ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:438/932)

Piernik z mąki gryczanej ze śliwkami,powidłami i kremem daktylowym 99

gęstych wiórki kokosowe do dekoracji   Wykonanie:   Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na kogel mogel, następnie dodajemy miękkie masło i ucieramy na gładki krem.   Mąkę przesiewamy partiami z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką, następnie dodajemy pokrojone drobno śliwki i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto,pieczemy(...)brzegi.Jeszcze raz 2 blaty ciasta przecinamy pionowo na pół, tak aby powstał prostokąt. Spodnią część ciasta smarujemy powidłami,przykrywamy drugim blatem, następnie smarujemy kremem daktylowym i przykrywamy trzecim blatem następnie smarujemy powidłami i przykrywamy czwartym blatem, wierzch smarujemy kremem daktylowym i posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce.  Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto marchewkowe bezglutenowe 133

placek stał się wkrótce jednym z najpopularniejszych dań lat siedemdziesiątych!  A dokładniej w roku 2005, w rankingu stworzonym przez Food Network.. Jak dla mnie marchewka dodaje tutaj ciastu wilgotności i ciekawego posmaku, a jej obecność podkreśla nieskromny dodatek cynamonu i imbiru. Pyszności! Myślę, że taki zdrowy placek idealnie będzie się prezentować na świątecznym stole. :)  Udanych wypieków życzę(...)napęcznienia.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. W osobnej misce wymieszać suche składniki : mąkę, proszek budyniowy, cynamon, sodę, wiórki kokosowe, imbir i szczyptę soli. Jajka ubijać z cukrem na puszystą pianę (najlepiej mikserem), stopniowo dodając składniki suche. Do ciasta dodać masło orzechowe, marchewkę i płatki jaglane. Gdy będzie zbyt gęste, dodać pół szklanki wody. Wymieszać łyżką (nie za długo

Kuchnia Ellie
Domowa tortilla pełnoziarnista – przepis 92

szkl Jak zrobić domowe tortille pełnoziarniste: Zaczynamy od przygotowania miski do której wsypujemy mąki i sól, mieszamy. Następnie dodajemy olej kokosowy i ciepłą wodę – na początki 1 szklankę. Potem mieszamy wszystko łyżka i ręką zaczynamy wyrabiać ciasto. Jeśli trzeba dodajemy więcej wody. Ciasto powinno wyjść gęste i elastyczne. Następnie odrywamy niewielkie kawałki ciasta i rozwałkowujemy je bardzo cienko nadając

Dorota Smakuje
Brownie z cukinii z kremem kokosowo-wiśniowym (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 108

łyżeczka sody oczyszczonej -Cynamon, kardamon, mielony imbir Krem kokosowo-wiśniowy -stała część powstałego z jednej puszki mleka kokosowego Real Thai ,  -szklanka wiśni (mogą być mrożone) -ksylitol -mąka kokosowa  Dodatkowo - kakao do nasączenia: 3 łyżki kakao, 1/2 szkl gorącej wody lub napoju roślinnego, ksylitol według uznania (wszystko dokładnie wymieszać). -wiśnie (do dekoracji) 1. Cukinie zetrzeć w oczka na tarce(...)minut do tzw. suchego patyczka. 6. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta pokroić go w dowolne kształty i polać przyrządzonym kakao. 7. Na końcu udekorować kemem kokosowo-wiśniowym  (śmietankę, wiśnie i ksylitol zblendować, dodać tyle mąki kokosowej ile potrzeba do jego zagęszczenia

Candy Pandas
DROŻDŻOWIEC ROŻNOWSKI 185

łyżeczki ekstraktu waniliowego (lub cukier waniliowy) - 4 żółtka - 1 całe jajko - 1 łyżeczka smalcu (dałam 2 łyżeczki oleju kokosowego bezzapachowego) - szczypta soli Dodatkowo: - ok.500-600g owoców (rabarbaru, rabarbaru z truskawkami lub dowolnych innych) - cukier trzcinowy do posypania (gdy dajemy dużo rabarbaru) Ciasto: Do kubeczka rozkruszam drożdże, dodaję łyżkę mąki oraz ok.50-100 ml ciepłego mleka, dokładnie mieszam i odstawiam do wyrośnięcia

Smaczne Zdrowe
Wytrawne roladki z ciasta francuskiego 235

jako szybka przekąska w pracy. Pycha! :) Roladki z pieczarkami: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 350 g pieczarek 1 duża cebula 3-4 plastry wędzonego parzonego boczku 4 plastry ulubionej wędliny ok. 100 g tartej mozzarelli 1 rozbełtane jajko do posmarowania zioła prowansalskie, chilli, sól i pieprz olej kokosowy do smażenia Cebulę obieram(...)kroję w piórka, pieczarki myję i kroję w plastry. Na patelni rozgrzewam ok. 1 łyżkę oleju kokosowego i wrzucam cebulę. Przesmażam do momentu, gdy się zeszkli, a następnie dorzucam pieczarki. Dodaję sól i pieprz, smażę do momentu odparowania całego płynu. Ciasto francuskie układam na papierze lub stolnicy oprószonej lekko mąką, całość smaruję jajkiem oraz posypuję ziołami oraz chilli. Na wierzch

Cooking Monster
Drożdżowe ze śliwkami 181

zdecydowanie zalicza się drożdżowe! W każdej konfiguracji, ze świeżymi owocami lub takimi ze słoika, z kruszonką owsianą, kokosową lub tradycyjną, jako bułeczki, drożdżówki czy placek. No uwielbiam po prostu :) Dziś drożdżowe ze śliwkami. Jeśli drożdżowe to tak jak dla mnie, Wasze ulubione ciasto, zapraszam Was do zajrzenia do wpisów z przepisami na na tradycyjny drożdżowy placek z jagodami , drożdżowych babeczek

Ciastkozercy
Pora na ciasto dyniowe 91

przygotowałam dzisiejsze ciasto. Dyniowe ciasto jest w dynię! Uwielbiam ja piękny kolor, smak i łatwość w przyrządzeniu. Ciasto z dynią jest również bardzo aromatyczne. Nic dziwnego znajdziecie w nim mnóstwo korzennych przypraw, w tym mój ulubiony cynamon, którego dzisiaj zrobiłam pokaźne zapasy. Lubię wilgotne ciasto z dodatkiem czekolady, więc dodałam jej sporo. Całość zakończyłam cynamonową posypką. To ciasto to moja(...)słodkie bułeczki przełożone dyniowym kremem. Z dynią jestem za pan brat. Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów z tym popularnym warzywem. Ciasto z dyniowym puree podłużna foremka o pojemności 1,5 l Składniki: 350 g dyniowego puree 150 g kokosowego oleju 200 g trzcinowego cukru 3 jajka 1 łyzeczka waniliowego ekstraktu 225 g pszennej mąki 25 g żytniej mąki

codojedzenia
Torcik kokosowy z kremem mango 81

cytryny. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać szczyptę soli – zawsze do pod koniec ubijania białek dodaję szczyptę soli. Białka wyłożyć na żółtka, na nie wysypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną, delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Upieczony(...)Odstawić do ostygnięcia. Gdy masa ostygnie i zacznie lekko tężeć zacząć ubijać. Ubijając wlać mleko skondensowane. Chwilę ubijać a następnie dodać serek mascarpone. Z serkiem nie ubijać za długo. Ciasto przekroić w poprzek na dwa placki. Spodni placek nasączyć połową płynu do nasączenia (mocna herbata z cytryną i cukrem, którą można doprawić brandy), rozsmarować na nim połowę kremu. Przykryć drugim

królestwo garów
Kokosowe babeczki z kremem z białej czekolady 188

wiórkami kokosowymi. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem.  Dodawać po jednym jajku dokładnie miksując. Dodać przesianą mąkę, aromat kokosowy i wymieszać łyżką do połączenia. Foremki do babeczek, lub blaszkę wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej nałożyć ciasto do 3/4 wysokości.  Piec w temperaturze 170 stopni 25 minut- sprawdzając patyczkiem. Krem z białej czekolady Najlepiej zrobić go kilka godzin(...)wydrążyć w środku. Wypełnić dżemem.  Masę kremową zmiksować na gładki i stabilny krem.  Używając rękawa cukierniczego i ozdobnej tylki w kształcie gwiazdki, ozdobić babeczki. Posypać prażonymi wiórkami kokosowymi. Ozdobić pralinką. Smacznego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wegańskie kruche babeczki z truskawkami 131

niby moja motywacja Składniki na 80 szt babeczek (średnica foremki 5 cm/góra) 2 szklanki mąki pszennej 100 g cukru pudru pół łyżeczki soli 200 g masła roślinnego (użyłam kokosowego rafinowanego) 1 banan 1 łyżka esencji waniliowej truskawek tyle ile babeczek, nie wiem ile kg tego było krem: szklanka truskawek pół litra mleka sojowego (waniliowego) 3 łyżki cukru pudru(...)Sekretem udanego ciasta kruchego, jest to że powinno ono być zimnie, w momencie wałkowania i wylepiania foremek. Po tym czasie ciasto podzielić na połowę (jedne poł włożyć do lodówki) , rozwałkować na grubość 3 mm, wkładać do nasmarowanych (roztopionym masłem kokosowym) foremek, przygniatając jedną w drugą, brzegi obciąć, a dna ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 180 C około 15 minut

greenscarf
Ciasteczka orzechowe 170

godziny.z ciasta formujemy ręka kształt małych rogalików, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok 15 min.  temperaturze 200 stopni.Ciasteczka ostudzamy. w tym czasie czekoladę wrzucamy do garnuszka, dodajemy 2 łyżki śmietany. Czekamy od czasu, do czasu mieszając,  aż wszystko się połączy i czekolada rozpuści.Końcówki rogalików maczamy w czekoladzie, obsypujemy wiórkami kokosowymi.. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej

W kuchennym oknie Ewy
Śnieżna rolada z bezami 136

mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 660 ml śmietany 30% 2 opakowania fixu do śmietany 1 łyżka cukru pudru 1 baton o smaku kokosowym (56 g) ok.. 30 małych bezów Kolorowa posypka i płatki do dekoracji Rolada: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując po łyżce cukru. Gdy białka już(...)pudru. Baton siekamy na drobne kawałeczki. Połowę śmietany rozsmarowujemy na rozwiniętej roladzie. Na śmietanie rozsypujemy pokruszonego wafelka oraz układamy 20 bezów. Zwijamy roladę dość ciasno. Resztą kremu dekorujemy wierzch ciasta. Na górze rozkładamy bezy i kolorową posypkę z opłatkami. Chłodzimy w lodówce. Do śnieżnej rolady proponuję lampkę pysznego wina  Monte Santi

VioletoweKucharzenie
Prosty sernik 24

kwaśnej śmietany 1 jajko Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 3/4 szklanki ksylitolu/erytrytolu/cukru 200 ml gęstego mleka kokosowego light 5 jajek 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (proszek 60 g) Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady + 3 łyżki mleka Wykonanie: Ciasto kruche: Do miski wsypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, ksylitol oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Rozdrabniać składniki

Healthy food explorer
CIASTO KAKAOWE BEZ MLEKA I JAJEK 140

szklanki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka zimnej wody lub soku czy mleka owsianego ⅓ kubka oleju np. kokosowego 1 łyżka octu np. jabłkowego dodatkowo garść np. suszonej żurawiny i kandyzowanej skórki pomarańczowej z firmy Helio ( generalnie do tego ciasta możecie użyć również owoców typu jabłko, banan czy maliny oraz innych waszych ulubionych suszonych owoców czy orzechów) Wykonanie: wszystkie

Słodkie zapomnienie
Dekadenckie ciasto z buraków i czekolady 110

ciasto z buraków i czekolady. Ciasto smaczne i czekoladowe, a za sprawą buraków bardzo wilgotne. Składniki: - 150 ml oliwy - 120 ml miodu - 3 jajka - 250g buraków - 50 g gorzkiej czekolady 75% - 200 g mąki orkiszowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 5 łyżek kakao (ok. 50g) - szczypta soli morskiej Dodatkowo trochę oliwy oraz wiórków kokosowych. Forma do babki z kominem(...)sól przesiewamy, dodajemy do mieszanki buraków z czekoladą i delikatnie mieszamy. Formę do babki smarujemy oliwą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Masę wlewamy do formy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy 25-30 minut aż wierzch ciasta popęka. Smacznego

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania