ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:446/932)

GRUZIŃSKIE CIASTO HERBACIANE Z KORZENNYM CZAJEM I BAKALIAMI. 155

przepis na "gruzińskie ciasto" (bo przecież my musimy życie komplikować) i wyszło CUDO! Cudo z małą dedykacją :) SKŁADNIKI: - jajko, - 1/3 szklanki trzcinowego cukru - bakalie: 3 figi , 1 duże pomelo , rodzynki królewskie, rodzynki korynckie, papaja, mango , aronia, czarna porzeczka suszona , 3 śliwki suszone , 3 mandarynki suszone , jagody inkaskie, - 3 kostki czekolady mlecznej, - orzechy, garść - 3 łyżki oleju kokosowego, - otarta skórka pomarańczy(...)lukrecji, - po pół łyżeczki //Pokombinowałyśmy zmieniając proporcje, dodając czekoladę, zwiększając ilość bakalii, zamieniając zwykły olej/masło na olej kokosowy, dodając skórkę pomarańczy i... oczywiście zamieniając zwykłą herbatę na czaj korzenny z Ziarenkowa. No i oczywiście MĄKA (!) w naszym wykonaniu ciasto jest owsiane - bezglutenowe. //Jeśli podwoimy ilość składników, powinno nam wyjść wysokie ciacho w keksówce 12x33 cm //Bakalii

Wypisz Wymaluj
Tort wiosenny 86

śmietany 30 % 4 łyżki cukru 10 g żelatyny dodałam kilka kropel barwnika spożywczego - można pominąć Składniki na kisiel ananasowo - kokosowy 150 ml gęstej śmietanki kokosowej 350 g świeżego ananasa 5 łyżek mąki ziemniaczanej Do nasączenia 1/4 szklanki likieru kokosowego 1/2 cytryny soku z niej 100 ml wody Dodatkowo truskawki borówki lub maliny do dekoracji Instructions Tortownicę o średnicy(...)suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę ( zapobiega to opadaniu ciasta. Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego piekarnika do całkowitego wystygnięcia. Wystudzony biszkopt oddzielić nożem od brzegów formy. Ananasa obrać, włożyć do garnka, zmiksować na gładki mus, zagotować, dodać śmietanę kokosową, aby zebrać gęstą śmietanę należy puszkę

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto pina colada 231

Lekkie, delikatne, puszyste, orzeźwiające jednym słowem można by powiedzieć "Ciasto, które rozpływa się w ustach". Musicie je koniecznie zrobić. Na zdjęciach Porcelana Bogucice . Składniki: Biszkopt: 7 jajek 7 łyżek cukru 7 kopiastych łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem pina colada: 0,5 l kremówki 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szkl(...)cukru pudru. Do ubitej masy wlewać wolnym strumieniem rozmieszaną letnią żelatynę i miksować. Dodać odsączony i pokrojony ananas, wiórki kokosowe, płatki migdałów i wymieszać łopatką. Na wierzch: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać cukier puder. Warstwy ciasta: Biszkopt nasączony syropem z ananasa, krem pina colada, drugi biszkopt nasączony syropem z ananasa, bita śmietana. Ciasto po przygotowaniu włożyć

Ala piecze i gotuje
Drożdżowa tarta z rabarbarem i jagodami 159

masłem, obsypać mąką. Do dużej miski wsypać mąkę. Mleko podgrzać, aby było bardzo ciepłe, dodać jajko, cukier, olej kokosowy, wszystko dokładnie wymieszać, sprawdzić czy mleko nie jest za ciepłe (palcem), jeżeli nie, to dodać drożdże, wymieszać. Dodać do mąki, wyrobić, ciasto ma być gładkie, elastyczne, lśniące. Ja wyrabiam robotem, z hakiem do drożdżowego, około 10 min. na średniej prędkości. Gotowe(...)wyrośnięte. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-45 min. do suchego patyczka (ostatnie 15 min pod folią aluminiową, aby rabarbar się nie spalił). Ciasto wyjąc, odstawić na kratce do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Drożdżowa tarta z rabarbarem i jagodami Drożdżowa tarta z rabarbarem i jagodami Drożdżowa tarta z rabarbarem i jagodami listonic

moj przepis na
Omlet czekoladowy z kokosem i domową granolą. 154

odwróceniu). Dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i kakao, delikatnie wymieszać łyżką.  Patelnię wysmarować masłem, wylać ciasto, przykryć i zmniejszyć ogień. Piec, aż wierzch będzie lekko upieczony, przewrócić na drugą stronę.  Gotowy omlet podajemy z jogurtem naturalnym, posypujemy wiórkami kokosowymi i granolą. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Muffiny Czekoladowo – Kokosowe 214

ucierając. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciągle ucierając wlewamy mleko kokosowe. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i pokrojone na grubsze kawałki batoniki Bounty. Mieszamy łyżką do połączenia się składników. Formę na muffiny wykładamy papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości lub odrobinę wyżej. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut, sprawdzając patyczkiem czy babeczki

Made By Mom And Son
Rolada biszkoptowa z rabarbarem 133

czasie. Najpierw piekę duży i cienki biszkopt , który zawijam w ściereczkę, aby nadać ciastu formę, przez co nie pęknie podczas właściwego zwijania. Rolada z bitą śmietaną to takie ciasto deser . W swojej strukturze przypomina mi chmurkę, a mały kawałeczek rolady jeszcze nikomu nie zaszkodził, ot taki deserek. :) Tym razem postawiłam na pyszny środek w postaci smażonego ze śmietaną i cukrem(...)bardzo liczę na obfite w rabarbar przyszłe sezony. Spójrz również na inne rolady na blogu: Rolada tiramisu Rolada z kremem kokosowym i marakują Rolada orzechowa Rolada z budyniem Rolada z masą z mleka w proszku Rolada biszkoptowa - składniki: Ciasto: 4 duże jaja 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Rabarbar: 3 laski rabarbaru

MamaOskarka
Śmietanowiec na mleku skondensowanym 130

się osoby zachwycone smakiem, jak  kto lubi;)  blaszka 25x29 Składniki 1 PUSZKA MLEKA SKONDENSOWANEGO SŁODZONEGO 2 JAJA 6 ŁYZEK MĄKI 1 PŁASKA ŁYŻKA SODY PODANE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ CIASTO PODZIELIĆ NA 3 CZĘSCI.DO DWÓCH DODAĆ PO 2 ŁYŻKI KAKAO,A DO TRZECIEJ 2 ŁYZKI SUCHEGO MAKU. 3 DUZE SMIETANY 18 % /400 ML/UBIĆ Z JEDNĄ SZKLANĄ CUKRU(...)łyżki cukru 130 g wiórków kokosowych Na patelni roztapić dwie łyżki masła. Do roztopionego tłuszczu dodać cukier i wiórki kokosowe, całość smażyć na niewielkim ogniu. W czasie smażenia mieszać całość drewnianą łyżką, tak aby posypka równomiernie się zrumieniła.  Ciasto posypać uprażonym kokosem lekko wciskając go w krem. .ODSTAWIC CIASTO NA KILKA GODZIN W CHLODNE MIEJSCE./NAJLEPSZE JEST NA DRUGI

Kubki smaku
Kora orzechowa 125

Dziękuję Wam za to, że jesteście ze mną, że korzystacie z moich przepisów i dzielicie się ze mną różnymi informacjami :) Składniki: ciasto - 100 g posiekanych orzechów włoskich - 100 g zmielonych orzechów włoskich - 100 g rodzynek - 100 g wiórków kokosowych - 1/2 szklanki cukru - 8 jajek - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 1 puszka brzoskwiń - 2 opakowania budyniu(...)sztywno, stopniowo dodając cukier. Do masy białkowej dodajemy 4 żółtka, cały czas mieszając. Dosypujemy mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia oraz zmielone orzechy. Masę mieszamy łyżką, dosypując wiórki kokosowe, rodzynki oraz posiekane orzechy. Masę dzielimy na pół i pieczemy w tortownicy dwa placki w 180 C przez około 30 minut. Gdy placki stygną możemy zabrać się

Zainspirowana w kuchni
Burgery na słodko z 3 rodzajów substancji słodzących (bez cukru białego, laktozy, wegańskie) 138

kaszy jaglanej -200-250 ml napoju roślinnego -4 łyżki masła orzechowego -2 łyżki erytrytolu Krem czekoladowy -1 dojrzałe awokado -3 pełne łyżki ciemnego kakao -1-2 łyżki oleju kokosowego - syrop daktylowy według uznania Frużelina truskawkowa -270g rozmrożonych truskawek -100 ml wody -80g erytrytolu -3 pełne łyżki skrobii (u nas z tapioki) -trochę soku z cytryny BUŁECZKI BANANOWE(...)odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (przykryć ręczniczkiem). Gdy ciasto wyrośnie formować kulkę podsypując wierzch mąką. Układać bułeczki w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Znów odstawić  na kilka minut w ciepłe miejsce aby nieco wyrosły. Po tym czasie delikatnie bułeczki ponacinać tworząc ‘+’, pędzelkiem pokryć odrobiną płynnego oleju kokosowego każdą bułeczkę i posypać je białym sezamem. Piec

Candy Pandas
BABKA KOKOSOWA (BEZ GLUTENU, NABIAŁU, JAJEK) 129

pieczenia i sodą. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. 2. Do suchych składników dodajemy kolejno: mleko kokosowe, olej, sok z pomarańczy, skórkę i esencje waniliową. 3. Całość miksujemy na gładką masę. Dolewamy wodę i ponownie miksujemy. W razie potrzeby można dolać trochę więcej gdyby ciasto było za gęste. 4. Formę na babkę natłuszczamy olejem, a na dnie układamy migdały. Przelewamy ciasto

Marcepanowa kuchnia
Sufletowy sernik z białą czekoladą i kokosowym budyniem (bezglutenowy) 194

porcję owego ciasta spałaszował jeszcze zanim zdążyłam je ułożyć na paterze po czym stwierdził że ciasto jest smaczne ale czegoś mu brakuje. Nie wiem dlaczego ale pokusił się o stwierdzenie że w konsystencji i smaku sernik zalatuje mleczną kanapką i brakuje mu czegoś kokosowego, więc zrobiłam drugą porcję i tym razem dzielę się efektem mojej pracy. Składniki : Na masę serową

vaniliowoczekoladowa
Drożdżowa chałka kokosowa z kruszonką 76

szczypta soli Składniki na kruszonkę 40 g mąki 25 g cukru 30 g masła 3 łyżki wiórków kokosowych dodatkowo 1 jajko, roztrzepane do posmarowania chałki Wykonanie Mleko kokosowe, olej kokosowy i cukier lekko podgrzewamy (maksymalnie do 37°C) i rozpuszczamy w tym ciepłym roztworze drożdże. Mąki przesiewamy do miski, robimy zagłębienie, w które wlewamy nasz rozczyn z drożdżami. Dodajemy szczyptę(...)soli i wyrabiamy delikatnie. Przykrywamy ściereczką do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (około 1 godziny). W tym czasie zagniatamy składniki kruszonki do uzyskania grudek i odstawiamy do lodówki. Gdy ciasto już wyrośnie, delikatnie ponownie je zagniatamy i… Jeśli chcemy tradycyjną chałkę dzielimy na trzy równe części. Z każdej formujemy wałek i zaplatamy warkocz, układamy na blaszce wyłożonej papierem

Tajemnice Smaku
Ciasto “Rafaello” bez pieczenia 508

Rafaello” bez pieczenia By Piotr 12 marca 2018 Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu deser, który pokochają wszyscy fani kokosu! :) Składniki: mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 2 opakownia mąka ziemniaczana - 4 łyżeczki cukier - ok. 180g (niepełna szklanka) masło - 270g krakersy - ok. 400g* wiórki kokosowe - 150g (do masy) + 50g (do posypania) * Można zastąpić herbatnikami(...)wszyscy fani kokosu! :) [foodiepress] [hide] Ciasto “Rafaello” bez pieczenia Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu deser, który pokochają wszyscy fani kokosu! :) Składniki: mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 2 opakownia mąka ziemniaczana - 4 łyżeczki cukier - ok. 180g (niepełna szklanka) masło - 270g krakersy - ok. 400g* wiórki kokosowe - 150g (do masy) + 50g (do posypania) * Można zastąpić herbatnikami

Pogotujmy.pl