mleko i rozpuść w nim czekoladę. Dodaj kakao i ksylitol i wszystko dokładnie wymieszaj. Polej po przestudzonym cieście. Składniki 100 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki mleka 2 czubate łyżki kakao płaska łyżeczka ksylitolu Jeśli
Eat me! Fit me!ciasto schładzamy i podajemy. Do przygotowania ciasta możecie użyć skyry każdego smaku, a mogą również pozostać same o smaku naturalnym. Przepis na 10-12 porcji. Przy podziale na 10, jedna to około 327kcal, B: 13,1g, T: 14,5g, W: 38,6g. Składniki na spód o śr. 25 cm: – 200g płatków owsianych – 3 banany – 100g mielonych migdałów – 50g wiórków kokosowych
Be Fit Be Strongchcecie mieć ciasto, polecam też tortownicę z gładkim brzegiem, wtedy łatwiej będzie wyjąć całość z formy) Wartości odżywcze: cóż, tym razem aż się boję podliczyć, powiem tylko że bomba kaloryczna, ale raz na szczęście Dzień Dziecka jest raz w roku) 6 opakowań po 110 g ciastek Oreo lub innych kruchych wegańskich ciastek 50 g masła kokosowego najlepiej nierafinowanego
greenscarfFinezyjny i urzekający smak daje nam ciasto z ananasem i kokosem, które ostatnio przygotowałam dla moich bliskich. Myślę że łatwość wykonania zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu . składniki na 4 porcje biszkopt 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)piana 3 białka 1/2 szklanki cukru 10 dag wiórek kokosowych przepis Białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier i żółtka a następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia , wszystko lekko mieszamy . Ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy w temp. 160-180st.C. około 30 minut . Z jednej puszki ananasów odlewamy
Smakowite Daniaskładnikami są marchewka oraz suszone daktyle, a więc duet warzywno-owocowy. To połączenie sprawia, że ciasto jest wilgotne, a daktyle dodatkowo pełnią funkcję słodziku. Podobnie jak chlebek bananowy, ciasto jest chlebkiem tylko z nazwy, choć można się nim zajadać bez wyrzutów sumienia, co różni je od innych wypieków. Przepis można wykorzystać w keksówce o wymiarach 25x10 lub 30x10(...)120g suszonych daktyli 120ml gorącej wody 2 jajka 6 łyżek (ok. 30g) płynnego oleju kokosowego 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść rodzynek (ok. 30g) garść suszonej żurawiny (ok. 30g) Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - foremkę wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem
Smakołyki Berenikiilość kakao, a zwiększyć ilość cukru, polecam jednak zamiast tego podawać brownies ze słodkimi dodatkami)3 łyżki oleju kokosowego (w wersji płynnej) 5 łyżek siemienia lnianego12 łyżek wody1.5 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu śmietankowegosólopcjonalnie:30 łyżek mleka migdałowego (dzieliłam ciasto na trzy porcje, do każdej dodałam po 10 łyżek mleka, w moim przypadku było to koniecznością, ponieważ mikser(...)posiadam, nie radzi sobie z miksowaniem suchej masy, potrzebuje pewnej ilości składniku płynnego, jeśli wasze miksery nie wymagają od was dodawania mleka, nie trzeba tego robić) dodatki:sorbet malinowypłatki kokosowe trzcinowy cukier pudersyrop z agawy kakao Przygotowanie: Fasolę płuczemy, moczymy w wodzie przez jedną noc, ponownie płuczemy, po czym gotujemy w świeżej, lekko osolonej wodzie
Weganizm infantylnysernika robimy galaretkę oraz masę jogurtowo-kokosową. Składniki na spód owsiano-kokosowy o średnicy 23 cm: 3/4 szklanki gęstego musu ze słodkich jabłek (mniej więcej 1 duuuże jabłko) 1 i 1/2 łyżki oliwy 1 jajko rozmiar S lub pominąć, a zamiast tego dać o jedną łyżkę siemienia lnianego więcej kilka kropel aromatu kokosowego 3 łyżki siemienia lnianego 1/2 szklanki otrębów(...)wiórków kokosowych opcjonalnie 2-3 łyżki cukru brązowego lub stewii lub cukru brzozowego (ja nie dodawałam). Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda, przeciąć na 4 kawałki, włożyć do malaksera, dodać oliwę, jajko, daktyle, wiórki, aromat, zmiksować na gładką masę, dodać otręby, płatki owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie
moj przepis nawiórków kokosowych opcjonalnie 2-3 łyżki cukru brązowego lub stewii lub cukru brzozowego (ja nie dodawałam). Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda, przeciąć na 4 kawałki, włożyć do malaksera, dodać oliwę, jajko, daktyle, wiórki, aromat, zmiksować na gładką masę, dodać otręby, płatki owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie(...)polecam owoców mrożonych) Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku, zostawić na blacie do całkowitego ostudzenia. Galaretka ma pozostać płynna (nie warto przygotowywać jej dzień wcześniej). Masa jogurtowo-kokosowa: 1 puszka mleka kokosowego 400 gr (schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 400 gr jogurtu greckiego (schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 1/4 lub 1/2 cukru pudru (ja dałam
moj przepis nawiórków kokosowych opcjonalnie 2-3 łyżki cukru brązowego lub stewii lub cukru brzozowego (ja nie dodawałam). Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda, przeciąć na 4 kawałki, włożyć do malaksera, dodać oliwę, jajko, daktyle, wiórki, aromat, zmiksować na gładką masę, dodać otręby, płatki owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie(...)polecam owoców mrożonych) Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku, zostawić na blacie do całkowitego ostudzenia. Galaretka ma pozostać płynna (nie warto przygotowywać jej dzień wcześniej). Masa jogurtowo-kokosowa: 1 puszka mleka kokosowego 400 gr (schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 400 gr jogurtu greckiego (schłodzonego min 12 godzin w lodówce) 1/4 lub 1/2 cukru pudru (ja dałam
moj przepis na