ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:439/932)

MONTE – CIASTO MEGA CZEKOLADOWE Z SERKAMI MONTE 515

jest za słodki … nie jest też tortowy – jest za to niezwykle delikatny i fantastycznie komponuje się z biszkoptem. Kokos nie tylko pięknie zdobi, ale sprawia też , że ciasto pięknie pachnie i z całą pewnością znajdzie wielu wielbicieli! Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! SKŁADNIKI: ( tortownica 21 cm ) BISZKOPT: * jajko – 4 szt * mąka pszenna(...)pokrywamy częścią masy, przykrywamy kolejnym biszkoptem, dociskamy i tak do wykończenia składników. Całość dokładnie wkoło smarujemy masą i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy na kilka godzin do lodówki ( najlepiej na noc! ). Smacznego! A jeśli macie ochotę na inne czekoladowe ciasta zajrzyjcie też na te! ( klik na zdjęcie

Ostra na Słodko
Śnieżny puch 323

ciasta, które jest niezbyt słodkie, orzeźwiające i lekkie. Coś pomiędzy sernikiem, a pianką typu ptasie mleczko. Dodatkowym atutem jest prostota jego przygotowania. Jedynie musimy uzbroić się w cierpliwość, aby całość stężała. Składniki na tortownicę o średnicy 26cm: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego 2 śnieżki w proszku 350 ml mleka 2 galaretki cytrynowe 450 ml wrzącej wody 80 g wiórek kokosowych(...)godzin lub najlepiej przez całą noc. Kokosowy wierzch: Masło stopić w garnuszku, dodać cukier (1/2 łyżki) oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się lekko zarumieni (uważać, aby nie spalić). Gdy wiórki przestygną to posypać nimi wierzch masy serowej. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Brownie z fasoli (bez cukru, tłuszczu i mąki) 194

minutach ciasto gotowe (nie licząc oczywiście oczekiwania na przestygnięcie ciasta ;).  To brownie jest jak dla mnie idealne - wilgotne, miękkie i mocno czekoladowe. Aż ciężko uwierzyć, że takie ciasto może być zdrowe i mało kaloryczne. Całość ma tylko 800 kcal, a więc w jednym kawałku jest niecałe 100 kcal! Fasola jest niewyczuwalna, a poziom słodkości zależy od własnych preferencji(...)zmiksować. Następnie dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować, aż do uzyskania gładkiej masy. Formę keksówkę wyłożyć papierem i posmarować olejem kokosowym. Wylać masę i piec przez około 35 - 40 minut. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i pokropić po cieście

Healthy food explorer
Naan-chlebek indyjski 114

różnić od siebie zależnie, od tego, w jakiej części świata zostaje przygotowany, można dodawać do nich różne przyprawy, zioła, aby wzbogacić ich smak. Ciasto przygotowuje się z mąki pszennej, drożdży, odrobiny jogurtu i oleju lub masła. Ciasto po wyrobieniu jest elastyczne, miękkie bardzo proste w przygotowaniu, oryginalne chlebki Naan wypiekane są w piecu tandoor, trudno o taki piec w domu(...)suchej patelni. Chlebek jest idealny do różnego rodzaju dipów, sosów, ryb, szczególnie polecam z soczewicą w mleku kokosowym. Chlebek jak już wspomniałam, można wzbogacić, dodając do niego czosnek, cebulę, czarnuszkę, sezam i zioła. Zaraz po upieczeniu należy posmarować masłem, co sprawia, że ciasto miękkie i robi się delikatne, najlepsze są zaraz po upieczeniu jeszcze ciepłe. Polecam! Print Naan - chlebek indyjski

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowe muffinki z malinami / Chocolate Raspberry Muffins 103

przepis bez miksera!). Do muffinek dodajemy ulubioną czekoladę (ciemną, mleczną lub białą - przy białej warto jednak zredukować ilość cukru w cieście) i maliny lub inne owoce sezonowe. W takich babeczkach dobrze sprawdzą się tez bakalie, skórka pomarańczowa i wiórki kokosowe. Tak naprawdę jeśli chodzi o dodatki, ogranicza Was tylko wyobraźnia. Gdy już raz je upieczecie, uzależnicie się od ich pieczenia(...)innych owoców sezonowych), 70-100 g ulubionej czekolady Połączyć mąkę, kakao, cukier, połowę czekolady i proszek. W drugiej misce wymieszać jajka, olej ijogurt. Szybko wymieszać zawartość obu misek. Ciasto przelać do natłuszczonych foremek (do 3/4 wysokości), powciskać maliny i resztę czekolady. Piec w 180 stopniach około 25 minut. Chocolate Raspberry Muffins Recipe: 1 and 3/4 cup of flour

Lekcje w kuchni
Ciasto Biskup 120

szklanka, wiórki kokosowe 1 szklanka, polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 4 łyżki, do nasączenia: woda 100 ml, sok z cytryny 1 łyżeczka, cukier waniliowy 1 łyżka, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, co najmniej 10 min. Suche składniki przesiać. Do ubitych jajek dodać suche składniki i delikatnie wymieszać do połączenia. Ciasto biszkoptowe wylać na blaszkę wyłożoną(...)koniec dodać suchy mak oraz wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Bezę wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C przez 30 min. Upieczoną odstawić do ostygnięcia, a następnie położyć na kremie.   Czekoladę rozpuścić na małej mocy palnika w mleku. Udekorować wierzch ciasta.  Przepis ze strony:  www.marta-gotuje.pl

kulinarne odsłony pati
Szarlotka z pomarańczą i kokosem 150

pomarańczy wzbogaca jej smak. Forma 20x32 cm Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny Mus jabłkowy: 1,5 kg jabłek 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 szklanka cukru 2 pomarańcze 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka cynamonu 3 łyżki wiórków kokosowych Jabłka obieramy, wycinany gniazda i kroimy na mniejsze kawałki(...)gotujemy aż dokładnie się rozpuści. Odstawiamy na chwilę aby mus przestygł. Wsypujemy surową kaszę manną, wiórki kokosowe i cynamon. Dokładnie mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dosypujemy cukier, dodajemy żółtka i posiekaną margarynę. Na wolnych obrotach miksera całość miksujemy. Ciasto musi wyglądać jak kruszonka. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180*C. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Wsypujemy

VioletoweKucharzenie
Tropikalny sernik kokosowy z musem ananasowym 218

moja ulubiona, sprawdzona receptura, z dodatkiem śmietanki, która sprawia, że sernik jest niesamowicie kremowy. Podczas chłodzenia w lodówce wiórki kokosowe oddają swój aromat i nadają wyczuwalnego aromatu. A wierzch? Mus jest Wam znany z wyżej wymienionego sernika. Ananas przełamuje słodycz ciasta i idealnie komponuje się ze smakiem kokosa. Całość znakomicie ze sobą współgra. Deser najlepiej smakuje schłodzony :) Spód(...)pieczenia.Wyłożyć masę i wyrównać. Schłodzić na czas przygotowania masy. Masa: 500 g twarogu tłustego 3/4 szklanki cukru pudru 250 ml śmietanki 36% 3 jajka 2/3 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki mąki pszennej Ser zmielić na kremową masę. Wszystkie składniki zmiksować krótko, na gładko. Masę wylać na podpieczony spód. Piec 60 minut w 160*C, aż sernik się zetnie

Chocolate Muffin Blog
Cocada z ananasem 183

dietetycznie)Sposób przygotowania:Miksujemy na papkę plaster ananasa. Ta papka powoduje, że zmieniliśmy troszkę proporcję dodając więcej cukru i wiórków. W misce mieszamy skondensowane mleko, cukier, wiórki kokosowe i papkę z ananasa, a następnie przekładamy do średniej wielkości garnka lub rondelka. Stawiamy na niskim ogniu (np. dla kuchenki indukcyjnej - moc 5) i gotujemy ok. 30 minut, mieszając(...)wystawmy na chwilę za okno/ na balkon do przestudzenia. Gotowe przekładamy do blaszki lub formy na ciasto (po ostudzeniu pokroimy w małe kawałki). My tym razem dla odmiany postanowiliśmy zrobić kuleczki które obtoczyliśmy w wiórkach kokosowych a następnie ułożyliśmy w małych foremeczek na muffinki (takich malutkich 25 - 40 mm). Odkładamy do lodówki na godzinę

Smaki Brazylii
Babeczki bez glutenu 86

Babeczki, czyli niezwykle popularne muffinki, to pyszne ciasta w postaci małych deserów, takie w sam raz na jedną porcję. Ich forma idealnie sprawdzi się na przyjęciach i imprezach, a zwłaszcza tych nieformalnych oraz piknikach. Babeczki uświetnią również wszelkie kinderbale dla najmłodszych, a robione samodzielnie w domu będą świetną, zdrową alternatywą dla gotowych słodyczy. Przedstawione przepisy na babeczki bezglutenowe to alternatywa(...)miód oraz mieszamy całość. 5. W drugiej misce mieszamy: mielone migdały, mąkę ryżową, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, kakao, wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy włoskie. 6. Do suchych składników dodajemy składniki mokre i mieszamy całość tylko do połączenia składników. 6. Ciasto nakładamy do przygotowanych papilotek, posypujemy posiekaną czekoladą i pieczemy około 25 minut. Środek muffinek może się trochę zapaść, jednak

Marcepanowa kuchnia
Krucha cynamonowa szarlotka 199

mąki pszennej (u mnie było to 400 g białej i 200 pełnoziarnistej) 300 g zimnego oleju kokosowego (lub innej zimnej margaryny roślinnej) 200 g cukru szczypta soli 2 czubate łyżki cynamonu około 2 kg jabłek ( u mnie Antonówki) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto umieść na blacie i siekaj nożem aż do znudzenia, czyli do czasu aż masa stanie się wilgotna

greenscarf
Paluchy czarownicy Paleo 148

morskiej ok. 22 sztuki migdałów obranych ze skórki Polewa 2 łyżki musu kokosowego 2-3 łyżki gęstego mleka kokosowego kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego u mnie sok z buraka Sposób przygotowania Wszystkie składniki ciastek zagnieść razem w celu uzyskania jednolitego ciasta. W tym celu gorąco polecam użyć mikser planetarny ze specjalną przystawką do ucierania ciasta - 2 minuty i gotowe. Ciasto(...)schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, odrywać po kawałku i formować paluchy. Koniec każdego z nich udekorować migdałem na wzór paznokcia oraz nożem zrobić kilka poprzecznych nacięć w celu imitacji przegubów w palcach. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza w termoobiegu przez ok 25 minut aż ciastka dobrze się zrumienią (czym

Modern Cave Girl
CIASTO KRUCHE Z TRUSKAWKAMI I SEREM 457

nieopatrznie dodałam zbyt dużą ilość kremówki (i to duuużo za dużo...). Na szczęście jakoś się udało ale ciasto nie jest niestety piękne równe. Nadrobię precyzję w niedalekiej przyszłości ;-) Składniki: Ciasto: - 170g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750) - 120g mąki ryżowej lub ziemniaczanej - 50g ksylitolu (lub cukru) - 50g zimnego masła - 1 jajko Masa serowa: - 500g zmielonego twarogu (u mnie gęsty(...)Kruszonka: -170g mąki orkiszowej białej (u mnie typ750) - 60g mąki ryżowej - 50g ksylitolu (lub cukru) - 50g wiórków kokosowych - 110g zimnego masła Owoce: - 500g truskawek - ok.250g konfitury truskawkowej - 3/4 szklanki soku lub kompotu truskawkowego - 50g mąki ziemniaczanej lub ryżowej Przygotowanie: Ciasto: Do miski wsypać obydwie mąki, dodać ksylitol (lub cukier), kawałki zimnego masła i zagnieść mikserem lub rozkruszając między dłońmi

Smaczne Zdrowe
Ciasto dyniowe z zielonym pieprzem 178

aromatyczne ciasto dyniowe- inspiracją był przepis znaleziony na opakowaniu po zielonym pieprzu! Ps. Misiek pomagał Ciasto: 50g puree z dyni (duża czubata łycha) 180 g mąki pszennej (7 łyżek) 3 łyżki cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia *łyżka śmietany wegańskiej 100 g zimnego masła kokosowego lub innego roślinnego (nie zastępować olejem) „Krem” 400 g puree z pieczonej dyni

greenscarf
Bezglutenowy piernik dyniowy 214

względu, iż na pierniczki by zmiękły muszę jeszcze poczekać pokusiłam się, aby z podobnego ciasta upiec piernik. Piernik powstał z małą różnicą bo całkowicie bezglutenowy. Zdjęcie jest zrobione pół godziny po wyjęciu z piekarnika i jak wdać rozwala się. Zawinęłam go w pergamin i po 1,5 godzinie pięknie się kroił, niestety bez możliwości fotografowania gdyż szybko zniknął :) Potrzebne składniki(...)łączymy  ze sobą , pozostawiając ok 100 g maki jaglanej do podsypywania. Następnie dodajemy przestudzony olej kokosowy z miodem , przyprawę do pierników , sodę   i zmieloną na pastę dynię (malutki kawałek dyni zostawiamy aby ozdobić górę piernika).  Wyrabiamy  ciasto i przekładamy do foremki. Pozostały kawałek dyni ścieramy na tarce na grubych oczkach i posypujemy piernik. Ciasto

Łycha smaków